E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπόθεση Siemens: Απόφαση μετά από 14 χρόνια

Έπειτα από τρία χρονιά έπεσε σήμερα η αυλαία στη πολύκροτη δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens

Δημοσίευση 19/11/2019 | 12:32

Υπόθεση Siemens: Απόφαση μετά από 14 χρόνια

Έπειτα από τρία χρονιά έπεσε σήμερα η αυλαία στη πολύκροτη δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Το δικαστήριο κατέληξε στην απαλλαγή του συνόλου των κατηγορουμένων για το αδίκημα της δωροδοκίας, σε αθωώσεις πέντε κατηγορουμένων αλλά και σε απαλλαγή του Θεόδωρου Τσουκάτου λόγω της παραγραφής του αδικήματος της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλου, το οποίο αντιμετώπιζε.

Αντίθετα, , ανάμεσά τους ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens M. Χριστοφοράκος, οι Χρ. Γκαραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης αλλά και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ.

Ακόμη, ένοχοι κρίθηκαν για το ίδιο αδίκημα πρώην στελέχη του ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης αλλά και οι τραπεζίτες Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλώντ Όσβαλντ. Ο τελευταίος είχε αποδράσει σπάζοντας το «βραχιολάκι», που του είχε επιβληθεί στο πλαίσιο του κατ´οίκον περιορισμού που του είχε επιβληθεί.

Αντίθετα, αθώοι κρίθηκαν πέντε εκ των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα οι: Νικόλαος Μανασής, Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλης Τυρογαλάς και Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης.

Απαλλακτική ήταν η πρόταση του δικαστηρίου για τον Θεόδωρο Τσουκάτο.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας, ακολουθώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και εντάσσοντας την αξιόποινη πράξη στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση MRB: Ποιος πρωτεύει και ποιο κόμμα χάνει τρεις μονάδες

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η ΝΔ παραμένει πρώτη δύναμη, η ΕΛΑΣ του Τσίπρα μπαίνει δυναμικά στη μέτρηση και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει αισθητή πτώση, σύμφωνα με τις τάσεις Ιουλίου της MRB.

Η στιγμή της έκρηξης στην επιχείρηση που τυλίχθηκε στις φλόγες στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έντεκα τραυματίες από την πυρκαγιά σε επιχείρηση ανταλλακτικών στον Ασπρόπυργο, με τρεις εξ αυτών να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση.

Καρέ‑καρέ η επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο – Η στιγμή που πλήττει τον στόχο του

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του πληρώματος ενός από τα πλοία»

Αναγκαστική προσγείωση F‑16 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου ‑Καλά στην υγεία του ο πιλότος

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης

Ο αδερφός της Βάγιας Νέστορα συγκλόνισε στον επικήδειο που εκφώνησε: «Ανθρωποι σκοτεινοί μάς έριξαν σε ποτάμι πόνου και οδύνης»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Η Νικολέτα έφυγε στα 37 της, κακώς έβγαλες εισιτήριο. Και ο Χάρος είναι μπαμπέσης και δεν κάνει ακυρώσεις εισιτηρίων»

Ασπρόπυργος: Από βυτίο με προπάνιο η μεγάλη έκρηξη – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και ακολούθησε η μεγάλη έκρηξη στον χώρο του συνεργείου - Τρεις οι διασωληνωμένοι.

Γερμανία: Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Έλληνα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

Κόσμος 09.07.2026
O 26χρονος καταδικασθείς ομολόγησε τον ξυλοδαρμό του ελεγκτή, ωστόσο τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει

Σισμανόγλειο: «Κάπνιζα και πήρε φωτιά», είπε ο συλληφθείς

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι έχει φέρει στο φως έως τώρα η έρευνα του ανακριτικού της Πυροσβεστικής.

Παιδί που είχε κηρυχθεί νεκρό βρέθηκε ζωντανό στο νεκροτομείο του νοσοκομείου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι υποστηρίζει η αστυνομία για το συμβάν

Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια, Μπόνι Τάιλερ

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η εμβληματική ερμηνεύτρια του «Total Eclipse of the Heart» απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια μουσική κληρονομιά.

Σοβαρές καταγγελίες στον Ασπρόπυργο: «Ξέφραγο αμπέλι, κανένα μέτρο ασφαλείας»

Ελλάδα 09.07.2026
«Μπορεί να γίνει ένα μεγάλης έκτασης βιομηχανικό ατύχημα στην περιοχή και να θρηνήσουμε θύματα»