LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
7 Συμβουλές για αποτελεσματική αντιμετώπιση κυτταρίτιδας

«Η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη»: Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας

Τι λένε διπλωματικές πηγές

Δημοσίευση 12/12/2019 | 15:11

«Η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη»: Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας

Η Τουρκία εκβίασε την Λιβύη για να συναινέσει στην υπογραφή της παράνομης συμφωνίας με την αποστολή όπλων, εκτιμούν με ελληνικές διπλωματικές πηγές. Αναφέρουν μάλιστα ότι η ελληνική πλευρά έχει στη διάθεσή της στοιχεία για την αποστολή των όπλων στο λιμάνι της Λιβύης και γνωρίζουν τόσο τον χρόνο της παράδοσης όσο και το πλοίο με το οποίο έγιναν.

Για την αίτηση της Τουρκίας στον ΟΗΕ να καταχωρήσει το μνημόνιο, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι επειδή η συμφωνία είναι άκυρη και παρότι είναι τελείως τυπικό, δεν θα έπρεπε να αναρτηθεί στον ΟΗΕ.

Η εκτίμηση των διπλωματικών πηγών έιναι ότι η Τουρκία δεν κατάφερε πολλά πράγματα, αλλά απέδειξε ότι είναι επαγγελματίας παραβάτης. «Αυτά που κάνουν οι Τούρκοι στερούνται σοβαρότητας. Νομίζω ότι η συνολική τους ανάλυση είναι λανθασμένη ανάλυση. Ποιο το κεκτημένο της Τουρκίας πέρα του ότι επιβεβαιώνει πως είναι ταραξίας;», τόνιζαν οι διπλωματικές πηγές. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα θεωρεί οτι το ενδεχόμενο κυρώσεων απο την Ε.Ε σε βάρος της Λιβύης είναι κάτι που εξετάζεται αλλά προς το παρόν η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να το προχωρήσει. 

Σε σχέση με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής πλευράς οι διπλωματικές πηγές αναφέρουν οτι αυτές ορίζονται από τις συνταγματικές υποχρεώσεις της χωρας, εννοώντας οτι καμία τουρκική πρόκληση δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο ρόλος του Ελλάδιου στην υπόθεση της 14χρονης

Χτες
Ανατριχιαστικά βίντεο με τους βιασμούς του 14χρονου παιδιού που διέμενε σε δομή της Νέας Σμύρνης, βρέθηκαν στα κινητά των συλληφθέντων

Σκάνδαλο! Πασίγνωστη ηθοποιός κατηγορείται για εγκατάλειψη θύματος

Χτες
Η διάσημη celebrity αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες

Αποκάλυψη: Είχε μετατρέψει τα αποδυτήρια σε… σπίτι ο προπονητής

Χτες
Ο προπονητής πολεμικών τεχνών στην Ηλιούπολη, ο οποίος κατηγορείται για σοβαρά αδικήματα

Νέα Σμύρνη: Ο Ελλάδιος της «Κιβωτού» ο ένας από τους μαστροπούς της 14χρονης

Χτες
Ο πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου» και από τα «πρωτοπαλίκαρα» του πατρός Αντωνίου

Θύμα κλοπής γνωστή ηθοποιός: Η ανάρτησή της στα social media

Χτες
Το δυσάρεστο συμβάν αποκάλυψε η ίδια με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Πού ψηφίζω στις Εκλογές 2023: Βήμα ‑ βήμα η διαδικασία

Χτες
Με λίγα κλικ μπορεί κανείς να μάθει που θα ψηφίσει στις επικείμενες Εκλογές 2023.

Νέα υπόθεση φρίκης έρχεται να συγκλονίσει την Ελλάδα

Χτες
Κακοποιήθηκε και μετά τον τοκετό

Βίντεο: Σφοδρή αμμοθύελλα σαρώνει το Πεκίνο

Χτες
Επιδεινώνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση

Δράμα: Γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή ύστερα από πτώση σε πηγάδι σε χωριό

Χτες
Αγνωστα παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν στη θανατηφόρα πτώση
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.