E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: 1.366 θάνατοι στην Ελλάδα μέσα σε 26 ημέρες

Όλο το προηγούμενο διάστημα, από τον περασμένο Μάρτιο, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ανερχόταν σε 635

Δημοσίευση 26/11/2020 | 21:11

Κορωνοϊός: 1.366 θάνατοι στην Ελλάδα μέσα σε 26 ημέρες

Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος Νοεμβρίου, αποτυπώνεται σε αριθμούς η ραγδαία επιδείνωση και η αιφνίδια πίεση στο σύστημα υγείας από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα σήμερα ανέρχονται σε 2.018, αριθμός που δείχνει σταθεροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και μια τάση υποχώρησης, αν αντιπαραβάλλει κανείς τις διαγνώσεις με εκείνες που σημειώθηκαν τις περασμένες εβδομάδες.

Μια μείωση που δεν είναι ικανή να δώσει το «σήμα» για άρση του lockdown στο τέλος του μήνα, όπως ανακοινώθηκε επισήμως το πρωί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Ωστόσο, όπως το έχουν επισημάνει οι ειδικοί, το σύστημα υγείας θα συνεχίσει να δέχεται έντονες πιέσεις για τις επόμενες εβδομάδες. Ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχώς αυξάνεται, ξεπερνώντας την Πέμπτη τους 600, ενώ και ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός το τελευταίο δεκαήμερο, με 99 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Εκτοξεύθηκαν οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

Συγκρίνοντας κανείς τα δεδομένα του ΕΟΔΥ από τις αρχές Νοεμβρίου, παρατηρεί μια έκρηξη των ασθενών που νοσούν βαριά στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, την 1η Νοεμβρίου, 140 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 66 έτη.

Από την αρχή της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, ο προβληματισμός των ειδικών εστιάζεται κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα, όπου η διάδοση του ιού επιμένει, ενώ οι ΜΕΘ είναι πλήρεις.

Ο αριθμός αυτός ανέρχεται σήμερα σε 608 βαριά ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ανά τη χώρα. To 80.8% των διασωληνωμένων αυτή τη στιγμή έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 524 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

1.366 θάνατοι από τον κορωνοϊό σε 26 ημέρες

Την ίδια ώρα, μέσα στον Νοέμβριο καταγράφηκαν 1.366 θάνατοι από τον κορωνοϊό, την ώρα που όλο το προηγούμενο διάστημα, από τον περασμένο Μάρτιο δηλαδή, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ανερχόταν σε 635.

Με αυτή την επιδημιολογική εικόνα, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα έφτασε τους 2.001 συμπολίτες μας σήμερα. Είναι ενδεικτικό πως την 1η Νοεμβρίου ο ημερήσιος αριθμός θανάτων από τον κορωνοϊό ήταν 9 άνθρωποι, ενώ σήμερα καταγράφηκαν 99 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον αγροτοσυνδικαλιστή, η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης

Ελλάδα Χτες
Η σπουδή ενοχοποίησης του Κώστα Ανεστίδη για δύο κακουργήματα, ενώ η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης μάλλον δικαιώνει όσους μιλούν για προφανή σκοπιμότητα ανάδειξης του θέματος, εις βάρος των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Τέμπη: «Δεν τρομοκρατούμαστε, δε σταματάμε»: Ανακοίνωση‑καταπέλτης από τον Σύλλογο Συγγενών για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ

Ελλάδα Χτες
«Η σημειολογία της συγκυρίας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι απέναντί μας έχουμε ένα εχθρικό κράτος».

Ανοιξαν οι αγρότες τις σήραγγες στα Τέμπη, η Τροχαία εκτρέπει τα ΙΧ – Οι επόμενες κινήσεις τους

Ελλάδα Χτες
«Δεν απαντάνε στα αιτήματά μας και γι` αυτό αναμένουμε όπως βλέπετε μαχητικά, δυναμικά και συνεχίζουμε τον αγώνα».

Ανεστίδης: Δεν έχουν δεσμευτεί τα χρήματά μου – Έδειξε on κάμερα αποδεικτικά ανάληψης από τράπεζα

Ελλάδα Χτες
Ο Κώστας Ανεστίδης καταγγέλλει επίσης ότι δεχόταν τηλεφωνήματα από το Μαξίμου ώστε να βρεθεί μία δίαυλος επικοινωνίας για να υποχωρήσουν τα μπλόκα

Λαμία: Ανδρας κλειδώθηκε στο σπίτι του και άνοιξε φιάλη υγραερίου

Ελλάδα Χτες
Εκκενώθηκαν τα κοντινά διαμερίσματα, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του.

Απολύθηκε ο Στέφανος Παπαδόπουλος, που έκανε μήνυση στον Γιώργο Μαζωνάκη, από το νυχτερινό κέντρο που εργαζόταν

Ελλάδα Χτες
«Νομίζω ότι κάποιοι τον βάλανε να τα πει, πήγε να κάνει κακό στο μαγαζί» υποστηρίζει ο επιχειρηματίας που τον απέλυσε

Από την τραγωδία στις σαμπάνιες: Χωριό στην Ισπανία που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές κέρδισε 468 εκατ. ευρώ στο λαχείο

Κόσμος Χτες
Το χριστουγεννιάτικο λαχείο El Gordo μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια – Πιστεύουν ότι αν το αγοράσει τόπος που υπέστη συμφορά θα είναι κερδοφόρο, γιατί την ατυχία ακολουθεί η καλή τύχη

«Παιδί μου, σου είπα ψέματα»: Σπαρακτική επιστολή εκπαιδευτικού για τα παιδιά που θα περάσουν τα Χριστούγεννα μόνα τους στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
«Θυμάμαι μόνο που σου έκανα παρατήρηση γιατί χοροπηδούσες λάθος στην πρόβα. «Χοροπηδούσες λάθος» τι οξύμωρο!»

Πέθανε ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» Chris Rea

Κόσμος Χτες
Η χαρακτηριστική βραχνή φωνή του και το παίξιμό του στην κιθάρα έχουν μείνει αξέχαστα σε τραγούδια

Δεκάδες σκελετοί ανακαλύφθηκαν σε μεσαιωνικό νεκροταφείο εκτελεσμένων εγκληματιών της Αγγλίας

Κόσμος Χτες
Αρκετοί σκελετοί βρέθηκαν με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη

Κινδυνεύουν οι τάρανδοι του Αγιου Βασίλη;

Κόσμος Χτες
Οι λύκοι αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τους ταράνδους της Φινλανδίας και πλήττουν τα κοπάδια των ντόπιων

Παναθηναϊκός: Το βίντεο από την εγκατάσταση της πρώτης κερκίδας του γηπέδου στον Βοτανικό

Αθλητικά Νέα Χτες
Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού αρχίζει να παίρνει σιγά, σιγά σάρκα και οστά