E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η λησταρχίνα των «Ροζ Πανθήρων» αποκαλύπτει για την απόδρασή της από τον Κορυδαλλό

Η Ολιβέρα Τσίρκοβιτς μιλάει για την φυλακή, τα βιβλία και την ταινία για τη ζωή της στο Χόλιγουντ

Δημοσίευση 6/12/2019 | 12:35

Η λησταρχίνα των «Ροζ Πανθήρων» αποκαλύπτει για την απόδρασή της από τον Κορυδαλλό

Η Ολιβέρα Τσίρκοβιτς η πρώην διεθνής μπασκετμπολίστρια και λησταρχίνα των «Ροζ Πανθήρων» μίλησε ανοιχτά για την απόδραση της από τον Κορυδαλλό και εξηγεί πώς άρχισε να μπλέκει στην παρανομία.

Η Τσίρκοβιτς, όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Αυτοψία» και έδωσε πληροφορίες για τη ζωή της.

Υπήρξε μια από τις καλύτερες μπασκετμπολίστριες στην Ευρώπη, διεθνής με τα χρώματα της Γιουγκοσλαβίας και μάγεψε και τα ελληνικά παρκέ παίζοντας στο Παγκράτι και τον Παναθηναϊκό ενώ μετά βρέθηκε κρατούμενη στον Κορυδαλλό καθώς ήταν μέλος της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες».


Όπως είπε ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα της το 1991 την έφερε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τα χρώματα του. «Ο Θεός και όλα τα αστέρια ήθελαν να μείνω Ελλάδα. Ό,τι έκανα έβαζα καλάθι, έπεφτα και έβαζα καλάθι» ανέφερε και μίλησε για τον άνδρα που ερωτεύτηκε μετά από τρία χρόνια και με τον οποίο έκαναν ένα παιδί. Τότε άρχισε και η ιστορία της παρανομίας καθώς ο Σέρβος άνδρας της είχε παράνομες δραστηριότητες.

Μιλώντας για όσους γνώρισε στα χρόνια της παρανομίας εξήγησε ότι πολλοί ήταν άνθρωποι που έμοιαζαν με παιδιά, δεν ήταν οι άγριοι - εκβιαστές που περίμενε να δει.

Ο πόλεμος στην Σερβία, εξηγεί πως έχει αλλάξει και τους ανθρώπους αλλά και τον τρόπο ζωής τους. «Είναι νόμιμο να ανοίξεις ένα σπίτι και να έχεις Κλέμενς ρούχα, χρυσό, ό,τι να ‘ναι. Οι Σέρβοι πήγαιναν στην Ευρώπη και έφερναν κλεμμένα επώνυμα ρούχα και τέτοια και λέω ''γιατί όχι;''. Να αγοράζω εγώ φτηνά και να τα πουλάω νόμιμα. Ήταν νόμιμο γιατί είχαμε εμπάργκο και η Σερβία μας άφηνε να κάνουμε τα πάντα». Με τις γνωριμίες που είχε, ό,τι της έφερναν το πουλούσε αμέσως. Τόσο γρήγορα που άρχισε να χρηματοδοτεί ομάδες να κλέβουν σε όλη την Ευρώπη και μα ξεπουλά. «Ήμουν σίγουρη ότι δεν είμαι παράνομη. Ήμουν περήφανη πόσο έξυπνη είμαι και πόσο γρήγορα βγάζω τα λεφτά» εξήγησε.

Λίγο καιρό αργότερα χώρισε από τον πατέρα του παιδιού της και ερωτεύτηκε ένα μέλος της συμμορίας έναν άνδρα που αποφάσισε να «χτυπήσει» ένα κοσμηματοπωλείο στη Χερσόνησο της Κρήτης το οποίο όπως δήλωσε ήταν ιδανικό να συνδυαστεί με διακοπές. Έμεινε μακριά από το σημείο κλοπής αλλά επέστρεψε με τον νέο της έρωτα στο Ρέθυμνο για να μην προκαλέσει υποψίες. Ένας ξεχασμένος λοστός κάτω από το κάθισμα και ένας έλεγχος από τους αστυνομικούς την οδήγησε στην πρώτη της καταδίκη. Έξι χρόνια ποινή φυλάκισης. «Δεν καταλαβαίνει τι γίνεται. Τα πρωτοσέλιδα της εποχής έγραφαν για την αμαζόνα μπασκετμπολίστρια και τρόμαξα. Παίρνω τον γιο μου και του λέω: Νικόλα, ο άνθρωπος που πήγα για κάτι δουλειές κάτι έκανε και έμπλεξα. Είμαι στη φυλακή. Μοιάζει με ξενοδοχείο που ξεκουράζεσαι όλη μέρα, που έχουμε φαγητό και είναι ωραία. Ο γιος τότε ήταν 10 ετών. Η συμμορία ακόμη δεν είχε αποκτήσει το όνομα ''Ροζ Πάνθηρες''».

Μετά από 2,5-3 χρόνια αποφυλακίστηκε αλλά η ίδια, λέει, ήταν αγριεμένη που από ένα λάθος μπήκε φυλακή. Τότε αρχίζει και η ιστορία για τους «Ροζ Πάνθηρες». Όμως, όπως λέει η Όλια Τσίρκοβιτς, δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα έχει διαβάσει η κοινή γνώμη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olivera Cirkovic (@oliveracirkovic) στις

Δεν υπήρχε ένας αρχηγός και μια οργάνωση. Ήταν πολλές και διαφορετικές ομάδες. «Στη Γαλλία η αστυνομία δεν μπορούσε να βγάλει άκρη. Γίνεται κάτι τέτοιο που είναι απλή κλοπή, δεν είναι ληστεία. Δεν κινδύνευε κανείς. Δεν μπορείς να ακούσεις μεγάλη ποινή. Ο μοναδικός τρόπος ήταν να την βγάλουν εγκληματική οργάνωση. Αν έχεις εγκληματική οργάνωση παίρνεις 5-10 χρόνια. Ήταν πολύ έξυπνο αυτό που έκανε η αστυνομία της Γαλλίας».
Ο δικός της ρόλος στην οργάνωση ήταν, ισχυρίζεται, περισσότερο υποστηρικτικός. Να ενοικιάζει τα σπίτια ή τα αυτοκίνητα. Όμως ένα ακόμη λάθος και ο πάντα παρών έρωτας θα οδηγήσει και πάλι σε αδιέξοδο. Όταν ερωτήθηκε για το που στράβωσε αυτή η δουλειά απάντησε: «Δεν στράβωσε. Αυτός είναι ένας δρόμος μονόδρομος που σε πάει στη φυλακή. Η παρανομία είναι φυλακή και όποιος ονειρεύεται κάτι άλλο είναι άπειρος»
Με τον ίδιο άντρα, όπως την προηγούμενη φορά, βρέθηκε στην Ελλάδα για μια ληστεία. Ο ίδιος με έναν ακόμη πήγαν στην Καλλιθέα για ένα χτύπημα αλλά μια άλλη ληστεία σημειώθηκε μπροστά τους, είπε η Όλια, και βρέθηκαν στο στόχαστρο των αστυνομικών. Ο φίλος της πυροβόλησε και πυροβολήθηκε.

«Σαράντα μέρες ήταν σε κώμα. Δεν ξέρω πως έζησε αυτός ο άνθρωπος. Όλοι φύγανε αλλά εγώ έμεινα. Είπαμε αυτό το έργο που έχουμε αισθήματα, να ονειρεύομαι, δεν μπορούσα να τον αφήσω» είπε και εξήγησε πως από τη στιγμή που προφυλακίστηκε ήταν στον Κορυδαλλό ήταν αποφασισμένη να αποδράσει.

Η ευκαιρία ήρθε όταν η αρχιφύλακας της πρότεινε να ζωγραφίσει το δωμάτιο της διευθύντριας που έλειπε. Χρυσή ευκαιρία, λέει η ίδια. 15 μέτρα από την πόρτα του Κορυδαλλού, 15 μέτρα από την ελευθερία. Έχει συνεννοηθεί να έρθει ένας συνεργός, δήθεν ότι φέρνει χρώματα για την κρατούμενη-ζωγράφο. Και όταν άνοιξε η πόρτα μπήκε σε εφαρμογή το υπόλοιπο σχέδιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Pripreme za snimanje emisije " Autopsia" Tv ALPHA, Greece. 🇬🇷💞 šminka: @anicicandreaa

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olivera Cirkovic (@oliveracirkovic) στις

«Ποτέ δεν είχαμε πειράξει κόσμο. Απλά οι γυναίκες είναι περίεργες με το φόβο. Αρχίζουν να φωνάζουν, να ουρλιάζουν… του είπα να την χτυπήσει την αρχιφύλακα να μην ουρλιάζει. Του είπα αν κάνω έτσι με το κεφάλι χτύπησέ την και την χτύπησε και αυτή έπεσε. Ήμουν πολύ χαλαρή, βγήκα έξω με ωραία ρούχα, περπάτημα, ο άλλος με κρατούσε σαν να πάμε για βραδινό»

Ωστόσο, θυμάται πως αντί να ανέβει στη μεγάλη κυβισμού μηχανή ανέβηκε σε ένα παπάκι. «Πηγαίναμε σαν πληγωμένο σαλιγκάρι» είπε γελώντας. «Με το παπάκι σε δυο λεπτά ήμουν σε ένα σπίτι νοικιασμένο. Τελείωσε η υπόθεση, τέλος. Απόδραση τέλος».

Μετά από 10 ημέρες Βελιγράδι αλλά η παρανομία ήταν πάντα μονόδρομος για την ίδια. «Εκεί καταλαβαίνεις πόσο άρρωστος είσαι. Έχεις χάσει την μπάλα» ομολόγησε η Όλια Τσίρκοβιτς. Σε λίγους μήνες μια ληστεία θα την φέρει πάλι στην Ελλάδα. Μια ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Αργυρούπολη, μια υποψία για το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που είχαν και η επιστροφή στην φυλακή ήρθε χωρίς περιθώρια νέας απόδρασης. Πέντε χρόνια θα μείνει μέσα αυτή τη φορά. Και για να επιβιώσει πρέπει να γίνει σκληρή «Είναι περίεργο. Πρέπει να παγώσεις τα συναισθήματα. Γίνεται αυτόματα. Στην αρχή έβλεπα κοπέλες να κόβουν φλέβες. Με πείραζε. Μετά καταλαβαίνεις πως δεν θα επιβιώσεις, γίνεσαι λίγο σκληρός. Θυμάμαι μόνο χειμώνα-καλοκαίρι. Δεν ξέρεις πως παγώσεις, δεν καταλαβαίνεις».

Πλέον η Όλια Τσίρκοβιτς ζει μια νέα απαλλαγμένη από τα βάρη του παρελθόντος ζωή. Έχει γράψει δύο βιβλία και άλλο ένα που μόλις εκδόθηκε. Η αυτοβιογραφία της. Το πρώτο πούλησε πάνω από 50.000 αντίτυπα. Κάνει κοινωφελές έργο πηγαίνοντας στις φυλακές της χώρας της και παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής και ζωγραφίζει τις φυλακές. Ακόμη σχεδιάζει τσάντες με δικές της ζωγραφιές. Όμως, θα ήθελε, όπως λέει, να αρθεί το απαγορευτικό εισόδου για τη χώρα μας και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά και στην Ελλάδα, «χωρίς παρανομίες» συμπληρώνει γελώντας. Και να πιει επιτέλους έναν καφέ στο αγαπημένο της Παγκράτι ενώ όπως αποκάλυψε της έχει γίνει η πρόταση να γίνει η ζωή της ταινία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυρίζει σελίδα το Μαξίμου στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ – Από κόσκινο όλες οι επιδοτήσεις

Πολιτική 01.07.2025
Προσήλωση στο κυβερνητικό έργο είναι η απάντηση στη νέα πολιτική κρίση

Πέθανε η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη

Ελλάδα 01.07.2025
Θλίψη από τον χαμό της

Σε κόκκινο συναγερμό η Ευρώπη λόγω του καύσωνα: 46άρια στην Ισπανία, ένας νεκρός στην Ιταλία

Κόσμος 01.07.2025
Σε ύψιστη επιφυλακή οι αρχές σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία για τις υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν την Ευρώπη

Ο Τραμπ εγκαινιάζει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»

Κόσμος 01.07.2025
Θα κοστίζει 450 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, θα κρατούνται έως 5.000 μετανάστες

Απεργία: «Κατεβάζουν ρολά» από σήμερα συνεργεία Ι.Χ λόγω του ψηφιακού πελατολογίου

Ελλάδα 01.07.2025
Αντιδρούν συνεργεία, πλυντήρια, πάρκινγκ και ενοικιάσεις οχημάτων στο νέο υποχρεωτικό σύστημα της ΑΑΔΕ

Ποια Τεχνητή Νοημοσύνη; Ο Ζούκερμπεργκ ρίχνει εκατοντάδες δισεκατομμύρια στην κούρσα της υπερνοημοσύνης

Κόσμος 01.07.2025
Bloomberg: Η κούρσα για την υπερνοημοσύνη μόλις ξεκίνησε και ο Ζούκερμπεργκ δείχνει αποφασισμένος να βάλει τη Meta στην κορυφή της πιο κρίσιμης τεχνολογίας των επόμενων δεκαετιών

Στα «μανταλάκια» 28.000 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου – Στη φόρα ΑΦΜ, διευθύνσεις και ποσά

Ελλάδα 01.07.2025
Ονόματα, διευθύνσεις και εκατομμύρια σε χρέη «κρέμασε» η ΑΑΔΕ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα

Ελλάδα Χτες
Η πυρκαγιά καίει σε εργοστάσιο πλαστικών των Μεγάρων, θέση Παπά-Περιβόλι και κοντά στην Ιερά Μονή Παναχράντου

Το «κορίτσι από το Αφγανιστάν»: Πού βρίσκεται σήμερα το πρόσωπο της εμβληματικής φωτογραφίας του National Geographic

Κόσμος Χτες
Η Σαρμπάτ Γκούλα σε ηλικία 12 ετών έγινε η «πιο αναγνωρισμένη φωτογραφία» στην ιστορία του National Geographic

Ηράκλειο: Φωτιά σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρολογικό πίνακα

Ελλάδα Χτες
Για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο εκκενώθηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Επτά τραυματίες από σύγκρουση βαν με φορτηγό ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε με τις αισθήσεις της και διακομίστηκε μαζί με έξι ακόμα συνεπιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για ιατρική αξιολόγηση και φροντίδα

Σύνταξη 10 χρόνια νωρίτερα; Γίνεται – Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα!

Ελλάδα Χτες
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν