E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πήρε πίσω την θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους ο σουλτάνος του Μπρουνέι

Μετά την παγκόσμια κατακραυγή

Δημοσίευση 6/5/2019 | 12:31

Πήρε πίσω την θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους ο σουλτάνος του Μπρουνέι

Μετά την παγκόσμια κατακραυγή για το θάνατο στους ομοφυλόφιλους ο σουλτάνος του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ ανέστειλε χθες την επιβολή θανατικής ποινής σε μια προσπάθεια κατευνασμού της παγκόσμιας κατακραυγής που προκάλεσε η ανακοίνωση των σχεδίων του.

Η γνωστοποίηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της μικρής αυτής χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας στις 3 Απριλίου προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή. Η νέα νομοθεσία, που βασίζεται στον ισλαμικό νόμο, τη σαρία, τιμωρεί την ομοφυλοφιλία, τη μοιχεία και τον βιασμό με θάνατο και την κλοπή με ακρωτηριασμό.

Το Μπρουνέι υπερασπίστηκε σταθερά το δικαίωμά του να εφαρμόσει τους νόμους του, στοιχεία των οποίων υιοθετήθηκαν για πρώτη φορά το 2014 και έκτοτε έχουν τροποποιηθεί σε διάφορες φάσεις.

Ωστόσο, σε μια σπάνια απάντηση στην κριτική που ασκήθηκε στο πετρελαιοπαραγωγό κράτος, ο σουλτάνος του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ ανέφερε πως η θανατική ποινή δεν θα εφαρμόζεται.

Κάποια εγκλήματα ήδη τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου στο Μπρουνέι, περιλαμβανομένων του φόνου εκ προμελέτης και της διακίνησης ναρκωτικών, αλλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκτελέσεις από το 1957 αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εφαρμογή του νόμου, που καταδικάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, προκάλεσε αντιδράσεις από διασημότητες -όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Έλτον Τζον- και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επιχείρησαν να μποϊκοτάρουν ξενοδοχεία ιδιοκτησίας του σουλτάνου, ανάμεσά τους το Dorchester στο Λονδίνο και το Beverley Hills Hotel στο Λος Άντζελες.

Πολλές πολυεθνικές εταιρείες έχουν ήδη επιβάλει απαγόρευση στο προσωπικό τους να χρησιμοποιεί ξενοδοχεία που ανήκουν στον σουλτάνο και κάποιες ταξιδιωτικές εταιρείες έχουν σταματήσει να προωθούν το Μπρουνέι ως τουριστικό προορισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Κόσμος 09.01.2026
Δήλωσε ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα συνεργάζονται καλά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια θα επενδυθούν από τις «μεγάλες πετρελαϊκές» εταιρείες στη χώρα της Νότιας Αμερικής

Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ στόχο στην πόλη Λβιβ ως «απάντηση» στην ουκρανική επίθεση στην κατοικία του Πούτιν

Κόσμος 09.01.2026
Ρωσική επίθεση με 242 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 36 πυραύλους σε ουκρανικές υποδομές - 500.000 Ρώσοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Ελλάδα 09.01.2026
Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού

Ροδόπη: Αγνοείται αγρότης – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Λίσσο ποταμό

Ελλάδα 09.01.2026
Αγωνία για την τύχη του ηλικιωμένου από το χωριό Μίρανα - Τον ψάχνουν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ

Ο καιρός αγριεύει και οι μετεωρολόγοι… διαφωνούν για το αν θα χιονίσει

Καιρός 09.01.2026
«Κάποιοι χαλάνε τη μετεωρολογική πιάτσα»

Επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου και Καιρίδη στη Βουλή: «Με ενοχλείτε» ‑ «Ασε μας καλέ κουκλίτσα μου»

Πολιτική 09.01.2026
Ο υπουργός Αμυνας ζήτησε συγγνώμη από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας

Ιράν: Kόπηκε η πρόσβαση στο Ίντερνετ και οι τηλεπικοινωνίες ‑ Στους δρόμους οι διαδηλωτές

Κόσμος 09.01.2026
Αναφορές για πυροβολισμούς - Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων - Στις φλόγες και αστυνομικά οχήματα

Πέθανε ο Χρήστος Πολίτης, ο «Γιάγκος Δράκος» της «Λάμψης»

Ελλάδα 09.01.2026
Από τη Λάμψη και τον ρόλο του Γιάγκου Δράκου μέχρι το Απλό Θέατρο και τον ελληνικό κινηματογράφο