E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι εξαιρέσεις για μετακινήσεις από νομό σε νομό

Τι ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Δημοσίευση 13/12/2020 | 17:50

Οι εξαιρέσεις για μετακινήσεις από νομό σε νομό

Σε πλήρη ισχύ θα βρίσκεται η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.   

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, θα υπάρξει κάποια ευελιξία για τις περιπτώσεις επανένωσης οικογενειών.   

Αυτό αφορά ανθρώπους που δουλεύουν σε διαφορετικό νομό, από αυτόν στον οποίο βρίσκεται η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν. Στις περιπτώσεις αυτές θα ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία (Ε1, Ε9) ενώ ανάλογη ευελιξία θα επιτραπεί και για φοιτητές που έχουν «εγκλωβιστεί» προ της λήψης των μέτρων του lockdown, στην πόλη όπου σπουδάζουν και θέλουν να επιστρέψουν στην οικογένειά τους για τις γιορτές.   

Κατά την ενημέρωση της Παρασκευής από το Υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος  Χαρδαλιάς είχε αναφέρει επί του θέματος: «Το θέμα της επανένωσης οικογενειών είναι ξεκάθαρο. Αφορά στον εκπαιδευτικό που βρίσκεται σε ένα νησί και θέλει να επιστρέψει στη σύζυγό του και τα παιδιά του. Αφορά κάποιον ο οποίος μόνιμα εργάζεται σε μία περιοχή και θέλει να επισκεφτεί την σύζυγο και τα παιδιά του. Η πρόβλεψη που αφορά τα τέκνα ή τις οικογένειες που θέλουν να μεταβούν στους γονείς, δεν μπορεί να συμβεί παρά μόνο εάν η κατεύθυνση αφορά στη μόνιμη κατοικία. Άρα με το απαραίτητο φορολογικό έγγραφο μπορούν να μετακινηθούν άπαξ προς τα εκεί».   

Ανησυχία επιστημόνων για την αύξηση της κινητικότητας     

Επιστήμονες και ιατρικό προσωπικό είναι ήδη εξαιρετικά επιφυλακτικοί ακόμη και στο τμηματικό άνοιγμα της αγοράς.  Ενδεικτική είναι η δήλωση του διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκου Καπραβέλου, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «η οποιασδήποτε αύξηση της κινητικότητας αυτή την εποχή της έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων θα οδηγήσει μαθηματικά σε αύξηση της νοσηρότητας και θνητότητας. Το υγειονομικό μας σύστημα δεν είναι έτοιμο».   

«Το κόστος στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως είναι πολύ δυσβάστακτο δεν είναι 100 νεκροί την ημέρα, είναι 100 οικογένειες την μέρα. Έχουμε παρά πολλούς ασθενείς σε βάρια κατάσταση που νοσηλεύονται μέσα στα νοσοκομεία πολλούς διασωληνωμένους, όχι κατά ανάγκη σε οργανωμένες μονάδες ΜΕΘ» εξήγησε. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ανατροπή του αιώνα από τον Μέσι: Η Αργεντινή στους «8»!

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Όταν δεν υπάρχει ελπίδα, ο Μέσι αναλαμβάνει δράση. Με γκολ, ασίστ και αδάμαστο πάθος, η Αλμπισελέστε πέτυχε απίστευτη ανατροπή (3-2) και άφησε άφωνη την Αίγυπτο.

Μουντιάλ 2026: Τα ζευγάρια των προημιτελικών και τι αλλάζει στους τέσσερις τελευταίους αγώνες

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Σήμερα ολοκληρώνεται η φάση των «16» με τις αναμετρήσεις Αργεντινή-Αίγυπτος και Ελβετία-Κολομβία

Φωτιά στη Λέσβο: Τέσσερα εναέρια μέσα επιχειρούν

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Σκάλα Ερεσού με 18 πυροσβέστες, πέντε οχήματα και τέσσερα εναέρια μέσα να επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

Τραμπ για Μελόνι: Καλός άνθρωπος, πραγματικά

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
«Την αγαπώ πολύ, όμως έκανε ένα λάθος...Απλά δεν ήταν εκεί για εμάς και αυτό δεν μου άρεσε», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος έπειτα από την άρνηση της Μελόνι να συνδράμει την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση κατά του Ιράν

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 20χρονος Βρετανός μετά τη σύγκρουση «γουρούνας» με πούλμαν στη Ζάκυνθο ‑ Διακομίσθηκε στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο νεαρός νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση - Έκκληση από συγγενείς του για οικονομική ενίσχυση ώστε να καλυφθούν τα νοσήλεια - Οι γιατροί έκαναν προσπάθεια να τον ξυπνήσουν αλλά έπαθε κρίση

Βίντεο ντοκουμέντο από την Κουλούρα Ημαθίας: Η στιγμή της μαχαίρωσης από τον 47χρονο

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο 47χρονος φέρεται να μπήκε σε έντονο διαπληκτισμό με δύο Ρομά και να τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον έναν εξ αυτών

Τρύπα 9 μέτρων άνοιξε στη Βαρκελώνη αναγκάζοντας την εκκένωση 5 πολυκατοικιών

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Πέντε κτίρια εκκενώθηκαν προληπτικά στη συνοικία Sant Gervasí-La Bonanova, με τις αρχές να συνδέουν την καθίζηση με τα έργα κατασκευής της γραμμής L9 του Μετρό.

Τι συνέβη τελικά στην πλαζ της Πάτρας με τη λουόμενη που είπε ότι τραυματίστηκε από λαγοκέφαλο

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο επικεφαλής του Κέντρου Υγείας Βόρειου Τομέα Πατρών εξήγησε τι ακριβώς συνέβη και τόνισε ότι δεν χρειάζεται πανικός.

Τραμπ και Ερντογάν στην Αγκυρα: Τι είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για τα F‑35

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της πώλησης F-35 στην Τουρκία, εκθειάζοντας τον Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Αγκυρα.

Συναγερμός στο Μανχάταν: Ποιο γνωστό κτίριο 38 ορόφων εκκενώθηκε εκτάκτως

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Τούβλα έπεσαν, κολώνες άρχισαν να λυγίζουν και ορόφοι παρουσίασαν καθίζηση στο πρώην κτίριο της Pfizer κοντά στο Grand Central Terminal.

Η μεγάλη επιστροφή: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξανά στον Παναθηναϊκό

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Στο πλευρό του Ομπράντοβιτς ξανά ο θρύλος των «πράσινων»