E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξανά τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της Covid-19 στη χώρα

Δημοσίευση 29/12/2020 | 17:34

Ξανά τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων

Τα νέα κρούσματα τα οποία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης 29/12. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε , οι νέοι θάνατοι άγγιξαν τους , ενώ οι διασωληνομένοι ανέρχονται σε .

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έχει ως εξής: «Σήμερα ανακοινώνουμε 1047 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 136976, εκ των οποίων το 52.3% άνδρες.

5380 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40566 (29.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

458 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 140 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 877 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 58 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4730 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1923 (40.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς κινήθηκαν οι βάσεις 2026: Ποιες σχολές αυξήθηκαν πάνω από 1.000 μόρια ‑ Τα τμήματα με τη μεγαλύτερη πτώση

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Για ποιες σχολές υπήρξε ζήτηση - Σύμβουλος σταδιοδρομίας εξηγεί

Πρόστιμο 890 εκατ. ευρώ στην Google από την Κομισιόν ‑ Tι πρέπει να αλλάξει άμεσα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η Google έχει 60 ημέρες για να συμμορφωθεί, αλλιώς αντιμετωπίζει πρόστιμα έως 5% του παγκόσμιου τζίρου της.

Ανδρας βάφτηκε «Τζόκερ» και βούτηξε στον Θερμαϊκό με το εσώρουχο – Το απρόσμενο περιστατικό στην παραλία της Θεσσαλονίκης

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση αστυνομικών

Ο Αντριου Τέιτ συνελήφθη στο Μαϊάμι και το ίντερνετ ξήλωσε την «alpha male» εικόνα του

Κόσμος 23.07.2026
Η ανδρόσφαιρα φόρεσε μωβ, ξέχασε τις κάλτσες και μπήκε με χειροπέδες στο timeline. Η viral εικόνα του Αντριου Τέιτ δεν γελοιοποίησε τη θηλυκότητα· γελοιοποίησε την τοξική αρρενωπότητα που παριστάνει ότι δεν μπορεί ποτέ να γίνει ρεζίλι.

Πανσέληνος Αυγούστου 2026: Πότε πέφτει και ποια μνημεία ανοίγουν με ελεύθερη είσοδο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, 126 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα υποδέχονται το κοινό δωρεάν, στο πλαίσιο της 27ης Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ: Οι γυναίκες χάνουν 3.900 ευρώ τον χρόνο – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Μόνο το Λουξεμβούργο αποτελεί εξαίρεση στην ΕΕ, καθώς εκεί οι γυναίκες αμείβονται περισσότερο από τους άνδρες κατά περίπου 474 ευρώ ετησίως.

Πρόταση γάμου το πρωί, θάνατος το βράδυ: Η συγκλονιστική ιστορία ενός ήρωα αστυνομικού

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Ο 24χρονος αστυνομικός από το Αρκανσο έσωσε την αρραβωνιαστικιά του από τα ορμητικά νερά ποταμού, χάνοντας ο ίδιος τη ζωή του μέσα στην ίδια ημέρα.

Τούρκοι ως εκδικητές της Τροίας: Από τον Μωάμεθ τον Κατακτητή έως τον Ατατούρκ

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Τούρκος δημοσιογράφος επικαλείται ιστορικά τεκμήρια για να υποστηρίξει ότι η Τουρκία ταυτίζεται διαχρονικά με τους Τρώες, συνδέοντας την Καλλίπολη, τον Μωάμεθ Β΄ και τον Ατατούρκ με την εκδίκηση για την άλωση της Τροίας.

Μπράβο! Πρώτη στην Ιατρική Αθηνών με 19.710 μόρια: Τι λέει η μαθήτρια από τη Ρόδο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Η Μαρία-Μιχαέλα Χαιρέτη κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ιατρική ΕΚΠΑ, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στους συνομηλίκους της για την αξία πέρα από τα μόρια.

Φωτιά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης: 120 πυροσβέστες και 10 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το 112 ήχησε νωρίς το πρωί στα κινητά κατοίκων γύρω περιοχών, ενώ ενεργοποιήθηκε ανακριτικό κλιμάκιο για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.