E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Μπατής

Σε ηλικία 61 ετών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/10/2020 | 17:17

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Μπατής

Η οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ και της αθλητικής δημοσιογραφίας θρηνεί την απώλεια του Κώστα Μπατή, ο οποίος έφυγε σήμερα από ανακοπή καρδιάς.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, ο οποίος όταν εγκατέλειψε την ενεργό δράση έγινε δημοσιογράφος και ήταν αυτός που επί πολλά χρόνια μετέδιδε τους αγώνες μπάσκετ στην ιδιωτική τηλεόραση, γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1959 κι από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το μπάσκετ.

Βρέθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, στον οποίο αγωνίστηκε για 8 χρόνια κατακτώντας 4 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα ενώ ήταν διεθνής με τις εθνικές ομάδες παίδων και εφήβων πανηγυρίζοντας το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Παίδων το 1975.

Μετά την καριέρα του στο τριφύλλι αγωνίστηκε στον Μίλωνα και στον Έσπερο Καλλιθέας πριν αποφασίσει να ακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική καριέρα.

Άριστος γνώστης του αθλήματος, όταν έβγαλε τη στολή του αθλητή, εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της ελληνικής μπασκετικής κοινωνίας.

Η πρώτη του δημοσιογραφική εμπειρία ήταν στην ιστορική Αθλητική Ηχώ, για να ακολουθήσει το Sportime και πολλά ακόμη έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), ενώ έγινε ευρεώς γνωστός μέσα από την τηλεόραση, όταν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έκαναν την εμφάνιση τους στη χώρα μας.

Αρχικά συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1, έχοντας την ευθύνη των μεταδόσεων των αγώνων μπάσκετ (αλλά και των αθλητικών ειδήσεων στα δελτία), ενώ κατόπιν βρέθηκε και στο MEGA.

Η χαρακτηριστική φωνή του και η απόλυτη γνώση των όσων έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο του επέτρεπε να μεταφέρει να μεταδίδει με μοναδικό τρόπο τους αγώνες κάνοντας τον ίδιαιτερα αγαπητό στους τηλεθεατές, αλλά και στους συναδέλφους του που έχουν συγκλονιστεί με τα θλιβερά μαντάτα.

Το "κοντό σουτ" όπως έλεγε και ήταν ο πρώτος που το είπε στην Ελλάδα... Δυστυχώς είναι αλήθεια... Εφυγε τη νύχτα από τη...

Δημοσιεύτηκε από Vassilis Skountis στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

Οχι ρε Κώστα, όχι ρε Κώστα...

Δημοσιεύτηκε από Evangelos Ioannou στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για πιθανή χερσαία επιχείρηση των ΗΠΑ: «Περιμένουμε να σας ντροπιάσουμε»

Κόσμος 05.03.2026
Το Ιράν δηλώνει προετοιμασμένο για μια αμερικανική χερσαία επιχείρηση

Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι στην Κύπρο

Ελλάδα 05.03.2026
Είναι η τρίτη φορά

Μαζική έξοδος από τη Βηρυττό – Χτυπήθηκε βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ

Κόσμος 05.03.2026
Το Ιράν απειλεί την ΕΕ πως θα πληρώσει το τίμημα αν δεν πάρει θέση υπέρ του Ιράν στην επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ.

Κιρ Στάρμερ: Η Βρετανία στέλνει 4 αεροσκάφη Typhoon στο Κατάρ και ελικόπτερα στην Κύπρο

Κόσμος 05.03.2026
«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία του λαού μας»

Πώς το Ισραήλ παρέσυρε τον Αγιατολάχ στον θάνατο με παγίδα ψεύτικου δείπνου Σαμπάτ και τον εξόντωσε με πύραυλο από το διάστημα

Κόσμος 05.03.2026
Λεπτομέρειες για την επιχείρηση ΗΠΑ – Ισραήλ που οδήγησε στη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ στην Τεχεράνη

Ενισχύεται η άμυνα της Κύπρου: Ποιες χώρες στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις μετά την Ελλάδα

Ελλάδα 05.03.2026
Η Ελλάδα ενίσχυσε άμεσα την άμυνα της Κύπρου στέλνοντας τις φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» και μαχητικά αεροσκάφη

Η συγκινητική ανάρτηση του Μεχντί Ταρέμι για τον πόλεμο στο Ιράν

Αθλητικά Νέα 05.03.2026
Η τοποθέτηση του παίκτη του Ολυμπιακού με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με τη χώρα του

«Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ»: Απομάκρυναν με τη βία βετεράνο από το Καπιτώλιο

Κόσμος 05.03.2026
Βίντεο από τη στιγμή που διαμαρτύρεται κατά του πολέμου στο Ιράν και τον απομακρύνουν από την αίθουσα