E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νεκροί ανήλικοι στη Ρόδο: «Ο χειριστής του σκάφους γνώριζε ότι έρχεται κακοκαιρία»

Ξεσπά ο πατέρας της 15χρονης που έχασε την ζωή της σε water sport

Δημοσίευση 30/10/2020 | 09:22

Νεκροί ανήλικοι στη Ρόδο: «Ο χειριστής του σκάφους γνώριζε ότι έρχεται κακοκαιρία»

Στην καταγγελία ότι ο χειριστής του ταχύπλοου με το οποίο έκαναν parasailing στη Ρόδο τα τρία παιδιά από τη Βρετανία γνώριζε ότι ο καιρός ήταν κακός και γι' αυτό διάλεξε μια διαφορετική διαδρομή προκειμένου να την αποφύγει προχώρησε ο πατέρας της 15χρονης Τζέσικα που έχασε τη ζωή της μαζί με τον 13χρονο εξάδελφό της Μάικλ, ο 15χρονος αδερφός του οποίου, ο Τζέιμς, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Ο επικεφαλής είπε ότι ο καιρός θα γινόταν χειρότερος αργότερα και γι' αυτό ήταν καλύτερα να ξεκινήσει νωρίτερα το σκάφος» δήλωσε ο Τόνι Χέις σύμφωνα με την Daily Mail.

«Χαιρετίσαμε τα παιδιά και κανονικά θα έπρεπε να είναι στο οπτικό μας πεδίο. Ήμασταν τέσσερις ημέρες στο νησί και είχαμε δει ότι έτσι συνέβαινε πάντα. Επειδή όμως ο καιρός χειροτέρευε αποφάσισε (σ.σ. ο χειριστής του σκάφους) να ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή. Πήγαν σε μια άλλη περιοχή για να αποφύγουν την κακοκαιρία» πρόσθεσε ο πατέρας της 15χρονης.

kopela-rodos
Η άτυχη Τζέσικα


Όπως λέει, μάλιστα, έμαθαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί στα παιδιά όταν είδαν το σκάφος να επιστρέφει χωρίς να είναι μέσα η 15χρονη και τα δύο ξαδέρφια της.

«Στο σκάφος δεν ηταν ούτε ο χειριστής του. Το σκάφος το έφερε ένας τουρίστας που μας είπε κλαίγοντας "κάτι κακό έχεί συμβει". Αλλά δεν υπήρχε κανείς με τον οποιο να μιλήσουμε για να μάθουμε τι έχει συμβεί» συμπληρώνει ο κ. Χέις.

Όπως λέει δεν έχει καμία ιδέα για το αν ο 15χρονος Τζέιμς θα συνέλθει από τα τραύματά του.

paidia-rodos
Η Τζέσικα, ο Τζέιμς και ο Μάικλ σε παλαιότερη φωτογραφία τους


Την Πέμπτη στο protothema.gr μίλησε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου ο οποίος είπε για τον Τζέιμς ότι «είναι σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και η κατάστασή του παραμένει σταθερή. Είμαστε στο πρώτο δύσκολο 48ωρο της νοσηλείας του και είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του».

Όπως έγινε γνωστό, κατά την διάρκεια της πτήσης, φύσηξε ένα δυνατό μπουρίνι με αποτέλεσμα να κοπεί το σκοινί και να παρασυρθεί το αλεξίπτωτο. Ο θάνατος για τα δυο από τα τρία παιδιά ήταν ακαριαίος, καθώς έπεσαν με δύναμη στη βραχονησίδα, ενώ ο 15χρονος βρέθηκε σε βραχώδες σημείο στο Ακρωτήρι Γκίνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Το δεξαμενόπλοιο είχε παρεκκλίνει από την καθορισμένη ιρανική διαδρομή διέλευσης, ενώ παραμένουν άγνωστες η ταυτότητά του και η έκταση των ζημιών.

Σουδανός εισέβαλε στο τούνελ του Μετρό φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπαρ» και συνελήφθη

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Κατέβηκε στις γραμμές του Μετρό στην Αγία Παρασκευή και προχωρούσε πεζός προς Χαλάνδρι - Αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κλωτσώντας τους και φτύνοντάς τους

Γαλλία: Η φωτιά απέχει 15 χλμ. από το Μπορντό – 240 σπίτια κάηκαν και εξετάζεται πλήρης εκκένωση

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Πάνω από 220.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχή, ενώ η πυρκαγιά στη Ζιρόντ καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καιρός Αύγουστος: Τι δείχνουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι για την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Ενώ η δυτική Ευρώπη προετοιμάζεται για ισχυρό καύσωνα, η Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει εκτός του πυρήνα της ζέστης στις αρχές Αυγούστου.

Φωτιά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης: Εκκένωση στο Μουσικό Σχολείο – Μήνυμα 112

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Σαράντα πυροσβέστες, 12 οχήματα και επτά εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή, όπου ενεργοποιήθηκε και Ανακριτικό Κλιμάκιο για διερεύνηση εμπρησμού.

Ρίγη συγκίνησης στην απονομή: Η Εθνική Πόλο έγραψε ιστορία στο World Cup

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η Εθνική ανδρών πόλο νίκησε 15-14 την Ουγγαρία στον τελικό του World Cup στην Αυστραλία και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της.

Αννα Φόνσου: Τι συμβαίνει πραγματικά με την υγεία της αγαπημένης ηθοποιού

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Το «Σπίτι του Ηθοποιού» διέψευσε τις φήμες και αποκάλυψε την αληθινή αιτία της νοσηλείας της.

Πετρέλαιο κίνησης: Νέα τιμή τον Αύγουστο μετά την επιδότηση των 15 λεπτών ‑ Ποια θα είναι η νέα τιμή

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η κυβέρνηση και τα διυλιστήρια μειώνουν κατά 15 λεπτά ανά λίτρο την τιμή του diesel, με τη μέση τιμή να αναμένεται κάτω από τα 1,90 ευρώ.

Ρέθυμνο: Συλλήψεις για την επίθεση στον κτηνοτρόφο που του έκοψαν τη γλώσσα – Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και δικαστική υπάλληλος

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Τέσσερα εντάλματα σύλληψης εκτελέστηκαν στις 25 Ιουλίου 2026, ενώ στη δικογραφία εμπλέκονται συνολικά έξι άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη.

Η Εθνική πόλο έσπασε την κατάρα: Πρωταθλήτρια κόσμου με 15‑14 επί της Ουγγαρίας

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Ο Αργυρόπουλος σκόραρε 12 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο World Cup του Σίδνεϊ, μετά από πέντε χαμένους τελικούς

Μητσοτάκης: Επιπλέον μείωση 10 λεπτών στο diesel τον Αύγουστο – Τι ανακοίνωσε για καύσιμα, Ε65 και αμυντικά

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η συνολική έκπτωση στο πετρέλαιο κίνησης φτάνει τα 15 λεπτά ανά λίτρο, με παρέμβαση 30 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο για ολόκληρο τον Αύγουστο.

Ο Όλυμπος εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η απόφαση ελήφθη στην 48η Σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, αναγνωρίζοντας τη μοναδική φυσική και πολιτιστική αξία του εμβληματικού ελληνικού βουνού.