E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισχυρές βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Σε ισχύ βρίσκεται απο χθες το έκακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Δημοσίευση 30/11/2020 | 08:30

Ισχυρές βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Στη δυτική Ελλάδα πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης.

Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου τις βραδινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30-11-2020

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη Θράκη και τη Χαλκιδική, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές
περιοχές της Θράκης.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ σε περαιτέρω πτώση και κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, στα νότια τις πρωινές ώρες νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Aνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 01-12-2020

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως σε Σποράδες, Εύβοια και νότιο Αιγαίο. Μεμονωμένες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική Πελοπόννησο που βαθμιαία το βράδυ θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοδυτικά.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βορειοανατολικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από αργά το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 02-12-2020

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (εκτός Θράκης) νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα, στην ανατολική Πελοπόννησο στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στο Ιόνιο και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά.

Στη υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, με τοπικές βροχές στην νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο ‑ Ήχησε το 112 για ετοιμότητα

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Τραμ συγκρούστηκε με τρίκυκλο στο Παλαιό Φάληρο – Τραυματίας ένα 9χρονο κορίτσι

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Στο τρίκυκλο επέβαιναν και οι δύο γονείς μαζί με την 9χρονη κόρη τους

Πανηγυρισμοί για την Αργεντινή στο πιο παγωμένο μέρος της Γης με κοντομάνικο – Δείτε το βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον εκπαιδευτικό Γκουστάβο Ολιβέρα

«Δεν ξέρω τι διάολο χτύπησα»: 18χρονος στη Βρετανία παρέσυρε συνταξιούχο με το αυτοκίνητό του και μετά κάθισε να φάει πίτσα – βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Σόνι Χόρσφαλ παραπέμφθηκε σε δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό 84χρονου στο Ρέντκαρ της Βόρειας Γιορκσάιρ, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα

Χάος στο Κονγκό: Εξοργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε νοσοκομείο Έμπολα ‑ Έτρεχαν να σωθούν ασθενείς

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Οργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Nyakunde στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό  εξαναγκάζοντας το ιατρικό προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση.

Πότε θα γίνει η κηδεία του Λορέντζο Καριέρε

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Λορέντζο Καριέρε αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας

Έσκασε η «βόμβα»: Ο Χρήστος Τζόλης στους πρωταθλητές Αγγλίας

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα παίκτη στην ιστορία

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό αύριο για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται Αττική, Κρήτη, Εύβοια, Κορινθία και νησιά του Βορείου Αιγαίου, με ενισχυμένες περιπολίες και εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές.