E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι αλλαγές στο επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης

Αύξηση της επιδότησης και αλλαγές στις κλιματικές ζώνες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/10/2019 | 08:30

Οι αλλαγές στο επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης

Αύξηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσηςκαι πληρωμή ολόκληρου του ποσού στους δικαιούχους έως το τέλος του έτους είναι οι δυο κινήσεις που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να ενισχύσει να πια αδύναμα νοικοκυριά και ειδικά τους κατοίκους των ορεινών περιοχών προκειμένου να προμηθευτούν εγκαίρως πετρέλαιο θέρμανσης.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το φετινό επίδομα θέρμανσης προβλέπει:

  • Αύξηση του σχετικού κονδυλίου το οποίο σύμφωνα με το βασικό σενάριο του προϋπολογισμού προβλέπεται να διαμορφωθεί στα περίπου 70 εκατ. ευρώ.
  • Έγκριση των αιτήσεων επιδότησης και την πίστωση των επιδομάτων, με διαδικασίες- εξπρές, δηλαδή το αργότερο ως το τέλος Δεκεμβρίου.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν και plan B, για την περίπτωση που διαπιστωθεί ότι θα υπάρξει αριθμός νοικοκυριών, τα οποία δεν θα εξαντλήσουν τα επιδοτούμενα λίτρα. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, το κόστος της επέκτασης- σίγουρα λελογισμένης- του κονδυλίου και της καταβολής πρόσθετων επιδομάτων εντός του 2020, θα καλυφθεί από το αποθεματικό του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς.

Αύριο σε σύσκεψη αναμένεται να  οριστικοποιηθούν οι κρίσιμες λεπτομέρειες της φετινής επιδότησης.

Έτσι, πέρα από το ύψος της αύξησης του επιδόματος- σήμερα είναι 0,16 ευρώ/λίτρο- μένει να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στις Ζώνες, με στόχο να αμβλυνθούν στρεβλώσεις και αδικίες που έχουν διαπιστωθεί.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί εντός της προσεχούς εβδομάδας, έτσι ώστε να συμπέσει με την έναρξη της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης και το επόμενο στοίχημα είναι να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα η πλατφόρμα του Taxis που θα δεχθεί τόσο τις αιτήσεις των πολιτών όσο και τα τιμολόγια των προμηθευτών πετρελαίου θέρμανσης.

Οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:

  1. Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 130.000 ευρώ.
  2. Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
  3. Μονογονεϊκές οικογένειες που κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα από Πορτογάλο ιστορικό

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ο Ραφαέλ Πίντο Μπόργες, ιδρυτής και πρόεδρος της Nova Portugalidade, ενός συντηρητικού think tank με έδρα τη Λισαβόνα, με την ιδιότητα του πολιτικού επιστήμονα και του ιστορικού, εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της χώρας μας

Αίγιο: «Δεν ξέρω γιατί με φέρατε εδώ – μπήκα στο σπίτι και τους βρήκα σε λίμνη αίματος»

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της 56χρονης θύματος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο φαινομενικό διπλό φονικό

Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Το «ναρκωτικό‑φονιάς» εντοπίστηκε σε αιφνιδιαστική επιχείρηση

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ανησυχητικά ευρήματα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου αναδύονται μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι θάνατοι οκτώ κρατουμένων

Τηλεφωνικές απάτες: Νέα θύματα σε Χαλκιδική και Σέρρες ‑ η λεία ξεπερνά τα 100.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των Αρχών, οι δράστες συνεχίζουν να εντοπίζουν νέα θύματα

Σαγράδα Φαμίλια: Δείτε τι σηματοδοτεί η ιστορική στιγμή που όλος ο κόσμος περίμενε 144 χρόνια

E-Daily 3.Left 09.06.2026
Ο τελευταίος σταυρός στον Πύργο του Ιησού Χριστού ολοκλήρωσε την ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο, με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ να αναλαμβάνει να εγκαινιάσει τον ναό στη Βαρκελώνη.

Ίος: 28χρονος δάγκωσε τον διοικητή του ΑΤ στο πόδι για να ξεφύγει μετά την προσαγωγή του

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, 17 και 28 ετών, είχαν προκαλέσει αναστάτωση στο Κέντρο Υγείας του νησιού, οδηγώντας σε καταγγελία για διατάραξη υπηρεσίας

Τροχαίο με εγκλωβισμό οδηγού στη Θήβα

Ελλάδα 09.06.2026
Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν άγνωστα - προανάκριση διενεργεί η τροχαία

Σοκ στην Αιγιάλεια: Δίπλα δίπλα νεκροί μάνα και γιος ‑ Το στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Νεκρό ζευγάρι μάνας και γιου εντοπίστηκε στο σπίτι τους στον Λόγγο

Γιατί μύριζε αέριο σε όλη την Αττική; Η απάντηση δόθηκε

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Η επιστημονική ομάδα AtmoHUB εντόπισε την πιθανότερη πηγή της έντονης δυσοσμίας που αναστάτωσε την Αθήνα στις 19 Μαΐου

Θεσσαλονίκη: Φίδι φώλιασε σε μηχανή αυτοκινήτου σε νέο περιστατικό

Ελλάδα 09.06.2026
Ο οδηγός άνοιξε το καπό και βρέθηκε μπροστά στο ερπετό

Λαμία: Αγριογούρουνο ανακάλυψε μπάλα σε χωράφι και έκανε… ντρίπλες! – Δείτε βίντεο

Ελλάδα 09.06.2026
Το ζώο σπρώχνει τη μπάλα με τη μουσούδα του και την ακολουθεί καθώς εκείνη κυλάει

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Νάντια Χριστολουκά

Ελλάδα 09.06.2026
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά την εκλεκτή συνάδελφο