E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταστήματα εστίασης: Τι πρέπει να προσέξουν οι πελάτες

Οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και στους πελάτες.

Δημοσίευση 25/5/2020 | 08:29

Καταστήματα εστίασης: Τι πρέπει να προσέξουν οι πελάτες

Μπορεί τα καταστήματα εστίασης που άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, να καλούνται να τηρήσουν αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ωστόσο οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και στους πελάτες.

Χαρακτηριστικές ήταν οι συστάσεις του Λοιμωξιολόγου και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχου Δημήτρη Χατζηγεωργίου, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Κυριακής (24.05.2020) για την εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα.

“Επανερχόμαστε σιγά σιγά στη νέα κανονικότητα αφού αίρονται σταδιακά οι απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί. Μία από τις αναμενόμενες είναι και το άνοιγμα των εστιατορίων. Μία μικροαπόλαυση που είναι συνυφασμένη με την κουλτούρα πολλών από τους συνανθρώπους μας. Θα πρέπει όμως αυτό να συμβεί με προσοχή και με λογική. Δεν θα σταματήσουμε να τονίζουμε στον κόσμο ότι η άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι ξαναγυρνάμε στις παλιές μας συνήθειες αλλά συμμετέχουμε με σύνεση και υπευθυνότητα. Επιτρέπεται λοιπόν να πάμε στο εστιατόριο ή την ταβέρνα, κατά προτίμηση όμως με την οικογένεια μας και όχι για να συναντηθούμε με μακρινούς γνωστούς ή ανθρώπους που δεν βλεπόμαστε και δεν είμαστε πια μαζί, μια και στο τραπέζι θα καθόμαστε σχετικά κοντά και χωρίς μάσκα. Έχουν τεθεί ικανά όρια στον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων ανά τραπέζι, ώστε να είναι δυνατή η έξοδος μιας ολόκληρης οικογένειας και να μην μείνει κανένας παραπονεμένος”, είπε.

Και συνέχισε: “Ας σκεφτούμε όμως ότι θα πρέπει να επιλέξουμε πού θα πάμε για φαγητό. Επιλέγουμε με βάση την τήρηση των κανόνων απόστασης μεταξύ των τραπεζιών, την τήρηση των οδηγιών από τους εργαζόμενους και την τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κοινόχρηστους χώρους και στις τουαλέτες και αποφεύγουμε επίσης των συνωστισμό”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο Μόρνος γεμίζει: Οι βροχές έφεραν «θεαματική άνοδο της στάθμης» και έπεται συνέχεια...

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τη σημαντική «ανάσα» που έδωσαν στον Μόρνο οι βροχοπτώσεις.

«Εξαφανίστηκε» η Θεσσαλονίκη: Πέπλο ομίχλης κάλυψε την πόλη

Ελλάδα 07.02.2026
Μικρές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο

Τα φετινά μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι τα πιο ακριβά στην ιστορία: Πόσο κοστίζουν

Αθλητικά Νέα 07.02.2026
Πρόκειται για τα πιο ακριβά μετάλλια που έχουν απονεμηθεί ποτέ

Σμήναρχος Πολεμικής Αεροπορίας: Ο ιδανικός κατάσκοπος που διέρρεε πληροφορίες στην Κίνα ‑ Το δεύτερο πρόσωπο «κλειδί»

Ελλάδα 07.02.2026
Γιατί θεωρείται περάνω πάσης υποψίας ο σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Κρήτη: Νέες μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό ‑ Εντοπίστηκε ενεργός στα social media

Ελλάδα 07.02.2026
Ένας φίλος και μία συνάδελφος του Αλέξη Τσικόπουλου δίνουν νέα στοιχεία για τον θρίλερ της εξαφάνισής του

Σχολεία: Το ωράριο στα Ολοήμερα από τον Σεπτέμβριο ‑ Τι ώρα θα σχολάνε οι μαθητές

Ελλάδα 07.02.2026
Η νέα ρύθμιση προσφέρει σαφήνεια σχετικά με τις ώρες αποχώρησης, εξυπηρετώντας γονείς και εκπαιδευτικούς

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης

Αθλητικά Νέα 07.02.2026
Η Ελλάδα έκανε την αρχή στην παρέλαση των χωρών στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Πικέρμι: Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στη λεωφόρο Μαραθώνος

Ελλάδα 07.02.2026
Στο τροχαίο συμβάν τραυματίστηκε και ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε τον πεζό

Απέλαση στο 5χρονο παιδί που συνελήφθη στη Μινεσότα ζητά το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας

Κόσμος 07.02.2026
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τις ενέργειές της