E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χιόνια, βροχές και νέο κύμα κακοκαιρίας

Πού και πότε θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα

Δημοσίευση 21/1/2019 | 08:30

Χιόνια, βροχές και νέο κύμα κακοκαιρίας

Βροχερός αναμένεται ο καιρός σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου. Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από το βράδυ στο Ιόνιο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού ενώ πιθανώς νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρές, με βαθμιαία εξασθένηση στα ανατολικά.

Τοπικές χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες και μέχρι τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές, πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και τη νύχτα πιθανώς στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο με παροδικές ασθενείς βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες νωρίς το πρωί στα νότια. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου από το βράδυ.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και θα εξασθενήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές και βραδινές ώρες. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων νωρίς το πρωί στα νότια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο «Ανακαινίζω»: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις, οι εργασίες που επιδοτούνται

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Θα επιδοτήσει ποσοστό έως και 95% της δαπάνης, ανάλογα με τα δεδομένα των δικαιούχων

Ελευσίνα: Ένας νεκρός και 3 τραυματίες από το τροχαίο στην Αθηνών ‑ Κορίνθου

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός του σοβαρού τροχαίου

ΑΑΔΕ: Φακελώνει και σκανάρει 4,8 εκατ. οφειλέτες

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα PARE

Λύκεια: Σε περίοδο εξετάσεων από σήμερα οι μαθητές όλης της χώρας

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές

Τραγωδία στη Ρόδο: Μάνα και κόρη τα θύματα του φονικού τροχαίου στο Αφάντου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο οδηγός του άλλου οχήματος κρατείται από την αστυνομία

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2‑2: «Αυτοκτόνησε» ο ΠΑΟΚ και έχασε την 2η θέση μαζί με τα προκριματικά του Champions League

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έκλεισε η σεζόν για τους «ασπρόμαυρους»

Ρόδος: Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο τους ανετράπη μετά από σφοδρή σύγκρουση

Ελλάδα Χτες
Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Αφάντου στην Ρόδο, με δύο γυναίκες να χάνουν τη ζωή τους έπειτα από σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων

Αγιοι Ανάργυροι: «Είχα να καθαρίσω δυο μέρες, γι’ αυτό αντίκρισαν αυτές τις εικόνες» υποστήριξε η μητέρα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είχε γίνει και στο παρελθόν ανώνυμη αναφορά για την οικογένεια, πριν από περίπου δύο χρόνια

H Starbucks απολύει εργαζόμενους στις ΗΠΑ και κάνει reset στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρει μέρος του προσωπικού στο Νάσβιλ λόγω των χαμηλότερων φόρων και μισθών

Η Μαρία Καρυστιανού στον Αρειο Πάγο για το νέο κόμμα τη Δευτέρα – «Είναι επίσημο πλέον το ξεκίνημα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Γράφουμε όλοι μαζί τη σωστή και την καλή ιστορία» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Καρυστιανού