E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Όλο το ιστορικό της υπόθεσης και οι κινήσεις που δεν έφεραν αποτέλεσμα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 29/1/2020 | 13:16

Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία με την οποία σώζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό λόγω πολυιδιοκτησίας. 156 υπέρ και 90 κατά. Ποιοι απουσίασαν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Κομματική πειθαρχία έθεσε για τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απόντες, αλλά όχι σε αποστολή της Βουλής, σύμφωνα με τον ασκούντα χρέη προέδρου Νικήτα Κακλαμάνη είναι οι βουλευτές: Γιώργος Βαγιωνάς και Αντώνης Σαμαράς από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μουζάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Φάμελλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σταύρος Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές έχουν στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου.

Η τροπολογία που σώζει ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό, επρόκειτο να ψηφιστεί χθες το βράδυ με… συνοπτικές διαδικασίες, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και η ψηφοφορία, ονομαστική μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε σήμερα.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη προτείνονται για υποβιβασμό, βάσει του άρθρου 69 παρ. 9, 12 του ν.2725/1999 έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Αρχικά, ο ΠΑΟΚ, ζήτησε μέχρι και την απομάκρυνση του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο για τον αθλητισμό και επίορκο».

Δείτε την ψηφοφορία ζωντανά

Ο Υφυπουργός με τη σειρά του είπε πως δεν γίνονται να υποβιβάζονται ομάδες, αν τα στοιχεία δεν είναι επαρκή.

Ο Ολυμπιακός, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα, προχώρησε σε καταγγελία στην ΕΕΑ ζητώντας από την Κυβέρνηση «να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία για την παράνομη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη και των συνενόχων του».

Και φτάσαμε στην Τρίτη της 28ης Ιανουαρίου. Εκεί, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως η Κυβέρνηση θα περάσει τροπολογία που θα προβλέπει αφαίρεση 5-10 βαθμών και όχι υποβιβασμό σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε επίσημη θέση, ζητώντας από τους συμμετέχοντες στη ψηφοφορία, έστω και την ύστατη στιγμή να μην ψηφίσουν την τροπολογία, η οποία «θα νομιμοποιήσει την παράνομη εξαγορά και θα μεταβάλει το τρέχων πρωτάθλημα, αλλά και τα επόμενα, σε μια στημένη διαδικασία όπου ο πρωταθλητής θα είναι γνωστός εκ των προτέρων».

Το τελευταίο 24ωρο οι βουλευτές της ΝΔ δέχθηκαν ασφυκτικές πιέσεις για να πάρουν θέση στο δίλημμα του υποβιβασμού ή μη των δύο ομάδων από τη Βόρεια Ελλάδα, οι ιθύνοντες των οποίων δεν ικανοποιήθηκαν ούτε από τη «σολομώντεια» λύση της αφαίρεσης βαθμών στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα.

Σε μια προσπάθεια, εξάλλου, να προλάβει ενδεχόμενη «ανταρσία» από τους πιεζόμενους κυβερνητικούς βουλευτές που εκλέγονται στα Βόρεια, ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαγράψει τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη, ο οποίος έσπευσε από την πρώτη στιγμή να απειλήσει με ανεξαρτητοποίηση. Η απειλή του τελικά λειτούργησε ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καθώς τέθηκε εκτός της ευρωομάδας της ΝΔ, όχι με δική του βούληση, αλλά με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού ‑ Σε αυξημένη επιφυλακή ο Δήμος Λάρισας

Ελλάδα 07.12.2025
Τα θυροφράγματα έχουν κλείσει στο σύνολό τους, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εισροών

Τραγωδία στην Ηλεία: Εργάτης γης στο Καπελέτο έβαλε τέλος στη ζωή του σε θερμοκήπιο

Ελλάδα 07.12.2025
Ο εργάτης εντοπίστηκε νεκρός από άλλους εργάτες μέσα σε θερμοκήπιο

Τρόμος για 3 ανήλικες στο Καματερό: Μεθυσμένος Ινδός τις απείλησε με χαρτοκόπτη

Ελλάδα 07.12.2025
Το συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου

Περού: Δύτης έχει «φυσαλίδες αζώτου» στο σώμα εδώ και 11 χρόνια – «Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι»

Κόσμος 07.12.2025
«Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι και περιμένω μία λύση», αποκαλύπτει ο Αλεχάντρο Ράμος Μαρτίνες

Πήρε εξιτήριο ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε – «Πέρασε εγκεφαλικό», αναφέρει η γυναίκα του

Ελλάδα 07.12.2025
Αναρρώνει στο σπίτι του, κοντά στην οικογένειά του, ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε όταν είδε το κοπάδι του να θανατώνεται έπειτα από κρούσματα ευλογιάς των προβάτων

Έκπληξη στο Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές – Δείτε πότε μπαίνουν τα χρήματα!

Οικονομία 07.12.2025
Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλετ, τηλεθέρμανση ή ηλεκτρική ενέργεια, και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Προκαταβολικά οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες καταβολής

Οικονομία 07.12.2025
Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι ενόψει των γιορτών

Σε ποια ηλικία είναι οι πιο μοναχικοί άνθρωποι σύμφωνα με νέα έρευνα

Κόσμος 07.12.2025
Η έρευνα έκανε διάκριση μεταξύ της αντιληπτής μοναξιάς, πόσο συχνά κάποιος δηλώνει ότι αισθάνεται μοναξιά ή απομόνωση, και της «πραγματικής μοναξιάς»

Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου: Αγνωστοι ψέκασαν ταξιδιώτες με σπρέι – Μία σύλληψη

Κόσμος 07.12.2025
Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μεγάλης Βρετανίας, έπειτα από ειδοποίηση για βίαιο περιστατικό στον τερματικό σταθμό 3 – Μία σύλληψη

Η εξομολόγηση ενός δολοφόνου που σκότωσε την οικογένειά του: «Έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα»

Ελλάδα 07.12.2025
Ένας 27χρονος από την Ουρουγουάη όχι μόνο αφάνισε την οικογένειά του αλλά δήλωσε ευθαρσώς στο δικαστήριο πως «τους μισούσα όλους»

Τα 8 σημεία της Αττικής που θα μπουν πιλοτικά κάμερες έως το τέλος του έτους

Ελλάδα 07.12.2025
Σκοπός του νέου νόμου για την οδική ασφάλεια είναι η αναβάθμιση, η καταγραφή, η βεβαίωση και η είσπραξη τροχονομικών παραβάσεων