E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντετοκούνμπο: Έχασα τον ύπνο μου με τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση

Ωραία η κίνηση του Τσίπρα

Δημοσίευση 5/12/2018 | 11:43

Αντετοκούνμπο: Έχασα τον ύπνο μου με τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην ΕΡΤ και για το πρόσφατο κρούσμα ρατσισμού εις βάρος του αδερφού του, Θανάση, τονίζοντας ότι έχασε τον ύπνο του όταν έγινε το συμβάν. «Δεν το έκανα πιο πολύ για εμένα και τον Θανάση, το έκανα για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό στη ζωή τους», επεσήμανε.

Αναλυτικά μίλησε για:

-για την ήττα από τους Νικς: «Σίγουρα κάθε ήττα πονάει. Στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε ματς. Σήμερα δεν ήμασταν όσο καλοί θέλαμε, θα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Πρέπει να το διαχειρίζεσαι αυτό. Προσπαθώ να είμαι όσο σταθερός γίνεται».

-το παρατσούκλι Superman που είπε ο Σακίλ Ο’ Νιλ: «Είναι τεράστιο κοπλιμέντο, πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του NBA. Δεν θέλω να είμαι ο σούπερμαν, θέλω να παραμείνω ο Γιάννης. Ο Greek Freak».

-τη βελτίωσή του: «Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω την ομάδα μου για να κάνει νίκες. Να κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίζει η ομάδα μου. Βγαίνω πιο έξω για να κάνω ό,τι χρειάζεται. Να παίρνω ριμπάουντ, να πασάρω την μπάλα, να σκοράρω».

-τον ρατσισμό στο πρόσωπο του αδερφού του Θανάση και τη δική του αντίδραση: «Σίγουρα περίμενα ότι θα γίνει ένας ντόρος με το ποστάρισμά μου. Δεν έχω μιλήσει ξανά για τέτοιο θέμα. Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που λες ότι φτάνει ως εδώ. Που λες ότι δεν πάει πιο κάτω. Έχασα τον ύπνο μου, στεναχωρήθηκα πολύ. Πιο πολύ δεν το έκανα για εμένα και τον Θανάση, το έκανα για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό στη ζωή τους. Ήταν ωραία και η κίνηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που φόρεσε τη γαλανόλευκη φανέλα. Αν μπορεί να βγει κάποιος κατά του Θανάση, που εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει στον Παναθηναϊκό, τι θα πει κάποιος για ένα παιδί στο δημοτικό. Φανταστείτε τι θα πει κάποιος σε ένα παιδί 5-7 χρονών. Ο Θανάσης εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει με την ψυχή του, το διασκεδάζει περισσότερο από τον καθένα εκεί έξω».

-τη στήριξη από τους Έλληνες: «Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξή τους. Είναι ωραίο να βλέπω ελληνικές σημαίες στο γήπεδο και να ακούω ανθρώπους που φωνάζουν το όνομά μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταδίωξη ανήλικου δικυκλιστή που έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα της Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 02.12.2025
Πρόκειται για 16χρονο Ρομά που έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο όλη η χώρα – Γιατί τραβούν χειρόφρενο

Ελλάδα 02.12.2025
Τι ζητούν οι επαγγελματίες οδηγοί

Σχολεία: Γιατί δεν θα γίνει μάθημα στις 3 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 02.12.2025
Το Υπουργείο Παιδείας καθορίζει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου ως μια διαφορετική σχολική ημέρα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Επίδομα θέρμανσης: Λήγει η προθεσμία ‑ Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

Οικονομία 02.12.2025
Πότε εκπνέει η διορία για το επίδομα θέρμανσης

«Σαρώνουν» τα αλβανικά ΑΦΜ ‑ Πρωτιά στον κλάδο των αλλοδαπών επιχειρηματιών στην Ελλάδα

Ελλάδα 02.12.2025
Τον δικό τους αγώνα για να αναδειχθούν στην ελληνική επικράτεια έχουν δώσει περισσότεροι από 4.500 Αλβανοί

Νέα πρόκληση στο Αιγαίο: Τουρκικές μηχανότρατες παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Ελλάδα 02.12.2025
Καταγγελίες για συνοδεία από τουρκική ακτοφυλακή

Με μηνύσεις απειλεί η δασκάλα από το Λουτράκι που κατήγγειλε τον 6χρονο μαθητή για θωπεία

Ελλάδα Χτες
Η 55χρονη εικαστικός παραμένει εκτός σχολείων μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ

Κυρανάκης: Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ φταίνε τα μπλόκα και οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Πολιτική Χτες
Προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών εναντίον των δυναμικών αγροτικών κινητοποιήσεων που η κυβέρνηση αντιμετώπισε με αστυνομική βία.

«Φραπές»: Θα πάω στην Εξεταστική, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα – Θα τρέχουν πολλοί

Ελλάδα Χτες
Ο Γιώργος Ξυλούρης ή «Φραπές», αφού έγινε «λαγός» στην Εξεταστική, τώρα απειλεί με «αποκαλύψεις» στις 11 Δεκεμβρίου - «Όλα νόμιμα» επιμένει για τα λαχεία ο Ανδρέας Στρατάκης ή «Χασάπης»

Χαλκιδική: Νεκρός 79χρονος που καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου

Ελλάδα Χτες
Ο άτυχος άνδρας δε φαίνεται να ήταν επαγγελματίας υλοτόμος, αλλά να επιχείρησε να κόψει ξύλα για προσωπική χρήση