E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιαγιά με τα τερλίκια: «Αμα πεθάνω να κάνουν κατάσχεση στο φέρετρο γιατί άλλα λεφτά δεν έχω»

Η αντίδραση της 90χρονης για το πρόστιμο από την Εφορία

Δημοσίευση 25/4/2019 | 11:31

Γιαγιά με τα τερλίκια: «Αμα πεθάνω να κάνουν κατάσχεση στο φέρετρο γιατί άλλα λεφτά δεν έχω»

Το ζήτημα της 90χρονης που είχε συλληφθεί τον Μάρτιο επειδή πουλούσε τερλίκια χωρίς άδεια σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης, επανήλθε στην επικαιρότητα με το πρόστιμο ύψους 2.600 ευρώ που επιβλήθηκε στη γυναίκα από την εφορία για μη τήρηση βιβλίων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η 90χρονη και η κόρη της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εξέφρασαν την απορία τους για το πρόστιμο και την αντιμετώπιση που λαμβάνουν από τις υπηρεσίες.

«Άμα πεθάνω να κάνουν κατάσχεση στο φέρετρο ή τα λεφτά που έχω φυλάξει για την ταφή μου γιατί άλλα λεφτά δεν έχω» ήταν η αντίδραση της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία επανέλαβε πως είχε μεταβεί στη λαϊκή προκειμένου να πουλήσει τις μάλλινες παντόφλες που έπλεκε μόλις δύο φορές, γιατί τα κρύα του χειμώνα δεν θα τις επέτρεπαν έτσι κι αλλιώς να πηγαίνει συχνά και να παραμένει για ώρα στο σημείο.

«Το έγκλημα της ήταν που βγήκε να πουλήσει τις παντόφλες για 3 ή 4 ευρώ ώστε να μπορεί να επιβιώσει» τόνισε η κόρη της ηλικιωμένης που εμφανίστηκε μαζί της στην κάμερα, βοηθώντας την να μιλήσει.

Για το θέμα της 90χρονης, πηγές της ΑΑΔΕ διευκρινίζουν ότι δεν έχει επιβληθεί οριστική πράξη προσδιορισμού του προστίμου, αλλά μόνο προσωρινή με βάση την αναφορά της Αστυνομίας. Σημειώνουν ότι ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επιδιώκει δίκαιη επίλυση του θέματος με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην υπέργηρη συμπολίτη μας.

Η ηλικιωμένη έζησε μια ακόμη άσχημη περιπέτεια μόλις δύο μέρες νωρίτερα, όταν και έπεσε θύμα ληστείας χάνοντας τον σταυρό της, ένα από τα λίγα αντικείμενα αξίας που έχει στην κατοχή της.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο σταυρός είχε και συναισθηματική αξία καθώς ήταν δώρο της κόρης της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Η στιγμή που ο 19χρονος εισβάλλει στο σχολείο και ανοίγει πυρ προτού αυτοκτονήσει

Κόσμος 14.04.2026
Ο ένοπλος, πρώην μαθητής του σχολείου, τραυμάτισε 16 άτομα (10 μαθητές, 4 εκπαιδευτικούς, έναν αστυνομικό και τον εργαζόμενο στο κυλικείο) και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Παξοί: «Θέλω να τον ξαναδώ», λέει η αδερφή του 15χρονου που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο

Ελλάδα 14.04.2026
Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον 17χρονο τραυματία

Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία στην Τούμπα και πέρασαν το Πάσχα εκεί

Ελλάδα 14.04.2026
Προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν διάφορα έπιπλα και αντικείμενα

Σούπερ μάρκετ: Έρχονται ανατιμήσεις «φωτιά» μετά το Πάσχα

Οικονομία 14.04.2026
Το «ταβάνι» στις προσφορές και οι έλεγχοι της Αρχής Εποπτείας στα σούπερ μάρκετ

Ποιοι πληρώνονται άμεσα: 49 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς έως 17 Απριλίου

Οικονομία 14.04.2026
Τι αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Κεφαλονιά: Νεκρή 19χρονη σε κεντρική πλατεία στο Αργοστόλι

Ελλάδα 14.04.2026
«Γρίφος» τα αίτια θανάτου

«Στέγνωσε» το Fuel Pass, έρχονται νέες αυξήσεις

Οικονομία 14.04.2026
Μαύρη επιστροφή για τους εκδρομείς

Έκτακτα μέτρα στη Γερμανία: Μείωση φόρων στα καύσιμα και επίδομα 1.000 ευρώ στους εργαζόμενους

Κόσμος 14.04.2026
«Θα αισθανόμαστε τις συνέπειες αυτού του πολέμου για πολύ καιρό ακόμη, ακόμα και μετά τη λήξη του»