E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νεκροί ανήλικοι στη Ρόδο: «Ο χειριστής του σκάφους γνώριζε ότι έρχεται κακοκαιρία»

Ξεσπά ο πατέρας της 15χρονης που έχασε την ζωή της σε water sport

Δημοσίευση 30/10/2020 | 09:22

Νεκροί ανήλικοι στη Ρόδο: «Ο χειριστής του σκάφους γνώριζε ότι έρχεται κακοκαιρία»

Στην καταγγελία ότι ο χειριστής του ταχύπλοου με το οποίο έκαναν parasailing στη Ρόδο τα τρία παιδιά από τη Βρετανία γνώριζε ότι ο καιρός ήταν κακός και γι' αυτό διάλεξε μια διαφορετική διαδρομή προκειμένου να την αποφύγει προχώρησε ο πατέρας της 15χρονης Τζέσικα που έχασε τη ζωή της μαζί με τον 13χρονο εξάδελφό της Μάικλ, ο 15χρονος αδερφός του οποίου, ο Τζέιμς, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Ο επικεφαλής είπε ότι ο καιρός θα γινόταν χειρότερος αργότερα και γι' αυτό ήταν καλύτερα να ξεκινήσει νωρίτερα το σκάφος» δήλωσε ο Τόνι Χέις σύμφωνα με την Daily Mail.

«Χαιρετίσαμε τα παιδιά και κανονικά θα έπρεπε να είναι στο οπτικό μας πεδίο. Ήμασταν τέσσερις ημέρες στο νησί και είχαμε δει ότι έτσι συνέβαινε πάντα. Επειδή όμως ο καιρός χειροτέρευε αποφάσισε (σ.σ. ο χειριστής του σκάφους) να ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή. Πήγαν σε μια άλλη περιοχή για να αποφύγουν την κακοκαιρία» πρόσθεσε ο πατέρας της 15χρονης.

kopela-rodos
Η άτυχη Τζέσικα


Όπως λέει, μάλιστα, έμαθαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί στα παιδιά όταν είδαν το σκάφος να επιστρέφει χωρίς να είναι μέσα η 15χρονη και τα δύο ξαδέρφια της.

«Στο σκάφος δεν ηταν ούτε ο χειριστής του. Το σκάφος το έφερε ένας τουρίστας που μας είπε κλαίγοντας "κάτι κακό έχεί συμβει". Αλλά δεν υπήρχε κανείς με τον οποιο να μιλήσουμε για να μάθουμε τι έχει συμβεί» συμπληρώνει ο κ. Χέις.

Όπως λέει δεν έχει καμία ιδέα για το αν ο 15χρονος Τζέιμς θα συνέλθει από τα τραύματά του.

paidia-rodos
Η Τζέσικα, ο Τζέιμς και ο Μάικλ σε παλαιότερη φωτογραφία τους


Την Πέμπτη στο protothema.gr μίλησε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου ο οποίος είπε για τον Τζέιμς ότι «είναι σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και η κατάστασή του παραμένει σταθερή. Είμαστε στο πρώτο δύσκολο 48ωρο της νοσηλείας του και είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του».

Όπως έγινε γνωστό, κατά την διάρκεια της πτήσης, φύσηξε ένα δυνατό μπουρίνι με αποτέλεσμα να κοπεί το σκοινί και να παρασυρθεί το αλεξίπτωτο. Ο θάνατος για τα δυο από τα τρία παιδιά ήταν ακαριαίος, καθώς έπεσαν με δύναμη στη βραχονησίδα, ενώ ο 15χρονος βρέθηκε σε βραχώδες σημείο στο Ακρωτήρι Γκίνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δραματική επιχείρηση διάσωσης σε φλεγόμενο διαμέρισμα στην Αττάλεια: Βγήκαν στο περβάζι για να σωθούν, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Οι δύο διασωθέντες είχαν εισπνεύσει καπνό και αφού δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο για εξετάσεις

Κίνδυνος και μεγάλη ανησυχία για την Αρκτική: Οι πάγοι συτνεχίζουν να λιώνουν με μεγάλη ταχύτητα και τον χειμώνα

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον καταγράφει τη μεγαλύτερη χειμερινή μείωση των αρκτικών πάγων από την έναρξη των δορυφορικών παρατηρήσεων το 1978.

Ψάχνει το «μπαμ» με Γκουαρδιόλα η Ιταλία – Εναλλακτική λύση ο Πίρλο

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ποιος θα πάρει τον τίτλο της Σκουάντρα Ατζούρα;

Πώς εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου τα μπουρίνια που «χτύπησαν» τη Βόρεια Ελλάδα

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ο μετεωρολόγος ανέλυσε τα αίτια των ξαφνικών καταιγίδων της Δευτέρας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Μάνα στραγγάλισε τα τρία της παιδιά στο υπόγειο του σπιτιού – Μεγάλο αίνιγμα η ψυχική της κατάσταση

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ξεκίνησε η επιλογή ενόρκων στη δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι, που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της στη Μασαχουσέτη, με επίκεντρο τον ισχυρισμό περί επιλόχειας ψύχωσης.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτέλεσε άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά των βρετανικών ακτών ‑ πώς αντέδρασε το Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, υπό την παρακολούθηση του Βασιλικού Ναυτικού.

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Ελλάδα ελπίζει ότι ο νέος πρωθυπουργός θα τα επιστρέψει σύμφωνα με τους New York Times

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Οι New York Times εξηγούν γιατί η άνοδος του Αντι Μπέρναμ στην πρωθυπουργία δίνει νέα ώθηση στο αίτημα της Ελλάδας για επανένωση των Γλυπτών.

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Ποιος είναι ο 60χρονος δράστης και τι αποκαλύπτεται για το παρελθόν του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν - ο άνδρας σοβαρά στο χέρι - όταν άνδρας πετάχθηκε από θάμνους και τους επιτέθηκε με μαχαίρι έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κρήτη: Το «ΕΛΥΡΟΣ» ενεπλάκη σε σύγκρουση στο λιμάνι της Σούδας ‑ δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΥΡΟΣ» συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο εντός του λιμένα, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι λιμενικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επίθεση στην Ακρόπολη: Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο δράστης που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε ένα ζευγάρι τουριστών στην περιοχή της Ακρόπολης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είναι γνωστός στις Αρχές.