E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αδιανόητο: Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος κολλάει κορωνοϊό

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είναι σοκαριστικά

Δημοσίευση 3/11/2020 | 11:15

Αδιανόητο: Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος κολλάει κορωνοϊό

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που αποφάσισε να επιβάλει γενικό lockdown για να ανακόψει το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είναι σοκαριστικά.

Το δεύτερο lockdown στη Γαλλία θα διαρκέσει έναν μήνα. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης είναι πολλές, με την οικονομία να δέχεται νέο ισχυρότατο πλήγμα.

Για να δικαιολόγηση την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει νέο lockdown αλλά και για να απαντήσει στο αίτημα της δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό να ανοίξουν μικρά βιβλιοπωλεία και μικρότερα καταστήματα ώστε να μην τα «καταπιεί» η οικονομική ζημιά, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας επικαλέστηκε ένα σοκαριστικό στοιχείο: κάθε 30 δευτερόλεπτα, ένας Παριζιάνος μολύνεται από την Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός και 15 λεπτά ένας κάτοικος της γαλλικής πρωτεύουσας μπαίνει στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα της νόσου!

Μιλώντας στο RTL Radio, ο Ολιβιέ Βεράν τόνισε πως το να ανοίξουν οι μικρότερες επιχειρήσεις θα ήταν μια ενέργεια υπερβολικά επικίνδυνη δεδομένου του υψηλού ρυθμού των μολύνσεων στο Παρίσι.

«Η δήμαρχος δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 15 λεπτά στα νοσοκομεία του Παρισιού υπάρχει ένας ασθενής που εισάγεται με Covid. Δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος μολύνεται», δήλωσε ο Βεράν.

«Θέλουμε να σώσουμε τους Παριζιάνους και τον γαλλικό λαό και θα το πράξουμε με αποφασιστικότητα και συνέπεια», πρόσθεσε.

Η Γαλλία κατέγραψε χθες (02.11.2020) αριθμό ρεκόρ 52.518 νέων κρουσμάτων Covid-19 ενώ ο απολογισμός των θανάτων από Covid-19 αυξήθηκε κατά 416 στους 37.435.

Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Η κυβέρνηση στη Γαλλία, πέρα από το lockdown, θα επιβάλει εκ νέου νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι και πιθανόν στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς γύρω από τη γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδείνωση της επιδημίας, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι, που θα ξεκινά στις 21.00, θα είναι ένα μέτρο επιπροσθέτως του νέου εθνικού lockdown που επέβαλε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ο Ατάλ.

«Θα θέσουμε εκ νέου σε ισχύ νυχτερινή απαγόρευση στο Παρίσι, και πιθανόν στο Ιλ-ντε-Φρανς. Το υπουργείο Εσωτερικών θα διευκρινίσει τις λεπτομέρειες αργότερα σήμερα και θα εκδοθεί διάταγμα», δήλωσε ο Ατάλ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς μπορεί η Ευρώπη να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα social media: Το παράδειγμα της Αυστραλίας

Tech + Science Χτες
Τα «παραθυράκια», οι προκλήσεις για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες

Ξυλοκόπησαν μέσα στο σπίτι του τον Γερμανό διαιτητή που έκανε πρόταση γάμου στον φίλο του σε αγώνα της Bundesliga

LGBTQI+ Χτες
Ο διαιτητής ειδοποίησε τις αρχές για τις απειλές που δεχόταν, αλλά τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος

Πύλος: Ποινή φυλάκισης σε 25χρονο που ξυλοκόπησε κουρέα γιατί δεν του άρεσε το κούρεμα

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης της επίθεσης στην Πύλο κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Ο «εμμονικός με το σeξ» Ασαντ κοιμόταν με συζύγους αξιωματούχων, που του τις «σύστηνε» πρώην δημοσιογράφος ερωμένη του

Κόσμος Χτες
Σeξ, ίντριγκες, μυστηριώδεις θάνατοι και βιντεοπαιχνίδια, λίγο πριν την κατάρρευση του πρώην προέδρου

Τρομακτικές εικόνες στη Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε την ώρα του αγώνα κι υπέστη σπασμούς

Αθλητικά Νέα Χτες
«Πάγωσαν» στο θρυλικό Μαρακανά, όπου κατά τη διάρκεια του αγώνα της Φλαμένγκο με την Σαμπάιο Κορέα, ο Αλεξάντρε της δεύτερης κατέρρευσε κι υπέστη σπασμούς

Ιωάννινα: Φωτιά σε σπίτι στη Βρυσέλλα Φιλιατών ‑ Έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές

Ελλάδα Χτες
Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά οι εργάτες που διαμένουν στο σπίτι απουσίαζαν, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει κανείς

Υπό αστυνομική προστασία ο Ζακ Λανγκ και η σύζυγός του μετά από απειλές στα social media

Κόσμος Χτες
Οι απειλές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας με τον Τζέφρι Επστάιν

Ενοχος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες ο ηθοποιός και σκηνοθέτης

Ελλάδα Χτες
Του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών με αναστολή στην έφεση