E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Πάσσαρη: «Αντίκρισα έναν άνθρωπο θηρίο, έβριζε, έφτυνε, ήταν αγρίμι»

Ξαναζωντάνεψε η φρίκη

Δημοσίευση 22/1/2020 | 13:30

Δίκη Πάσσαρη: «Αντίκρισα έναν άνθρωπο θηρίο, έβριζε, έφτυνε, ήταν αγρίμι»

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης η εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένη πως ο Κώστας Πάσσαρης, ο οποίος κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας, τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος είχε οργανωμένο σχέδιο για να αποδράσει από το νοσοκομείο “Γεννηματάς” τον Φεβρουάριο του 2001, σκοτώνοντας εν ψυχρώ τους δύο αστυνομικούς Δημήτρη Αλεβιζόπουλο και Αθανάσιο Δρακόπουλο και τραυματίζοντας σοβαρά τον σωφρονιστικό υπάλληλο Ανδρέα Φυσέκη.

“Ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο. Το ότι υπήρχε σχεδιασμός αποδεικνύεται από το γεγονός ότι άλλες δύο φορές που τον μετήγαγαν στο νοσοκομείο, επειδή καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, καθώς τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω και όχι μπροστά, άλλαξε γνώμη και είπε στους αστυνομικούς ότι δε θέλει να εξεταστεί.”

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε και στην εν ψυχρώ δολοφονία της αδελφής της φαρμακοποιού που τον αναγνώρισε φωνάζοντας “αυτός είναι ο Πάσσαρης”, αλλά και στη δολοφονία της ιερόδουλου από τη Βουλγαρία, που τη σκότωσε επειδή κι εκείνη τον αναγνώρισε.

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του κατηγορούμενου για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και πολιτών, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να μετατραπεί η κατηγορία της αρπαγής που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος σε παράνομη βία, αδίκημα πλημμελληματικού χαρακτήρα που έχει παραγραφεί.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας των δύο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο “Γεννηματάς”.

“Την ώρα που ήμουν στο νοσοκομείο, δύο αστυνομικοί έφεραν έναν κρατούμενο. Αντίκρισα έναν άνθρωπο θηρίο, έβριζε, έφτυνε, ήταν αγρίμι. Έκανε κινήσεις με το σώμα του για να διαφύγει. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν ‘πού είναι ο αξονικός τομογράφος’. Αφού τους απάντησα, έφυγαν. Μετά από 3 λεπτά ένιωσα τον αέρα της σφαίρας. Οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή. Έπεσα κάτω. Μόλις καταλάγιασαν οι σφαίρες, είδα δύο άνδρες ξαπλωμένους με αίματα. Ήμουν σοκαρισμένη….”

Μάρτυρας που είδε τον Κώστα Πάσσαρη να φεύγει από το νοσοκομείο, κατέθεσε ότι κρατούσε όπλο και δεν φορούσε χειροπέδες.

“Ήταν ήρεμος, πέρασε από δίπλα μου. Ακούγαμε ουρλιαχτά μετά τους πυροβολισμούς. Κάποιοι φώναζαν “σταματήστε τον”. Κρατούσε όπλο. Το όπλισε μπροστά μου, το έβαλε στο μπουφάν του και προχώρησε γρήγορα για να πάει στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου που συνορεύει με το “Σωτηρία”. Σίγουρα, δε φορούσε χειροπέδες”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το «κλικ» της αντλίας βενζίνης: γιατί δεν πρέπει να κάνετε αυτό που κάνουν οι περισσότεροι

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η συνήθεια να συνεχίζετε τον ανεφοδιασμό μετά το αυτόματο «κλικ» μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο αυτοκίνητό σας.

Συναγερμός για το βακτήριο Vibrio που εξαπλώνεται στις ακτές της Ευρώπης

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες των θαλασσών ευνοούν την εξάπλωσή του μικροβίου - Πού εμφανίζεται

Σοκαριστικό βίντεο: 62χρονος στην Φλόριντα σκοτώθηκε για μια θέση πάρκινγκ σε κατάστημα, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η δράστης ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε για να προστατευτεί – Οι αρχές εξετάζουν το υλικό

Μεγάλες αλλαγές στις πολυκατοικίες: Τι θα ισχύει για συνιδιοκτησία και κοινόχρηστα

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Μεγάλες αλλαγές στο πλαίσιο της συνιδιοκτησίας – Επηρεάζονται εκατομμύρια ιδιοκτήτες

Βίαια επεισόδια στα Τίρανα με τραυματίες: Δακρυγόνα, πέτρες και συλλήψεις έξω από το αλβανικό Κοινοβούλιο – βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Οι διαδηλώσεις δεν σταματούν κατά της ανέγερσης πολυτελούς ξενοδοχείου σε προστατευόμενη περιοχή

Έρχονται αλλαγές στα αυτοκίνητα από 7 Ιουλίου ‑ Πώς επηρεάζονται τα νέα οχήματα

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Σε ισχύ τις επόμενες ημέρες νέοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί που αποσκοπούν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Φωτιά στην Αρτα: Τι συμβαίνει στη Στρογγυλή και ποιοι έλαβαν μήνυμα του 112


ΕΚΤΑΚΤΟ E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Στρογγυλή Αρτας κινητοποίησε μεγάλες επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με μήνυμα ετοιμότητας να εστέλλεται στον Αγιο Σπυρίδωνα μέσω του 112.

Δείτε πρώτη φορά το νέο Air Force One: Το εσωτερικό του «ιπτάμενου παλατιού» των $400 εκατ.

E-Daily 3.Left 02.07.2026
«Δεν υπάρχει άλλο σαν αυτό» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, απαντώντας στις επικρίσεις για το «δώρο του Κατάρ» - Περισσεύει η πολυτέλεια στο εσωτερικό του αεροσκάφους, με Apple TV, σοκολατάκια και θέσεις με μασάζ για τον κάθε επιβάτη

Βολές της Αθηνάς Ωνάση για τον πρώην δικηγόρο της που εργάζεται πλέον για την εταιρεία «Tops»

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Ο νυν δικηγόρος της Αθηνάς Ωνάση ζήτησε από τον πρώην δικηγόρο της να σταματήσει να εργάζεται για την εταιρεία του Γιαν Τοπς

Ραγίζει καρδιές η γιαγιά του 3χρονου Αγγελου: «Του είπα σ’ αγαπώ πολύ, συγγνώμη που δεν κατάλαβα»

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η Αννα, μητέρα της καταδικασθείσας Ελευθερίας, μιλά για τον αποχαιρετισμό του εγγονού της τη νύχτα της δωρεάς οργάνων, καθώς και για την πίστη της στην αθωότητα της κόρης της.

Δύσκολες ώρες για την Αννα Διαμαντοπούλου

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Η πρώην υπουργός αποχαιρέτισε δημόσια τη μητέρα της, μοιράζοντας στο Facebook ένα βαθύ προσωπικό κείμενο για την άνοια, την ασθένεια και τα ηθικά διλήμματα της σύγχρονης ιατρικής.

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

Ελλάδα 02.07.2026
Σημειώθηκε 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καρπάθου