LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Nτοκουμέντο: Έτσι δούλευε το κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο «Ελ. Βενιζέλος»

Oι ταρίφες των 4.000 ευρώ και τα κρησφύγετα Airbnb

Δημοσίευση 22/11/2020 | 11:33

Nτοκουμέντο: Έτσι δούλευε το κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο «Ελ. Βενιζέλος»

Λεπτομέρειες για το πώς δούλευε το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος και προωθούσε μετανάστες σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, προκύπτουν από το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ αλλά και από το βίντεο – ντοκουμέντο.

Οι τρεις αλλοδαποί της σπείρας, που συνελήφθησαν, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, είχαν στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό προώθησης των μεταναστών, που όμως κατάφεραν να μπλοκάρουν οι αξιωματικοί της Ασφαλείας του Ελευθέριος Βενιζέλος και να τους βάλουν στο χέρι.

Κύκλωμα αλλοδαπών

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Ηλίας Βρέντας ο οποίος υπηρετεί στο αεροδρόμιο, επισημαίνει στο protothema.gr πως «Αξίζουν συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών που πέτυχαν καίριο χτύπημα σε κύκλωμα διακινητών που προμήθευε διαβατήρια σε αλλοδαπούς με σκοπό να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και με μεθοδική έρευνα και επιμονή έφθασαν στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης».

Τι λέει το διαβιβαστικό

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό της ΕΛ.ΑΣ, οι αξιωματικοί ενημερώθηκαν πριν από περίπου τρεις εβδομάδες για τη δράση του κυκλώματος. «Στις αρχές του μήνα Νοεμβρίου 2020, περιήλθαν στην Υπηρεσία μας πληροφορίες σχετικά με δράση εγκληματικής οργάνωσης, μέλη της οποίας είναι άτομα Αραβικής καταγωγής, τα οποία δραστηριοποιούνται στην διάθεση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων καθώς και στην διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από την χώρα μας προς έτερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης εφοδιάζουν τους προς διακίνηση αλλοδαπούς είτε με γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα που έχουν εκδοθεί για άλλο άτομο πλην όμως προσομοιάζουν με αυτόν, είτε με πλαστά. Με βάση τις πληροφορίες, αρχηγός της οργάνωσης φαίνεται να είναι άτομο Παλαιστινιακής καταγωγής υπό στοιχεία (σ.σ αναφέρεται στο επώνυμο του 43χρονου Παλαιστίνιου αρχηγού) Isa (α) κατηγορούμενος, ο οποίος εφοδιάζει τους αλλοδαπούς με τα προαναφερθέντα έγγραφα ενώ συγχρόνως φροντίζει και για την στέγαση αυτών καθώς και των συνεργών του σε διαμερίσματα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Ηλίας Βρέντας

Τα μέλη της οργάνωσης, (β) και (γ) κατηγορούμενοι, πραγματοποιούν ταξίδια στην Χώρα μας από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, παραμένουν για 3-4 ημέρες και στην συνέχεια συνοδεύουν τους υπό διακίνηση αλλοδαπούς έως τον προορισμό τους και σε ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο παρουσιάζουν αυτούς (υπό διακίνηση αλλοδαπούς) ως συγγενείς ή φίλους. Το κόστος που καταβάλει ο διακινούμενος αλλοδαπός ανέρχεται περίπου στις 4.000 € και περιλαμβάνει όλα τα έξοδά του (γνήσια-πλαστά έγγραφα, κόστος αεροπορικών εισιτηρίων, στέγασή του) μέχρι την μετάβασή του στην χώρα που επιθυμεί» αναφέρεται στο διαβιβαστικό ενώ στις επόμενες γραμμές οι αστυνομικοί περιγράφουν τη συνάντηση των τριών. Του Isa με τον δεύτερο κατηγορούμενο τον 39χρονο Σύρο με το σουηδικό διαβατήριο KINAN και τον τρίτο τον AHMAD επίσης Σύρο και μόνιμο κάτοικο Σουηδίας.

«Την 21:00΄ ώρα της 16-11-2020 εντοπίστηκαν από οι ανωτέρω (β) και (γ) οι οποίοι αφίχθησαν με πτήση της Αεροπορικής εταιρείας «AEGEAN» από Κοπεγχάγη Δανίας. Κατά την έξοδο τους συναντήθηκαν με τον (α) αλλοδαπό Isa και τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση.

Αφού μετέβησαν προ σημείου ελέγχου επιβατών και χειραποσκευών «INTRA SCHENGEN» και έκαναν προεπισκόπηση του χώρου στην συνέχεια κατευθύνθηκαν με Μ.Μ.Μ. στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και εισήλθαν σε διαμέρισμα στην περιοχή της Κυψέλης».

Ένα ραντεβού που τους έδωσε πολλά στοιχεία για να κάνουν τρεις ημέρες αργότερα την επιχείρηση και να τους πιάσουν. «Περί την 13:30΄ ώρα της 19-11-2020 εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της υπηρεσίας μας και πάλι οι (α), (β) και (γ) αλλοδαποί, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα, να βρίσκονται στον χώρο των Αναχωρήσεων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προ σημείο ελέγχου «INTRA SCHENGEN» και τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση.

Περί την 13:35΄ ώρα, έξι αλλοδαποί πλησίασαν τους ανωτέρω τρεις και αφού συνομίλησαν στην Αραβική γλώσσα ο (α) παρέδωσε σε όλους ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ ταυτόχρονα οι (β) και (γ) έκαναν προεπισκόπηση του χώρου προκειμένου η πράξη να μην γίνει αντιληπτή. Στην συνέχεια ο (β) διήλθε του σημείου ελέγχου επιβατών και χειραποσκευών συνοδεύοντας τους και έπειτα κατευθύνθηκαν στην πύλη εξόδου (Β20) από όπου επρόκειτο να αναχωρήσει η πτήση με κωδικό Α3628 της Αεροπορικής εταιρείας «AEGEAN» με προορισμό το Λουξεμβούργο και ώρα αναχώρησης την 14:25’ ώρα της ιδίας.

Ο (α) αλλοδαπός Isa αφού βεβαιώθηκε ότι όλοι οι ανωτέρω διήλθαν από το σημείο ελέγχου χειραποσκευών, διήλθε και εκείνος έχοντας στην κατοχή του κάρτα επιβίβασης σε ηλεκτρονική μορφή για την πτήση με κωδικό EL103 της αεροπορικής εταιρείας «ELLINAIR» με προορισμό την Θεσσαλονίκη πλην όμως δεν κατευθύνθηκε στην πύλη εξόδου της συγκεκριμένης πτήσης η οποία άλλωστε αναχωρούσε πολύ αργότερα ήτοι την 19:15’ ώρα της ιδίας, αλλά πήγε στην πύλη εξόδου (Β20) όπου βρίσκονταν όλοι οι ανωτέρω αλλοδαποί και ανέμενε σε καθίσματα πλησίον τους, προσποιούμενος ότι δεν τους γνωρίζει».

Οι αστυνομικοί έκριναν ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να περάσουν χειροπέδες στα τρία μέλη του κυκλώματος και τους έξι Σύρους αλλοδαπούς που ετοιμάζονταν να πετάξουν στο Λουξεμβούργο . «Την 14:00΄ ώρα, αφού οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας τους ακινητοποίησαν και τους γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους, κλήθηκαν να επιδείξουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Η μια κατηγορούμενη κατείχε και επέδειξε γνήσιο δελτίο ταυτότητας Τσέχικης Δημοκρατίας το οποίο έχει εκδοθεί υπέρ άλλου ατόμου πλην της ανωτέρω αλλοδαπής, η άλλη κατηγορούμενη κατείχε και επέδειξε γνήσιο ταξιδιωτικό έγγραφο για αλλοδαπούς Σουηδίας το οποίο έχει εκδοθεί υπέρ άλλου ατόμου πλην της ανωτέρω αλλοδαπής, ο άλλος κατηγορούμενος κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας Ρουμανίας, η άλλη κατηγορούμενη κατείχε και επέδειξε το γνήσιο δελτίο ταυτότητας Βελγίου το οποίο έχει εκδοθεί υπέρ άλλου ατόμου πλην της ανωτέρω αλλοδαπής, ο άλλος κατηγορούμενος κατείχε και επέδειξε πλαστό Διαβατήριο Δανίας και το πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας και ο τελευταίος κατηγορούμενος κατείχε και επέδειξε γνήσιο διαβατήριο Τσέχικης Δημοκρατίας το οποίο έχει εκδοθεί υπέρ άλλου ατόμου πλην του ανωτέρω αλλοδαπού.

Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου ο (β) αλλοδαπός παρουσίασε τους τρεις αλλοδαπούς ως φίλους του και κατείχε και επέδειξε τις κάρτες επιβίβασης της πτήσης με κωδικό Α3628 της Αεροπορικής εταιρείας «AEGEAN» με προορισμό το Λουξεμβούργο για τους υπολοίπους κατείχε και κάρτα επιβίβασης.

Επίσης ο (γ) αλλοδαπός παρουσίασε τους τρεις αλλοδαπούς ως συγγενείς του και κατείχε και επέδειξε τις κάρτες επιβίβασης της πτήσης με κωδικό Α3628 της Αεροπορικής εταιρείας «AEGEAN» με προορισμό το Λουξεμβούργο για αυτούς. Επιπλέον στην κατοχή του (γ) μέλους του κυκλώματος ανευρέθη και γνήσιο διαβατήριο Σουηδίας το οποίο έχει εκδοθεί υπέρ άλλου ατόμου.

Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, ο (α)Isa εκμεταλλευόμενος το γεγονός της απασχόλησης των αστυνομικών, προσπάθησε να αναχωρήσει από το σημείο και κατευθύνθηκε προς την έξοδο πλην όμως ακινητοποιήθηκε και αυτός. Εν συνεχεία αφού εξακριβώθηκαν οι κατοικίες των κατηγορούμενων, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αυτές, εντός των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

∙ Εννέα (09) διαβατήρια Σουηδίας
∙ Τέσσερα (04) δελτία ταυτότητας Σουηδίας
∙ Μία (01) άδεια διαμονής Σουηδίας
∙ Ένα (01) διαβατήριο Δανίας
∙ Μία (01) Άδεια Οδήγησης Δανίας
∙ Ένα (01) διαβατήριο Αλβανίας
∙ Μία (01) Visa διάσχισης συνόρων Αμερικής-Μεξικού
∙ Δεκατέσσερα (14) δελτία ταυτότητας Βελγίου
∙ Ένα (01) δελτίο ταυτότητας Γερμανίας
∙ Τρείς (03) άδειες διαμονής για αλλοδαπούς Γερμανίας
∙ Τρία (03) δελτία ταυτότητας Γαλλίας
∙ Οκτώ (08) δελτία ταυτότητας Ελλάδος
∙ Δύο (02) Δελτία Αιτούντος Διεθνούς Προστασία Ελλάδος
∙ Ένα (01) Ειδικό Δελτίο Ταυτότητος Ομογενούς Ελλάδος
∙ Τρεις (03) άδειες Οδήγησης Ελλάδος
∙ Ένα (01) δελτίο ταυτότητας Ολλανδίας
∙ Ένα (01) δελτίο ταυτότητας Σλοβενίας
∙ Ένα (01) δελτίο ταυτότητας Κύπρου
∙ Ένα (01) δελτίο ταυτότητας Πολωνίας
∙ Ένα (01) δελτίο ταυτότητας Ιταλίας
∙ Ένα (01) δελτίο ταυτότητας Πορτογαλίας
∙ Ένα (01) δελτίο ταυτότητας Ισπανίας
∙ Μία (01) κάρτα κοινωνικής ασφάλισης Σουηδίας
∙ Μία (01) Άδεια Διαμονής Βελγίου
∙ Δύο (02) δελτία ταυτότητας Βουλγαρίας
∙ Έξι (6) φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, οι οποίες απεικονίζουν το ίδιο άτομο
∙ Ένα (1) μαχαίρι συνολικού μήκους τριάντα επτά (37) εκατοστών και μήκος λάμας είκοσι τριών (23) εκατοστών
∙ Δύο (02) Διαβατήρια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
∙ Δύο (02) Διαβατήρια Ισραήλ
∙ Ένας (1) φορητός Η/Υ μάρκας «HP»
∙ Δύο (2) φωτογραφικές μηχανή μάρκας «Sony» και «Panasonic
∙ Τέσσερις (4) φορητές μονάδες αποθήκευσης (usb stick)
∙ Τρείς εξωτερικοί σκληροί δίσκοι μάρκας «Western Digital»
∙ Ένα (1) ρολόι χειρός με την ένδειξη «Casio»
∙ Μία (1) ζυγαριά ακριβείας
∙ Μία (1) συσκευή ανάγνωσης ψηφιακών δίσκων.

Γίνεται μνεία ότι οι δύο (2) ταυτότητες Βουλγαρίας που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατ’ οίκον έρευνα, είναι εξ’ υπαρχής πλαστές και αμφότερες απεικονίζουν τον (α) κατηγορούμενο.

Στην κατοχή των ανωτέρω (α), (β) και (γ) κατηγορούμενων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

∙ Τρία (03) κινητά τηλέφωνα μάρκας «Redmi» «Apple» και «Huawei»
∙ Tο χρηματικό ποσό των ενενήντα τεσσάρων (94) δολαρίων Η.Π.Α., των επτακοσίων ενενήντα (790) Κορωνών Σουηδίας καθώς και το ποσό των τετρακοσίων ενενήντα ευρώ (490€).

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος

Πριν λίγο
Ο καθηγητής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών - Ήταν επίτιμος διευθυντής στο Ευγενίδειο Πλανητάριο

Νεκρή η γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης ‑Ξέσπασε μπουρίνι και έσπασε ο ιμάντας

Πριν λίγο
Σκάφη του λιμενικού ανέσυραν την άτυχη γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της από τη θάλασσα

Με ισχυρούς ανέμους και τοπικές βροχές η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

Πριν λίγο
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας

Ντόρα Κωστίδου: Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή

Χτες
Με ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα έγινε γνωστός ο θάνατός της

Αίγινα: Επιχειρηματίας έβαλε 140 σετ ομπρελών σε παραλία, ενώ έχει άδεια για 24

Χτες
Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ο επιχειρηματίας ισοπέδωσε το χώρο για να φτιάξει ιδιωτικό πάρκινγκ

Υπάλληλοι της ΕΥΠ και ΑΔΑΕ στο στόχαστρο Ντογιάκου για τις διαρροές απόρρητων εγγράφων για τις υποκλοπές

Χτες
Tην έρευνα έχει αναλάβει ο ίδιος ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Archie Battersbee: Θλίψη στην Βρετανία για το θάνατο του 12χρονου

Χτες
Το θανατηφόρο challenge που τον σκότωσε

Σκότωσε τη Νικολέττα και μπήκε στο τρένο για να το σκάσει

Χτες
Ποιοι τον βοήθησαν στην προσπάθεια του να φύγει από τη χώρα - Αύριο η απολογία του Πακιστανού για τη δολοφονία της 17χρονης

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Ανδρας βρέθηκε απαγχονισμένος και γυμνός

Χτες
Βρέθηκε από τους πυροσβέστες που κλήθηκαν στο φλεγόμενο σπίτι του

Τελ Αβίβ: Επίθεση του Ισλαμικού Τζιχάντ

Χτες
Ήχησαν οι σειρήνες για την εκτόξευση ρουκετών κατά του ισραηλινού εδάφους

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: «Πάνω στον καβγά της έκλεισα το στόμα και τη μύτη»

Χτες
'Ολα όσα ομολόγησε ο νεαρός δράστης πακιστανικής καταγωγής
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.