E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: 1.366 θάνατοι στην Ελλάδα μέσα σε 26 ημέρες

Όλο το προηγούμενο διάστημα, από τον περασμένο Μάρτιο, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ανερχόταν σε 635

Δημοσίευση 26/11/2020 | 21:11

Κορωνοϊός: 1.366 θάνατοι στην Ελλάδα μέσα σε 26 ημέρες

Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος Νοεμβρίου, αποτυπώνεται σε αριθμούς η ραγδαία επιδείνωση και η αιφνίδια πίεση στο σύστημα υγείας από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα σήμερα ανέρχονται σε 2.018, αριθμός που δείχνει σταθεροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και μια τάση υποχώρησης, αν αντιπαραβάλλει κανείς τις διαγνώσεις με εκείνες που σημειώθηκαν τις περασμένες εβδομάδες.

Μια μείωση που δεν είναι ικανή να δώσει το «σήμα» για άρση του lockdown στο τέλος του μήνα, όπως ανακοινώθηκε επισήμως το πρωί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Ωστόσο, όπως το έχουν επισημάνει οι ειδικοί, το σύστημα υγείας θα συνεχίσει να δέχεται έντονες πιέσεις για τις επόμενες εβδομάδες. Ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχώς αυξάνεται, ξεπερνώντας την Πέμπτη τους 600, ενώ και ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός το τελευταίο δεκαήμερο, με 99 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Εκτοξεύθηκαν οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

Συγκρίνοντας κανείς τα δεδομένα του ΕΟΔΥ από τις αρχές Νοεμβρίου, παρατηρεί μια έκρηξη των ασθενών που νοσούν βαριά στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, την 1η Νοεμβρίου, 140 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 66 έτη.

Από την αρχή της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, ο προβληματισμός των ειδικών εστιάζεται κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα, όπου η διάδοση του ιού επιμένει, ενώ οι ΜΕΘ είναι πλήρεις.

Ο αριθμός αυτός ανέρχεται σήμερα σε 608 βαριά ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ανά τη χώρα. To 80.8% των διασωληνωμένων αυτή τη στιγμή έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 524 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

1.366 θάνατοι από τον κορωνοϊό σε 26 ημέρες

Την ίδια ώρα, μέσα στον Νοέμβριο καταγράφηκαν 1.366 θάνατοι από τον κορωνοϊό, την ώρα που όλο το προηγούμενο διάστημα, από τον περασμένο Μάρτιο δηλαδή, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ανερχόταν σε 635.

Με αυτή την επιδημιολογική εικόνα, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα έφτασε τους 2.001 συμπολίτες μας σήμερα. Είναι ενδεικτικό πως την 1η Νοεμβρίου ο ημερήσιος αριθμός θανάτων από τον κορωνοϊό ήταν 9 άνθρωποι, ενώ σήμερα καταγράφηκαν 99 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!