E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία: Σφοδρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις και προβλήματα

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/12/2020 | 20:22

Κακοκαιρία: Σφοδρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις και προβλήματα

Σαρώνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα δυτικά της χώρας, προκαλώντας πολλά προβλήματα.

Από την Αττική έχει αρχίσει η επέλαση του νέου κύματος της κακοκαιρίας, μετά τις ανοιξιάτικες ημέρες των Χριστουγέννων.

Με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας, η κακοκαιρία «χτυπά» τις τελευταίες ώρες το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.

Από το απόγευμα της Κυριακής, ισχυρές βροχές, συνοδευόμενες από θυελλώδεις ανέμους έπληξαν την Αττική, προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, για το υπόλοιπο της μέρας σήμερα αναμένονται βροχές στο σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Την ίδια ώρα, χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα δυτικά ορεινά ηπειρωτικά.

Στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη οι βροχές που θα σημειωθούν από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα εξελιχθούν ενδεχομένως σε καταιγίδες.

Τα φαινόμενα πάντως προς το τέλος της ημέρας θα περιορισθούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στα δυτικά, όπου και θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση έως το πρωί της Δευτέρας.

Τέλος, οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως οκτώ μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Προβλήματα προκάλεσαν στην Κέρκυρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί.

Το οδικό δίκτυο δέχθηκε για μία ακόμη φορά τα περισσότερα χτυπήματα, ενώ δέντρο ξεριζώθηκε στην περιοχή Κανόνι, της πόλης, προκαλώντας υλικές ζημιές στα μπαλκόνια των σπιτιών.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική κλήθηκε, από νωρίς το πρωί για αρκετές κοπές δέντρων και απομάκρυνση μεγάλων κλαδιών τόσο σε περιοχές της πόλης, όσο και σε περιφερειακούς δρόμους του νησιού, ενώ το πρωί εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς, για τα πλοία ανοιχτού τύπου λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν τις απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα από την ΕΜΥ:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές ώρες. Ο καιρός θα βελτιωθεί αργά το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, δε, θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί επίσης βαθμιαία από τις βραδινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα έχουν νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα θαλάσσια έως 7 μποφόρ.

Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας, σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, ωστόσο θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα θαλάσσια 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη ωστόσο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα κάνουν επίσης την εμφάνισή τους στα ορεινά, σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, ωστόσο από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις πρωινές ώρες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί βαθμιαία μετά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 6 με 7 και στα νότια τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα «παίξει» από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα δεύτερα σποραδικές καταιγίδες.

Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα μάλιστα θα ενταθούν και θα είναι τοπικά ισχυρά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από τη νύχτα και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σάμο, τέλος, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη τραγωδία του 1999 – Έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Τα τραγικά νέα από το τροχαίο στην Ρουμανία, «ξύπνησαν» σπαρακτικές μνήμες από το δυστύχημα του 1999 στα Τέμπη, όταν έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχασαν την ζωή τους επιστρέφοντας από την Αθήνα

Θρήνος στην Αλεξάνδρια Ημαθίας για τους νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία: «Προχτές κόψαμε βασιλόπιτα μαζί»

Ελλάδα Χτες
Για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων μίλησε ο Στέφανος Δελιόπουλος, πρώην αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας

Βιολάντα: Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης, ο υπεύθυνος ασφαλείας και ο προϊστάμενος της βάρδιας για την πολύνεκρη τραγωδία

Ελλάδα Χτες
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της πολύνεκρης τραγωδίας με πέντε νεκρές εργαζόμενες – Βαριές κατηγορίες και έρευνα σε πλήρη εξέλιξη

Εργοστάσιο «Βιολάντα»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από εργαζόμενους που σώθηκαν – «Η κόρη μου είναι σε σοκ»

Ελλάδα Χτες
Σοκαρισμένοι παραμένουν οι εργαζόμενοι που είδαν τις πέντε συναδέλφους τους να χάνονται μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα και οι ίδιοι να σώζονται από καθαρή τύχη

Μελάνια Τραμπ: «Έκοψε» μόλις ένα εισιτήριο στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της στη Βρετανία

Κόσμος Χτες
«Χαμηλές» στη Βρετανία οι πωλήσεις εισιτηρίων για το νέο ντοκιμαντέρ της Μελάνια Τραμπ

Κατολίσθηση στη Σικελία αφήνει μια πόλη στο χείλος του γκρεμού

Κόσμος Χτες
Σπίτια κρέμονται σε μήκος τεσσάρων χλμ

Ακραίο ψύχος στις ΗΠΑ: 30 νεκροί ‑ Είκοσι πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κόσμος Χτες
Πολικές θερμοκρασίες και προβλήματα στις υποδομές αφήνουν χιλιάδες Αμερικανούς χωρίς ρεύμα - Στους 30 νεκρούς ανέβηκε ο τραγικό απολογισμός από το ακραίο ψύχος

ΠΑΟΚ: Οπαδοί του Δικεφάλου επιστρέφουν από την Ουγγαρία στην Τιμισοάρα για να βρεθούν δίπλα στους τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Φίλοι του ΠΑΟΚ, που προπορευόταν στο ταξίδι προς τη Λιόν, συγκλονισμένοι από τον θάνατο των συνοπαδών τους επιστρέφουν προς τον τόπο του δυστυχήματος

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΟΚ για το τραγικό δυστύχημα με τους 7 νεκρούς φιλάθλους στη Ρουμανία

Ελλάδα Χτες
Η πρώτη ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το τραγικό δυστύχημα στη Ρουμανία