E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Διεκόπη η δοκιμή του εμβολίου της Johnson & Johnson

Είναι η δεύτερη κλινική δοκιμή φάσης 3 που σταματά μετά από αυτή του εμβολίου της AstraZeneca

Δημοσίευση 13/10/2020 | 09:12

Κορωνοϊός: Διεκόπη η δοκιμή του εμβολίου της Johnson & Johnson

Τη διακοπή των κλινικών δοκιμών του εμβολίου για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε η εταιρεία Johnson & Johnson καθώς σε έναν από τους εθελοντές διαπιστώθηκε μια «ανεξήγητη ασθένεια».

«Ακολουθώντας τις οδηγίες η ασθένεια του εθελοντή εξετάζεται από την ανεξάρτητη επιτροπή DSMB ( Data Safety Monitoring Board) καθώς και από τους δικούς μας γιατρού» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

«Ανεπιθύμητα συμβάντα όπως ζαλάδες, ατυχήματα κ.α. ακόμα και πιο σοβαρά περιστατικά είναι αναμενόμενα σε κάθε κλινική δοκιμή ειδικά σε μεγάλης κλίμακας» προστίθεται στην ανακοινωση.

Η εταιρεία, πάντως, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι είδους είναι η «ανεξήγητη ασθένεια».

«Πρέπει να σεβαστούμε την ιδιωτικότητα του συμμετέχοντα. Κι εμείς μαθαίνουμε περισσότερα για την επιπλοκή αυτή και είναι σημαντικό να έχουμε όλα τα δεδομένα πριν να ανακοινώσουμε περισσότερες πληροφορίες» εξήγησε η Johnson & Johnson.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν ο ασθενής που παρουσίασε τα συμπτώματα είχε λάβει το εμβόλιο ή ένα placebo, όπως συμβαίνει στην φάση 3 των κλινικών δοκιμών στην οποία βρίσκεται το εμβόλιο.

«Η κλινική μελέτη της Johnson & Johnson είναι η μεγαλύτερη που γνωρίζω με 60.000 συμμετέχοντες. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας δοκιμής αναμένεις να υπάρχουν και διακοπές» εξήγησε ο καθηγητής στη σχολή Δημόσιας Υγείας στο Brown University, Ασίς Τζα μιλώντας στο CNN.

H διακοπή αυτή είναι η δεύτερη που συμβαίνει σε κλινική δοκιμή φάσης 3 καθώς είχε προηγηθεί αυτή του εμβολίου της AstraZeneca εξαιτίας νευρολογικής επιπλοκής σε εθελοντή στη Βρετανία.

Η μελέτη αυτή, πάντως, έχει ξεκινήσει εκ νέου σε αρκετές χώρες αλλα όχι στις ΗΠΑ όπου ερευνάται ακόμα από την επιτροπή Φαρμάκων και Τροφίμων.

Η μελέτη φάσης 3 της Johnson & Johnson ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο με το εμβόλιο της να είναι ένα από τα έξι που δοκιμάζονται στις ΗΠΑ. Οι ειδικοί ελπίζουν ότι θα είναι και το πρώτο για το οποίο η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί καθώς απαιτεί μια δόση σε αντίθεση με τα εμβόλια της Moderna και Pfizer για τα οποία προβλέπεται χορήγηση σε δύο δόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Ελλάδα 28.03.2026
Η «μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού» άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από μήνες νοσηλείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Δύο νεκροί σε διπλό τροχαίο ‑ Θύμα και ο υπάλληλος που έσπευσε σε βοήθεια

Ελλάδα 28.03.2026
Ο οδηγός ΙΧ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με νταλίκα, ενώ λίγο αργότερα υπάλληλος του παραχωρησιούχου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός 28.03.2026
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα 28.03.2026
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα 28.03.2026
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος 28.03.2026
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα 28.03.2026
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science 28.03.2026
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός 28.03.2026
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος 28.03.2026
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.

Πάτρα: Η 18χρονη μητέρα του κακοποιημένου βρέφους είναι εκ νέου έγκυος χωρίς να το γνωρίζει

Ελλάδα 28.03.2026
Το 10 μηνών κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο με εγκαύματα, δαγκωματιές και πολλαπλά κατάγματα - η μητέρα κρατείται και αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση.

Αχαΐα: Τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν τη νύχτα σε σπίτι – Χτυπούσαν τη μητέρα μπροστά στην 15χρονη κόρη της

Ελλάδα 28.03.2026
Οι ληστές άσκησαν σωματική βία για να αποσπάσουν τον κωδικό χρηματοκιβωτίου, ενώ η ανήλικη παρακαλούσε: «Σας παρακαλώ μη την χτυπάτε».