E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πότε θα πληρωθούν όσοι υποβάλουν αίτηση από σήμερα για το κοινωνικό μέρισμα

Αναλυτικά η διαδικασία, ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία

Δημοσίευση 12/12/2018 | 11:25

Πότε θα πληρωθούν όσοι υποβάλουν αίτηση από σήμερα για το κοινωνικό μέρισμα

Διαρκείς είναι οι «επισκέψεις» των φορολογούμενων στην πλατφόρμα koinonikomerisma.gr, όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις όσων διεκδικούν το κοινωνικό μέρισμα. Οι πρώτοι που υπέβαλαν αίτηση έως και χθες, εφόσον δικαιούνται το μέρισμα, θα δουν το ποσό να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους την Παρασκευή.

Όσοι καταχωρίσουν από σήμερα τα στοιχεία τους στην αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα, θα πληρωθούν στις 28 Δεκεμβρίου, οπότε και κλείνει το σύστημα.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης είναι η 21η Δεκεμβρίου, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Εντωμεταξύ, το λάθος που είχε προκύψει με την 5ετή διαμονή είναι σε διαδικασία διόρθωσης, και σε ορισμένους δικαιούχους έχει ήδη διορθωθεί, ενώ σε άλλους είναι διαδικασία σε εξέλιξη. Σε αρκετές περιπτώσεις το λάθος διορθώνεται με τον επανέλεγχο της αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται επίσης στα στοιχεία για τη διασταύρωση του πεδίου του ΑΦΜ στο IBAN του λογαριασμού. Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως: «Σε περίπτωση που από λάθος δηλωθεί ενεργός λογαριασμός ΙΒΑΝ ο οποίος δεν ανήκει στο δικαιούχο ή συνδικαιούχο του μερίσματος (ανήκει δηλαδή σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο), ενδέχεται η πληρωμή να προχωρήσει κανονικά καθώς δεν είναι πάντοτε δυνατός ο έλεγχος του συνδυασμού του ΑΦΜ με το ΙΒΑΝ. Σε αυτή την περίπτωση θα εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα από κάποιον άλλον. Απαιτείται επομένως μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση του πεδίου του ΙΒΑΝ».

Σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ, έως χθες είχαν εγκριθεί περισσότερες από ένα εκατομμύριο αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θερμότερο το φετινό καλοκαίρι για την Ελλάδα: Τι δείχνουν οι χάρτες για τους Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Η «ανάγνωση» του καιρού για το καλοκαίρι από τον Γιώργο Τσατραφύλλια

Τραγωδία στο Πήλιο: Βρέθηκε νεκρό 9χρονο αγοράκι στη Ζαγορά

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Φέρεται να άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του

Μη ασφαλείς φορτιστές και παιδικά παιχνίδια με χημικά πουλάει η Temu: Τεράστιο πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Πολλά από τα προϊόντα αποτυγχάνουν στους ελέγχους ασφαλείας

Πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ στην κινεζική Temu για παράνομα προϊόντα επέβαλε η Κομισιόν

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ στη γιγάντια κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Temu επειδή προσφέρει στην πλατφόρμα της παράνομα προϊόντα επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Επιστροφή εισφορών ύψους 433.000 ευρώ σε επαγγελματίες ‑ Ποιοι θα πάρουν χρήματα πίσω

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Στην 9η διαδοχική καταβολή επιστροφών αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς προχωρά η Διοίκηση του e-Ε.Φ.Κ.Α.

YouTube: Η νέα καινοτομία που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Το YouTube επιδιώκει να διευκολύνει τους χρήστες να ξεχωρίζουν αν ένα βίντεο έχει δημιουργηθεί με τη χρήση εργαλείων παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (generative AI)

Ελβετία: Ανδρας επιτέθηκε σε περαστικούς σε σιδηροδρομικό σταθμό – Φώναζε «Αλλάχου Ακμπαρ»

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Σύμφωνα με την εφημερίδα 20 Minuten, την ώρα της επίθεσης ομάδα μαθητών περνούσε από τον σταθμό

Κωνσταντινούπολη: Ταύρος έσπασε βιτρίνα και μπήκε σε κομμωτήριο

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Βίντεο κατέγραψε τις στιγμές αναστάτωσης μέσα στην επιχείρηση

Ο Τραμπ κατέθεσε εκ νέου αγωγή δυσφήμισης ύψους 10 δισ. δολ. κατά της WSJ για την υπόθεση Επστάιν

Κόσμος 28.05.2026
Προηγούμενη εκδοχή της προσφυγής είχε απορριφθεί από δικαστήριο λόγω νομικών κενών και ελλείψεων

Γιώργος Μυλωνάκης: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Βελτιώθηκε η υγεία του

Πολιτική 28.05.2026
Τι λένε οι τελευταίες εκτιμήσεις