E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντετοκούνμπο: Έχασα τον ύπνο μου με τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση

Ωραία η κίνηση του Τσίπρα

Δημοσίευση 5/12/2018 | 11:43

Αντετοκούνμπο: Έχασα τον ύπνο μου με τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην ΕΡΤ και για το πρόσφατο κρούσμα ρατσισμού εις βάρος του αδερφού του, Θανάση, τονίζοντας ότι έχασε τον ύπνο του όταν έγινε το συμβάν. «Δεν το έκανα πιο πολύ για εμένα και τον Θανάση, το έκανα για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό στη ζωή τους», επεσήμανε.

Αναλυτικά μίλησε για:

-για την ήττα από τους Νικς: «Σίγουρα κάθε ήττα πονάει. Στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε ματς. Σήμερα δεν ήμασταν όσο καλοί θέλαμε, θα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Πρέπει να το διαχειρίζεσαι αυτό. Προσπαθώ να είμαι όσο σταθερός γίνεται».

-το παρατσούκλι Superman που είπε ο Σακίλ Ο’ Νιλ: «Είναι τεράστιο κοπλιμέντο, πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του NBA. Δεν θέλω να είμαι ο σούπερμαν, θέλω να παραμείνω ο Γιάννης. Ο Greek Freak».

-τη βελτίωσή του: «Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω την ομάδα μου για να κάνει νίκες. Να κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίζει η ομάδα μου. Βγαίνω πιο έξω για να κάνω ό,τι χρειάζεται. Να παίρνω ριμπάουντ, να πασάρω την μπάλα, να σκοράρω».

-τον ρατσισμό στο πρόσωπο του αδερφού του Θανάση και τη δική του αντίδραση: «Σίγουρα περίμενα ότι θα γίνει ένας ντόρος με το ποστάρισμά μου. Δεν έχω μιλήσει ξανά για τέτοιο θέμα. Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που λες ότι φτάνει ως εδώ. Που λες ότι δεν πάει πιο κάτω. Έχασα τον ύπνο μου, στεναχωρήθηκα πολύ. Πιο πολύ δεν το έκανα για εμένα και τον Θανάση, το έκανα για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό στη ζωή τους. Ήταν ωραία και η κίνηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που φόρεσε τη γαλανόλευκη φανέλα. Αν μπορεί να βγει κάποιος κατά του Θανάση, που εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει στον Παναθηναϊκό, τι θα πει κάποιος για ένα παιδί στο δημοτικό. Φανταστείτε τι θα πει κάποιος σε ένα παιδί 5-7 χρονών. Ο Θανάσης εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει με την ψυχή του, το διασκεδάζει περισσότερο από τον καθένα εκεί έξω».

-τη στήριξη από τους Έλληνες: «Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξή τους. Είναι ωραίο να βλέπω ελληνικές σημαίες στο γήπεδο και να ακούω ανθρώπους που φωνάζουν το όνομά μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.