E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Γουάινσταϊν: «Είναι σeξουαλικό αρπακτικό και βιαστής»

Ανατριχιαστικές οι περιγραφές των επιθέσεων

Δημοσίευση 23/1/2020 | 08:22

Δίκη Γουάινσταϊν: «Είναι σeξουαλικό αρπακτικό και βιαστής»

Με τα πιο μελάνα χρώματα περιέγραψαν τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν οι κατηγοροί του στην πρεμιέρα της δίκης στη Νέα Υόρκη για τον παραγωγό του Χόλιγουντ που κατηγορείται για σeξουαλική κακοποίηση γυναικών.

Περιγράφοντας τις επιθέσεις σε βάρος των έξι γυναικών που θα καταθέσουν στο δικαστήριο η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Μέγκαν Χαστ έκανε λόγο για έναν επιχειρηματία που χρησιμοποίησε τη δύναμή του προκειμένου να ρίξει στο κρεβάτι μια σειρά αφελών και χωρις εμπειρία γυναικών τις όποιες άλλοτε βίασε και άλλοτε τους επιτέθηκε σeξουαλικά.

Υψώνοντας το δάχτυλό της προς τον Γουάινσταϊν η εισαγγελέας είπε: «Αυτός ο άνδρας είναι ένας βιαστής και ένα σeξουαλικό "αρπακτικό"».

Όπως είπε η πλειονότητα των γυναικών που θα καταθέσουν ήταν άγνωστα και ευάλωτα πρόσωπα που ευχαρίστως δέχθηκαν το «πέσιμο» του Γουάινσταϊν ελπίζοντας ότι έτσι θα προωθηθούν οι καριέρες τους.

«Στο τέλος της διαδικασίας αυτής θα αντιληφθείτε ότι αυτός ο άνδρας δεν είναι ένας τιτάνας του Χόλιγουντ αλλά ένας βιαστής» είπε η εισαγγελάς στους ενόρκους.

Τα τεστ Γουάιντσταϊν

Από τις έξι γυναίκες που θα καταθέσουν οι δύο αποτελούν την «καρδιά» της υπόθεσης με την Χαστ να παρουσιάζει τις βασικές λεπτομέρειες κάνοντας λόγο για «τα τεστ Γουάινσταϊν».

Η πρώτη γυναίκα που γεννήθηκε στην Αγγλία περιγράφηκε ως μια γυναίκα που πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια και η οποία συνάντησε τον Γουάινσταϊν σε ένα φεστιβάλ στο Λονδίνο το 2004.

Δύο χρόνια αργότερα η γυναίκα αυτή ταξίδεεψε στις Κάννες για το ομώνυμο φεστιβάλ όπου συνάντησε εκ νέου τον Γουάινσταϊν τον οποιο ρώτησε αν υπήρχε κάποια θέση εργασίας διαθέσιμη. Αυτός, τότε, την προσκάλεσε στη σουίτα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε και μετά από μικρή επαγγελματική συζήτηση άρχισε τα σeξουαλικά υπονοούμενα ζητώντας της να του κάνει μασάζ το οποίο εκείνη αρνήθηκε.

Λίγο διάστημα αργότερα εργοδότες επικοινώνησν με την γυναίκα και της προσφεραν θέσεις εργασίας για το Project Runway στο οποίο εμπλεκόταν ο Γουάινσταϊν με την εισαγγελέα να επισημαίνει ότι όταν η γυναίκα συμφώνησε, «για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν είχε περάσει το πρώτο τεστ».

Οι επιθέσεις στις δύο γυναίκες

Στις 10 Ιουλίου 2006 ο Γουάινσταϊν υποχρέωσε με τη βία τη γυναίκα να του κάνει στοματικό σeξ στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη στο οποίο εκείνη είχε πάει ελπίζοντας σε μια επαγγελματική συζήτηση.

«Ο Γουάινσταϊν, όμως, άλλαξε δραματικά τη στάση του χωρίς καμία προειδοποίηση. Ο κατηγορούμενος που τότε ζύγιζε περίπου 135 κιλά όρμησε στην γυναίκα και άρχισε να τη χουφτώνει. Τότε εκείνη του είπε "δεν ενδιαφέρομαι". Επειδή όμως την είχε ρίξει πάνω στο κρέβατι έριξε το βάρος του πάνω της και την κράτησε κάτω. Η ίδια συνέχισε να λέει όχι και προσπαθούσε να σηκωθεί ... αλλά ο κατηγορούμενος έβαλε το χέρι στο αιδοίο της. Η γυναίκα του είπε ότι φορούσε ταμπό. Εκείνος το τράβηξε με δύναμη και συνέχισε να της επιτίθεται σeξουαλικά» περιέγραψε το περιστατικό η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας περιέγραψε και τον βιασμό που υποστηρίζει ότι δέχθηκε η δεύτερη γυναίκα από τον Γουάινσταϊν το 2013.

«Αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο από την κατάσταση, υπέκυψε και άρχισε να γδύνεται. Εκείνος ανέβηκε πάνω της και τη βίασε, βάζοντας με βια το πέος του στο αιδοίο της» είπε η εισαγγελέας προσθέτοντας ότι η γυναίκα βρήκε στο μπάνιο του Γουάινσταϊν ένα φιαλίδιο με χημικό το οποίο έψαξε στο Google και ανακάλυψε ότι ήταν φάρμακο για στυτική δυσλειτουργία.

Μετά τον βιασμό της η γυναίκα ήταν τόσο ταραγμένη από την ντροπή και τον φόβο ώστε σκέφτηκε το ενδεχόμενο να αυτοκτονήσει, πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στην μοναδική από τις έξι γυναίκες-μάρτυρες που είδε βελτίωση στην καριέρα της μετά τον βιασμό του Γουάινσταϊν, την Αναμπέλα Σιόρα η οποία πρωταγωνίστησε στη σειρά Sopranos.

«Εκείνη ήταν κάτω από 65 κιλά και εκείνος ήταν περίπου 135. Ο κατηγορούμενος την άρπαξε και την έσπρωξε στο κρεβάτι. Κλείδωσε τα χέρια της κάτω από το κεφάλι της και συνέχισε να την κρατάει κάτω ενώ τη βίαζε» είπε η εισαγγελέας.

«Η Αναμπέλα θυμάται ότι δεν είχε δύναμη να αντισταθεί. Το σώματης δεν μπορούσε να αντέξει άλλο και άρχισε να τρέμει. Ο κατηγορούμενος όταν χόρτασε την άφησε συναισθηματικά και σωματικά κατεστραμμένη» είπε η εισαγγελέας για το περιστατικό που συνέβη στη Νέα Υόρκη το 1993.

Ένας από τους δικηγόρους του Γουάινσταϊν δήλωσε ότι «τα όσα αούμσε δεν είναι αλήθεια. Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν δεν ήταν μέγας δολοπλόκος, είναι μια ατάκα από τη ταινία δεν θα την δείτε ποτέ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ Λεουβέν 1‑1: Χαλαρό φιλικό με γκολάρα Λουίζ και δύο τραυματισμούς

Αθλητικά Νέα 11.07.2026
Φτωχό πρώτο μέρος με απειλές από τη Λέουβεν - ισοπαλία στο τέλος παρά το φανταστικό τέρμα του Αντρέ Λουίζ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Μουντιάλ 2026: Πέθανε ο Τζέιντεν Ανταμς – Σε σοκ η Νότια Αφρική

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Είχε πάρει μέρος σε τρία παιχνίδια του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο

Ελλάδα 11.07.2026
Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

Ο μοναδικός Νορβηγός που αρνείται να κάνει κουπί για τον Χάαλαντ: «Είναι χαζό και ιστορικά λάθος»

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Η Νορβηγία βρίσκεται για πρώτη φορά στα προημιτελικά Μουντιάλ και ο πανηγυρισμός με τις «κινήσεις κωπηλασίας» έχει γίνει viral - ένας όμως φίλαθλος αρνείται πεισματικά να συμμετάσχει

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Κόσμος 11.07.2026
Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής