E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Θυελλώδεις οι άνεμοι, θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/9/2019 | 16:49

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς και οι δρόμοι στο Παγκράτι, την Ηλιούπολη και τους Αμπελόκηπους, δεν άργησαν να μετατραπούν σε ποτάμια.

Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει να «χτυπά» όλη τη χώρα από χθες το βράδυ, όταν προκάλεσε πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια και δρόμους στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Φαρκαδόνα Τρικάλων το χαλάζι προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες.

Αντιμέτωποι με την κακοκαιρία είναι οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας, με τις μαρτυρίες τους από την θεομηνία χθες το βράδυ, να προκαλούν σοκ.

Η αρχή έγινε με την Βόρεια Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια η Θεσσαλία δοκιμάστηκε με αρκετές και έντονες βροχοπτώσεις.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και θα είναι τοπικού χαρακτήρα και αφού «χτυπήσουν», την ανατολική, βόρεια και κεντρική Ελλάδα, σταδιακά θα περιοριστούν στις Σποράδες και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Εύβοιας.

Από το μεσημέρι και μετά κυρίως, τα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα, ενώ προς το βράδυ θα φτάσουν και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Θυελλώδεις οι άνεμοι - Θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά στα Δωδεκάνησα θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» από τη Βουλή μετά από θυελλώδη συζήτηση

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική παράδοση, η ψήφιση του προϋπολογισμού εκλαμβάνεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Koυπόνι 200 ευρώ για Gigabit Voucher – Όλα τα βήματα για να προλάβετε την επιδότηση

Tech + Science Χτες
Λίγες ημέρες έμειναν για την αίτηση για τις οπτικές ίνες – Πότε εκπνέει η προθεσμία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «παγίδα» με τα παρατσούκλια και ο μύθος του άλλου «Φραπέ»

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για μια αφήγηση που παρουσιάστηκε ως «αποκάλυψη», αλλά στην πραγματικότητα συνιστά μια βολική κατασκευή, η οποία -παρά το αρχικό της θόρυβο- καταρρέει πλήρως.

Θεσσαλονίκη: Αγρότες από το μπλόκο Μαλγάρων μοίρασαν ρύζι σε διερχόμενους οδηγούς

Ελλάδα Χτες
Αγρότες στα Μάλγαρα μοίρασαν αδιάθετο ρύζι σε οδηγούς - Πρόκειται για μια δράση που έχει ως στόχο την ενημέρωση του κόσμου αλλά και την ευαισθητοποίησή του

Στεγαστική κρίση: Αυτό είναι το πρώτο σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπισή της

Κόσμος Χτες
Αυξήσεις 60% στις τιμές κατοικιών, 30% στα ενοίκια και 1,3 εκατ. άστεγοι - Το ευρωπαϊκό σχέδιο για 650.000 νέες κατοικίες ετησίως και μέτρα για τον περιορισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων

Μυστήριο με τον θάνατο αντιπροσώπου σερβικής εταιρείας όπλων στη Μόσχα

Κόσμος Χτες
Τον Ιούνιο η συγκεκριμένη εταιρεία συμπεριλήφθηκε στη λίστα που δημοσίευσε η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας με τις σερβικές εταιρείες που προμηθεύουν το Κίεβο με πυρομαχικά

Ανατροπή στη δολοφονία της 22χρονης τραγουδίστριας Delarosa στο Λος Αντζελες

Κόσμος Χτες
Παιδικοί φίλοι πίσω από την παγίδα θανάτου

Αργίες 2026: Όλα τα τριήμερα της νέας χρονιάς

Ελλάδα Χτες
Δεν έχει πολλές ημέρες ξεκούρασης η νέα χρονιά

Κουτσούμπας σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Αυτή είστε!

Ελλάδα Χτες
Η αντιπαράθεση έγινε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, όταν ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε όλα τα κόμματα για φιλονατοϊκή στάση – Αντίδραση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου