E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Συναγερμός για ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και αύριο

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δημοσίευση 28/9/2020 | 08:49

Καιρός: Συναγερμός για ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και αύριο

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με το οποίο απο σήμερα μέχρι και την Τρίτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν αρχικά τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία, ενω απο τη νύχτα και τις πρωινές ώρες της Τρίτης (29-09-2020) τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση αναμένεται απο Τετάρτη (30-09-2020).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-09-2020
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στο
Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, γρήγορα στα κεντρικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά, όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη τα φαινόμενα στη Θράκη είναι πιθανό να ενταθούν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Aπό 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, οι οποίες στην ανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση αναμένεται μετά τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι:Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως στα δυτικά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νότια αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη πιθανόν να ενταθούν .
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 29-09-2020

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30-09-2020 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 01-10-2020

Προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, την Πέμπτη δυτικοί βορειοδυτικοί με περαιτέρω εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

τεταρτη_θερμ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Anthropic: Το Claude μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας

Tech + Science 24.03.2026
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες μπορούν να αναθέτουν εντολές στο Claude ακόμη και από το κινητό τους, με το σύστημα να αναλαμβάνει στη συνέχεια να ολοκληρώσει την εργασία στον υπολογιστή

Τα τροχαία στην Ελλάδα μειώθηκαν σύμφωνα με την Κομισιόν: Ο χαμηλότερος αριθμός από το 1963

Ελλάδα 24.03.2026
Η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία στην ιστορία της

Ροζ «θάλασσα» στη Βέροια: Χιλιάδες επισκέπτες στην Ημαθία για τις ανθισμένες ροδακινιές

Ελλάδα 24.03.2026
Οι ανθισμένες ροδακινιές μεταμορφώνουν μια έκταση περίπου 170 τετραγωνικών χιλιομέτρων - Η ανθοφορία διαρκεί από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου

Ο Σαλάχ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι

Αθλητικά Νέα 24.03.2026
Ο Αιγύπτιος επιθετικός με βίντεο που «ανέβασε» στους λογαριασμούς του στα social media ανακοίνωσε το οριστικό του τέλος από τους «κόκκινους»

Σίριαλ η κόντρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς: Παρέμβαση υπέρ του από την Ένωση Παικτών του NBA

Αθλητικά Νέα 24.03.2026
Δεν συμφωνεί να μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν

Η Τουρκία στο χείλος νομισματικής κρίσης: Ο Ερντογάν «βάζει χέρι» στα αποθέματα χρυσού

Κόσμος 24.03.2026
Η Τουρκία καίει δισ. για να σώσει τη λίρα, ενώ εξετάζει swaps και πιθανές πωλήσεις χρυσού εν μέσω πολέμου στο Ιράν και έκρηξης στις τιμές ενέργειας

Fuel Pass 2026: Νέα απάτη με μηνύματα

Ελλάδα 24.03.2026
Τα μηνύματα καλούν τους πολίτες να επισκεφθούν συγκεκριμένο σύνδεσμο

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης από πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, αναλαμβάνει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Πολιτική 24.03.2026
Διαβουλεύσεις για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Χαρίτση στη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Βρέθηκαν βατραχοπέδιλο και φιάλη οξυγόνου στο «Πηγάδι του Θανάτου»

Ελλάδα 24.03.2026
Οι αρχές εξετάζουν για το εάν πρόκειται για αντικείμενα του 34χρονου δύτη που αγνοείται

Πότε θα έχουμε αλλαγή της ώρας

Ελλάδα 24.03.2026
Δυστυχώς θα χάσουμε μία ώρα ύπνο