E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε όλη την Ευρώπη

Πότε κρίνεται η τύχη των εμβολίων Pfizer και Moderna

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 1/12/2020 | 14:00

Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε όλη την Ευρώπη

Μετά τις 12 Ιανουαρίου (στην καλύτερη περίπτωση) θα μπορέσει να ξεκινήσει στην Ευρώπη ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού. Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για το εμβόλιο της Pfizer και έως τις 12 Ιανουαρίου του 2021 εκείνος για το εμβόλιο της Moderna.

Η BionTech και η Pfizer βρήκαν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Τις ακολούθησε η Moderna και οι… αιτήσεις τους σε FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) και στον EMA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) για την έγκριση που θα δώσει το “πράσινο φως” για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Και ενώ έχει “φουντώσει” τη συζήτηση το αν και ποιοι θα εμβολιαστούν και ποιοι θα έχουν προτεραιότητα, οι Financial Times βάζουν… φρένο.

Οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν από τον Ιανουάριο αναφέρουν οι Financial Times. Και αυτό γιατί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται ότι θα εκφράσει την άποψή του για το εμβόλιο των BionTech / Pfizer στις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορημένη πηγή, πράγμα που σημαίνει ότι η διανομή του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σχεδόν απίθανο να ξεκινήσει πριν από τον Ιανουάριο.

Λίγο αφού οι Financial Times δημοσίευσαν τις πληροφορίες αυτές, ο EMA ανακοίνωσε ότι αν τα δεδομένα είναι επαρκή, θα ολοκληρώσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου την αξιολόγηση του υποψήφιου εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορωνοϊός. Ο Οργανισμός ανακοίνωσε επίσης ότι έχει δεχτεί αίτηση για άδεια διάθεσης στην αγορά του υποψήφιου εμβόλιου της Moderna Inc και πως, αν τα δεδομένα είναι επαρκή, θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή του για το εμβόλιο αυτό μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι κατέθεσαν αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την υπό όρους έγκριση του εμβολίου τους. Ο Οργανισμός έχει ξεκινήσει τον κυλιόμενο έλεγχο των δεδομένων της μεγάλης κλίμακας κλινικής δοκιμής του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα που ήρθαν σε γνώση των Financial Times, στο χρονοδιάγραμμά του της περασμένης εβδομάδας ο EMA έθετε ως στόχο την 22α Δεκεμβρίου, στην καλύτερη περίπτωση, για την διατύπωση της άποψης του επί των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συζητήθηκε χθες, αυτή η ημερομηνία μπορεί να μετακινηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας νωπής μυζήθρας λόγω ανίχνευσης σταφυλοκοκκικών εντεροτοξινών

Ελλάδα Χτες
Οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Τέμπη ‑ Καρυστιανού / Οργή στη δίκη για τα «χαμένα» βίντεο ‑ «Ο Μπακαϊμης είναι ο πρώτος που έβαλε χέρι»

Ελλάδα Χτες
Οι κατηγορούμενοι διώκονται για την υπεξαίρεση και εξαφάνιση του βιντεοληπτικού υλικού που φέρεται να απεικόνιζε τη φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Εξεταστική: Στις 11 Δεκέμβρη καταθέτει ο «Φραπές» – Ποιος ο σχεδιασμός για τα πολιτικά πρόσωπα

Ελλάδα Χτες
Μια μέρα αργότερα τη Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στην εξεταστική θα καταθέσουν οι Χρήστος Μπουκώρος και Μανώλης Χνάρης

Ελεύθερη η πρώην επόπτρια Δυτικής Αττικής για την υπόθεση δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα

Ελλάδα Χτες
Η κατηγορούμενη επανέλαβε ότι δεν ήταν παρούσα στο περιστατικό, υποστηρίζοντας πως είδε την Κυριακή μόνο όταν έφευγε

Ανησυχία στην Ισπανία: Εμφανίστηκαν έπειτα από 31 χρόνια κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων

Κόσμος Χτες
Ο ιός, που είναι ακίνδυνος για τον άνθρωπο αλλά φονικός για τους χοίρους, επεκτείνεται στη δυτική Ευρώπη τα τελευταία χρόνια

Θεσσαλονίκη: 37χρονος έδωσε τέλος στη ζωή μου με όπλο – Τον βρήκε μέσα στο ΙΧ του περαστικός

Ελλάδα Χτες
Μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκε πολίτης το πρωί της περασμένης Κυριακής σε περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη

Πολιτικό σκάνδαλο στη Ρουμανία: Ο υπουργός Αμυνας παραιτήθηκε επειδή είπε ψέματα στο βιογραφικό του

Κόσμος Χτες
Το βιογραφικό του Ιονούτ Μοστεάνου περιείχε εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με το πότε αποφοίτησε και από ποιο πανεπιστήμιο

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα ‑ Τι αναφέρει η παραδοσιακή μέθοδος

Ελλάδα Χτες
Τα Μερομήνια αποτελούν την παραδοσιακή μέθοδο πρόβλεψης του καιρού

Αντρες δολοφόνησαν και πέταξαν σε βάλτο την έφηβη αδερφή τους, επειδή «αμαύρωσε την τιμή τους»

Κόσμος Χτες
Φρικτό έγκλημα στην Ολλανδία, ακόμα ένα, το οποίο έγινε στο όνομα της «τιμής» μουσουλμανικής οικογένειας

Οι ηλικιωμένοι στη Νότια Κορέα ξορκίζουν τη μοναξιά με «εγγόνια» ρομπότ ‑ «Σε περίμενα όλη μέρα»

Κόσμος Χτες
Κάθε μέρα, περίπου 10 ηλικιωμένοι ενήλικες στη Νότια Κορέα αυτοκτονούν. Στην Ασία έχουν την τιμητική τους τα ρομπότ φροντίδας ηλικιωμένων, μία αγορά που αναμένεται να φτάσει τα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030

Πολίτες ύψωσαν σταυρό 10 μέτρων στο όρος Αυγό στην Ξάνθη: Κλήθηκαν σε απολογία από τη δασική υπηρεσία

Ελλάδα Χτες
Η Δασική Υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για τη διαδικασία τοποθέτησης και το εάν είχαν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες