E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία: Σφοδρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις και προβλήματα

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/12/2020 | 20:22

Κακοκαιρία: Σφοδρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις και προβλήματα

Σαρώνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα δυτικά της χώρας, προκαλώντας πολλά προβλήματα.

Από την Αττική έχει αρχίσει η επέλαση του νέου κύματος της κακοκαιρίας, μετά τις ανοιξιάτικες ημέρες των Χριστουγέννων.

Με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας, η κακοκαιρία «χτυπά» τις τελευταίες ώρες το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.

Από το απόγευμα της Κυριακής, ισχυρές βροχές, συνοδευόμενες από θυελλώδεις ανέμους έπληξαν την Αττική, προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, για το υπόλοιπο της μέρας σήμερα αναμένονται βροχές στο σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Την ίδια ώρα, χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα δυτικά ορεινά ηπειρωτικά.

Στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη οι βροχές που θα σημειωθούν από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα εξελιχθούν ενδεχομένως σε καταιγίδες.

Τα φαινόμενα πάντως προς το τέλος της ημέρας θα περιορισθούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στα δυτικά, όπου και θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση έως το πρωί της Δευτέρας.

Τέλος, οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως οκτώ μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Προβλήματα προκάλεσαν στην Κέρκυρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί.

Το οδικό δίκτυο δέχθηκε για μία ακόμη φορά τα περισσότερα χτυπήματα, ενώ δέντρο ξεριζώθηκε στην περιοχή Κανόνι, της πόλης, προκαλώντας υλικές ζημιές στα μπαλκόνια των σπιτιών.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική κλήθηκε, από νωρίς το πρωί για αρκετές κοπές δέντρων και απομάκρυνση μεγάλων κλαδιών τόσο σε περιοχές της πόλης, όσο και σε περιφερειακούς δρόμους του νησιού, ενώ το πρωί εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς, για τα πλοία ανοιχτού τύπου λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν τις απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα από την ΕΜΥ:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές ώρες. Ο καιρός θα βελτιωθεί αργά το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, δε, θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί επίσης βαθμιαία από τις βραδινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα έχουν νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα θαλάσσια έως 7 μποφόρ.

Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας, σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, ωστόσο θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα θαλάσσια 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη ωστόσο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα κάνουν επίσης την εμφάνισή τους στα ορεινά, σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, ωστόσο από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις πρωινές ώρες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί βαθμιαία μετά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 6 με 7 και στα νότια τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα «παίξει» από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα δεύτερα σποραδικές καταιγίδες.

Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα μάλιστα θα ενταθούν και θα είναι τοπικά ισχυρά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από τη νύχτα και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σάμο, τέλος, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη, 3 χρόνια μετά ‑ Γεμάτη κόσμο η πλατεία Συντάγματος ‑ Συλλαλητήρια σε πολλές πολεις

Ελλάδα 28.02.2026
Περισσότερες από 100 συγκεντρώσεις εντός Ελλάδος και 25 στο εξωτερικό

Ισραήλ: Ενεργοποιήθηκε ξανά η «Σφεντόνα του Δαβίδ» ‑ Ποιο είναι το υπερόπλο της Ιερουσαλήμ

Κόσμος 28.02.2026
Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα υπερσύγχρονα όπλα τους έχουν ενεργοποιήσει οι Ισραηλινοί απέναντι στη Χαμάς

Ένας νεκρός στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την ιρανική πυραυλική επίθεση ‑ «Είναι δειλή πράξη»

Ελλάδα 28.02.2026
Το υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι ένας Ασιάτης υπήκοος σκοτώθηκε αφού τα συντρίμμια έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή του Αμπου Ντάμπι

Η στιγμή που ιρανικοί πύραυλοι χτυπούν την βάση του 5ου Στόλου των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν

Κόσμος 28.02.2026
Το Ιράν εξαπέλυσε βαλλιστική επίθεση κατά της έδρας του 5ου Στόλου των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν, ως αντίποινα για την κοινή στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ–Ισραήλ

«Θα το μετανιώσετε»: Η πρώτη επίσημη αντίδραση του Ιράν

Κόσμος 28.02.2026
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της χώρας

Η σκληρή απάντηση Ρωσίας για την επίθεση ΗΠΑ‑ Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος 28.02.2026
«Ο ειρηνοποιός Τραμπ έδειξε ξανά το αληθινό του πρόσωπο»

Τρία χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών: Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ελλάδα 28.02.2026
Ακινητοποιημένα τα τρένα, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, στάση στο Μετρό

Τραγωδία στο «Ελ. Βενιζέλος»: Στο μικροσκόπιο ο θάνατος 67χρονης

Ελλάδα 28.02.2026
Διερευνώνται οι συνθήκες της πτώσης – Η Ένωση «Υπερίων» ζητά απαντήσεις για τις υποδομές και τη λογοδοσία

Ανδρας στην Θεσσαλονίκη ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μπροστά στα 3 ανήλικα ανίψια του

Ελλάδα 28.02.2026
Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ όπως φαίνεται είχε ποινικό παρελθόν

Τραμπ σε 8λεπτο διάγγελμα: «Θα ισοπεδώσουμε τη βιομηχανία πυραύλων του Ιράν»

Κόσμος 28.02.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε την έναρξη στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, καλώντας τους Φρουρούς της Επανάστασης να καταθέσουν τα όπλα.

Τραμπ διατάσσει διακοπή συνεργασίας με Anthropic – Απειλές για ποινικές συνέπειες και εξάμηνη κατάργηση συμβολαίων

Tech + Science 28.02.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε στην άρνηση της εταιρίας να παραχωρήσει απεριόριστη πρόσβαση στα εργαλεία της στο Πεντάγωνο.