E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αδιανόητο: Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος κολλάει κορωνοϊό

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είναι σοκαριστικά

Δημοσίευση 3/11/2020 | 11:15

Αδιανόητο: Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος κολλάει κορωνοϊό

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που αποφάσισε να επιβάλει γενικό lockdown για να ανακόψει το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είναι σοκαριστικά.

Το δεύτερο lockdown στη Γαλλία θα διαρκέσει έναν μήνα. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης είναι πολλές, με την οικονομία να δέχεται νέο ισχυρότατο πλήγμα.

Για να δικαιολόγηση την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει νέο lockdown αλλά και για να απαντήσει στο αίτημα της δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό να ανοίξουν μικρά βιβλιοπωλεία και μικρότερα καταστήματα ώστε να μην τα «καταπιεί» η οικονομική ζημιά, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας επικαλέστηκε ένα σοκαριστικό στοιχείο: κάθε 30 δευτερόλεπτα, ένας Παριζιάνος μολύνεται από την Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός και 15 λεπτά ένας κάτοικος της γαλλικής πρωτεύουσας μπαίνει στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα της νόσου!

Μιλώντας στο RTL Radio, ο Ολιβιέ Βεράν τόνισε πως το να ανοίξουν οι μικρότερες επιχειρήσεις θα ήταν μια ενέργεια υπερβολικά επικίνδυνη δεδομένου του υψηλού ρυθμού των μολύνσεων στο Παρίσι.

«Η δήμαρχος δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 15 λεπτά στα νοσοκομεία του Παρισιού υπάρχει ένας ασθενής που εισάγεται με Covid. Δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος μολύνεται», δήλωσε ο Βεράν.

«Θέλουμε να σώσουμε τους Παριζιάνους και τον γαλλικό λαό και θα το πράξουμε με αποφασιστικότητα και συνέπεια», πρόσθεσε.

Η Γαλλία κατέγραψε χθες (02.11.2020) αριθμό ρεκόρ 52.518 νέων κρουσμάτων Covid-19 ενώ ο απολογισμός των θανάτων από Covid-19 αυξήθηκε κατά 416 στους 37.435.

Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Η κυβέρνηση στη Γαλλία, πέρα από το lockdown, θα επιβάλει εκ νέου νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι και πιθανόν στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς γύρω από τη γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδείνωση της επιδημίας, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι, που θα ξεκινά στις 21.00, θα είναι ένα μέτρο επιπροσθέτως του νέου εθνικού lockdown που επέβαλε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ο Ατάλ.

«Θα θέσουμε εκ νέου σε ισχύ νυχτερινή απαγόρευση στο Παρίσι, και πιθανόν στο Ιλ-ντε-Φρανς. Το υπουργείο Εσωτερικών θα διευκρινίσει τις λεπτομέρειες αργότερα σήμερα και θα εκδοθεί διάταγμα», δήλωσε ο Ατάλ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ουκρανός βασάνιζε τους συγκρατούμενούς του σε φυλακή του Ντονέτσκ, κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Του είχε ανατεθεί να αποσπά ομολογίες -Τους χτυπούσε, τους έκανε βασανιστήρια, χρησιμοποιούσε σeξουαλική βία και άλλες απάνθρωπες, εξευτελιστικές πράξεις

Αμερικανικές δυνάμεις χτυπούν δύο ιρανικά τάνκερ που παραβίασαν τον αποκλεισμό ‑ Βίντεο της επίθεσης

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Η Ουάσιγκτον έχει αναχαιτίσει συνολικά 4 πλοία για προσπάθεια παραβίασης των αμερικανικών περιορισμών

Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίο ρουμπίνι 11.000 καρατιών ‑ Αξίζει εκατομμύρια

E-Daily 3.Left 08.05.2026
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ρουμπίνια που έχουν βρεθεί

Βόλος: Προφυλακιστέος ο επίδοξος ληστής που ξυλοκόπησε και χτύπησε με σίδερο 55χρονο

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Προφυλακιστέος κρίθηκε 48χρονος στον Βόλο, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά 55χρονο στην πυλωτή πολυκατοικίας, σε περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο και οδήγησε στη σύλληψή του μήνες αργότερα

Θεσσαλονίκη: Λύκος εμφανίστηκε στα Μετέωρα ‑ Καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Το άγριο ζώο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σπιτιού να κινείται στους δρόμους της περιοχής, πιθανότατα αναζητώντας τροφή ή κατεύθυνση προς πιο φυσικό περιβάλλον

Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου με αυτισμό στη Νέα Φιλαδέλφεια – «Ντρέπομαι, ντρέπομαι»

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Ο νεαρός στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του

Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πτώση από πολυκατοικία 29χρονος στο Ρέθυμνο, πηδούσε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
O νεαρός έμενε μαζί με τη σύντροφό του σε Airbnb στον 5ο όροφο πολυκατοικίας και φέρεται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Κρήτη: Η ΑΑΔΕ στέλνει μαζικά ειδοποιητήρια και ζητά από αγρότες επιστροφές από επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕ

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Μάλιστα η ΑΑΔΕ ζητά την άμεση καταβολή των επιστροφών από τους αγρότες

Χανταϊός: Πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ισπανία‑Συνεπιβάτιδα στο αεροπλάνο με μολυσμένο επιβάτη

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Οι ισπανικές υγειονομικές αρχές έχουν επίσης έρθει σε επαφή στη Νότια Αφρική με ένα άτομο από τη χώρα αυτή που είναι ύποπτο ότι έχει προσβληθεί από τον ιό