E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι αλλαγές στο επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης

Αύξηση της επιδότησης και αλλαγές στις κλιματικές ζώνες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/10/2019 | 08:30

Οι αλλαγές στο επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης

Αύξηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσηςκαι πληρωμή ολόκληρου του ποσού στους δικαιούχους έως το τέλος του έτους είναι οι δυο κινήσεις που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να ενισχύσει να πια αδύναμα νοικοκυριά και ειδικά τους κατοίκους των ορεινών περιοχών προκειμένου να προμηθευτούν εγκαίρως πετρέλαιο θέρμανσης.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το φετινό επίδομα θέρμανσης προβλέπει:

  • Αύξηση του σχετικού κονδυλίου το οποίο σύμφωνα με το βασικό σενάριο του προϋπολογισμού προβλέπεται να διαμορφωθεί στα περίπου 70 εκατ. ευρώ.
  • Έγκριση των αιτήσεων επιδότησης και την πίστωση των επιδομάτων, με διαδικασίες- εξπρές, δηλαδή το αργότερο ως το τέλος Δεκεμβρίου.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν και plan B, για την περίπτωση που διαπιστωθεί ότι θα υπάρξει αριθμός νοικοκυριών, τα οποία δεν θα εξαντλήσουν τα επιδοτούμενα λίτρα. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, το κόστος της επέκτασης- σίγουρα λελογισμένης- του κονδυλίου και της καταβολής πρόσθετων επιδομάτων εντός του 2020, θα καλυφθεί από το αποθεματικό του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς.

Αύριο σε σύσκεψη αναμένεται να  οριστικοποιηθούν οι κρίσιμες λεπτομέρειες της φετινής επιδότησης.

Έτσι, πέρα από το ύψος της αύξησης του επιδόματος- σήμερα είναι 0,16 ευρώ/λίτρο- μένει να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στις Ζώνες, με στόχο να αμβλυνθούν στρεβλώσεις και αδικίες που έχουν διαπιστωθεί.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί εντός της προσεχούς εβδομάδας, έτσι ώστε να συμπέσει με την έναρξη της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης και το επόμενο στοίχημα είναι να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα η πλατφόρμα του Taxis που θα δεχθεί τόσο τις αιτήσεις των πολιτών όσο και τα τιμολόγια των προμηθευτών πετρελαίου θέρμανσης.

Οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:

  1. Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 130.000 ευρώ.
  2. Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
  3. Μονογονεϊκές οικογένειες που κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακλαμάνης: Η συγκλονιστική αποκάλυψη για τον Παπαδάκη – «Αυτό δεν το ήξερε ούτε η οικογένειά του»

Κόσμος 05.01.2026
«Αυτό πρέπει να το πω, ακόμα κι αν τώρα τρώει το μουστάκι του από την τσαντίλα του»

Στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του ‑ Θα δικαστούν κεκλεισμένων θυρών

Κόσμος 05.01.2026
Ο Νικολάς Μαδούρο μεταφέρθηκε από το κέντρο κράτησης όπου βρισκόταν στο Μπρούκλιν, στο δικαστήριο του Μανχάταν όπου αναμένεται να δικαστεί κελεισμένων των θυρών

Συναγερμός στις γαλλικές αρχές: Ανδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε επιβάτη που κοιμόταν μέσα στο τρένο

Κόσμος 05.01.2026
Το θύμα υπέστη ελαφρά τραύματα στο μάγουλο και τα χέρια

Καρυστιανού για το FIR Αθηνών: «Τέμπη» και στον αέρα;

Ελλάδα 05.01.2026
«Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να αξιώσουμε σεβασμό και να κατακτήσουμε το όραμα ενός πραγματικού Κράτους Δικαίου» γράφει στην ανάρτησή της

Ντουμπάι: Η Ουκρανή που ξυλοκοπήθηκε σε πάρτι Porta Potty ξαναπερπατάει ‑ «Ένιωσα σαν σπασμένη κούκλα»

Κόσμος 05.01.2026
Η πολύμηνη αποκατάστασή της περιελάμβανε τουλάχιστον 10 χειρουργικές επεμβάσεις, τα έξοδα των οποίων ανέλαβε το Ντουμπάι, ενώ κανείς δεν έχει κατηγορηθεί

Τα 148 λεπτά που οδήγησαν στη σύλληψη του Μαδούρο – Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός της επιχείρησης

Κόσμος 05.01.2026
Υπήρχε και ανθρώπινη πηγή εντός της βενεζουελανικής κυβέρνησης

Τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων στον Παναμά: Νεκρή η σύζυγος ‑ Σε κρίσιμη κατάσταση ο άνδρας

Κόσμος 05.01.2026
Τραγωδία για γνωστό ζευγάρι νομικών από την Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά

Τελεσίγραφο Κυβέρνησης: Την Tετάρτη θα εξειδικεύσουμε τα μέτρα για τους αγρότες

Ελλάδα 05.01.2026
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το χθεσινό μπλακ άουτ στα αεροδρόμια, αλλά και για τη Βενεζουέλα

Κρήτη: Έκρηξη σε καυστήρα σπιτιού στην Ανώπολη Χερσονήσου – Νεκρός 34χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Τι αλλάζει στην ετήσια άδεια το 2026

Οικονομία 05.01.2026
Πώς θα χορηγούνται οι άδειες στους εργαζόμενους το νέο έτος.