E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βάρβαρες συνθήκες σε σφαγεία ‑ Κοτόπουλα παγώνουν μέχρι θανάτου ή βράζονται ζωντανά

Περιστατικά που σοκάρουν στα σφαγεία των ΗΠΑ

Δημοσίευση 17/12/2018 | 18:25

Βάρβαρες συνθήκες σε σφαγεία ‑ Κοτόπουλα  παγώνουν μέχρι θανάτου ή βράζονται ζωντανά

Κοτόπουλα που παγώνουν αργά μέχρι θανάτου, βράζονται ζωντανά και ασφυκτιούν στριμωγμένα σε κλουβιά είναι μεταξύ εκατοντάδων σοκαριστικών περιστατικών κακοποίησης που καταγράφηκαν στα σφαγεία των ΗΠΑ.   

Μια έρευνα από τον Guardian και το Γραφείο Διερευνητικής Δημοσιογραφίας εξέτασε εκατοντάδες αρχεία καταγραφής που περιγράφουν περιστατικά σε ολόκληρη τη χώρα. Τα τελευταία χρόνια, οι επιθεωρητές κατέγραψαν πολυάριθμα περιστατικά βαρβαρότητας και συνθηκών που προκαλούν ανησυχία στη Βρετανία. Τα ευρήματα του Guardian πυροδότησαν ανησυχίες ότι μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ μετά το Brexit θα μπορούσε να πλημμυρίσει με κοτόπουλα που έχουν περάσει αντίστοιχες διαδικασίες τη χώρα.   

Πολλά πτηνά βρήκαν βασανιστικό θάνατο σε ιμάντες που χάλασαν ενώ πολλά ζεματίστηκαν ζωντανά καθώς υπήρξαν μηχανικά προβλήματα και ανεκπαίδευτοι υπάλληλοι. Χιλιάδες πτηνά πέθαναν από θερμική καταπόνηση μετά από ταξίδι ή αναμονή σε φορτηγά σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών ή μένοντας σε συνθήκες παγετού κλειδωμένα σε φορτηγά. Σε ένα περιστατικό, τον περασμένο Ιανουάριο, περισσότερα από 34.000 κοτόπουλα πάγωσαν μέχρι θανάτου, καθώς έμειναν έξω από σφαγείο σε φορτηγό.   

Οι παραβιάσεις που εξετάστηκαν και βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας σημειώθηκαν μεταξύ του 2014 και του τρέχοντος έτους σε μερικούς από τους μεγαλύτερους εκτροφείς και σφαγείς πουλερικών στη χώρα, αλλά και μεγάλε μονάδες. Τα αρχεία, που φυλάσσονται από την Υπηρεσία Ασφάλειας και Έλεγχου Τροφίμων (FSIS) του USDA, αρχικά ελήφθησαν μετά από αιτήματα από ακτιβιστικές ομάδες.   

Τα πτηνά που έχουν πεθάνει με άλλα μέσα από τις εγκεκριμένες μεθόδους σφαγής θεωρούνται «νοθευμένα» και δεν μπορούν να πωληθούν ως κρέας. Αν πολλά κοτόπουλα πνιγούν ζωντανά σε δεξαμενή αποδεικνύεται ότι το εργοστάσιο «έχει χάσει τον έλεγχο της διαδικασίας» του - αυτό μπορεί να είναι λόγος για αναφορά μη συμμόρφωσης.   

Ο πραγματικός αριθμός των πτηνών που επηρεάζονται είναι αδύνατο να υπολογιστεί. Οι αναφορές συνήθως γίνονται μόνο αφού θεωρηθεί ότι έχουν βλάψει περισσότερα από έξι ζώα ταυτόχρονα και οι επιθεωρητές δεν είναι πάντοτε παρόντες για να βεβαιώσουν παραβίαση. Μερικές από τις εγκαταστάσεις δείχνουν ξεκάθαρα σημάδια μη συμμόρφωσης καθώς εμφανίζονται ξανά και ξανά στις λίστες με τα περιστατικά.   

Η ευθύνη για τον έλεγχο και τη ρύθμιση είναι περίπλοκη γραφειοκρατικά λόγω του συστήματος των υπηρεσιών που αν και δέχονται πιέσεις πετάνε το μπαλάκι η μία στην άλλη. Η αμερικανική βιομηχανία πουλερικών σφαγιάζει περίπου 9 δισεκατομμύρια πτηνά κάθε χρόνο, αριθμός που η κυβέρνηση Τραμπ ελπίζει να αυξήσει σημαντικά. Τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση δημοσίευσε ένα σχέδιο που επιτρέπει στις μονάδες να ανεβάσουν την ταχύτητα επεξεργασίας τους από το προηγούμενο ανώτατο όριο 140 πτηνών ανά λεπτό σε 175. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις