E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινδία: Αστυνομικοί εκδικητές σκότωσαν 4 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό

Ο βιασμός και ο μαρτυρικός θάνατος της νεαρής κοπέλας πυροδότησε λαϊκή κατακραυγή και χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2019 | 12:12

Ινδία: Αστυνομικοί εκδικητές σκότωσαν 4 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό

Τον νόμο στα χέρια τους πήραν Ινδοί αστυνομικοί, σκοτώνοντας τέσσερις άνδρες που είχαν κατηγορηθεί για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας 27χρονης κτηνιάτρου στη Χιντεραμπάντ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Τελανγκάνα της νότιας Ινδίας.

Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, χθες τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης της εγκληματικής τους πράξης, οι τέσσερις κατηγορούμενοι επιχείρησαν να δραπετεύσουν, με αποτέλεσμα να δεχθούν αστυνομικά πυρά. Ωστόσο, εξαιτίας της αδιαφάνειας γύρω από τις συνθήκες του συμβάντος, πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια εξωδικαστική δολοφονία, φαινόμενο που δεν σπανίζει στην Ινδία.

Ο ομαδικός βιασμός και στη συνέχεια ο μαρτυρικός θάνατος της νεαρής κτηνιάτρου πυροδότησε λαϊκή κατακραυγή και χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους απαιτώντας από την κυβέρνηση να τους επιτραπεί να λιντσάρουν τους δράστες.

Οι τέσσερις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 27 Νοεμβρίου, ξεφούσκωσαν τα ελαστικά της μοτοσικλέτας του θύματος και της έστησαν ενέδρα σε απομονωμένο σημείο του δρόμου. Την πλησίασαν προσποιούμενοι ότι ήθελαν να τη βοηθήσουν και την έσυραν σε θάμνους, όπου τη βίασαν ομαδικώς, ενώ στη συνέχεια τη στραγγάλισαν. Αργότερα, μετέφεραν το πτώμα της κάτω από μια γέφυρα και του έβαλαν φωτιά. Ο Ν. Πρακάς Ρέντι, υπαρχηγός της αστυνομίας του Σαμσαμπάντ, τόνισε ότι κατά την αναπαράσταση του εγκλήματος οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να αρπάξουν τα όπλα των αστυνομικών. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα τον θάνατο των κατηγορουμένων και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Ωστόσο, η εξιστόρησή του παρουσιάζει αντιφάσεις σχετικά με προηγούμενες αστυνομικές αναφορές.

Δεν είναι λίγοι οι Ινδοί που βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν για την «απόδοση δικαιοσύνης». Πολλοί, όμως, ήταν και εκείνοι που εξοργίστηκαν επειδή η αστυνομία «πήρε τον νόμο στα χέρια της». Ο πατέρας του θύματος δήλωσε στο ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΝΙ: «Πριν από δέκα ημέρες, η κόρη μου δολοφονήθηκε. Είμαι ευγνώμων προς την αστυνομία και την κυβέρνηση για τον θάνατο των δραστών. Η ψυχή της κόρης μου θα γαληνέψει».

Αντιθέτως, η Πανινδική Ενωση Προοδευτικών Γυναικών καταδίκασε τη θανάτωση των κατηγορουμένων. «Θα μας πουν ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη, ότι έλαβαν εκδίκηση στη μνήμη του θύματος. Ομως, αυτή η “δικαίωση” είναι επίπλαστη. Στην πραγματικότητα, ο θάνατος των τεσσάρων ανδρών στα χέρια της αστυνομίας διαμηνύει στις γυναίκες ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε τους δρόμους ασφαλείς, δεν μπορούμε να διερευνήσουμε τα εγκλήματα εναντίον γυναικών και να συγκεντρώσουμε στοιχεία για να αποδείξουμε την ενοχή των δραστών, δεν μπορούμε να προστατεύσουμε όσες επιβίωσαν των βιασμών τους και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τα θύματα θα έχουν αξιοπρέπεια στο δικαστήριο”». Τέλος, ο κυβερνήτης του Δελχί, Αρβίντ Κεριγουάλ, δήλωσε ότι ο θάνατος των τεσσάρων βιαστών δημιουργεί ένα πολύ ανησυχητικό προηγούμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρευνα αποκαλύπτει πώς βλέπουν οι Γερμανοί την Ελλάδα

Κόσμος 04.07.2025
Η πρώτη έρευνα για την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία, παρουσιάζεται σήμερα στην Αθήνα στον χώρο «Έβδομος»

Καιρός: Ο θερμικός θόλος στρέφεται προς τη χώρα μας

Καιρός 04.07.2025
Έρχεται «καυτό» τετραήμερο με 43άρια

Πειραιάς – Ο σοκαριστικός διάλογος της 14χρονης με τον βιαστή

Ελλάδα 04.07.2025
«Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»

Οδηγός χωρίς δίπλωμα παραβίασε STOP και συγκρούστηκε με όχημα – Ακρωτηριάστηκε 53χρονη εργαζόμενη στην Κάτω Αχαΐα

Ελλάδα Χτες
Ο 63χρονος οδηγός του ΙΧ παραβίασε το STOP και συγκρούστηκε με όχημα του «Βοήθεια στο Σπίτι» - Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε την 53χρονη

Πέθανε ο Μάικλ Μάντσεν

Κόσμος Χτες
Στη σπουδαία καριέρα του, που ξεπέρασε τα 40 χρόνια, ο Μάικλ Μάντσεν συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες

Μαίνεται η φωτιά στην Ιεράπετρα: Διάσπαρτες εστίες σε Φέρμα, Αχλιά και Κουτσουνάρι

Ελλάδα Χτες
Στην περιοχή που πλήττεται από την πυρκαγιά για περισσότερες από 24ωρες επιχειρούν 230 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων, 46 οχήματα και δέκα εναέρια μέσα που θα συνεχίσουν να κάνουν ρίψεις νερού μέχρι πριν νυχτώσει

«Κόλαφος» ο Ιβανίσεβιτς για Τσιτσιπά: «Δεν έχω ξαναδεί πιο αγύμναστο παίκτη...»

Αθλητικά Νέα Χτες
O νέος προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά με λίγα λόγια εξήγησε σε μέσο της Σερβίας την πτώση του Έλληνα τενίστα

Φωτιά στη Ραφήνα: «Δύσκολες οι επόμενες ώρες» – 51 πολίτες απομακρύνθηκαν την τελευταία στιγμή

Ελλάδα Χτες
«Οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ δύσκολες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, για τη μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Αττική

Όλα τα πλοία με προορισμό τη Ραφήνα θα πηγαίνουν στο Λαύριο μέχρι νεωτέρας λόγω της φωτιάς

Ελλάδα Χτες
Λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή αποφασίστηκε να μην δέσουν πλοία στο λιμάνι

Φωτιά στη Ραφήνα: Πυκνός μαύρος καπνός έφτασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Δύσκολη η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, με τους πυκνούς καπνούς από την πυρκαγιά να έχουν φτάσει έως το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας