E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: 1.366 θάνατοι στην Ελλάδα μέσα σε 26 ημέρες

Όλο το προηγούμενο διάστημα, από τον περασμένο Μάρτιο, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ανερχόταν σε 635

Δημοσίευση 26/11/2020 | 21:11

Κορωνοϊός: 1.366 θάνατοι στην Ελλάδα μέσα σε 26 ημέρες

Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος Νοεμβρίου, αποτυπώνεται σε αριθμούς η ραγδαία επιδείνωση και η αιφνίδια πίεση στο σύστημα υγείας από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα σήμερα ανέρχονται σε 2.018, αριθμός που δείχνει σταθεροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και μια τάση υποχώρησης, αν αντιπαραβάλλει κανείς τις διαγνώσεις με εκείνες που σημειώθηκαν τις περασμένες εβδομάδες.

Μια μείωση που δεν είναι ικανή να δώσει το «σήμα» για άρση του lockdown στο τέλος του μήνα, όπως ανακοινώθηκε επισήμως το πρωί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Ωστόσο, όπως το έχουν επισημάνει οι ειδικοί, το σύστημα υγείας θα συνεχίσει να δέχεται έντονες πιέσεις για τις επόμενες εβδομάδες. Ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχώς αυξάνεται, ξεπερνώντας την Πέμπτη τους 600, ενώ και ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός το τελευταίο δεκαήμερο, με 99 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Εκτοξεύθηκαν οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

Συγκρίνοντας κανείς τα δεδομένα του ΕΟΔΥ από τις αρχές Νοεμβρίου, παρατηρεί μια έκρηξη των ασθενών που νοσούν βαριά στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, την 1η Νοεμβρίου, 140 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 66 έτη.

Από την αρχή της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, ο προβληματισμός των ειδικών εστιάζεται κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα, όπου η διάδοση του ιού επιμένει, ενώ οι ΜΕΘ είναι πλήρεις.

Ο αριθμός αυτός ανέρχεται σήμερα σε 608 βαριά ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ανά τη χώρα. To 80.8% των διασωληνωμένων αυτή τη στιγμή έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 524 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

1.366 θάνατοι από τον κορωνοϊό σε 26 ημέρες

Την ίδια ώρα, μέσα στον Νοέμβριο καταγράφηκαν 1.366 θάνατοι από τον κορωνοϊό, την ώρα που όλο το προηγούμενο διάστημα, από τον περασμένο Μάρτιο δηλαδή, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ανερχόταν σε 635.

Με αυτή την επιδημιολογική εικόνα, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα έφτασε τους 2.001 συμπολίτες μας σήμερα. Είναι ενδεικτικό πως την 1η Νοεμβρίου ο ημερήσιος αριθμός θανάτων από τον κορωνοϊό ήταν 9 άνθρωποι, ενώ σήμερα καταγράφηκαν 99 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάος σε αγώνα πυγμαχίας στην Τραπεζούντα, Τούρκος βγήκε νοκ άουτ από Ρώσο και ακολούθησε συμπλοκή στο ρινγκ

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο Σεργκέι Γκορόκοφ πανηγύριζε πολύ έντονα και όταν ο προπονητής του πλησίασε την γωνία του Τούρκου, η σπίθα έγινε... πυρκαγιά

Ζωντανοί οι Ρόκετς, διέλυσαν τους Λέικερς και έστειλαν τη σειρά σε Game 5

Αθλητικά Νέα 27.04.2026
Το Χιούστον επικράτησε άνετα των Λος Αντζελες Λέϊκερς και απέτρεψε τη σαρωτική ήττα σε σειρά.

Πώς ο πράκτορος των Μυστικών Υπηρεσιών σώθηκε από τον ένοπλο που είχε ανοίξει πυρ χάρη στο κινητό του

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο πράκτορας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Αδιανόητο περιστατικό στο Παγκράτι: Οδηγός μηχανής επιτέθηκε και έσπασε το πόδι 23χρονης επειδή δεν μπορούσε να περιμένει να παρκάρει

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι Αρχές, οι οποίες προχωρούν στη διερεύνηση της υπόθεσης

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία: Έκτακτη προσγείωση ελικοπτέρου στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Στο σημείο μετέβησαν οι Αρχές καθώς και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μινώα

Αγιος Δημήτριος: «Μας έπιασε όλους κρίση όταν μάθαμε ότι τον είχε σκοτώσει»

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Νέες μαρτυρίες αποκαλύπτουν τα όσα ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του 27χρονο

HΠΑ: Πυροβολισμοί στο Όστιν – Αναφορές για αρκετούς τραυματίες

Κόσμος 27.04.2026
Ο δράστης φαίνεται να έχει διαφύγει

Ζημιές στο πλοίο «Νήσος Σάμος» από το τσιγάρο που άναψε Ρομά

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Aποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το σύστημα πυρόσβεσης

Στα γαλανόλευκα η Νέα Υόρκη – Μεγαλειώδης παρέλαση της ομογένειας

Κόσμος 27.04.2026
Με τη συμμετοχή χιλιάδων ομογενών, δεκάδων συλλόγων, κοινοτήτων, σχολείων