E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αττικό Μετρό: Αλλάζουν όνομα δυο σταθμοί του

Ευαγγελισμός και Άγιος Δημήτριος με άλλες ονομασίες πλέον

Δημοσίευση 20/9/2019 | 21:04

Αττικό Μετρό: Αλλάζουν όνομα δυο σταθμοί του

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως αλλάζουν όνομα δύο σταθμοί του μετρό. Συγκεκριμένα, ο σταθμός «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 μετονομάζεται σε «Παύλος Μπακογιάννης» και ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος» της Γραμμής 2 σε «Αλέκος Παναγούλης».

Η ανακοίνωση της Αττικό Μετρό που μόλις έφτασε στα γραφεία του Lifo.gr αναφέρει τα νέα ονόματα των σταθμών και εξηγεί το σκεπτικό της απόφασης.   Η ανακοίνωση της Αττικό Μετρό:   Η σύγχρονη προσέγγιση της οργάνωσης της πόλης, επιβάλλει το Μετρό της Αθήνας να αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ζωής της, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ήδη, η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην αρχιτεκτονική των σταθμών συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Η ονομασία των σταθμών μπορεί επίσης να συμβάλει στο εκπαιδευτικό ταξίδι του επιβάτη στο χρόνο και την ιστορία.   

Στην κατεύθυνση αυτή και με δεδομένο το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η Αττικό Μετρό Α.Ε .αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής, μέσω της απόδοσης του ονόματος του εκλιπόντος στο σταθμό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». 

Η απόφαση αυτή συμπληρώνει την προηγούμενη επιλογή της εταιρείας να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», η οποία αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και αυτή. 

 Ειδικότερα, ο σταθμός «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 μετονομάζεται σε «Παύλος Μπακογιάννης» και ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος-Αλέκος Παναγούλης» της Γραμμής 2 σε «Αλέκος Παναγούλης».   

Η καταργούμενη ονομασία τους θα διατηρηθεί στη σήμανση των σταθμών μέσα σε παρένθεση, δηλαδή «Παύλος Μπακογιάννης (Ευαγγελισμός)» και «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», έως την 30η Απριλίου 2020.Στη συνέχεια, θα εφαρμοστεί η αποκλειστική χρήση της νέας ονομασίας.   

Για το σκοπό αυτό προγραμματίζεται η διοργάνωση εκδήλωσης στο σταθμό «Ευαγγελισμός» την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, παρουσία του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία για το πρόσωπο του Παύλου Μπακογιάννη, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα αποκαλύψει το νέο όνομα του σταθμού, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, της οικογένειας του τιμώμενου προσώπου και εκπροσώπων των αρχών της πόλης των Αθηνών. 

Παρόμοια εκδήλωση θα οργανωθεί την Πρωτομαγιά του 2020 στο σταθμό «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», οπότε και θα αποκαλυφθεί η οριστική ονομασία του. 

Επιπλέον, το αρχιτεκτονικό τμήμα της Αττικό Μετρό Α.Ε. θα επιμεληθεί τον σχεδιασμό δύο μονίμων εγκαταστάσεων στους ανωτέρω σταθμούς με ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με τα τιμώμενα πρόσωπα.   Στόχος και κύρια επιδίωξη της Αττικό Μετρό Α.Ε., είναι η μετονομασία των σταθμών να λειτουργήσει ως μια διαρκής υπενθύμιση των αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Εθνικής Συμφιλίωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα

Ελλάδα Χτες
Η πυρκαγιά καίει σε εργοστάσιο πλαστικών των Μεγάρων, θέση Παπά-Περιβόλι και κοντά στην Ιερά Μονή Παναχράντου

Το «κορίτσι από το Αφγανιστάν»: Πού βρίσκεται σήμερα το πρόσωπο της εμβληματικής φωτογραφίας του National Geographic

Κόσμος Χτες
Η Σαρμπάτ Γκούλα σε ηλικία 12 ετών έγινε η «πιο αναγνωρισμένη φωτογραφία» στην ιστορία του National Geographic

Ηράκλειο: Φωτιά σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρολογικό πίνακα

Ελλάδα Χτες
Για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο εκκενώθηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Επτά τραυματίες από σύγκρουση βαν με φορτηγό ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε με τις αισθήσεις της και διακομίστηκε μαζί με έξι ακόμα συνεπιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για ιατρική αξιολόγηση και φροντίδα

Σύνταξη 10 χρόνια νωρίτερα; Γίνεται – Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα!

Ελλάδα Χτες
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν

Τρόμος στην Τρούμπα: Έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί – Ποιος είναι ο δράστης με τις 26 συλλήψεις;

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίστασή του

Εφιαλτικό σενάριο για τη Γη – Έρχεται η «τέλεια καταιγίδα» που απειλεί όλη τη ζωή στον πλανήτη

Tech + Science Χτες
Οι διελεύσεις γειτονικών άστρων μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία του ηλιακού συστήματος, προκαλώντας εκτίναξη πλανητών από την τροχιά τους ή σύγκρουση μεταξύ τους

Φοιτητικό επίδομα: Ανοιξε η πλατφόρμα ‑ Μέχρι πότε οι αιτήσεις, ποιοι παίρνουν έως 2.500 ευρώ

Οικονομία Χτες
Πώς κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι - Τι ισχύει για τους φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Hellenic Train: Γέμισε καπνούς αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο Έδεσσα ‑ Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
Αναστάτωση για δεκάδες επιβάτες λόγω βλάβης σε δρομολόγιο της Hellenic Train

Ναζαρέτ: Εισβολή σε ελληνορθόδοξη εκκλησία από τους «Στρατιώτες του Θεού»

Κόσμος Χτες
Η ομάδα «Στρατιώτες του Θεού» εισέβαλαν στον ναό ενώ ήταν κλειστός και χτύπησαν τις καμπάνες

Νέο σοκ για Τσιτσιπά ‑ Εκτός Wimbledon από την πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα Χτες
Μία ώρα και κάτι λεπτά διήρκησε η φετινή παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon