E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Serial killer στην Κύπρο: Το «μυστικό» που παίρνει στη φυλακή ο «Ορέστης»

Tο μοναδικό τεκμήριο που κατάφερε να ξεφορτωθεί

Δημοσίευση 26/6/2019 | 20:07

Serial killer στην Κύπρο: Το «μυστικό» που παίρνει στη φυλακή ο «Ορέστης»

Τα θύματά του serial killer της Κύπρου ήταν αλλοδαπές γυναίκες τις οποίες εντόπιζε μέσω διάφορων εφαρμογών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι τοποθεσίες που πετούσε τα πτώματά τους ήταν καλά «μελετημένες».

Η ασχολία του ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, καθώς και η εργασία στην Εθνική Φρουρά ως ίλαρχος τού έδωσαν τις λύσεις για το πού θα κρύψει τα πτώματα των θυμάτων του. Από τη μέρα της αποκάλυψης του εγκλήματος, στις 14 Απριλίου, ο Νίκος Μεταξάς είχε χρόνο προκειμένου να ξεφορτωθεί τεκμήρια που τον ενοχοποιούσαν.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να απαλλαγεί από τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφηνε από τις συνομιλίες με τα θύματά του. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας και τα μέλη του Τμήματος Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «ξεσκόνισαν» όλα τα ίχνη του προκειμένου να οδηγηθούν στην εξιχνίαση του εγκλήματος που συγκλόνισε την Κύπρο.

Σύμφωνα με το sigmalive, ένα ήταν το μοναδικό τεκμήριο που κατάφερε να ξεφορτωθεί ο 35χρονος «Ορέστης» και αυτό παίρνει μαζί του στις φυλακές. Πρόκειται για το κινητό του τηλέφωνο για το οποίο έδωσε κάποιες πληροφορίες στους ανακριτές για το πού βρίσκεται. Παρά τις έρευνες που έγιναν σε συγκεκριμένα σημεία στα οποία ισχυρίστηκε ότι είχε πετάξει το κινητό, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί. Σημειώνεται πως η κάρτα sim την οποία ο 35χρονος αποπειράθηκε να καταπιεί κατά τη σύλληψή του ήταν της ίδιας συσκευής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το «μυστικό» που φαίνεται ότι παίρνει μαζί του είναι το κίνητρο που τον οδήγησε στα εγκλήματα. Ο ισχυρισμός μέσα από το χειρόγραφό του ότι δεν γνωρίζει τι τον οδήγησε στο έγκλημα καθώς επίσης και το ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση εμπειρογνωμόνων για να αναλύσουν το τι τον οδήγησε δεν θεωρείται ως «απάντηση» στο κίνητρο.

Περιγράφοντας τα γεγονότα η Κατηγορούσα Αρχή έκανε λόγο για «φθηνές δικαιολογίες» οι οποίες δόθηκαν από τον 35χρονο.

Σημειώνεται πως ο Νίκος Μεταξάς καταδικάστηκε σε επτά φορές ισόβια, μετά από διαδικασία εξπρές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανσέληνος Ιουλίου 2026: Πότε θα εμφανιστεί το «Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού»

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η προέλευση της ονομασίας της πανσελήνου του Ιουλίου – Τι φταίει για το μέγεθος και την πορτοκαλί απόχρωσή της

«Φέρτε φίλους στο Ντουμπάι και κερδίστε» – Το εμιράτο μοιράζει 700 ευρώ σε κατοίκους που προσκαλούν τουρίστες

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η κυβέρνηση διοχετεύει χρήματα για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που έχουν δεχτεί το πλήγμα του πολέμου

Διάρρηξη σπιτιού στον Βόλο εν ώρα διακοπών: Πήραν μέχρι και τα πιο απίθανα αντικείμενα

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν βήμα-βήμα τις κινήσεις των δραστών

Καύσωνας: Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στα όριά του το ηλεκτρικό σύστημα

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας διατηρείται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της μαζικής χρήσης κλιματιστικών

Το ChatGPT εξαπέλυσε μόνο του κυβερνοεπίθεση σε εταιρεία ‑ Ζούμε στην «αυγή» του Matrix;

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η OpenAI αποκάλυψε ότι προηγμένα μοντέλα ΤΝ του ChatGPT «παράκουσαν» τις εντολές και πραγματοποίησαν αυτόνομα κυβερνοεπίθεση εναντίον μιας νεοφυούς επιχείρησης.

Viral στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Εργαζόμενος χαϊδεύει διασωθέντα ζώα που έφτασαν με πτήση

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Στο βίντεο ο εργαζόμενος τα μεταφέρει με ιδιαίτερη προσοχή και ελέγχει αν είναι καλά

Blackout στην Αθήνα: Πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο κέντρο

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η διακοπή ηλεκτροδότησης που ξεκίνησε από τις 15:20 πλήττει Κυψέλη, Εξάρχεια, Κολωνάκι και άλλες γειτονιές, με φανάρια εκτός λειτουργίας και εγκλωβισμένους σε ανελκυστήρες.

Η Σαουδική Αραβία περνά το πυρηνικό κατώφλι ‑ Η συμφωνία Τραμπ που αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εγκρίνει συμφωνία πυρηνικής συνεργασίας διάρκειας έως και 30 ετών, η οποία αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την εμπλοκή αμερικανικών εταιρειών στην ανάπτυξη της σαουδαραβικής πυρηνικής βιομηχανίας

Βουλή: Αρση ασυλίας για την Ζωή Κωνσταντοπούλου ‑ Οργισμένη αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Με 160 ψήφους «υπέρ» της άρσης, 63 «κατά» και 6 «παρών»

Facebook, Instagram και Messenger «έπεσαν» ‑ Εκατοντάδες αναφορές από χρήστες

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Εκατοντάδες χρήστες αδυνατούν να συνδεθούν στις πλατφόρμες της Meta, με προβλήματα να εντοπίζονται τόσο στο web όσο και στις mobile εφαρμογές.

Τραγωδία σε ποταμό: Πέντε πνιγμοί σε αλυσιδωτή προσπάθεια διάσωσης

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Δύο ζευγάρια-γονείς ανήκουν στα θύματα, ενώ τα μικρά τους παιδιά έμειναν ορφανά στην όχθη του ποταμού Σάιοτο.

Πέθανε ο Γάλλος ατζέντης μοντέλων που έφερνε νεαρές γυναίκες σε επαφή με τον Τζέφρι Επστάιν

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Το όνομά του εντοπίζεται σε πάνω από 2.000 σημεία στα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την υπόθεση Επστάιν