E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αδιανόητο: Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος κολλάει κορωνοϊό

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είναι σοκαριστικά

Δημοσίευση 3/11/2020 | 11:15

Αδιανόητο: Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος κολλάει κορωνοϊό

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που αποφάσισε να επιβάλει γενικό lockdown για να ανακόψει το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είναι σοκαριστικά.

Το δεύτερο lockdown στη Γαλλία θα διαρκέσει έναν μήνα. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης είναι πολλές, με την οικονομία να δέχεται νέο ισχυρότατο πλήγμα.

Για να δικαιολόγηση την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει νέο lockdown αλλά και για να απαντήσει στο αίτημα της δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό να ανοίξουν μικρά βιβλιοπωλεία και μικρότερα καταστήματα ώστε να μην τα «καταπιεί» η οικονομική ζημιά, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας επικαλέστηκε ένα σοκαριστικό στοιχείο: κάθε 30 δευτερόλεπτα, ένας Παριζιάνος μολύνεται από την Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός και 15 λεπτά ένας κάτοικος της γαλλικής πρωτεύουσας μπαίνει στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα της νόσου!

Μιλώντας στο RTL Radio, ο Ολιβιέ Βεράν τόνισε πως το να ανοίξουν οι μικρότερες επιχειρήσεις θα ήταν μια ενέργεια υπερβολικά επικίνδυνη δεδομένου του υψηλού ρυθμού των μολύνσεων στο Παρίσι.

«Η δήμαρχος δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 15 λεπτά στα νοσοκομεία του Παρισιού υπάρχει ένας ασθενής που εισάγεται με Covid. Δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος μολύνεται», δήλωσε ο Βεράν.

«Θέλουμε να σώσουμε τους Παριζιάνους και τον γαλλικό λαό και θα το πράξουμε με αποφασιστικότητα και συνέπεια», πρόσθεσε.

Η Γαλλία κατέγραψε χθες (02.11.2020) αριθμό ρεκόρ 52.518 νέων κρουσμάτων Covid-19 ενώ ο απολογισμός των θανάτων από Covid-19 αυξήθηκε κατά 416 στους 37.435.

Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Η κυβέρνηση στη Γαλλία, πέρα από το lockdown, θα επιβάλει εκ νέου νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι και πιθανόν στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς γύρω από τη γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδείνωση της επιδημίας, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι, που θα ξεκινά στις 21.00, θα είναι ένα μέτρο επιπροσθέτως του νέου εθνικού lockdown που επέβαλε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ο Ατάλ.

«Θα θέσουμε εκ νέου σε ισχύ νυχτερινή απαγόρευση στο Παρίσι, και πιθανόν στο Ιλ-ντε-Φρανς. Το υπουργείο Εσωτερικών θα διευκρινίσει τις λεπτομέρειες αργότερα σήμερα και θα εκδοθεί διάταγμα», δήλωσε ο Ατάλ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε λήγει η προθεσμία και πώς κερδίζετε έκπτωση φόρου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έκπτωση έως 4% προβλέπεται για έγκαιρη εφάπαξ πληρωμή φόρου εισοδήματος, ενώ επιστροφές και συμψηφισμοί πραγματοποιούνται πλέον αυτόματα μέσω myAADE, χωρίς αίτηση από τους φορολογούμενους

Ένταση στο Αιγαίο: Μπαράζ παραβιάσεων από οπλισμένα τουρκικά F‑16 ‑ Εμπλοκή με ελληνικό μαχητικό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Kαταγράφηκαν εννέα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εκ των οποίων πέντε πραγματοποιήθηκαν από τα F-16 και τέσσερις από τα ATR-72.

Θερινές εκπτώσεις: Πότε θα ξεκινήσουν και πόσο θα διαρκέσουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η περίοδος των εκπτώσεων ξεκινά τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, δηλαδή στις 13 Ιουλίου

Στιγμές αγωνίας στον Πύργο: Σκύλος επιτέθηκε σε 7χρονη μέσα σε αυλή σπιτιού

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παιχνίδι που μετατράπηκε σε εφιάλτη - Δικογραφία κατά του ιδιοκτήτη του τετράποδου

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στη φυλακή ο 41χρονος συζυγοκτόνος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας από το πρωί βρίσκονταν συγκεντρωμένες γυναίκες που αποδοκίμασαν τον δράστη

Χαλκίδα: Γιατρός έπαθε εγκεφαλικό μέσα στο νοσοκομείο – Είχε μόλις γυρίσει από αναρρωτική άδεια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η γιατρός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την ώρα που υποβαλλόταν σε εξετάσεις

Ξηλώθηκε σπείρα που λεηλατούσε αιολικά πάρκα και υποσταθμούς σε Εύβοια και Αττική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αρχές συνέλαβαν έξι άτομα

Το Bitcoin σε ελεύθερη πτώση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σβήνει το ράλι του Τραμπ και υποχωρεί σε χαμηλά 20 μηνών μετά την κίνηση της Strategy

Έφοδος των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ σε πολεοδομίες της Αττικής

Ελλάδα Χτες
Συλλήψεις για «εξυπηρετήσεις» και φακελάκια

Τουρκία: Ανδρας κράτησε όμηρο την 3χρονη κόρη του έπειτα από καβγά με την σύζυγό του

Κόσμος Χτες
Η 3χρονη διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις