E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απατεώνες χρησιμοποιούν τον Στέφανο Τσιτσιπά για να πουλήσουν bitcoin

Χρησιμοποιούν τον αθλητή υποστηρίζοντας ότι εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για να «παρουσιάσει» τη δήθεν επένδυση

Δημοσίευση 26/11/2019 | 14:20

Απατεώνες χρησιμοποιούν τον Στέφανο Τσιτσιπά για να πουλήσουν bitcoin

Συνεχίζουν απτόητοι οι επιτήδειοι του bitcoin να χρησιμοποιούν διάσημους προκειμένου να πείσουν ανυποψίαστους πολίτες να επενδύσουν στα κρυπτονομίσματα και σε πλατφόρμες συναλλαγών.

Τελευταίο θύμα αυτής της απάτης είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον οποίο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι στις διαφημίσεις τους στο Facebook.

Συγκεκριμένα σε κείμενο τους αναφέρουν ότι ο Έλληνας τενίστας δήθεν εμφανίστηκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και αποκάλυψε το μεγάλο του μυστικό για να «αυγατίσει» το εισόδημά του!

H ανάρτηση στο Facebook για να προσελκύσουν υποψήφια θύματα
Το κείμενο με τίτλο «Κανείς δεν σκέφτηκε τι θα κάνω με τα χρήματα που κέρδισα στον τελικό του ATP World Tour!» και με υπότιτλο: «Όλοι με γνωρίζουν ως επαγγελματίες παίκτες τένις, και ναι, μου αρέσει πραγματικά τι κάνω! Αλλά η ζωή μου μου έδωσε μια νέα ευκαιρία και είμαι πρόθυμος να την μοιραστώ μαζί σας!», αναφέρει:

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι Έλληνας επαγγελματίας τενίστας. Είναι ο νεότερος παίκτης που κατατάσσεται στην κορυφή 10 από τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών του Τένις (ATP) και έχει υψηλόβαθμη σταδιοδρομία στον Νο. 5 στον κόσμο, καθιστώντας τον τον υψηλότερο στην κατάταξη στην Ελλάδα παίκτη στην ιστορία. Πρόσφατα πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τένις, όπου κέρδισε τέσσερα Ένωση επαγγελματιών του τένις ξεχωρίζει τίτλους και έφτασε εννέα τελικούς. Το χρηματικό έπαθλο στο πρωτάθλημα ήταν 9 εκατομμύρια δολάρια και αποδεικνύεται ότι ο Τσιτσιπάς έχει ήδη βρει πώς να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα με επιτυχία. Πώς κι έτσι? Ενώ ψάχνει τρόπους για να κερδίσει και να πολλαπλασιάσει εισόδημα, βρήκε την πλατφόρμα συναλλαγών Bitcoin που ονομάζεται Bigmoney Rush. Ο Στέφανος εμφανίστηκε πρόσφατα στο "Αλήθειες με τη Ζήνα", Και μοιράστηκε πώς θα μπορούσε να κάνει χρήματα, παίζοντας στην πλατφόρμα».

Ο Στέφανος υποτίθεται ότι εξηγεί πως διάβασε τυχαία μια πρόταση που του τράβηξε την προσοχή: «Τα ψηφιακά νομίσματα πρόκειται να αντικαταστήσουν τα χρήματα που γνωρίζουμε σήμερα – κάντε το επόμενο βήμα νωρίς και επωφεληθείτε από αυτήν τη μετάβαση. Ακόμη και αν δεν έχετε απολύτως καμία εμπειρία σε επενδύσεις ή τεχνολογία!».

Το κείμενο-απάτη που χρησιμοποιεί τον Στέφανο Τσιτσιπά

Στο ίδιο κείμενο οι απατεώνες εξηγούν ότι «ο χρήστης απλά πραγματοποιεί μια αρχική κατάθεση στην πλατφόρμα, συνήθως 250€ ή περισσότερα και ο αυτοματοποιημένος αλγόριθμος συναλλαγών θα κάνει την υπόλοιπη δουλειά. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης, ο αλγόριθμός ξέρει πότε είναι η τέλεια στιγμή για αγορά ψηφιακών νομισμάτων σε χαμηλή τιμή και πώληση σε υψηλή, μεγιστοποιώντας το κέρδος του χρήστη. Ο Στέφανος προσφέρθηκε να κάνει μια επίδειξη της ισχύος της πλατφόρμας και πρότεινε στην Ζήνα Κουτσελίνη να καταθέσει ζωντανά στην εκπομπή 250€. Εκείνη συμφώνησε και αφού έγινε η αρχική της κατάθεση των 250€, απλώς ρύθμισε τις συναλλαγές στο αυτόματο. Σε λιγότερο από 4 λεπτά, κατάφερε με επιτυχία να αυξήσει το υπόλοιπό της σε 497,18€!».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν πέσει θύματα πάρα πολλοί Έλληνες όπως η Ελένη Μενεγάκη, ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αλλά και ο Κρατερός Κατσούλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Ελλάδα 09.01.2026
Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Ελλάδα 09.01.2026
Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Κόσμος 09.01.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα 09.01.2026
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος 09.01.2026
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος 09.01.2026
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Κόσμος 09.01.2026
Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Αθλητικά Νέα 09.01.2026
Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.