E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Serial killer στην Κύπρο: Το «μυστικό» που παίρνει στη φυλακή ο «Ορέστης»

Tο μοναδικό τεκμήριο που κατάφερε να ξεφορτωθεί

Δημοσίευση 26/6/2019 | 20:07

Serial killer στην Κύπρο: Το «μυστικό» που παίρνει στη φυλακή ο «Ορέστης»

Τα θύματά του serial killer της Κύπρου ήταν αλλοδαπές γυναίκες τις οποίες εντόπιζε μέσω διάφορων εφαρμογών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι τοποθεσίες που πετούσε τα πτώματά τους ήταν καλά «μελετημένες».

Η ασχολία του ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, καθώς και η εργασία στην Εθνική Φρουρά ως ίλαρχος τού έδωσαν τις λύσεις για το πού θα κρύψει τα πτώματα των θυμάτων του. Από τη μέρα της αποκάλυψης του εγκλήματος, στις 14 Απριλίου, ο Νίκος Μεταξάς είχε χρόνο προκειμένου να ξεφορτωθεί τεκμήρια που τον ενοχοποιούσαν.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να απαλλαγεί από τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφηνε από τις συνομιλίες με τα θύματά του. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας και τα μέλη του Τμήματος Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «ξεσκόνισαν» όλα τα ίχνη του προκειμένου να οδηγηθούν στην εξιχνίαση του εγκλήματος που συγκλόνισε την Κύπρο.

Σύμφωνα με το sigmalive, ένα ήταν το μοναδικό τεκμήριο που κατάφερε να ξεφορτωθεί ο 35χρονος «Ορέστης» και αυτό παίρνει μαζί του στις φυλακές. Πρόκειται για το κινητό του τηλέφωνο για το οποίο έδωσε κάποιες πληροφορίες στους ανακριτές για το πού βρίσκεται. Παρά τις έρευνες που έγιναν σε συγκεκριμένα σημεία στα οποία ισχυρίστηκε ότι είχε πετάξει το κινητό, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί. Σημειώνεται πως η κάρτα sim την οποία ο 35χρονος αποπειράθηκε να καταπιεί κατά τη σύλληψή του ήταν της ίδιας συσκευής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το «μυστικό» που φαίνεται ότι παίρνει μαζί του είναι το κίνητρο που τον οδήγησε στα εγκλήματα. Ο ισχυρισμός μέσα από το χειρόγραφό του ότι δεν γνωρίζει τι τον οδήγησε στο έγκλημα καθώς επίσης και το ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση εμπειρογνωμόνων για να αναλύσουν το τι τον οδήγησε δεν θεωρείται ως «απάντηση» στο κίνητρο.

Περιγράφοντας τα γεγονότα η Κατηγορούσα Αρχή έκανε λόγο για «φθηνές δικαιολογίες» οι οποίες δόθηκαν από τον 35χρονο.

Σημειώνεται πως ο Νίκος Μεταξάς καταδικάστηκε σε επτά φορές ισόβια, μετά από διαδικασία εξπρές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης

Ελλάδα Χτες
Μέχρι τις 8 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με νεογέννητο βρέφος ‑ Δίωξη για εμπορία ανθρώπων

Ελλάδα Χτες
Συναγερμός στις Αρχές της Θεσσαλονίκης

Ουκρανία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον 2 νεκροί και ο δράστης

Λιοσίων: Παράσυρση ανήλικης με εγκατάλειψη – Σε σοβαρή κατάσταση το κορίτσι

Ελλάδα Χτες
Σε σοβαρή κατάσταση εισήχθη στο ΚΑΤ μια ανήλικη

Αίσιο τέλος για τον 7χρονο Βαγγέλη στη Θεσσαλονίκη που τον άρπαξε ο πατέρας του

Ελλάδα Χτες
Ο ανήλικος εντοπίστηκε από τις Αρχές και είναι καλά στην υγεία του

Πρώτες βουτιές για τους Αθηναίους

Ελλάδα Χτες
Σε ποιες περιοχές της χώρας «άγγιξε» τους 30°C ο υδράργυρος

Χειρουργείο για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι‑Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό» ‑ Είχε ειλεό

Ελλάδα Χτες
Σε επέμβαση για ειλεό υπεβλήθη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

Πρωτομαγιά: Τι μέρα «πέφτει» φέτος ‑ Οι υπόλοιπες αργίες του 2026

Ελλάδα Χτες
Τα επόμενα τριήμερα και οι ευκαιρίες για αποδράσεις μετά το Πάσχα

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για σημαντική αλλαγή ‑ Πότε ξεκινά

Καιρός Χτες
Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού με τον έμπειρο προγνώστη να προειδοποιεί για αλλαγή μέσα στην εβδομάδα

Ξεσπά για την υπόθεση Λαζαρίδη η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριό της

Ελλάδα Χτες
Οι πληγές του παρελθόντος φαίνεται να μην έχουν επουλωθεί πλήρως για την 60χρονη σήμερα γυναίκα

Αγρια επίθεση σε διαιτητή στη Ρόδο: Παίκτης σε τουρνουά μπάσκετ τον γρονθοκόπησε μετά από τεχνική ποινή

Αθλητικά Νέα Χτες
Μήνυση και έντονες αντιδράσεις για το περιστατικό βίας