E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αδιανόητο: Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος κολλάει κορωνοϊό

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είναι σοκαριστικά

Δημοσίευση 3/11/2020 | 11:15

Αδιανόητο: Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος κολλάει κορωνοϊό

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που αποφάσισε να επιβάλει γενικό lockdown για να ανακόψει το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είναι σοκαριστικά.

Το δεύτερο lockdown στη Γαλλία θα διαρκέσει έναν μήνα. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης είναι πολλές, με την οικονομία να δέχεται νέο ισχυρότατο πλήγμα.

Για να δικαιολόγηση την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει νέο lockdown αλλά και για να απαντήσει στο αίτημα της δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό να ανοίξουν μικρά βιβλιοπωλεία και μικρότερα καταστήματα ώστε να μην τα «καταπιεί» η οικονομική ζημιά, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας επικαλέστηκε ένα σοκαριστικό στοιχείο: κάθε 30 δευτερόλεπτα, ένας Παριζιάνος μολύνεται από την Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός και 15 λεπτά ένας κάτοικος της γαλλικής πρωτεύουσας μπαίνει στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα της νόσου!

Μιλώντας στο RTL Radio, ο Ολιβιέ Βεράν τόνισε πως το να ανοίξουν οι μικρότερες επιχειρήσεις θα ήταν μια ενέργεια υπερβολικά επικίνδυνη δεδομένου του υψηλού ρυθμού των μολύνσεων στο Παρίσι.

«Η δήμαρχος δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 15 λεπτά στα νοσοκομεία του Παρισιού υπάρχει ένας ασθενής που εισάγεται με Covid. Δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος μολύνεται», δήλωσε ο Βεράν.

«Θέλουμε να σώσουμε τους Παριζιάνους και τον γαλλικό λαό και θα το πράξουμε με αποφασιστικότητα και συνέπεια», πρόσθεσε.

Η Γαλλία κατέγραψε χθες (02.11.2020) αριθμό ρεκόρ 52.518 νέων κρουσμάτων Covid-19 ενώ ο απολογισμός των θανάτων από Covid-19 αυξήθηκε κατά 416 στους 37.435.

Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Η κυβέρνηση στη Γαλλία, πέρα από το lockdown, θα επιβάλει εκ νέου νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι και πιθανόν στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς γύρω από τη γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδείνωση της επιδημίας, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι, που θα ξεκινά στις 21.00, θα είναι ένα μέτρο επιπροσθέτως του νέου εθνικού lockdown που επέβαλε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ο Ατάλ.

«Θα θέσουμε εκ νέου σε ισχύ νυχτερινή απαγόρευση στο Παρίσι, και πιθανόν στο Ιλ-ντε-Φρανς. Το υπουργείο Εσωτερικών θα διευκρινίσει τις λεπτομέρειες αργότερα σήμερα και θα εκδοθεί διάταγμα», δήλωσε ο Ατάλ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Ελλάδα Χτες
Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Ελλάδα Χτες
Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα Χτες
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος Χτες
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Κόσμος Χτες
Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.