E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Καλιφόρνια: Μαθητής ο δράστης

Μια γυναίκα νεκρή

Δημοσίευση 14/11/2019 | 18:28

Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Καλιφόρνια: Μαθητής ο δράστης

Μια γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο, έπειτα από την ένοπλη επίθεση σε σχολείο της Σάντα Κλαρίτα, στην Καλιφόρνια.

Επιπλέον, φαίνεται πως ο δράστης της επίθεσης, ένας 15χρονος ασιατικής καταγωγής που άνοιξε πυρ στο γυμνάσιο Σάουγκους το πρωί της Πέμπτης, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε νωρίτερα ότι ο δράστης είναι νεκρός, ωστόσο το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες διευκρίνισε ότι έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο. Λίγο αργότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός NBC επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του δράστη. Ο 15χρονος φαίνεται πως υπέκυψε στα τραύματά του, που έφερε όταν αυτοτραυματίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης.

Μαθητής του γυμνασίου όπου έγινε η ένοπλη επίθεση ο δράστης

Σύμφωνα με τον σερίφη Άλεξ Βιλανουέβα, ο δράστης πιστεύεται ότι ήταν μαθητής στο Λύκειο Σάουγκους. Περίπου 2.300 μαθητές φοιτούν στο Λύκειο Σόγκους, το οποίο αποτελείται από περίπου 12 κτίρια. Στον χώρο του σχολείου εκτυλίχτηκαν σκηνές πανικού. Σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από το CNN φαίνεται μια γυναίκα να μεταφέρεται σε ασθενοφόρο.

Ορισμένοι από τους τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες έξω από το σχολείο, σε μια έκταση με γρασίδι. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος βρέθηκε τραυματισμένος στην αίθουσα της χορωδίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times. Από τις πληροφορίες που έρχονται από την Σάντα Κλαρίτα, φαίνεται πως πέντε άνθρωποι μετήχθησαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων τρεις σε κρίσιμη κατάσταση. Πιθανότατα μία εξ αυτών και η γυναίκα που υπέκυψε στα τραύματά της.

Η επίθεση αυτή φέρει όλα τα χαρακτηριστικά σημάδια άλλης μιας επίθεσης μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ. Οι αλλεπάλληλες εκρήξεις βίας, ιδίως στα σχολεία, έχουν αναζωπυρώσει τον δημόσιο διάλογο για τον έλεγχο των όπλων και το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να οπλοφορούν.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/kalifornia-nekri-mia-gynaika-kai-o-drastis-enopli-epithesi-sholeio

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρύπες σε σωλήνες προπανίου εντοπίστηκαν στο υπόγειο του εργοστασίου Βιολάντα

Ελλάδα 28.01.2026
Στελέχη της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού ερευνούν την έκρηξη

Τι αποκαλύπτουν ρουμανικά Μέσα για το τροχαίο με τους νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ

Κόσμος 28.01.2026
Ως «το χειρότερο τροχαίο των τελευταίων έξι ετών στους ρουμανικούς δρόμους» χαρακτηρίζουν στη Ρουμανία την τραγωδία με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Η μεγάλη τραγωδία του 1999 – Έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Τα τραγικά νέα από το τροχαίο στην Ρουμανία, «ξύπνησαν» σπαρακτικές μνήμες από το δυστύχημα του 1999 στα Τέμπη, όταν έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχασαν την ζωή τους επιστρέφοντας από την Αθήνα

Θρήνος στην Αλεξάνδρια Ημαθίας για τους νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία: «Προχτές κόψαμε βασιλόπιτα μαζί»

Ελλάδα Χτες
Για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων μίλησε ο Στέφανος Δελιόπουλος, πρώην αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας

Βιολάντα: Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης, ο υπεύθυνος ασφαλείας και ο προϊστάμενος της βάρδιας για την πολύνεκρη τραγωδία

Ελλάδα Χτες
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της πολύνεκρης τραγωδίας με πέντε νεκρές εργαζόμενες – Βαριές κατηγορίες και έρευνα σε πλήρη εξέλιξη

Εργοστάσιο «Βιολάντα»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από εργαζόμενους που σώθηκαν – «Η κόρη μου είναι σε σοκ»

Ελλάδα Χτες
Σοκαρισμένοι παραμένουν οι εργαζόμενοι που είδαν τις πέντε συναδέλφους τους να χάνονται μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα και οι ίδιοι να σώζονται από καθαρή τύχη

Μελάνια Τραμπ: «Έκοψε» μόλις ένα εισιτήριο στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της στη Βρετανία

Κόσμος Χτες
«Χαμηλές» στη Βρετανία οι πωλήσεις εισιτηρίων για το νέο ντοκιμαντέρ της Μελάνια Τραμπ

Κατολίσθηση στη Σικελία αφήνει μια πόλη στο χείλος του γκρεμού

Κόσμος Χτες
Σπίτια κρέμονται σε μήκος τεσσάρων χλμ

Ακραίο ψύχος στις ΗΠΑ: 30 νεκροί ‑ Είκοσι πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κόσμος Χτες
Πολικές θερμοκρασίες και προβλήματα στις υποδομές αφήνουν χιλιάδες Αμερικανούς χωρίς ρεύμα - Στους 30 νεκρούς ανέβηκε ο τραγικό απολογισμός από το ακραίο ψύχος

ΠΑΟΚ: Οπαδοί του Δικεφάλου επιστρέφουν από την Ουγγαρία στην Τιμισοάρα για να βρεθούν δίπλα στους τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Φίλοι του ΠΑΟΚ, που προπορευόταν στο ταξίδι προς τη Λιόν, συγκλονισμένοι από τον θάνατο των συνοπαδών τους επιστρέφουν προς τον τόπο του δυστυχήματος