E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Να πυροβολείτε όποιον παραβιάζει την καραντίνα»

Τρομακτικές δηλώσεις από τον πρόεδρο των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε

Δημοσίευση 2/4/2020 | 15:40

«Να πυροβολείτε όποιον παραβιάζει την καραντίνα»

Ο πρόεδρος των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε ζήτησε από τα όργανα της τάξεως να πυροβολούν όποιον επιδεικνύει συμπεριφορά «ταραξία» στις περιοχές που έχουν τεθεί σε περιορισμό κίνησης λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

«Έδωσα εντολή στην αστυνομία και τον στρατό, καθώς και στους υπεύθυνους των χωριών, να πυροβολούν κατά ανθρώπων, σε περίπτωση προβλημάτων ή ταραχών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή σας. Αντί να προκαλείτε προβλήματα, εγώ θα σας στείλω στον τάφο », τόνισε ο πρόεδρος.

Μερικές ώρες πριν από τις δηλώσεις αυτές που έκανε ο Ντουτέρτε χθες, Τετάρτη, το βράδυ, είχαν συλληφθεί περίπου είκοσι άνθρωποι σε παραγκουπόλεις πέριξ της Μανίλας, επειδή οργάνωσαν μια διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησης που κατηγορείται ότι δεν παρέχει βοήθεια σε τρόφιμα στους πιο φτωχούς πολίτες.

Όπως συμβαίνει συχνά, οι υπεύθυνοι των αρχών έσπευσαν να διασκεδάσουν τις ακραίες δηλώσεις του προέδρου τους, με τον αρχηγό της αστυνομίας Άρτσι Γκαμπόα να διαβεβαιώνει πως οι αστυνομικοί δεν πρόκειται να πυροβολούν όσους δεν συνετίζονται. «Πιθανόν ο πρόεδρος επέμεινε κάπως περισσότερο στην εφαρμογή του νόμου σε αυτή την περίοδο της κρίσης», πρόσθεσε ο Ντουτέρτε, την ώρα που πάνω από τους μισούς των 110 εκατ. κατοίκων της χώρας του βρίσκονται περιορισμένοι στα σπίτια τους, με πολλούς από αυτούς να βασίζουν την επιβίωσή τους στην εποχική ή μερική απασχόληση.

Οι τελευταίες αυτές δηλώσεις του Ντουτέρτε αμέσως προκάλεσαν την καταδίκη από την πλευρά των οργανώσεων για τα δικαιώματα του ανθρώπου, που ζητούν από την κυβέρνηση να τροφοδοτήσει με ζωτικής ανάγκης προϊόντα τους φτωχούς, αντί να τους εκτοξεύει απειλές. «Είναι πολύ ανησυχητικό που ο πρόεδρος Ντουτέρτε επεκτείνει την πολιτική του ‘πυροβολώ για να σκοτώσω’. Η χρήση ανεξέλεγκτης βίας, που έχει στόχο να σκοτώνει, ποτέ δεν πρέπει να θεωρείται λύση για να απαντήσει κανείς σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπως είναι η πανδημία του κοροναϊού», ανακοίνωσε η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία στις Φιλιππίνες.

Οι Φιλιππίνες μετρούν 2.331 κρούσματα και 96 θανάτους από κοροναϊό, όμως καθώς η χώρα άρχισε πλέον να εντατικοποιεί τις διαγνώσεις και τους ελέγχους, οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν. Τα μέτρα περιορισμού, που κυρίως αφορούν τα 12 εκατ. των κατοίκων της Μανίλας, έχουν προκαλέσει το κλείσιμο των περισσότερων επιχειρήσεων και την παύση σχεδόν όλων των κοινωνικών, θρησκευτικών κι εμπορικών δραστηριοτήτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ουρές χιλιομέτρων με αυτοκίνητα σε Λάρισα, Ριτσώνα και Προμαχώνα

Ελλάδα 19.12.2025
Oι αγρότες από το μπλόκο της Χαλκίδας ετοιμάζονται κλείσουν τόσο την υψηλή γέφυρα όσο και την παλαιά γέφυρα

Τέλος τα ενοίκια ‑ μαϊμού των 20 και 30 ευρώ: Πώς θα φακελωθούν τα ακίνητα με τον ΜΙΔΑ

Οικονομία 19.12.2025
Το νέο μητρώο ιδιοκτησίας ακινήτων έρχεται για να `χτυπήσει` τα υποδηλωμένα ενοίκια.

«Έπεσε» το YouTube: Τεράστια προβλήματα για χιλιάδες χρήστες ‑ Το μήνυμα που εμφανίζεται

Κόσμος 19.12.2025
Οι χρήστες βλέπουν το σφάλμα 502 όταν επιχειρούν να μπουν στο Youtube

Φορολοταρία Νοεμβρίου: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Ελλάδα 19.12.2025
Τα χρήματα της φορολοταρίας κυμαίνονται από 1.000 έως 50.000 ευρώ

Βουλή: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Πολιτική 19.12.2025
Η αντιπολίτευση, σύσσωμη, καταψήφισε τη διάταξη

Χτυπήθηκε πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας νότια της Κρήτης

Ελλάδα 19.12.2025
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο

Έδωσαν επιταγή 2,5 εκατ. δολαρίων στον ήρωα του μακελειού της Αυστραλίας ‑ «Το αξίζω;» ρώτησε

Κόσμος 19.12.2025
Την επιταγή τού την παρέδωσε ο Zachery Dereniowski, ένας Καναδός influencer που συνδιοργάνωσε τη διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων

Αντετοκούνμπο: «Αυτή τη στιγμή είμαι η πιο καυτή… γκόμενα στο παιχνίδι»

Αθλητικά Νέα 19.12.2025
Ο Greek Freak μίλησε πρόσφατα στα μέσα ενημέρωσης και χρησιμοποίησε μια απολαυστική ατάκα

«Από αύριο μόνο φραπέ»: Η απάντηση Καραναστάση για την κλήση επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

Πολιτική 19.12.2025
Όσα έγραψε στην ανάρτησή του ο Διαμαντής Καραναστάσης

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στο Ντουμπάι από την κακοκαιρία: Σφοδρές οι πλημμύρες

Κόσμος 19.12.2025
Κλειστά αεροδρόμια, σχολεία και καταστήματα

Τι αλλάζει στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ με το νέο έτος ‑ Όλες οι απαντήσεις σε 17 ερωτήσεις

Οικονομία 19.12.2025
Με 17 ερωτήσεις και απαντήσεις, η ΕΥΔΑΠ διευκρινίζει ποιους αφορά, ποια είναι η επιπλέον χρέωση και ποια τα οφέλη για τους πολίτες