E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι εξαιρέσεις για μετακινήσεις από νομό σε νομό

Τι ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Δημοσίευση 13/12/2020 | 17:50

Οι εξαιρέσεις για μετακινήσεις από νομό σε νομό

Σε πλήρη ισχύ θα βρίσκεται η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.   

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, θα υπάρξει κάποια ευελιξία για τις περιπτώσεις επανένωσης οικογενειών.   

Αυτό αφορά ανθρώπους που δουλεύουν σε διαφορετικό νομό, από αυτόν στον οποίο βρίσκεται η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν. Στις περιπτώσεις αυτές θα ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία (Ε1, Ε9) ενώ ανάλογη ευελιξία θα επιτραπεί και για φοιτητές που έχουν «εγκλωβιστεί» προ της λήψης των μέτρων του lockdown, στην πόλη όπου σπουδάζουν και θέλουν να επιστρέψουν στην οικογένειά τους για τις γιορτές.   

Κατά την ενημέρωση της Παρασκευής από το Υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος  Χαρδαλιάς είχε αναφέρει επί του θέματος: «Το θέμα της επανένωσης οικογενειών είναι ξεκάθαρο. Αφορά στον εκπαιδευτικό που βρίσκεται σε ένα νησί και θέλει να επιστρέψει στη σύζυγό του και τα παιδιά του. Αφορά κάποιον ο οποίος μόνιμα εργάζεται σε μία περιοχή και θέλει να επισκεφτεί την σύζυγο και τα παιδιά του. Η πρόβλεψη που αφορά τα τέκνα ή τις οικογένειες που θέλουν να μεταβούν στους γονείς, δεν μπορεί να συμβεί παρά μόνο εάν η κατεύθυνση αφορά στη μόνιμη κατοικία. Άρα με το απαραίτητο φορολογικό έγγραφο μπορούν να μετακινηθούν άπαξ προς τα εκεί».   

Ανησυχία επιστημόνων για την αύξηση της κινητικότητας     

Επιστήμονες και ιατρικό προσωπικό είναι ήδη εξαιρετικά επιφυλακτικοί ακόμη και στο τμηματικό άνοιγμα της αγοράς.  Ενδεικτική είναι η δήλωση του διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκου Καπραβέλου, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «η οποιασδήποτε αύξηση της κινητικότητας αυτή την εποχή της έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων θα οδηγήσει μαθηματικά σε αύξηση της νοσηρότητας και θνητότητας. Το υγειονομικό μας σύστημα δεν είναι έτοιμο».   

«Το κόστος στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως είναι πολύ δυσβάστακτο δεν είναι 100 νεκροί την ημέρα, είναι 100 οικογένειες την μέρα. Έχουμε παρά πολλούς ασθενείς σε βάρια κατάσταση που νοσηλεύονται μέσα στα νοσοκομεία πολλούς διασωληνωμένους, όχι κατά ανάγκη σε οργανωμένες μονάδες ΜΕΘ» εξήγησε. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στην Ανοιξη: Το βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τον εμπρησμό του 50χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ο δράστης ανάβει τη φωτιά και απομακρύνεται ατάραχος, ενώ οι πρώτες φλόγες ξεπηδούν δευτερόλεπτα αργότερα.

Θερινές εκπτώσεις 2025: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα – Τι πρέπει να ξέρετε πριν βγείτε για ψώνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα λειτουργούν προαιρετικά με ωράριο 11:00–20:00, ενώ οι έμποροι εκτιμούν συνολικό τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι αποκάλυψαν οι πρώτες έρευνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την ανατριχιαστική ανακάλυψη έκανε άστεγος σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Ευελπίδων - την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου‑Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Κυψέλη: Πτώμα εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τη βαλίτσα ανακάλυψε άστεγος στην οδό Ευελπίδων

Λορέντζο Καριέρε: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό

Τροχαίο στη Σταυρούπολη: Σοκαριστικό βίντεο από τον θάνατο του 23χρονου μοτοσικλετιστή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ και ο νεαρός μοτοσικλετιστής κινούνταν και οι δύο με πράσινο φανάρι στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη.

ΑΑΔΕ: Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 72 δόσεις και πώς υποβάλλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

Απόκοσμη Μόσχα: Χάθηκε ο ήλιος από τον μαύρο καπνό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones

Κόσμος Χτες
Επτά νεκροί και 24 τραυματίες μετά την ουκρανική επίθεση με drones που έπληξε κέντρο logistics και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

E-Daily 3.Left Χτες
Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.