E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιαγιά με τα τερλίκια: «Αμα πεθάνω να κάνουν κατάσχεση στο φέρετρο γιατί άλλα λεφτά δεν έχω»

Η αντίδραση της 90χρονης για το πρόστιμο από την Εφορία

Δημοσίευση 25/4/2019 | 11:31

Γιαγιά με τα τερλίκια: «Αμα πεθάνω να κάνουν κατάσχεση στο φέρετρο γιατί άλλα λεφτά δεν έχω»

Το ζήτημα της 90χρονης που είχε συλληφθεί τον Μάρτιο επειδή πουλούσε τερλίκια χωρίς άδεια σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης, επανήλθε στην επικαιρότητα με το πρόστιμο ύψους 2.600 ευρώ που επιβλήθηκε στη γυναίκα από την εφορία για μη τήρηση βιβλίων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η 90χρονη και η κόρη της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εξέφρασαν την απορία τους για το πρόστιμο και την αντιμετώπιση που λαμβάνουν από τις υπηρεσίες.

«Άμα πεθάνω να κάνουν κατάσχεση στο φέρετρο ή τα λεφτά που έχω φυλάξει για την ταφή μου γιατί άλλα λεφτά δεν έχω» ήταν η αντίδραση της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία επανέλαβε πως είχε μεταβεί στη λαϊκή προκειμένου να πουλήσει τις μάλλινες παντόφλες που έπλεκε μόλις δύο φορές, γιατί τα κρύα του χειμώνα δεν θα τις επέτρεπαν έτσι κι αλλιώς να πηγαίνει συχνά και να παραμένει για ώρα στο σημείο.

«Το έγκλημα της ήταν που βγήκε να πουλήσει τις παντόφλες για 3 ή 4 ευρώ ώστε να μπορεί να επιβιώσει» τόνισε η κόρη της ηλικιωμένης που εμφανίστηκε μαζί της στην κάμερα, βοηθώντας την να μιλήσει.

Για το θέμα της 90χρονης, πηγές της ΑΑΔΕ διευκρινίζουν ότι δεν έχει επιβληθεί οριστική πράξη προσδιορισμού του προστίμου, αλλά μόνο προσωρινή με βάση την αναφορά της Αστυνομίας. Σημειώνουν ότι ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επιδιώκει δίκαιη επίλυση του θέματος με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην υπέργηρη συμπολίτη μας.

Η ηλικιωμένη έζησε μια ακόμη άσχημη περιπέτεια μόλις δύο μέρες νωρίτερα, όταν και έπεσε θύμα ληστείας χάνοντας τον σταυρό της, ένα από τα λίγα αντικείμενα αξίας που έχει στην κατοχή της.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο σταυρός είχε και συναισθηματική αξία καθώς ήταν δώρο της κόρης της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντοπούλου: Συκοφαντίες τα περί μη καταβολής δεδουλευμένων ‑ Προαναγγέλλει μηνύσεις

Ελλάδα Χτες
«Ενεργό παρακράτος, οργανωμένο έγκλημα και απόπειρα πολιτικής εξόντωσης» – Όσα είπε για τις καταγγελίες

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Προκλητική παραγγελία ‑ εμπαιγμός για τις εκταφές

Ελλάδα Χτες
Δικηγόρος κάνει λόγο για διάταγμα «δικτατορικού τύπου» με τελεσίγραφα και διαδικασίες άρον-άρον

«Μαζεύανε τα πτώματα και τα ρίχνανε σαν τσουβάλια» – Συγκλονίζει μάρτυρας της εκτέλεσης των 200 Ελλήνων από τους ναζί στην Καισαριανή

Ελλάδα Χτες
Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή μεγάλωσαν με το τραύμα εκείνης της ημέρας. Ο πόνος μεταφέρθηκε στις επόμενες γενιές, ως ζωντανή υπενθύμιση μιας βαρβαρότητας που έμεινε ατιμώρητη.

Βιολάντα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των υδραυλικών για τους σωλήνες – «Εγώ είμαι το αφεντικό και θα το κάνεις όπως σου λέω»

Ελλάδα Χτες
Θάψαμε τους σωλήνες προπανίου χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας ισχυρίζεται ένας από τους υδραυλικούς λέγοντας ότι αυτές ήταν οι εντολές του ιδιοκτήτη της Βιολάντα

ΔΥΠΑ: Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες – Σε ποιους απευθύνεται

Οικονομία Χτες
Ποια είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δίκη για τα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της έδρας

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα οδηγούσε ένα πατίνι σε δρόμο στην Κρήτη και παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα

Κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο ρέμα Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη ‑ Δείτε βίντεο

Καιρός Χτες
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, για να βοηθήσουν τον οδηγό

Φρένο στις ενοχλητικές κλήσεις: 50.000 ευρώ αποζημίωση για τηλεφωνικό μάρκετινγκ

Ελλάδα Χτες
Κατώτατη αποζημίωση 10.000 ευρώ ανά παράβαση και σαφές μήνυμα συμμόρφωσης στην αγορά

Νέα απεργία στα θέατρα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ‑ Ποιοι εξαιρούνται

Ελλάδα Χτες
Κύριο αίτημα της απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογκών Συμβάσεων Εργασίας

Θλίψη στο Mega: Πέθανε ξαφνικά ο Κώστας Κοσμίδης

Ελλάδα Χτες
Ο 52χρονος «έφυγε» ξαφνικά το βράδυ προδομένος από την καρδιά του