E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Το διασκεδάζουμε» λέει κορυφαίος σύμβουλος του Τζόνσον για το χάος του Brexit

«Δεν είμαστε υπό πίεση»

Δημοσίευση 27/9/2019 | 07:58

«Το διασκεδάζουμε» λέει κορυφαίος σύμβουλος του Τζόνσον για το χάος του Brexit

Για τον Ντόμινικ Κάμινγκς, τον κορυφαίο σύμβουλο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, η σημερινή δίνη στην οποία βρίσκεται η Βρετανία εξαιτίας του Brexit, είναι «βόλτα στο πάρκο» συγκριτικά με το δημοψήφισμα του 2016, με τον αμφιλεγόμενο σύμβουλο να δηλώνει ότι δεν αισθάνεται καμία πίεση και πως το διασκεδάζει, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

«Δεν είμαστε υπό πίεση»

O βασικός αρχιτέκτονας της προεκλογικής εκστρατείας «Vote Leave» υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016, διορίστηκε τον Ιούλιο σύμβουλος του βρετανού πρωθυπουργού, και έκτοτε η ήδη χαοτική διαδικασία του Brexit έχει περιπλεχθεί περισσότερο.

Σε παρουσίαση βιβλίου για επιχειρηματία που στήριξε την εκστρατεία υπέρ του Brexit το 2016, ο Κάμινγκς απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει «ήπιο» Brexit λόγω της πίεσης για τη σύναψη συμφωνίας έως την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.

«Για να σας καθησυχάσω απολύτως σε αυτό το θέμα, δεν είμαστε καθόλου υπό πίεση. Το δημοψήφισμα ήταν πίεση, το δημοψήφισμα ήταν δύσκολο», είπε ο Κάμινγκς, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

«Αυτό είναι βόλτα στο πάρκο, σε σύγκριση με το δημοψήφισμα. Ολη η ομάδα της εκστρατείας του “Vote Leave” το διασκεδάζουμε αυτό, θα κερδίσουμε, θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ, μην ανησυχείτε», είπε σε σπάνια δημόσια εμφάνισή του.

«Τρία χρόνια με ελιγμούς»

«Οι βουλευτές είπαν πως θα διεξαγάγουμε δημοψήφισμα και θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα. Εκτοτε, ξόδεψαν τρία χρόνια κάνοντας ελιγμούς. Δεν προκαλεί έκπληξη ότι κάποιοι άνθρωποι είναι εξαγριωμένοι με αυτό», τόνισε ο σύμβουλος του βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από την σκληροπυρηνική και αδιάλλακτη γραμμή που τηρεί ο Τζόνσον για το Brexit.

«Για μένα αυτό σημαίνει πως στην ουσία, περισσότερο σήμερα παρά από όσο το καλοκαίρι του 2016, πολλοί βουλευτές έχουν χάσει την επαφή τους με τη χώρα» τόνισε.

Ο άνθρωπος τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε κάποτε «ψυχοπαθή καριέρας», που παρομοιάζεται με τον Στιβ Μπάνον, τον πρώην σύμβουλο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στις δηλώσεις που έκανε στη βιβλιοπαρουσίαση δεν έδωσε καμία ένδειξη για το ποιοι είναι οι σημερινοί σχεδιασμοί του για το Brexit.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόθεν έσχες: Τι δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ‑ Εισοδήματα και ακίνητα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών

Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Δείτε όλα τα Πόθεν Έσχες για το έτος 2025

Φθιώτιδα – Συναγερμός στην Κάτω Τιθορέα: Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ σε τράπεζα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στην τράπεζα βρίσκονταν τρία άτομα

Χανταϊός: «Ο χρόνος επώασης μπορεί να είναι ακόμη και 45 ημέρες» – Τι αναφέρουν ειδικοί

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως από τρωκτικά

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεογέννητο βρέφος βρέθηκε νεκρό – Συνελήφθη η μητέρα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Oι Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στην νεκροψία

Κεράσια από... χρυσάφι: Απαγορευτική πλέον η τιμή τους ‑ Πόσο κοστίζει το κιλό

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Για πολλούς καταναλωτές οι τιμές των κερασιών θεωρούνται απαγορευτικές

Μετράει αντίστροφα η Καρυστιανού για το κόμμα της που θα στελεχώσει και με Έλληνες του εξωτερικού

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Στα τέλη του μήνα στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα - Κρατούν μυστικό το όνομα και το σύμβολο του κόμματος - Σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων στοχεύει

Θεσσαλονίκη: 48χρονος πρότεινε ανήθικες πράξεις σε 13χρονο και 14χρονο σε πάρκο

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Η σύλληψη έγινε την Παρασκευή - Σε πάρκο στην περιοχή της Τούμπας το περιστατικό

Νετανιάχου στο CBS: «Θέλουμε να απεξαρτήσουμε το Ισραήλ από τη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ»

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ο Νετανιάχου θέλει να απογαλακτίσει το Ισραήλ από την στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ, δήλωσε στο CBS

Οργισμένη απάντηση Τραμπ στην πρόταση του Ιράν

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Για «τέλος αυτοσυγκράτησης» μιλά η Τεχεράνη

Η Βόρεια Κορέα αλλάζει το Σύνταγμα της για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Αμεση πυρηνική επίθεση αν δολοφονηθεί»

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Σε αυτή την περίπτωση η Πιονγκγιάνγκ θα εξαπολύσει «αυτόματα και άμεσα πυρηνικό χτύπημα» - Φόβοι για να μη συμβεί αυτό που έγινε στο Ιράν