E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταστήματα εστίασης: Τι πρέπει να προσέξουν οι πελάτες

Οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και στους πελάτες.

Δημοσίευση 25/5/2020 | 08:29

Καταστήματα εστίασης: Τι πρέπει να προσέξουν οι πελάτες

Μπορεί τα καταστήματα εστίασης που άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, να καλούνται να τηρήσουν αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ωστόσο οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και στους πελάτες.

Χαρακτηριστικές ήταν οι συστάσεις του Λοιμωξιολόγου και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχου Δημήτρη Χατζηγεωργίου, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Κυριακής (24.05.2020) για την εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα.

“Επανερχόμαστε σιγά σιγά στη νέα κανονικότητα αφού αίρονται σταδιακά οι απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί. Μία από τις αναμενόμενες είναι και το άνοιγμα των εστιατορίων. Μία μικροαπόλαυση που είναι συνυφασμένη με την κουλτούρα πολλών από τους συνανθρώπους μας. Θα πρέπει όμως αυτό να συμβεί με προσοχή και με λογική. Δεν θα σταματήσουμε να τονίζουμε στον κόσμο ότι η άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι ξαναγυρνάμε στις παλιές μας συνήθειες αλλά συμμετέχουμε με σύνεση και υπευθυνότητα. Επιτρέπεται λοιπόν να πάμε στο εστιατόριο ή την ταβέρνα, κατά προτίμηση όμως με την οικογένεια μας και όχι για να συναντηθούμε με μακρινούς γνωστούς ή ανθρώπους που δεν βλεπόμαστε και δεν είμαστε πια μαζί, μια και στο τραπέζι θα καθόμαστε σχετικά κοντά και χωρίς μάσκα. Έχουν τεθεί ικανά όρια στον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων ανά τραπέζι, ώστε να είναι δυνατή η έξοδος μιας ολόκληρης οικογένειας και να μην μείνει κανένας παραπονεμένος”, είπε.

Και συνέχισε: “Ας σκεφτούμε όμως ότι θα πρέπει να επιλέξουμε πού θα πάμε για φαγητό. Επιλέγουμε με βάση την τήρηση των κανόνων απόστασης μεταξύ των τραπεζιών, την τήρηση των οδηγιών από τους εργαζόμενους και την τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κοινόχρηστους χώρους και στις τουαλέτες και αποφεύγουμε επίσης των συνωστισμό”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 6,05μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος Χτες
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία Χτες
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος Χτες
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα Χτες
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα Χτες
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος Χτες
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός Χτες
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα Χτες
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη