E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Δύο Έλληνες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Θα επαναπατρισθούν λέει ο Κικίλιας

Δημοσίευση 16/2/2020 | 10:36

Κορωνοϊός: Δύο Έλληνες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Επιχείρηση επαναπατρισμού δυο Ελλήνων που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στην Ιαπωνία, θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά.

«Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Το κρουαζιερόπλοιο, που ανήκει στην Carnival Corp και μετέφερε 3.711 επιβάτες και πλήρωμα, τέθηκε σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα την 3η Φεβρουαρίου, αφού ένας άνδρας ο οποίος αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ πριν το σκάφος πλεύσει προς την Ιαπωνία διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον ιό.

Πλέον, εβδομήντα νέα κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίστηκαν μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας Κατσουνόμπου Κάτο. Ο υπουργός διευκρίνισε σε δηλώσεις του σε κυριακάτικη ειδησεογραφική εκπομπή του ιαπωνικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου NHK ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί μεταξύ των επιβαινόντων στο πλοίο ανέρχεται πλέον σε 355.

Παράλληλα, ο κ.Κικίλιας συνέστησε ψυχραιμία και ζήτησε από τους πολίτες να μην υιοθετούν άκριτα όσα διαδίδονται, ενώ σημείωσε ότι εφόσον υπάρξει κρούσμα στην Ελλάδα θα ανακοινωθεί άμεσα από το υπουργείο Υγείας. Οπως είπε έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και ο μηχανισμός του υπουργείου Υγείας είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει την όποια κατάσταση προκύψει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αιματοκύλισμα σε fan zone του Μουντιάλ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας από πυροβολισμούς

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση ως ανθρωποκτονία

Παραιτήθηκε η Ξενογιαννακοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ ‑ «Η συγκρότηση της ΕΛΑΣ δημιουργεί διέξοδο»

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να υπάρξει ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και στην ΕΛΑΣ», ανέφερε υπενθυμίζοντας ομιλία της στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι εισπράττουν πρώτοι τα 150 και ποιοι πρέπει να περιμένουν

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Σε δύο φάσεις - έως 30 Ιουνίου και έως 31 Αυγούστου - η καταβολή του εφάπαξ ποσού των 150 ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Δολοφονία στα Εξάρχεια: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Στη σύλληψη ενός άνδρα ο οςποίος έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης της δολοφονίας του 25χρονου Τούρκου στα Εξάρχεια προχώρησαν οι Αρχές, το πρωί της Δευτέρας

Πέθανε η Πενέλοπε Κιθ

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η σπουδαία ηθοποιός της βρετανικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή στα 86 της χρόνια στο σπίτι της στο Σάρεϊ, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο

«Φρένο» στα ηλεκτρικά πατίνια: Έρχονται ηλικιακό όριο, υποχρεωτική ασφάλιση και «τσουχτερά» πρόστιμα

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Νέο νομοθετικό πλαίσιο κατατίθεται στη Βουλή με απαγορεύσεις, υποχρεωτική ασφάλιση και πρόστιμα έως 1.000 ευρώ για τα ηλεκτρικά πατίνια.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανοίγει έρανο για τα θύματα του σεισμού στη Βενεζουέλα

Ελλάδα 29.06.2026
«Τα χρήματα που θα μαζευτούν θα στηρίξουν την τιτάνια προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού της Βενεζουέλας για τους πληγέντες»

Ποιοι έστησαν το «Μουντιάλ» μέσα στα ερείπια της Γάζας και γιατί παίζουν ξυπόλητοι

Αθλητικά Νέα 29.06.2026
Νεαροί Παλαιστίνιοι στη Χαν Γιουνίς διοργανώνουν αυτοσχέδιο τουρνουά ποδοσφαίρου σε αλάνα με άμμο, αναζητώντας μια ανάσα κανονικότητας μέσα στον πόλεμο.

Λήμνος: Το Λιμενικό διέσωσε 5χρονο που παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα πάνω σε φουσκωτό στρώμα

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Το μικρό παιδί είναι καλά στην υγεία του - οι γονείς του τέθηκαν υπό κράτηση

Κομοτηνή: 17χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα ‑ Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Ελλάδα 29.06.2026
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας 17χρονος που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα Αρωγής του Δήμου Κομοτηνής.