E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Το διασκεδάζουμε» λέει κορυφαίος σύμβουλος του Τζόνσον για το χάος του Brexit

«Δεν είμαστε υπό πίεση»

Δημοσίευση 27/9/2019 | 07:58

«Το διασκεδάζουμε» λέει κορυφαίος σύμβουλος του Τζόνσον για το χάος του Brexit

Για τον Ντόμινικ Κάμινγκς, τον κορυφαίο σύμβουλο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, η σημερινή δίνη στην οποία βρίσκεται η Βρετανία εξαιτίας του Brexit, είναι «βόλτα στο πάρκο» συγκριτικά με το δημοψήφισμα του 2016, με τον αμφιλεγόμενο σύμβουλο να δηλώνει ότι δεν αισθάνεται καμία πίεση και πως το διασκεδάζει, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

«Δεν είμαστε υπό πίεση»

O βασικός αρχιτέκτονας της προεκλογικής εκστρατείας «Vote Leave» υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016, διορίστηκε τον Ιούλιο σύμβουλος του βρετανού πρωθυπουργού, και έκτοτε η ήδη χαοτική διαδικασία του Brexit έχει περιπλεχθεί περισσότερο.

Σε παρουσίαση βιβλίου για επιχειρηματία που στήριξε την εκστρατεία υπέρ του Brexit το 2016, ο Κάμινγκς απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει «ήπιο» Brexit λόγω της πίεσης για τη σύναψη συμφωνίας έως την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.

«Για να σας καθησυχάσω απολύτως σε αυτό το θέμα, δεν είμαστε καθόλου υπό πίεση. Το δημοψήφισμα ήταν πίεση, το δημοψήφισμα ήταν δύσκολο», είπε ο Κάμινγκς, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

«Αυτό είναι βόλτα στο πάρκο, σε σύγκριση με το δημοψήφισμα. Ολη η ομάδα της εκστρατείας του “Vote Leave” το διασκεδάζουμε αυτό, θα κερδίσουμε, θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ, μην ανησυχείτε», είπε σε σπάνια δημόσια εμφάνισή του.

«Τρία χρόνια με ελιγμούς»

«Οι βουλευτές είπαν πως θα διεξαγάγουμε δημοψήφισμα και θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα. Εκτοτε, ξόδεψαν τρία χρόνια κάνοντας ελιγμούς. Δεν προκαλεί έκπληξη ότι κάποιοι άνθρωποι είναι εξαγριωμένοι με αυτό», τόνισε ο σύμβουλος του βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από την σκληροπυρηνική και αδιάλλακτη γραμμή που τηρεί ο Τζόνσον για το Brexit.

«Για μένα αυτό σημαίνει πως στην ουσία, περισσότερο σήμερα παρά από όσο το καλοκαίρι του 2016, πολλοί βουλευτές έχουν χάσει την επαφή τους με τη χώρα» τόνισε.

Ο άνθρωπος τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε κάποτε «ψυχοπαθή καριέρας», που παρομοιάζεται με τον Στιβ Μπάνον, τον πρώην σύμβουλο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στις δηλώσεις που έκανε στη βιβλιοπαρουσίαση δεν έδωσε καμία ένδειξη για το ποιοι είναι οι σημερινοί σχεδιασμοί του για το Brexit.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΑΔΕ: Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 72 δόσεις και πώς υποβάλλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

Απόκοσμη Μόσχα: Χάθηκε ο ήλιος από τον μαύρο καπνό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Επτά νεκροί και 24 τραυματίες μετά την ουκρανική επίθεση με drones που έπληξε κέντρο logistics και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

E-Daily 3.Left 18.07.2026
Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Voucher για παιδικούς σταθμούς: Ποιοι δικαιούχοι εξαιρούνται από τα εισοδηματικά κριτήρια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αναπροσαρμόζει τα όρια εισοδήματος και διευρύνει τον κύκλο των δικαιούχων από το σχολικό έτος 2026-2027.

Καύσωνας: Ποιες περιοχές θα «καούν» τις επόμενες μέρες και πότε θα χτυπήσει κόκκινο το θερμόμετρο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η Δευτέρα αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Τι ανακαλύφθηκε στη Λιβύη και αλλάζει όσα ξέραμε για τον αρχαίο μεσογειακό κόσμο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή έφερε στο φως θέατρο, ιερά συγκροτήματα και έναν ελληνικό ιππόδρομο χωρίς αντίστοιχο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Έβδομη νύχτα επιθέσεων κατά του Ιράν: Τι αποκαλύπτει η Τεχεράνη για τάνκερ, νάρκες και drone

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η CENTCOM επιβεβαίωσε την έναρξη νέων επιχειρήσεων, ενώ το Ιράν κάνει λόγο για νεκρούς, καιόμενα τάνκερ και κατάρριψη αμερικανικού drone.

Τροχαίο στη Σταυρούπολη: Σοκαριστικό βίντεο από τον θάνατο του 23χρονου μοτοσικλετιστή

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ και ο νεαρός μοτοσικλετιστής κινούνταν και οι δύο με πράσινο φανάρι στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη.

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

E-Daily 3.Left Χτες
Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.