E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ικαρία: Κρούσμα σε 25χρονο που επέστρεψε από Λονδίνο κι έσπασε την καραντίνα

Σχεδιάζεται καραντίνα για ολόκληρο χωριό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2020 | 12:35

Ικαρία: Κρούσμα σε 25χρονο που επέστρεψε από Λονδίνο κι έσπασε την καραντίνα

Ο κορωνοϊός χτύπησε και την πόρτα της Ικαρίας. Το πρώτο κρούσμα φαίνεται ότι είναι γιος επιχειρηματία που επέστρεψε από το Λονδίνο και φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο στο νησί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές εξετάζουν να θέσουν σε καραντίνα το χωριό Αγιος Πολύκαρπος.

Πρόκειται για έναν 25χρονο, ο οποίος είχε επιστρέψει στις 12 Μαρτίου από το Λονδίνο. Στις 20 Μαρτίου «έσπασε» την 14ήμερη καραντίνα (καθώς είχε επιστρέψει από το εξωτερικό) και ταξίδεψε με το Νήσος Μύκονος προς την Ικαρία, μαζί με μια Ολλανδέζα φίλη του και ένα Βρετανό φίλο του. Σκόπευαν να βρουν καταφύγιο» στο νησί της μακροζωίας, εκεί όπου διαθέτει βίλα η οικογένεια του 25χρονου.

Ο νεαρός άνδρας εκδήλωσε υψηλό πυρετό κι άλλα συμπτώματα και την Παρασκευή (27/3) ανακοινώθηκε ότι το δείγμα είναι θετικό και ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών που είχε ο νεαρός άνδρας όλες τις αυτές τις μέρες.

Η παρέα έφτασε στο νησί με το πλοίο Νήσος Μύκονος την Παρασκευή, 20 Μαρτίου και τρεις μετά, την Δευτέρα 23 Μαρτίου επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση οι σημαντικοί περιορισμοί στην κυκλοφορία και μετακίνηση των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ είχαν κλείσει όλα τα εμπορικά καταστήματα από τις 16 Μαρτίου.

Φτάνοντας στην Ικαρία, επισκέφτηκαν σούπερ μάρκετ στην περιοχή Αρμενιστής για να αγοράσουν προμήθειες, αλλά και φαρμακείο διότι ο 25χρονος φέρεται να είχε ήδη τα συμπτώματα του κορωνοϊού. Στη συνέχεια κατέλυσαν στην εξοχική κατοικία της οικογένειας του επιχειρηματία στις Ράχες.

Κατά την διάρκεια της διαμονής τους ψώνισαν κι από άλλα καταστήματα και μάλιστα σε ένα φούρνο στον Άγιο Πολυκάρπιο, ο ιδιοκτήτης ζήτησε από τον 25χρονο να μην μπει στο μαγαζί του και του παρέδωσε το ψωμί στο χέρι. Ωστόσο, μόλις έγινε γνωστό ότι ο 25χρονος είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί, ο φούρνος κατέβασε ρολά.

Τις τελευταίες ώρες η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τον δήμο Ικαρίας καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ιχνηλατιθούν όλες οι επαφές που είχε ο 25χρονος στο νησί, από την ημέρα που ταξίδεψε με το Νήσος Μύκονος μέχρι και νωρίς προχθές το βράδυ που τον παρέλαβε ασθενοφόρο προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο του Αγίου Κήρυκου.

Σύμφωνα με πληροφοριες οι αστυνομικες Αρχές αναζητούν πρόσωπα με τα οποία ήρθε σε επαφή ο 25χρονος σε καφενειο στις Ράχες το οποίο ήταν ανοιχτό πάρα την απαγόρευση. Μάλιστα εκεί πραγματοποιήθηκε μεγαλη μάζωξη καθώς παρόντες ηταν και άλλοι Ικαριώτες. Οι Αρχές ευελπιστούν ότι όσοι ήρθαν σε επαφη μαζί του θα προσέλθουν οικειοθελώς να το αναφέρουν.

Να θυμίσουμε ότι στο νοσοκομείο ο 25χρονος έδωσε όλο το ιστορικό των μετακινήσεων του, ανέφερε τα συμπτώματα που είχε, έδωσε δείγμα και στη συνέχεια τον μετέφεραν στην οικεία του με την οδηγία να μείνει σε καραντίνα για 14 μέρες. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Αναμένεται δε να μεταφερθεί σήμερα με Super Puma σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Αθήνα.

Σε σύσκεψη που είχαν οι υπεύθυνοι της δημοτικής Αρχής του νησιού με την Πολιτική Προστασία, την αστυνομία και την πυροσβεστική συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μπει σε καραντίνα το χωριό Άγιος Πολύκαρπος καθότι εκεί εντοπίζονται οι περισσότερες επαφές που είχε η παρέα από το Λονδίνο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, ανέφερε στο protothema.gr ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Καλαμπόγιας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να ενταθούν τα περιοριστικά μέτρα και η αστυνόμευση.

Απευθυνόμενος προς τους δημότες τόνισε ότι η ατομική ευθύνη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε παραμεθόριες περιοχές όπως και η Ικαρία και πως δεν υπάρχουν εδώ ΜΕΘ και θάλαμοι αρνητικής πίεσης αλλά ούτε το εξειδικευμένο προσωπικό για να αντιμετωπιστούν αυτά τα περιστατικά. «Η μόνη λύση είναι η αεροδιακομιδή» υπογράμμισε . «Γι αυτό ζητώ από τους Ικαριώτες να τηρήσουν τα μέτρα με υπομονή και επιμονή» κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη μεθυσμένος στο Αγρίνιο που προκάλεσε υλικές ζημιές σε κατάστημα εστίασης

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Αρχικά τον έδιωξαν από το κατάστημα, αλλά λίγο αργότερα επέστρεψε και πέταγε καρέκλες και τραπέζια, ενώ έσπασε μία από τις τζαμαρίες του μαγαζιού

Γαλάζια Σημαία 2026: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως ‑ Βραβεύτηκαν 624 ελληνικές ακτές

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
624 ελληνικές ακτές, 17 μαρίνες και 17 τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία»

FedEx: Διαψεύδει ότι αποχωρεί από το αεροδρόμιο «Mακεδονία» της Θεσσαλονίκης

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διακοπή της παρουσίας της εταιρείας στο αεροδρόμιο

Σατανικό σχέδιο: Ενορχήστρωσε τη δολοφονία του συζύγου της με οξύ ‑ Πίστευε πως θα γίνει πλούσια

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
«Κάρφωσε» στο «αφεντικό» ναρκωτικών τον εν διαστάσει σύζυγό της

Τρομακτικά βίντεο από Τουρκία: Τεράστιοι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν Σμύρνη και άλλες περιοχές

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με διαδοχικούς ανεμοστρόβιλους, με τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά να καταγράφονται σε Σμύρνη, Τσόρουμ και Γάγγρα

Λαμία: Οχιά δάγκωσε 75χρονο ‑ Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο 75χρονος πήγε να μετακινήσει έναν τσιμεντόλιθο και το φίδι βρισκόταν μέσα και τον δάγκωσε

Μαλδίβες: Πέντε Ιταλοί τουρίστες νεκροί ‑ Είχαν πάει για κατάδυση σε σπηλιά βάθους 50 μέτρων

Κόσμος 14.05.2026
Οι καιρικές συνθήκες στο σημείο κατάδυσης ήταν δυσμενείς - Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει κίτρινο συναγερμό

Θρίλερ στον Κόλπο του Ομάν: Το Ιράν κατέσχεσε πλωτό οπλοστάσιο

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Το Hui Chuan χρησιμοποιούνταν ως πλωτή αποθήκη όπλων για εταιρείες ασφαλείας που προστατεύουν εμπορικά πλοία από πειρατικές επιθέσεις

Χαμός στη Χαλκίδα: Μαθητές σχολείου από την Αθήνα πολιορκούν ξενοδοχείο μετά από επίθεση ηλικιωμένης

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Μαθητές φωνάζουν και διαμαρτύρονται έξω από ξενοδοχείο, όπου διαμένει ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία φέρεται να επιτέθηκε σε συμμαθήτριά τους

Αυστηρό μήνυμα Δένδια για το ουκρανικό drone: «Μας οφείλονται σαφείς εξηγήσεις»

Ελλάδα 14.05.2026
«Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα σήμαινε η σύγκρουση επιβατικού πλοίου ή οποιουδήποτε άλλου πλοίου με αυτό το drone» τόνισε ο υπουργός Αμυνας

Επίθεση 80 Ρομά σε αστυνομικούς στα Ανω Λιόσια, τραυματίστηκε άνδρας της ΔΙΑΣ από δάγκωμα και πέτρες

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο - Εχουν γίνει τρεις προαγωγές