E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιοι θα είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα

Σε πέντε νοσοκομεία οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα μας

Δημοσίευση 18/12/2020 | 12:31

Ποιοι θα είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα
Pexels

Ένας ηλικιωμένος και μία νοσηλεύτρια θα είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, στις 27 Δεκεμβρίου.

Την τελευταία Κυριακή του 2020 θα δοθεί το σήμα για την έναρξη του εμβολιασμού κατά του «αόρατου εχθρού», από τα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν διαμορφωθεί σε κτίρια των δύο μεγάλων νοσοκομείων αναφοράς κορωνοϊού της Αττικής, στον «Ευαγγελισμό» και στο «Σωτηρία».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις νεότερες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, τα πρώτα εμβόλια θα φτάσουν στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν είναι οι υγειονομικοί και θα ακολουθήσουν οι άνω των 65. Οι πρώτες δόσεις εμβολίου θα γίνουν σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας και αμέσως μετά στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, σε Ευαγγελισμό και Σωτηρία τα εμβολιαστικά κέντρα είναι σχεδόν έτοιμα, με τις προδιαγραφές που ορίζονται στις σχετικές διατάξεις και όλοι βρίσκονται εν αναμονή της παραλαβής των πρώτων εμβολίων των Pfizer-BioNTech, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και την Κομισιόν.

Στον «Ευαγγελισμό», σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει δρομολογηθεί, στο ισόγειο του κτηρίου του «Οίκου Αδελφών Νοσοκόμων» θα βρεθούν την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 50 άτομα από ισάριθμες κομβικές για τη λειτουργία του νοσοκομείου υπηρεσίες.

Από τον Διοικητή του νοσοκομείου και τους Διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής υπηρεσίας, μέχρι στελέχη του οικονομικού και διοικητικού τμήματος, και από τους διευθυντές των ΜΕΘ και των κλινικών Covid-19 μέχρι το προσωπικό αυτών των νευραλγικών τμημάτων, οι πρώτοι 50 άνθρωποι που θα λάβουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, θα στείλουν το πιο ηχηρό μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ αλλά και στους πολίτες της χώρας για την αξία του εμβολιασμού, για τη σημασία της θωράκισης μας έναντι του αοράτου εχθρού.

Στο άλλο μεγάλο νοσοκομείο, που πλέον είναι νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, το εμβολιαστικο κέντρο θα λειτουργήσει σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, στο κτήριο των ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών). Και σε αυτό ακολουθείται με τον ίδιο τρόπο η συμπλήρωση της λίστας των πρώτων 50 προσώπων που θα εμβολιαστουν, δηλαδή να είναι πρόσωπα, επικεφαλής πρώτης γραμμής στις υπηρεσίες και τα τμήματα.

Και στα δύο νοσοκομεία προχωράει επίσης η καταγραφή των εργαζομένων που θα εμβολιαστουν όταν πραγματοποιηθεί σε ευρεία βάση ο εμβολιασμός, πέραν της συμβολικής δράσης στις 27 Δεκεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Euroleague: Αποκλεισμός τριών αγωνιστικών στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πώς χάνει το Final‑4

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επιπλέον του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ για τα όσα έγιναν στο Βαλένθια-Παναθηναϊκός

Ηλεία: Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του 13χρονου ‑ «Παρών» και ο οδηγός που εμπλέκεται στο τροχαίο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στην κηδεία του άτυχου Κωνσταντίνου ήταν και ο 53χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που εμπλέκεται στο τροχαίο δυστύχημα, ο οποίος γνώριζε το παιδί

Ανατροπή με το Bayesian, το ναυάγιο δεν οφείλεται στην κακοκαιρία ‑ Στο μικροσκόπιο ανθρώπινα λάθη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, η θαλαμηγός μήκους 56 μέτρων ανετράπη και βυθίστηκε λόγω λανθασμένων χειρισμών, υποτίμησης των καιρικών συνθηκών και μη ορθής ενεργοποίησης βασικών συστημάτων ασφαλείας

Βίντεο: Κατάρρευση σκάλας επιβίβασης με δημοσιογράφους στον Αραξο κατά υποδοχή αεροσκάφους – Τρεις τραυματίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το περιστατικό έγινε κατά την πρώτη προσγείωση Boeing 737-8 της TUI – Τραυματίστηκαν δημοσιογράφος από την Αθήνα, εικονολήπτης και φωτορεπόρτερ από την Πάτρα – Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο

Δασμοί 25% στα αυτοκίνητα και φορτηγά από την ΕΕ ανακοινώνει ο Τραμπ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί την Ευρώπη για μη τήρηση της εμπορικής συμφωνίας

Ο Τσίπρας αποκάλυψε το «μανιφέστο» του νέου του κόμματος ανήμερα Πρωτομαγιάς – «Η Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» τη σύγκλιση της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής και Ανανεωτικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας

Τραμπ για αλεξίσφαιρο γιλέκο: «Δεν μου αρέσει να φαίνομαι 10 κιλά πιο χοντρός»

Κόσμος Χτες
Η επίθεση στο Δείπνο των Ανταποκριτών προστίθεται σε σειρά περιστατικών που έχουν προκαλέσει ανησυχία για την ασφάλεια του προέδρου

Το συγκινητικό βίντεο της τελευταίας προσγείωσης πιλότου της Aegean μετά από 45 χρόνια: Σήμερα δεν αλλάζω επάγγελμα αλλά τρόπο ζωής

E-Daily 3.Left Χτες
«Εσείς αποτελούσατε πάντα το πιο σημαντικό κομμάτι της πτήσης, άνθρωποι που δεν με γνωρίζουν και μου εμπιστεύονται κάτι τόσο πολύτιμο» είπε ο πιλότος με τους επιβάτες να ξεσπούν σε χειροκροτήματα

1,7 εκατ. ευρώ θα έβγαζε το κύκλωμα από τον μισό τόνο σκανκ που εντοπίστηκε στην Ηγουμενίτσα, τα ναρκωτικά ξετρύπωσε ο σκύλος Βλαντ

Ελλάδα Χτες
Ο Βούλγαρος οδηγός δεν συνεργάζεται με τις αρχές - Αγνωστος ακόμα ο προορισμός των ναρκωτικών

Ποδηλάτης «κόλλησε» πίσω από νταλίκα στην Εθνική Οδό: Κωμικοτραγικές εικόνες με τεχνική από την F1

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο αναβάτης προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το slipstream της νταλίκας, μια τακτική που εφαρμόζουν οι πιλότοι των γκραν πρι

Νέα Υόρκη: Τρομακτικό βίντεο από έκρηξη σε σπίτι ‑ Το ωστικό κύμα εκτόξευσε αστυνομικούς

E-Daily 3.Left Χτες
Ένας από τους αστυνομικούς ρωτά τους συναδέλφους του αν είναι καλά, καθώς προσπαθούν να συνέλθουν από την έκρηξη μέσα στα ερείπια.

Εργατική Πρωτομαγιά: Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ‑ Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ

Ελλάδα Χτες
Σε ποια σημεία της πόλης έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων