E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Το διασκεδάζουμε» λέει κορυφαίος σύμβουλος του Τζόνσον για το χάος του Brexit

«Δεν είμαστε υπό πίεση»

Δημοσίευση 27/9/2019 | 07:58

«Το διασκεδάζουμε» λέει κορυφαίος σύμβουλος του Τζόνσον για το χάος του Brexit

Για τον Ντόμινικ Κάμινγκς, τον κορυφαίο σύμβουλο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, η σημερινή δίνη στην οποία βρίσκεται η Βρετανία εξαιτίας του Brexit, είναι «βόλτα στο πάρκο» συγκριτικά με το δημοψήφισμα του 2016, με τον αμφιλεγόμενο σύμβουλο να δηλώνει ότι δεν αισθάνεται καμία πίεση και πως το διασκεδάζει, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

«Δεν είμαστε υπό πίεση»

O βασικός αρχιτέκτονας της προεκλογικής εκστρατείας «Vote Leave» υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016, διορίστηκε τον Ιούλιο σύμβουλος του βρετανού πρωθυπουργού, και έκτοτε η ήδη χαοτική διαδικασία του Brexit έχει περιπλεχθεί περισσότερο.

Σε παρουσίαση βιβλίου για επιχειρηματία που στήριξε την εκστρατεία υπέρ του Brexit το 2016, ο Κάμινγκς απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει «ήπιο» Brexit λόγω της πίεσης για τη σύναψη συμφωνίας έως την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.

«Για να σας καθησυχάσω απολύτως σε αυτό το θέμα, δεν είμαστε καθόλου υπό πίεση. Το δημοψήφισμα ήταν πίεση, το δημοψήφισμα ήταν δύσκολο», είπε ο Κάμινγκς, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

«Αυτό είναι βόλτα στο πάρκο, σε σύγκριση με το δημοψήφισμα. Ολη η ομάδα της εκστρατείας του “Vote Leave” το διασκεδάζουμε αυτό, θα κερδίσουμε, θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ, μην ανησυχείτε», είπε σε σπάνια δημόσια εμφάνισή του.

«Τρία χρόνια με ελιγμούς»

«Οι βουλευτές είπαν πως θα διεξαγάγουμε δημοψήφισμα και θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα. Εκτοτε, ξόδεψαν τρία χρόνια κάνοντας ελιγμούς. Δεν προκαλεί έκπληξη ότι κάποιοι άνθρωποι είναι εξαγριωμένοι με αυτό», τόνισε ο σύμβουλος του βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από την σκληροπυρηνική και αδιάλλακτη γραμμή που τηρεί ο Τζόνσον για το Brexit.

«Για μένα αυτό σημαίνει πως στην ουσία, περισσότερο σήμερα παρά από όσο το καλοκαίρι του 2016, πολλοί βουλευτές έχουν χάσει την επαφή τους με τη χώρα» τόνισε.

Ο άνθρωπος τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε κάποτε «ψυχοπαθή καριέρας», που παρομοιάζεται με τον Στιβ Μπάνον, τον πρώην σύμβουλο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στις δηλώσεις που έκανε στη βιβλιοπαρουσίαση δεν έδωσε καμία ένδειξη για το ποιοι είναι οι σημερινοί σχεδιασμοί του για το Brexit.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαϊδάρι: Η 13χρονη «έφυγε» από τη ζωή 4‑5 φορές μέσα στο χειρουργείο και την επανέφεραν

Ελλάδα Χτες
Η 13χρονη που έπεσε από τον πρώτο όροφο Γυμνασίου στο Χαϊδάρι υποβλήθηκε σε εξαιρετικά δύσκολο χειρουργείο διάρκειας τεσσάρων ωρών

Καιρός: Ολική μεταβολή από το βράδυ της Τρίτης ‑ Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τα επόμενα 24ωρα

Καιρός Χτες
Φθινόπωρο θα θυμίζει το σκηνικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Βίντεο: Οδηγούσε ανάποδα για 6,5 χιλιόμετρα στην Ιόνια Οδό – «Μπερδεύτηκα», είπε στους αστυνομικούς

Κόσμος Χτες
Ο οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Ιόνιας Οδού και διέσχισε 6,5 χιλιόμετρα

Κεφαλονιά: «Σας παρακαλώ μιλήστε ‑ Υποπτεύομαι τους πάντες», λέει η αδελφή της 19χρονης

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτά ερωτήματα για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτούς - Έκκληση της οικογένειας για αποκαλύψεις

Φρίκη με την δολοφονία 17χρονης influencer ‑ Εντοπίστηκε αποκεφαλισμένη

Ελλάδα Χτες
Το θύμα εντοπίστηκε ελαφρώς αποκεφαλισμένη με ίχνη κακοποίησης στο πρόσωπο, σύμφωνα με την Αστυνομία της Ονδούρας

Πανεπιστημιούπολη: Έκαψαν αυτοκίνητο πραγματογνώμονα της τραγωδίας των Τεμπών

Ελλάδα Χτες
Aυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες το μεσημέρι της Δευτέρας εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου ανήκει στον καθηγητή του ΕΜΠ και πραγματογνώμονα για την τραγωδία στα Τέμπη

Χαϊδάρι: Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο της 13χρονης

Ελλάδα Χτες
Η 13χρονη μαθήτρια της Α` Γυμνασίου νοσηλεύεται στο «Παίδων» σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, δεν φαίνεται να κινδυνεύει η ζωή της

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πάρκο στη Βόρεια Καρολίνα ‑ Tουλάχιστον 2 νεκροί

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα θύματα από το περιστατικό είναι πολλά

Τι ισχυρίζεται ο 66χρονος που έστειλε χρήματα στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ

Ελλάδα Χτες
Η πρώτη γνωριμία και η τελευταία βιντεοκλήση που έκλεισε «απότομα»