E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λινού: Δεν είναι πραγματική καραντίνα αυτό που ισχύει τώρα

«Είμαστε σε κατάσταση ύπουλου πολέμου»

Δημοσίευση 12/11/2020 | 09:45

Λινού: Δεν είναι πραγματική καραντίνα αυτό που ισχύει τώρα

«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί είμαστε σε κατάσταση ύπουλου πολέμου, κανείς δεν γνωρίζει ποιον θα χτυπήσει η πανδημία».

Αυτό δήλωσε μιλώντας στο Mega η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, την ώρα που στη χώρα μας ο κορονοϊός έχει σκοτώσει ήδη 909 ανθρώπους.

Η κ.Λινού επανέλαβε την ανάγκη για τη λήψη μέτρων που θα είναι εφαρμόσιμα και αποδεκτά από τους πολίτες. «Δεν αρκεί μόνο να εξαγγέλλεις μέτρα, αλλά θα πρέπει να τα κάνεις επιθυμητά, εφικτά και πιστευτά. Και αυτό είναι αρκετά δύσκολο με αυτή τη νόσο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗSMS 13033: Ποιοι κωδικοί εξαιρούνται μετά τις 9 το βράδυ 11/11/2020

«Δεν είναι πραγματική καραντίνα αυτό που ισχύει τώρα» τόνισε εξηγώντας πως η πραγματική καραντίνα θα ήταν να μένουν όλοι στο σπίτι τους και να προμηθεύονται μόνο φάρμακα, νερό και φαγητό και να μην πηγαίνουν πουθενά ή να συναντούν κανένα. «Δεν ξέρω αν μπορούμε να τα καταφέρουμε με οποιαδήποτε άλλη μορφή καραντίνας» συμπλήρωσε και τόνισε πως τα στοιχεία των επόμενων ημερών θα δείξουν την ανάγκη για λήψη ανάλογων μέτρων.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Πολιτεία, η κ.Λινού ήταν ξεκάθαρη. «Η Πολιτεία σχοινοβατεί. Είναι ανάμεσα στη διατήρηση της οικονομίας, της ψυχικής ισορροπίας των πολιτών και της καταπολέμησης της νόσου».

Επανέλαβε την άποψή της ότι υπήρξε καθυστέρηση των μέτρων που θα ενθάρρυναν τους ανθρώπους να τηρήσουν την καραντίνα, τονίζοντας πως θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες καμπάνιες ενημέρωσης, καθώς και σχετικές μελέτες που θα έπειθαν τους πολίτες. «Θα μας βοηθούσαν να πάρουμε έγκαιρα τοπικά μέτρα για να περιορίσουμε την πανδημία» συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στο παγκόσμιο ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας, τονίζοντας ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα είναι άπειρη στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Η προηγούμενη ήταν πριν 100 χρόνια και δεν είναι κανείς ζωντανός» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βόλος: Δύο αδέρφια χτύπησαν και εκβίαζαν 15χρονο για ένα «like» σε φωτογραφία μίας κοπέλας

Ελλάδα Χτες
Ο... θιγμένος 17χρονος, φέρεται να επικοινώνησε με τον 15χρονο και του ζήτησε να συναντηθούν, αλλά εκεί τον περίμεναν, επίσης, ο 19χρονος και η 17χρονη

Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας στο Λουτράκι ‑ Τον υπέδειξε ο 19χρονος

Ελλάδα Χτες
Ο ανήλικος φέρεται να έχασε τη ζωή του καβγά με αφορμή έναν σπασμένο καθρέπτη μοτοσικλέτας

Ισπανία: Ειδοποιεί τον ΠΟΥ για μετάδοση παραλλαγής του ιού της γρίπης των χοίρων στους ανθρώπους

Κόσμος Χτες
Σήμανε συναγερμό λόγω του δυνητικού πανδημίας του ιού της γρίπης των χοίρων στην Ισπανία

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά

Ελλάδα Χτες
Μέσα στον Μάρτιο θα ρυθμίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά. Αυτή είναι η μέρα που θα γίνει η αλλαγή ώρας.

Καιρός: Με αντικυκλωνικές συνθήκες κάνει «πρεμιέρα» ο Μάρτιος

Καιρός Χτες
Πώς θα κυλήσει η πρώτη εβδομάδα

Κατέστρεψαν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησία στη Φθιώτιδα για να βρουν… λίρες

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στο νεκροταφείο του Γαρδικίου

Τέμπη: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αύριο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Ελλάδα Χτες
Πώς θα κινηθούν Σιδηρόδρομος - Προαστιακός, μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Νέα κατάθεση της μητέρας της Λόρας: Δηλώνει ανακουφισμένη που εντοπίστηκε η κόρη της

Ελλάδα Χτες
Η Λόρα δεν έχει επικοινωνία με κανέναν παρά μόνο με τους ψυχολόγους και τους υπεύθυνους της δομής ανηλίκων στο Βερολίνο

Ανοίγουν καταφύγια στη Μπερσεβά του Ισραήλ ‑ Κίνα και Καναδάς ζητούν από τους πολίτες τους να φύγουν από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από μη απαραίτητο προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών των Αμερικανών που σταθμεύουν στο Ισραήλ να εγκαταλείψουν τη χώρα

Υπουργός Εξωτερικών Πολωνίας: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο»

Κόσμος Χτες
«Θα ζήσουμε όσα έζησαν οι παππούδες και οι προπαππούδες μας»