E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κατέσφαξε την σύζυγό του μπροστά στην κορούλα τους

Ο φόνος έγινε μπροστά στα μάτια της 10χρονης κόρης τους

Δημοσίευση 9/10/2019 | 09:56

Κατέσφαξε την σύζυγό του μπροστά στην κορούλα τους

Ο φόνος τον Αύγουστο της 38χρονης Εμινέ Μπουλούτ είχε προκαλέσει διαδηλώσεις κατά της βίας εναντίον των γυναικών και έφερε ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για την αύξηση των δολοφονιών γυναικών στην Τουρκία.

Η Μπουλούτ, που είχε χωρίσει τον άνδρα της τέσσερα χρόνια νωρίτερα, μαχαιρώθηκε σε ένα καφέ μπροστά στα μάτια της 10χρονης κόρης της στην πόλη Κιρίκαλε, στην κεντρική Ανατολία. Υπέκυψε στα τραύματά της αργότερα στο νοσοκομείο.

«Μαμά μην πεθάνεις»

Βίντεο που τραβήχτηκε λίγο μετά την επίθεση, και έγινε viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει την Μπουλούτ να υποφέρει από τα τραύματά της στο καφέ και να λέει στην κόρη της: «Δεν θέλω να πεθάνω».

Η κόρη της κλαίγοντάς της απαντούσε: «Μαμά, σε παρακαλώ, μην πεθάνεις».


Ο 43χρονος Φεντάι Βαράν, πρώην σύζυγος της Μπουλούτ, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με επιβαρυντικούς παράγοντες».

Αφού συνελήφθη προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας στην αστυνομία ότι η Μπουλούτ τον «είχε προσβάλει».

Συνολικά 354 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στην Τουρκία τους εννέα πρώτους μήνες του 2019, σύμφωνα με οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών. Το 2018 ο αριθμός των δολοφονιών γυναικών έφτασε τις 440. Το 2017 ήταν 409 και το 2011, 121.

Παιδεία, αυστηρότητα

Σε μια κοινωνία όπου πολλοί άνδρες δεν θεωρούν τις γυναίκες ίσες μια διαδικασία διαζυγίου ή μια μήνυση μπορεί να οδηγήσει τον σύντροφό τους να τους επιτεθεί ή να τις σκοτώσει.

Οργανώσεις επικρίνουν τις μικρές ποινές φυλάκισης που επιβάλλονται σε κάποιες περιπτώσεις εναντίον των κατηγορούμενων που ισχυρίζονται ότι οι σύντροφοί τους τους «προκάλεσαν».

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών έχουν καλέσει σήμερα σε διαδηλώσεις μπροστά από το δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Η Τουρκία έχει επικυρώσει τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του 2011 του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία έχει στόχο να μειώσει την ενδοοικογενειακή βία, και η χώρα διαθέτει νομοθεσία προς αυτή την κατεύθυνση.

Ζητούν αυστηρότητα οι οργανώσεις

Όμως οι οργανώσεις ζητούν περισσότερη αυστηρότητα από την κυβέρνηση στη μάχη της κατά του προβλήματος, καθώς και πιο αυστηρή επιβολή της νομοθεσίας.

Υπογραμμίζουν μάλιστα την απουσία καταφυγίων όπου θα μπορούν να πηγαίνουν οι γυναίκες που έχουν ανάγκη καθώς και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ευρύτερα το πρόβλημα της ανισότητας των δύο φύλων στην τουρκική κοινωνία.

«Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον πληθυσμό. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά από τους δικαστές, τους εισαγγελείς, τις δυνάμεις της τάξης», τόνισε η Νουράι Τσεβιρμέν της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Οι μηχανισμοί για την πρόληψης της βίας εναντίον των γυναικών πρέπει να ενισχυθούν, ο αριθμός των διαθέσιμων καταφυγίων να αυξηθεί», πρόσθεσε.

Η Τσεβιρμέν κατήγγειλε επίσης το γεγονός ότι σε κάποια δικαστήρια το ντύσιμο ή η συμπεριφορά των γυναικών θυμάτων παρουσιάζεται ως δικαιολογία για τη βία που υπέστησαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λαριτζανί: Δεν θα διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ, ο Τραμπ έκανε το «Πρώτα η Αμερική» σε «Πρώτα το Ισραήλ»

Κόσμος 02.03.2026
Η δήλωση του υψηλόβαθμου Ιρανού αξιωματούχου αντικρούει τον χθεσινό ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου ότι η Τεχεράνη «θέλει να μιλήσει»

Ο Τραμπ μιλά για τρεις υποψήφιους για την ηγεσία του Ιράν και προειδοποιεί για περισσότερες αμερικανικές απώλειες

Κόσμος 02.03.2026
Συγκρίνει την Τεχεράνη με τη Βενεζουέλα, κάνει λόγο για 48 νεκρούς Ιρανούς ηγέτες και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής εξουσίας από τον ίδιο τον ιρανικό λαό

Ανατροπή στον Κολωνό: Έψαχνε δομή για κακοποιημένες γυναίκες η έγκυος που πέθανε

Ελλάδα 02.03.2026
Σημειώνεται ότι, όπως προκύπτει από την έρευνα των αρχών, παρόλο που η γυναίκα ήταν έγκυος περίπου πέντε μηνών, δεν φαίνεται να είχε πάει σε νοσοκομείο ή γιατρό για να εξεταστεί

Αμερικανικό F‑15 καταρρίφθηκε και συνετρίβη στο Κουβέιτ, δείτε βίντεο

Κόσμος 02.03.2026
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κατάρριψη από φίλια πυρά ενώ το αμερικανικό μαχητικό πετούσε πάνω από το Κουβέιτ στο πλαίσιο επιχείρησης εντοπισμού και κατάρριψης εχθρικών drone

Θρίλερ στη Χαλκιδική: Σε άνδρα που πέθανε το 2004 ανήκουν τα οστά που βρέθηκαν σε παραλία

Ελλάδα Χτες
54χρονος παρουσιάστηκε στις Αρχές και υποστήριξε ότι τα οστά ανήκουν στον πατέρα του

Τραμπ: «Βυθίσαμε 9 ιρανικά πλοία ‑ Θα κυνηγήσουμε και τα υπόλοιπα. Σύντομα θα επιπλέουν στον βυθό»

Κόσμος Χτες
Μερικά από τα οποία όπως είπε ήταν μεγάλα και σημαντικά

Μέση Ανατολή: Οι τηλεφωνικές γραμμές εκτάκτου ανάγκης για παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες

Ελλάδα Χτες
Οι γραμμές εκτάκτου ανάγκης για τους Έλληνες πολίτες έχουν επικαιροποιηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Νεκρή σε ρέμα γυναίκα που αγνοούνταν το τελευταίο 24ωρο

Ελλάδα Χτες
Η άτυχη 60χρονη εντοπίστηκε νεκρή σε ρέμα στη περιοχή Ζελίχοβο - Αγία Παρασκευή

Νεφροπαθής κατέληξε στη φυλακή για πρόστιμο ΚΟΚ που του είχε επιβληθεί προ δεκαετίας

Ελλάδα Χτες
Η απίστευτη περιπέτεια αιμοκαθαιρόμενου Ηρακλειώτη

Έκτακτη ενίσχυση για το Πάσχα έως 250 ευρώ: Ποιες οι κατηγορίες δικαιούχων

Οικονομία Χτες
Ποιοι θα ωφεληθούν από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Αεροπορικό χάος στη Μέση Ανατολή: Ταλαιπωρία για εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες, ακυρώσεις πτήσεων και κλειστοί εναέριοι χώροι

Κόσμος Χτες
Κλειστοί εναέριοι χώροι και βασικά αεροδρόμια-κόμβοι, χιλιάδες ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο