E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιοι θα είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα

Σε πέντε νοσοκομεία οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα μας

Δημοσίευση 18/12/2020 | 12:31

Ποιοι θα είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα
Pexels

Ένας ηλικιωμένος και μία νοσηλεύτρια θα είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, στις 27 Δεκεμβρίου.

Την τελευταία Κυριακή του 2020 θα δοθεί το σήμα για την έναρξη του εμβολιασμού κατά του «αόρατου εχθρού», από τα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν διαμορφωθεί σε κτίρια των δύο μεγάλων νοσοκομείων αναφοράς κορωνοϊού της Αττικής, στον «Ευαγγελισμό» και στο «Σωτηρία».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις νεότερες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, τα πρώτα εμβόλια θα φτάσουν στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν είναι οι υγειονομικοί και θα ακολουθήσουν οι άνω των 65. Οι πρώτες δόσεις εμβολίου θα γίνουν σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας και αμέσως μετά στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, σε Ευαγγελισμό και Σωτηρία τα εμβολιαστικά κέντρα είναι σχεδόν έτοιμα, με τις προδιαγραφές που ορίζονται στις σχετικές διατάξεις και όλοι βρίσκονται εν αναμονή της παραλαβής των πρώτων εμβολίων των Pfizer-BioNTech, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και την Κομισιόν.

Στον «Ευαγγελισμό», σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει δρομολογηθεί, στο ισόγειο του κτηρίου του «Οίκου Αδελφών Νοσοκόμων» θα βρεθούν την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 50 άτομα από ισάριθμες κομβικές για τη λειτουργία του νοσοκομείου υπηρεσίες.

Από τον Διοικητή του νοσοκομείου και τους Διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής υπηρεσίας, μέχρι στελέχη του οικονομικού και διοικητικού τμήματος, και από τους διευθυντές των ΜΕΘ και των κλινικών Covid-19 μέχρι το προσωπικό αυτών των νευραλγικών τμημάτων, οι πρώτοι 50 άνθρωποι που θα λάβουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, θα στείλουν το πιο ηχηρό μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ αλλά και στους πολίτες της χώρας για την αξία του εμβολιασμού, για τη σημασία της θωράκισης μας έναντι του αοράτου εχθρού.

Στο άλλο μεγάλο νοσοκομείο, που πλέον είναι νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, το εμβολιαστικο κέντρο θα λειτουργήσει σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, στο κτήριο των ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών). Και σε αυτό ακολουθείται με τον ίδιο τρόπο η συμπλήρωση της λίστας των πρώτων 50 προσώπων που θα εμβολιαστουν, δηλαδή να είναι πρόσωπα, επικεφαλής πρώτης γραμμής στις υπηρεσίες και τα τμήματα.

Και στα δύο νοσοκομεία προχωράει επίσης η καταγραφή των εργαζομένων που θα εμβολιαστουν όταν πραγματοποιηθεί σε ευρεία βάση ο εμβολιασμός, πέραν της συμβολικής δράσης στις 27 Δεκεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: «Η μητέρα μου δεν είχε παραπονεθεί για τον 43χρονο, τον γνωρίζαμε», λέει ο γιος της 43χρονης

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα καταβληθει

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Παρέχεται έκτακτη ενίσχυση σε οικογένειες με παιδιά, ύψους 150 ευρώ για κάθε παιδί

Γκιλφόιλ: Όταν οι Αμερικανοί και οι Έλληνες στέκονται μαζί, δεν υπάρχει όριο σε αυτό που μπορούμε να πετύχουμε

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα εστίασε ιδιαίτερα στα ταχύτατα βήματα προόδου στις διμερείς ενεργειακές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών

Ελευθερία Γιακουμάκη: Νεκρή από πυροβόλο όπλο

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Η σορός ήταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της

Αθανασία Μεσίρη: Έδωσε το όνομά της σε προσπάθεια της στη γυμναστική η 19χρονη πρωταθλήτρια

E-Daily 3.Left 22.04.2026
Στα βήματα των Μελισσανίδη, Πετρούνια και Ταμπάκου η Μεσίρη

Ζάκυνθος: 60χρονος πέθανε από λεπτοσπείρωση ‑ Εντοπίστηκαν άλλα δύο κρούσματα

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Συναγερμός στη Ζάκυνθο για θάνατο από λεπτοσπείρωση και νέα κρούσματα

Η NASA όρισε ημερομηνία για την αρχή του τέλους της ζωής στη Γη

E-Daily 3.Left 22.04.2026
Γιατί οι επιστήμονες ενδιαφέρονται τώρα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ήρθησαν οι ασυλίες των 13 βουλευτών της ΝΔ ‑ Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Προηγήθηκε θυελλώδης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Χαλκ Χόγκαν: Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις – «Έπαιρνα θανατηφόρες δόσεις φαιντανύλης για να αντέξω τον πόνο»

E-Daily 3.Left 22.04.2026
«Έβαζα δύο χάπια των 80 mg το πρωί κάτω από τα ούλα, είχα δύο επιθέματα των 300 mg στα πόδια και μου έδιναν έξι “γλειφιτζούρια” των 1500 mg» - «Θα έπρεπε να είσαι νεκρός» του είπε φαρμακοποιός

Δολοφονία στους Αμπελόκηπους: «Ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά μου, ήμουν εν βρασμώ»

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ στο ισόγειο διαμέρισμα των Αμπελόκηπων τον Νοέμβρη του 2024 έδωσε ο 39χρονος, ο οποίος προφυλακίστηκε για τη δολοφονία με σφυρί της συζύγου του

Κώστας Αχ. Καραμανλής για άρση ασυλίας: «Απολύτως αβάσιμα όσα μου προσάπτονται, κρίνομαι γιατί φέρω συγκεκριμένο επώνυμο»

Πολιτική 22.04.2026
Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι δεν τέλεσε «καμία απολύτως αξιόποινη πράξη» και ανακοίνωσε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές