E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι εξαιρέσεις για μετακινήσεις από νομό σε νομό

Τι ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Δημοσίευση 13/12/2020 | 17:50

Οι εξαιρέσεις για μετακινήσεις από νομό σε νομό

Σε πλήρη ισχύ θα βρίσκεται η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.   

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, θα υπάρξει κάποια ευελιξία για τις περιπτώσεις επανένωσης οικογενειών.   

Αυτό αφορά ανθρώπους που δουλεύουν σε διαφορετικό νομό, από αυτόν στον οποίο βρίσκεται η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν. Στις περιπτώσεις αυτές θα ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία (Ε1, Ε9) ενώ ανάλογη ευελιξία θα επιτραπεί και για φοιτητές που έχουν «εγκλωβιστεί» προ της λήψης των μέτρων του lockdown, στην πόλη όπου σπουδάζουν και θέλουν να επιστρέψουν στην οικογένειά τους για τις γιορτές.   

Κατά την ενημέρωση της Παρασκευής από το Υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος  Χαρδαλιάς είχε αναφέρει επί του θέματος: «Το θέμα της επανένωσης οικογενειών είναι ξεκάθαρο. Αφορά στον εκπαιδευτικό που βρίσκεται σε ένα νησί και θέλει να επιστρέψει στη σύζυγό του και τα παιδιά του. Αφορά κάποιον ο οποίος μόνιμα εργάζεται σε μία περιοχή και θέλει να επισκεφτεί την σύζυγο και τα παιδιά του. Η πρόβλεψη που αφορά τα τέκνα ή τις οικογένειες που θέλουν να μεταβούν στους γονείς, δεν μπορεί να συμβεί παρά μόνο εάν η κατεύθυνση αφορά στη μόνιμη κατοικία. Άρα με το απαραίτητο φορολογικό έγγραφο μπορούν να μετακινηθούν άπαξ προς τα εκεί».   

Ανησυχία επιστημόνων για την αύξηση της κινητικότητας     

Επιστήμονες και ιατρικό προσωπικό είναι ήδη εξαιρετικά επιφυλακτικοί ακόμη και στο τμηματικό άνοιγμα της αγοράς.  Ενδεικτική είναι η δήλωση του διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκου Καπραβέλου, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «η οποιασδήποτε αύξηση της κινητικότητας αυτή την εποχή της έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων θα οδηγήσει μαθηματικά σε αύξηση της νοσηρότητας και θνητότητας. Το υγειονομικό μας σύστημα δεν είναι έτοιμο».   

«Το κόστος στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως είναι πολύ δυσβάστακτο δεν είναι 100 νεκροί την ημέρα, είναι 100 οικογένειες την μέρα. Έχουμε παρά πολλούς ασθενείς σε βάρια κατάσταση που νοσηλεύονται μέσα στα νοσοκομεία πολλούς διασωληνωμένους, όχι κατά ανάγκη σε οργανωμένες μονάδες ΜΕΘ» εξήγησε. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται

Χειρουργικό θαύμα για δίδυμα αγόρια που άκουσαν τη φωνή της μητέρας τους για πρώτη φορά

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Σε μια πρωτοποριακή ταυτόχρονη επέμβαση 8 ωρών, δύο κωφά πρόωρα βρέφη απέκτησαν κοχλιακά εμφυτεύματα, αλλάζοντας για πάντα τη ζωή τους

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Η ιατροδικαστική ανατρέπει τα πάντα

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Μεταθανάτιες οι μαχαιριές στο σώμα της

Καβάλα: Κατέρρευσαν ναυαγοσωστικοί πύργοι λόγω κακοκαιρίας, τραυματίστηκε 21χρονη ναυαγοσώστρια

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και πτώσεις πύργων σε τέσσερις γνωστές παραλίες της περιοχής

Δράμα στα συντρίμμια της Βενεζουέλας: «Έδωσες τη δική σου ζωή για την κόρη μας», γράφει ποδοσφαιριστής για τη σύζυγό του

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ανάμεσα στα θύματα δύο ποδοσφαιριστές και η μητέρα πρώην Μις Βενεζουέλα

Προς ενοικίαση το 75% των εξοχικών στην Ελλάδα: Ένας στους δύο τουρίστες μένει στα... «σπίτια» μας

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Πάνω από 400.000 από τις 626.000 εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται για τουριστική μίσθωση

Σεισμός στη Βενεζουέλα: Οργή για την περιορισμένη βοήθεια

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Τουλάχιστον 920 νεκροί και περισσότεροι από 50.000 αγνοούμενοι: ο απολογισμός του διπλού σεισμού στη Βενεζουέλα αυξάνεται ώρα με την ώρα και μαζί του

Νέος δασμός στις online αγορές: Πότε πληρώνετε 3, 6 ή 9 ευρώ επιπλέον

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Έρχεται νέος καπέλο-δασμός 3ευρώ ανά είδος για online αγορές εκτός ΕΕ έως 150 ευρώ. Μάθετε πώς θα υπολογίζεται και τι ισχύει για τις επιστροφές.

Μουντιάλ 2026: Πρόκριση‑θρίλερ για Αίγυπτο, πεντάρα Βελγίου και κορυφή για Γαλλία‑Ισπανία

Αθλητικά Νέα 27.06.2026
Η Αίγυπτος πέρασε στους «32» μετά το θρίλερ με το Ιράν, ενώ Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία και Πράσινο Ακρωτήρι πανηγύρισαν μεγάλες προκρίσεις στο Μουντιάλ 2026.

Απίστευτος καβγάς για μια ξαπλώστρα σε ξενοδοχείο στην Ισπανία ‑ 13χρονη τραυματίστηκε σοβαρά

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Θύμα της συμπλοκής μια ανήλικη Βρετανίδα, που μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο νοσοκομείο