E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Να πυροβολείτε όποιον παραβιάζει την καραντίνα»

Τρομακτικές δηλώσεις από τον πρόεδρο των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε

Δημοσίευση 2/4/2020 | 15:40

«Να πυροβολείτε όποιον παραβιάζει την καραντίνα»

Ο πρόεδρος των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε ζήτησε από τα όργανα της τάξεως να πυροβολούν όποιον επιδεικνύει συμπεριφορά «ταραξία» στις περιοχές που έχουν τεθεί σε περιορισμό κίνησης λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

«Έδωσα εντολή στην αστυνομία και τον στρατό, καθώς και στους υπεύθυνους των χωριών, να πυροβολούν κατά ανθρώπων, σε περίπτωση προβλημάτων ή ταραχών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή σας. Αντί να προκαλείτε προβλήματα, εγώ θα σας στείλω στον τάφο », τόνισε ο πρόεδρος.

Μερικές ώρες πριν από τις δηλώσεις αυτές που έκανε ο Ντουτέρτε χθες, Τετάρτη, το βράδυ, είχαν συλληφθεί περίπου είκοσι άνθρωποι σε παραγκουπόλεις πέριξ της Μανίλας, επειδή οργάνωσαν μια διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησης που κατηγορείται ότι δεν παρέχει βοήθεια σε τρόφιμα στους πιο φτωχούς πολίτες.

Όπως συμβαίνει συχνά, οι υπεύθυνοι των αρχών έσπευσαν να διασκεδάσουν τις ακραίες δηλώσεις του προέδρου τους, με τον αρχηγό της αστυνομίας Άρτσι Γκαμπόα να διαβεβαιώνει πως οι αστυνομικοί δεν πρόκειται να πυροβολούν όσους δεν συνετίζονται. «Πιθανόν ο πρόεδρος επέμεινε κάπως περισσότερο στην εφαρμογή του νόμου σε αυτή την περίοδο της κρίσης», πρόσθεσε ο Ντουτέρτε, την ώρα που πάνω από τους μισούς των 110 εκατ. κατοίκων της χώρας του βρίσκονται περιορισμένοι στα σπίτια τους, με πολλούς από αυτούς να βασίζουν την επιβίωσή τους στην εποχική ή μερική απασχόληση.

Οι τελευταίες αυτές δηλώσεις του Ντουτέρτε αμέσως προκάλεσαν την καταδίκη από την πλευρά των οργανώσεων για τα δικαιώματα του ανθρώπου, που ζητούν από την κυβέρνηση να τροφοδοτήσει με ζωτικής ανάγκης προϊόντα τους φτωχούς, αντί να τους εκτοξεύει απειλές. «Είναι πολύ ανησυχητικό που ο πρόεδρος Ντουτέρτε επεκτείνει την πολιτική του ‘πυροβολώ για να σκοτώσω’. Η χρήση ανεξέλεγκτης βίας, που έχει στόχο να σκοτώνει, ποτέ δεν πρέπει να θεωρείται λύση για να απαντήσει κανείς σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπως είναι η πανδημία του κοροναϊού», ανακοίνωσε η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία στις Φιλιππίνες.

Οι Φιλιππίνες μετρούν 2.331 κρούσματα και 96 θανάτους από κοροναϊό, όμως καθώς η χώρα άρχισε πλέον να εντατικοποιεί τις διαγνώσεις και τους ελέγχους, οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν. Τα μέτρα περιορισμού, που κυρίως αφορούν τα 12 εκατ. των κατοίκων της Μανίλας, έχουν προκαλέσει το κλείσιμο των περισσότερων επιχειρήσεων και την παύση σχεδόν όλων των κοινωνικών, θρησκευτικών κι εμπορικών δραστηριοτήτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τα power bank, οι αεροπορικές εταιρείες απαγορεύουν νέα ηλεκτρονική συσκευή

Κόσμος Χτες
Ο παράξενος κανόνας για τα κινητά τηλέφωνα στα αεροδρόμια

Εντυπωσιακή βολίδα «σκίζει» τον αττικό ουρανό – Βίντεο από το σπάνιο φαινόμενο

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για το φωτεινό φαινόμενο «μετέωρο» που προκύπτει από την είσοδο ενός στερεού σώματος από το διάστημα στην ατμόσφαιρα της Γης

Αγρίνιο: Συνελήφθη 49χρονη ‑ Κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον πατέρα της

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη 49χρονη που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον πατέρα της στο σπίτι τους στο Αγρίνιο.

Ληστεία στον Αλιάκμονα: «Ο γιος μου άρπαξε το όπλο του ληστή δεν είχε πιάσει ξανά όπλο στη ζώη του»

Ελλάδα Χτες
Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν την υπόθεση, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ο δράστης να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες επιθέσεις στην περιοχή

Καταδικάστηκε ο τενόρος για τον ξυλοδαρμό του γιου του

Ελλάδα Χτες
Τρεις μήνες με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.500 ευρώ

Κέντημα και πλέξιμο το νέο μάθημα στο Δημοτικό Σχολείο

Ελλάδα Χτες
Μέρος του πλαισίου «Πολιτιστική Παιδεία – Εργαστήρια Δημιουργίας και Χειροτεχνίας»

Σκούρτα Βοιωτίας: Ανδρας βρέθηκε απανθρακωμένος και με χειροπέδες μέσα σε αυτοκίνητο

Ελλάδα Χτες
Την υπόθεση ανέλαβε το ελληνικό FBI - Το αυτοκίνητο είχε πλαστές πινακίδες και είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής

ΗΠΑ: Αναταράξεις στα αμερικανικά αεροδρόμια ‑ Ακυρώθηκαν 1.000 πτήσεις

Κόσμος Χτες
Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα αμερικανικά αεροδρόμια

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Τουρνάς

Πολιτική Χτες
Eίχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό

Γερμανός Στρατηγός προεδοποιεί: «Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ αύριο!»

Κόσμος Χτες
Δεν αποκλείει επίθεση της Ρωσίας στη Συμμαχίαα από το 2029 έαν συνεχιστούν οι προσπάθειές της για εξοπλισμό