E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Aπό μηνιγγίτιδα πέθανε η 17χρονη Ιταλίδα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Aρχικά οι υπεύθυνοι είχαν φοβηθεί πως είχε προσβληθεί από τον ιο Έμπολα

Δημοσίευση 17/7/2019 | 18:17

Aπό μηνιγγίτιδα πέθανε η 17χρονη Ιταλίδα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Μηνιγγιτιδόκοκκος είναι ο μολυσματικός παράγοντας που ανιχνεύτηκε στις πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις της άτυχης 17χρονης από την Ιταλία που κατέληξε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με βάση τα πρώτα αυτά εργαστηριακά ευρήματα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αρχίζει να συμπληρώνεται το μοιραίο παζλ με την έφηβη ασθενή, που διακομίστηκε χθες το απόγευμα από το Κέντρο Υγείας Νάξου στο μεγάλο νοσοκομείο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας που εφημέρευε.

Η εκτίμηση για μηνιγγιδοκοκκική νόσο είχε τεθεί από τους γιατρούς της Νάξου, όπως τέθηκε και από τους γιατρούς του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τα νοσοκομεία, ήταν τέτοια η εικόνα της 17χρονης ασθενούς που οι γιατροί δεν απέκλειαν να οφείλεται και σε άλλη μολυσματική αιτία, όπως ο ιός Έμπολα. Η διερεύνηση από τους λοιμωξιολόγους του ΕΟΔΥ ούτως ή άλλως θα έδινε τις απαντήσεις – όπως και έγινε σε πρώτη φάση, καθώς τα οριστικά αποτελέσματα θα δοθούν αύριο. Στο πλαίσιο αυτό αναζητήθηκε το ιστορικό των ταξιδιών που είχε κάνει η έφηβη – αρχικά ειπώθηκε για Αφρική, στη συνέχεια αναφέρθηκε η Ισπανία, η οποία ήταν ο προηγούμενος προορισμός της οικογένειας της 17χρονης από την Ιταλία.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα έχει πια αποσαφηνισθεί με το αποτέλεσμα του μηνιγγιτιδόκοκκου. Ο συγκεκριμένος μολυσματικός παράγοντας παρουσιάζει 13 οροομάδες από τις οποίες οι A, B, C, Y και W-135 είναι υπεύθυνες για την πλειοψηφία των περιστατικών μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου. Στην Ελλάδα φαίνεται να επικρατεί η οροομάδα Β, ενώ στην Ευρώπη οι οροομάδες B και C και στην Αφρική και την Ασία η οροομάδα Α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα 31.01.2026
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός 31.01.2026
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα 31.01.2026
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία

Μυστήριο με το νεκρό ζευγάρι ηλικιωμένων στα Ψαχνά Ευβοίας: Βρέθηκε δοχείο με καύσιμο κοντά στις σορούς τους

Ελλάδα 31.01.2026
Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις γύρω από τις συνθήκες θανάτου του νεκρού ηλικιωμένου ζευγαριού στα Ψαχνά Ευβοίας

Οι επιστήμονες χτυπούν το «καμπανάκι» – Δύο νέοι ιοί η επόμενη μεγάλη απειλή

Tech + Science 31.01.2026
Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι ιοί με ζωική προέλευση μπορούν να μεταλλαχθούν

«Παγώνουν» οι κλήσεις από τις οκτώ AI κάμερες στην Αττική – Ο λόγος

Ελλάδα 31.01.2026
Γιατί δεν είναι δυνατή η αυτοματοποιημένη βεβαίωση και αποστολή προστίμων μέσω ψηφιακών ειδοποιήσεων από τις κάμερες AI

Νέο δημοσίευμα για την υγεία του Τραμπ: Γιατροί λένε ότι `είναι στα πρώτα στάδια άνοιας`

Κόσμος 31.01.2026
Ο Τραμπ `έχει πάθει εγκεφαλικό, κρατά το δεξί του χέρι με το αριστερό`

Βιολάντα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη φονική έκρηξη, οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν

Ελλάδα 31.01.2026
Στο επίκεντρο οι δεξαμενές προπανίου και οι καταγγελίες για οσμή αερίου πριν το δυστύχημα

Πέθανε η Κάθριν Ο’Χάρα, η μητέρα του Κέβιν από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι»

Κόσμος Χτες
Έφυγε σε ηλικία 71 ετών έχοντας αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Βιολάντα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Δύο εκρήξεις μέσα σε 6 δευτερόλεπτα

Ελλάδα Χτες
Nέες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως σοβαρές παραλείψεις, αλλά και καταγγελίες για αδιαφορία απέναντι σε προειδοποιητικά σημάδια που –όπως φαίνεται– είχαν εκδηλωθεί πολύ πριν από τη φονική έκρηξη.