E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίδομα ΟΑΕΔ: Ποιοι μπορούν να το λάβουν για δεύτερη φορά

Έτσι θα πάρετε για δεύτερη φορά επίδομα ανεργίας

Δημοσίευση 11/12/2019 | 12:26

Επίδομα ΟΑΕΔ: Ποιοι μπορούν να το λάβουν για δεύτερη φορά

Η παροχή επιδόματος ανεργίας αποτελεί τη βασική παροχή του ΟΑΕΔ. Ωστόσο, κάποιοι άνεργοι έχουν δικαιώμα να πάρουν επίδομα και για δεύτερη φορά.

Διαβάστε πώς

Το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ είναι μια παροχή που χορηγείται σε μισθωτούς, ασφαλισμένους στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ των οποίων η εργασιακή σχέση είτε έληξε (σύμβαση ορισμένου χρόνου) είτε καταγγέλθηκε από τον εργοδότη, με χρονική διάρκεια από πέντε έως 12 μήνες ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης, που ορίζονται ως κρίσιμα.

Άνεργοι οι οποίοι έχουν λάβει στο παρελθόν επίδομα μπορούν υπό προϋποθέσεις να το διεκδικήσουν και πάλι.

Συγκεκριμένα απαιτείται πραγματοποίηση τουλάχιστον 125 ημερών εργασίας στο τελευταίο 14μηνο, πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής του σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής.

Επίσης, τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας που έχει λάβει εντός της προηγούμενης τετραετίας, από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης, να μην υπερβαίνουν τα τετρακόσια (400).

Εάν εντός της τετραετίας έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων (400) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί για τον υπόλοιπο αριθμό ημερησίων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων (400) ημερησίων επιδομάτων.

Για τη χορήγηση της τακτικής επιδότησης ανεργίας στους δικαιούχους απαιτείται η συνδρομή των κάτωθι γενικών προϋποθέσεων:

  • Να είναι ασφαλισμένοι ως εργαζόμενοι στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ
  • Να έχει προηγηθεί Λήξη Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση)
  • Να μην αυτοαπασχολούνται
  • Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την αίτηση για την επιδότηση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα Χτες
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Πάσχα Χτες
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Κόσμος Χτες
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα Χτες
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Ελλάδα Χτες
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα Χτες
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα Χτες
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα Χτες
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα Χτες
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός Χτες
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση