E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντετοκούνμπο: Έχασα τον ύπνο μου με τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση

Ωραία η κίνηση του Τσίπρα

Δημοσίευση 5/12/2018 | 11:43

Αντετοκούνμπο: Έχασα τον ύπνο μου με τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην ΕΡΤ και για το πρόσφατο κρούσμα ρατσισμού εις βάρος του αδερφού του, Θανάση, τονίζοντας ότι έχασε τον ύπνο του όταν έγινε το συμβάν. «Δεν το έκανα πιο πολύ για εμένα και τον Θανάση, το έκανα για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό στη ζωή τους», επεσήμανε.

Αναλυτικά μίλησε για:

-για την ήττα από τους Νικς: «Σίγουρα κάθε ήττα πονάει. Στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε ματς. Σήμερα δεν ήμασταν όσο καλοί θέλαμε, θα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Πρέπει να το διαχειρίζεσαι αυτό. Προσπαθώ να είμαι όσο σταθερός γίνεται».

-το παρατσούκλι Superman που είπε ο Σακίλ Ο’ Νιλ: «Είναι τεράστιο κοπλιμέντο, πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του NBA. Δεν θέλω να είμαι ο σούπερμαν, θέλω να παραμείνω ο Γιάννης. Ο Greek Freak».

-τη βελτίωσή του: «Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω την ομάδα μου για να κάνει νίκες. Να κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίζει η ομάδα μου. Βγαίνω πιο έξω για να κάνω ό,τι χρειάζεται. Να παίρνω ριμπάουντ, να πασάρω την μπάλα, να σκοράρω».

-τον ρατσισμό στο πρόσωπο του αδερφού του Θανάση και τη δική του αντίδραση: «Σίγουρα περίμενα ότι θα γίνει ένας ντόρος με το ποστάρισμά μου. Δεν έχω μιλήσει ξανά για τέτοιο θέμα. Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που λες ότι φτάνει ως εδώ. Που λες ότι δεν πάει πιο κάτω. Έχασα τον ύπνο μου, στεναχωρήθηκα πολύ. Πιο πολύ δεν το έκανα για εμένα και τον Θανάση, το έκανα για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό στη ζωή τους. Ήταν ωραία και η κίνηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που φόρεσε τη γαλανόλευκη φανέλα. Αν μπορεί να βγει κάποιος κατά του Θανάση, που εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει στον Παναθηναϊκό, τι θα πει κάποιος για ένα παιδί στο δημοτικό. Φανταστείτε τι θα πει κάποιος σε ένα παιδί 5-7 χρονών. Ο Θανάσης εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει με την ψυχή του, το διασκεδάζει περισσότερο από τον καθένα εκεί έξω».

-τη στήριξη από τους Έλληνες: «Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξή τους. Είναι ωραίο να βλέπω ελληνικές σημαίες στο γήπεδο και να ακούω ανθρώπους που φωνάζουν το όνομά μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά κτηνοτρόφος τα 450 πρόβατά του, όλα ντόπιας ιστορικής φυλής

Ελλάδα Χτες
Εκατοντάδες ζώα της φυλής του Ρουμλουκίου θα θανατωθούν λόγω της ευλογιάς

Βρετανία: Διαδηλωτές πέταξαν φαγητό στο Αυτοκρατορικό Στέμμα του Κράτους‑ Tέσσερις συλλήψεις

Κόσμος Χτες
Πρόκειται για το στέμμα που φόρεσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ καθώς έφευγε από την τελετή στέψης του το 2023

Οργή Μασκ μετά το πρόστιμο στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση

Κόσμος Χτες
Tι έγραψε ο δισεκατομμυριούχος

Τι ακολουθεί μετά τον Byron: Ερχεται έντονος και επίμονος αντικυκλώνας, λέει ο Θ. Κολυδάς

Καιρός Χτες
Η προοπτική του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή με αυτοκίνητο που τούμπαρε στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο - Το ατύχημα σημειώθηκε σε τούνελ πάνω από το Παληό Καβάλας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Ελλάδα Χτες
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς που έκλεισαν με εντολή ΕΛ.ΑΣ. χωρίς στάση

Τραγωδία στην Ζάκυνθο: Νεκρό παιδί 18 μηνών μετά από επίθεση σκύλου

Ελλάδα Χτες
Το παιδί βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του

Οικογενειάρχης μετά από 3,5 χρόνια ο μοναχικός κύκνος της Καστοριάς που είχε χάσει το ταίρι του

Ελλάδα Χτες
Ο κύκνος της Καστοριάς βρήκε ξανά την ελπίδα και την αγάπη στην Ιωάννινα με τη νέα του οικογένεια

Λαμία: Σοβάδες έπεσαν στο κεφάλι περαστικού ‑ Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Η συνεχή βροχή έφερε προβλήματα στα παλιά κτήρια

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε θανατηφόρο τροχαίο στη Σούδα

Ελλάδα Χτες
Ο 45χρονος που κινούνταν με το αναπηρικό του αμαξίδιο, στην οδό Αγίου Νικολάου, στην Σούδα, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ