E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Θυελλώδεις οι άνεμοι, θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/9/2019 | 16:49

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς και οι δρόμοι στο Παγκράτι, την Ηλιούπολη και τους Αμπελόκηπους, δεν άργησαν να μετατραπούν σε ποτάμια.

Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει να «χτυπά» όλη τη χώρα από χθες το βράδυ, όταν προκάλεσε πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια και δρόμους στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Φαρκαδόνα Τρικάλων το χαλάζι προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες.

Αντιμέτωποι με την κακοκαιρία είναι οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας, με τις μαρτυρίες τους από την θεομηνία χθες το βράδυ, να προκαλούν σοκ.

Η αρχή έγινε με την Βόρεια Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια η Θεσσαλία δοκιμάστηκε με αρκετές και έντονες βροχοπτώσεις.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και θα είναι τοπικού χαρακτήρα και αφού «χτυπήσουν», την ανατολική, βόρεια και κεντρική Ελλάδα, σταδιακά θα περιοριστούν στις Σποράδες και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Εύβοιας.

Από το μεσημέρι και μετά κυρίως, τα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα, ενώ προς το βράδυ θα φτάσουν και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Θυελλώδεις οι άνεμοι - Θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά στα Δωδεκάνησα θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0‑5: Ασταμάτητο το… τρένο του Νίκολιτς

Αθλητικά Νέα 14.12.2025
Επιβλητική εμφάνιση από την Ένωση

Τροχαίο ατύχημα για τον Αρη Μουγκοπέτρο: «Για ακόμη μια φορά είχα άγιο»

Ελλάδα 14.12.2025
Αντιμέτωπος με μια ακόμη δοκιμασία ήρθε σήμερα 14 Δεκεμβρίου ο Αρης Μουγκοπέτρος

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό

Ελλάδα 14.12.2025
Ξεψύχησε στο ίδιο νοσοκομείο

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων

Ελλάδα 14.12.2025
Μετά από πολύωρη διαδικασία η Ευρωπαία Εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον τους βαρύτατες κατηγορίες

Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα την Τετάρτη για έξι ώρες

Ελλάδα 14.12.2025
Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου - Ποιες ώρες δε θα κυκλοφορούν

Αυτή είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που προσφέρει δωρεάν το γυμναστήριο για τους νέους 16‑21 ετών

Κόσμος 14.12.2025
Στόχος είναι η ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας και η προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής στη νεότερη γενιά, σύμφωνα με την κυβέρνηση

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε διάσημη παραλία του Σίδνεϊ

Κόσμος 14.12.2025
10 οι νεκροί, οι δράστες στόχευαν παιδιά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Ελλάδα 14.12.2025
Αρνούνται όλες τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2‑0: Ήταν κακός, έχασε και έπεσε στην 3η θέση

Αθλητικά Νέα 14.12.2025
Επιστροφή στις νίκες για τους Περιστεριώτες

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.