E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αδιανόητο: Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος κολλάει κορωνοϊό

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είναι σοκαριστικά

Δημοσίευση 3/11/2020 | 11:15

Αδιανόητο: Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος κολλάει κορωνοϊό

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που αποφάσισε να επιβάλει γενικό lockdown για να ανακόψει το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είναι σοκαριστικά.

Το δεύτερο lockdown στη Γαλλία θα διαρκέσει έναν μήνα. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης είναι πολλές, με την οικονομία να δέχεται νέο ισχυρότατο πλήγμα.

Για να δικαιολόγηση την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει νέο lockdown αλλά και για να απαντήσει στο αίτημα της δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό να ανοίξουν μικρά βιβλιοπωλεία και μικρότερα καταστήματα ώστε να μην τα «καταπιεί» η οικονομική ζημιά, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας επικαλέστηκε ένα σοκαριστικό στοιχείο: κάθε 30 δευτερόλεπτα, ένας Παριζιάνος μολύνεται από την Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός και 15 λεπτά ένας κάτοικος της γαλλικής πρωτεύουσας μπαίνει στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα της νόσου!

Μιλώντας στο RTL Radio, ο Ολιβιέ Βεράν τόνισε πως το να ανοίξουν οι μικρότερες επιχειρήσεις θα ήταν μια ενέργεια υπερβολικά επικίνδυνη δεδομένου του υψηλού ρυθμού των μολύνσεων στο Παρίσι.

«Η δήμαρχος δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 15 λεπτά στα νοσοκομεία του Παρισιού υπάρχει ένας ασθενής που εισάγεται με Covid. Δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος μολύνεται», δήλωσε ο Βεράν.

«Θέλουμε να σώσουμε τους Παριζιάνους και τον γαλλικό λαό και θα το πράξουμε με αποφασιστικότητα και συνέπεια», πρόσθεσε.

Η Γαλλία κατέγραψε χθες (02.11.2020) αριθμό ρεκόρ 52.518 νέων κρουσμάτων Covid-19 ενώ ο απολογισμός των θανάτων από Covid-19 αυξήθηκε κατά 416 στους 37.435.

Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Η κυβέρνηση στη Γαλλία, πέρα από το lockdown, θα επιβάλει εκ νέου νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι και πιθανόν στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς γύρω από τη γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδείνωση της επιδημίας, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι, που θα ξεκινά στις 21.00, θα είναι ένα μέτρο επιπροσθέτως του νέου εθνικού lockdown που επέβαλε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ο Ατάλ.

«Θα θέσουμε εκ νέου σε ισχύ νυχτερινή απαγόρευση στο Παρίσι, και πιθανόν στο Ιλ-ντε-Φρανς. Το υπουργείο Εσωτερικών θα διευκρινίσει τις λεπτομέρειες αργότερα σήμερα και θα εκδοθεί διάταγμα», δήλωσε ο Ατάλ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκληρή απάντηση Τσίπρα στον Στουρνάρα: Κομπάρσος στο μαύρο θέατρο της προπαγάνδας – Μια τρίτη θητεία αξίζει κάθε κόπο

Πολιτική 13.02.2026
«Η αλήθεια επίσης είναι ότι ο κος Στουρνάρας δεν υπήρξε ποτέ ένας αντικειμενικός τεχνοκράτης Διοικητής της Τράπεζας»

Ποια είναι η Φιλιππινέζα influencer που έφαγε το καβούρι του διαβόλου και πέθανε

Κόσμος 13.02.2026
Η ίδια και ο σύζυγός της ήταν έμπειροι ψαράδες στις Φιλιππίνες και προκαλεί εντύπωση το ότι δεν αντιλήφθηκαν το τοξικό μαλακόστρακο

Οι αγρότες φτάνουν στην Αθήνα: Μεταφέρουν τα τρακτέρ με φορτηγά, έρχονται με λεωφορεία, πλοία και ΙΧ

Ελλάδα 13.02.2026
Η άφιξη τους στην Αθήνα αναμένεται στις 15:00 το μεσημέρι - Σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα

Politico: Οι χώρες της Δύσης «βλέπουν να πλησιάζει» ο Γ` Παγκόσμιος Πόλεμος

Κόσμος 13.02.2026
Η ανησυχία για έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο εντείνεται στις χώρες της Δύσης, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Καναδά να θεωρούν πλέον πιθανό το ξέσπασμα μιας μεγάλης διεθνούς σύγκρουσης μέσα στην επόμενη πενταετία

«Παλιά σνίφαρα κοκαΐνη από καπάκια τουαλέτας»: Νέες αντιδράσεις στις ΗΠΑ για τη δήλωση του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Jr.

Κόσμος 13.02.2026
Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ μίλησε για τις εξαρτήσεις του και προκάλεσε αντιδράσεις και αιτήματα για παραίτηση

Νέα ανάρτηση Καρυστιανού για τα ελληνοτούρκικα: Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως «θερμή υποδοχή»

Πολιτική 13.02.2026
Η Μαρία Καρυστιανού αμφισβητεί την επιλογή της προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για τη μοναδική διαφορά με την Τουρκία που αναγνωρίζει η Ελλάδα για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

Οι ΗΠΑ στέλνουν το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο στη Μέση Ανατολή

Κόσμος 13.02.2026
Ένα ακόμη αμερικάνικο αεροπλανοφόρο βρίσκεται ήδη στην Αραβική Θάλασσα

Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας: 2 νεκροί και 1 τραυματίας

Κόσμος 13.02.2026
Οι πυροβολισμοί έπεσαν μέσα σε κοιτώνα – Ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα θύματα - Αγνωστο το αν συνελήφθη ο δράστης - Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου

Πώς το κύκλωμα των αχυράνθρωπων έβγαλε εκατομμύρια με το κόλπο με τα ΑΦΜ μιας χρήσης

Ελλάδα 13.02.2026
Πάνω από 43 εκατ. ευρώ τα χρέη σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ

Ηλεκτρονικά τιμολόγια: «Βαρύς» ο λογαριασμός από σήμερα – Πρόστιμο ίσο με 50% του ΦΠΑ

Οικονομία 13.02.2026
Τέλος χρόνου για τη δήλωση τρόπου έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων στην ΑΑΔΕ

Κούρεμα προστίμων έως 50% για όσους κλείνουν γρήγορα τις φορολογικές υποθέσεις

Οικονομία 13.02.2026
Τα στάδια του ελέγχου που καθορίζουν το ποσοστό έκπτωσης - Προκαταβολή 25% και δόσεις για το υπόλοιπο ποσό