E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Τι περιλαμβάνει το επιχειρησιακό σχέδιο για την επέτειο της δολοφονίας

Δημοσίευση 4/12/2020 | 08:40

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ, ευέλικτες ομάδες ταχείας επέμβασης, drones, ελικόπτερα, Αίαντες και πτυσσόμενοι φραγμοί, θα χρησιμοποιηθούν στο επιχειρησιακό σχέδιο για την επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγοροπουλου.

Μάλιστα, οι εισηγήσεις λένε ότι στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο μαθητής αλλά και σε άλλα σημεία, όπως Προπύλαια, Κλαυθμώνος, Πολυτεχνείο, θα υπάρχουν από νωρίς το πρωί της Κυριακής ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έτσι ώστε να μη γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες.

Τα τελικά μέτρα θα «κλειδώσουν» σήμερα το απόγευμα στη μεγάλη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η βασική διαφορά στο σχεδιασμό συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, έγκειται στο γεγονός ότι δεν θα γίνουν εκδηλώσεις για την επέτειο. Συνεπώς, μιλάμε για ένα πλάνο που αποκλείει τις εκδηλώσεις και η λογική βασίζεται πάνω στα αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Έτσι, όλοι οι δρόμοι θα μείνουν ανοικτοί, πορεία δεν θα γίνει και η Αστυνομία θα επιλαμβάνεται στα σημεία που κάποιοι επιχειρήσουν να συγκεντρωθούν εφαρμόζοντας τον νόμο και επιβάλλοντας διοικητικά πρόστιμα που αφορούν στην παραβίαση των μέτρων για τη διασπορά του Covid-19.

Παράλληλα από νωρίς το πρωί ευέλικτες ομάδες αστυνομικών ταχείας επέμβασης θα πραγματοποιούν ελέγχους σε άτομα που κατευθύνονται προς το κέντρο προκειμένου να μην τους αφήνουν να πλησιάσουν εκεί όπου υπάρχουν καλέσματα. Το βασικό ζητούμενο είναι να μην υπάρχει συγκέντρωση πολλών ατόμων σε διάφορα σημεία, καθώς ο κίνδυνος υπέρ-μετάδοσης του ιού είναι ορατός. Για το λόγο αυτό, όλοι οι αστυνομικοί από τα ΜΑΤ και τη ΔΙ.ΑΣ μέχρι τη ΔΡΑΣΗ και την ΟΠΚΕ, θα κινούνται σε αυτό τον άξονα. Αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου υπάρχουν διαδικτυακά καλέσματα για συγκεντρώσεις.

Οι περιπολίες και τα μπλόκα θα είναι πολλά, τα drones θα επιτηρούν από αέρος τα σημεία που πιθανόν να υπάρξει συνωστισμός και θα δίνουν On line εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας, ενώ τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα τελούν υπό αυστηρή εποπτεία. Οι ειδικοί διαπραγματευτές θα αναλάβουν αυτού του είδους τις επαφές και αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της διάλυσης, τότε θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο που είναι η επιβολή διοικητικών προστίμων που ξεκινούν από 300 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας, 3000 για τα φυσικά πρόσωπα ως διοργανωτές συναθροίσεων και φθάνει μέχρι 5000 για τα νομικά πρόσωπα.

Αν κάποιοι παρά τις προτροπές και τα πρόστιμα επιμείνουν να συγκεντρωθούν, τότε θα υπάρξουν πιο δυναμικές αντιδράσεις που θα έχουν να κάνουν με ρίψη νερού από τους Αίαντες μέχρι ήπια χρήση χημικών. Ουσιαστικά μιλάμε για μια κλιμακωτή αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ που ξεκινά από τον διάλογο και τις συστάσεις και φθάνει μέχρι τη ρίψη δακρυγόνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή στην ιστορία της Ιαπωνίας: Νέα ανάλυση DNA αποκαλύπτει «κρυφό» πρόγονο

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Νέα γενετική έρευνα στην Ιαπωνία αποκαλύπτει μια άγνωστη προγονική ομάδα και DNA Νεάντερταλ που συνδέεται με σύγχρονες ασθένειες

Έμπολα: «Σκάβουμε τάφους και θάβουμε νεκρούς χωρίς γάντια»

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Συναγερμός καθώς εξαπλώνεται η επιδημία

Αφγανιστάν: Χρεωμένος πατέρας πουλάει τις 7χρονος κόρες του για σκλάβες ‑ Σκληρό βίντεο

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Το BBC επισημαίνει ότι η επιλογή να πωληθούν τα κορίτσια αντί για τα αγόρια σχετίζεται με πολιτισμικούς παράγοντες

Χειροπέδες σε οδηγό ταξί που χρέωσε 45 ευρώ για διαδρομή από Μοναστηράκι στον Πειραιά

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο οδηγός του ταξί δεν είχε θέσει σε λειτουργία το ταξίμετρο

Δαφνί: Τρόφιμος στραγγάλισε τον συγκάτοικό του

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Νέο περιστατικό βίας

Πέθανε ο Κάρεϊ Σκάρι

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Θλίψη στον χώρο του μπάσκετ

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για Έμπολα: Η επιδημία μπορεί να εξαπλώνεται ταχύτερα απ` ό,τι πιστεύαμε

Κόσμος 20.05.2026
Έντονες ανησυχίες για υποκαταγραφή κρουσμάτων - Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι σε Κονγκό και Ουγκάντα

Τραμπ: «Θα τελειώσουμε τον πόλεμο γρήγορα» – «Θα υπάρξουν εκπλήξεις» απαντά η Τεχεράνη

Κόσμος 20.05.2026
Ανεβάζει την πίεση προς την Τεχεράνη ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ το Κογκρέσο επιχειρεί να περιορίσει τις πολεμικές εξουσίες του

Θεσσαλονίκη: Δημοσκόπηση‑έκπληξη ανεβάζει την Καρυστιανού

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Τι δείχνουν τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου σχετικά με την Α’ Θεσσαλονίκης

Εφορία: Ποιους παίρνει τηλέφωνο και σε ποιους στέλνει email – Oι πρώτοι στη λίστα

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Τουλάχιστον 55.000 τηλεφωνικές κλήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα έχει προγραμματίσει η ΑΑΔΕ