E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μέι: Η συμφωνία για το Brexit διασφαλίζει το συμφέρον του βρετανικού λαού

«Λυπάμαι κάποιοι υπουργοί διάλεξαν να φύγουν»

Δημοσίευση 15/11/2018 | 19:41

Μέι: Η συμφωνία για το Brexit διασφαλίζει το συμφέρον του βρετανικού λαού

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας διεμήνυσε ότι η συμφωνία για το Brexit διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο το συμφέρον του βρετανικού λαού.

«Είμαι έτοιμη να προστατεύσω τα πράγματα που είναι σημαντικά για εμάς», ανέφερε η Τερέζα Μέι, προσθέτοντας ότι το Brexit δεν είναι εύκολη διαδικασία κι ότι χρειάζονται θυσίες.

«Η προσέγγισή μου από την αρχή ήταν να βάλω πρώτα το δημόσιο συμφέρον. Όχι το κομματικό και σίγουρα όχι το προσωπικό» τόνισε η Μέι, ενώ λίγο νωρίτερα είχε πει ότι η θέση του πρωθυπουργού αποτελεί μεν μεγάλη τιμή, ωστόσο έχει βαριά καθήκοντα.

«Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν από την αρχή, μετά από 40 χρόνια», ανέφερε για τις διαδικασίες στις Βρυξέλλες, εξηγώντας ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αγγίζει σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής και της ασφάλειας των πολιτών.

Αναφερόμενη στην ανταρσία που αντιμετωπίζει στο κόμμα της, αλλά και στην πιθανότητα διαίρεσης, η Τερέζα Μέι επισήμανε με νόημα ότι ο βρετανικός λαός στήριξε την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Ως εκ τούτου, σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν και οι βουλευτές, που καλούνται να διασφαλίσουν ότι θα πρέπει «μα φύγουμε με τρόπο που είναι καλό για το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι βουλευτές του κόμματος θα δουν τη συμφωνία και θα αναγνωρίσουν τη σημασία της, που είναι να προστατεύσουν τα συμφέροντα του βρετανικού λαού».

Επίσης, τόνισε ότι καθήκον της ως πρωθυπουργός είναι να πάρει τις σωστές αποφάσεις κι όχι τις εύκολες αποφάσεις.

«Όχι σε αναστροφή του Brexit»

Η Μέι απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μην υπάρξει Brexit, καθώς όπως είπε, είναι καθήκον των πολιτικών να σεβαστούν την ψήφου του βρετανικού λαού στο δημοψήφισμα. Ως εκ τούτου, η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ είναι δεδομένο ότι θα γίνει στις 29 Μαρτίου 2019.

Επίσης, απέρριψε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, καθώς θα πρέπει να τηρηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Λυπάμαι κάποιοι υπουργοί διάλεξαν να φύγουν»

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο μπαράζ παραιτήσεων υπουργών από την κυβέρνηση.

«Λυπάμαι που ορισμένοι υπουργοί διάλεξαν να φύγουν από την κυβέρνηση και τους ευχαριστώ για τις υπηρεσίες τους», ανέφερε περιεκτικά.

Η Μέι παραδέχθηκε ότι η συμφωνία με τις Βρυξέλλες δεν ήταν σε όλα τα σημεία αυτή που θα ήθελε. «Είμαι έτοιμη να προστατεύσω αυτά που είναι σημαντικά για εμάς. Να εξασφαλίσω δουλειές και φαγητό στο τραπέζι των οικογενειών, υποστήριξε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν κάποιες δύσκολες και μερικές άβολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και πρέπει να υπάρξουν συμβιβασμοί, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομακτικό ατύχημα στο MotoGP – Κόπηκε στα δύο η μηχανή του Μάρκεθ

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Στην πίστα της Χερέθ ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαρκ Μάρκεθ, έπεσε από τη μηχανή και σύρθηκε για αρκετά μέτρα

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν την προτομή του Λυγγερίδη, του αστυνομικού που δολοφονήθηκε στου Ρέντη

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
«Χθες το βράδυ κάποια αρρωστημένα μυαλά προχώρησαν σε αυτή την εμετική πράξη. Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί»

Τραγωδία στο Παρθένι Αρκαδίας: Νεκρός άνδρας, τον καταπλάκωσε τρακτέρ

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Παρά τις προσπάθειες διάσωσης, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Λόφος Φιλοπάππου: Συναγερμός μετά από επεισόδιο μεταξύ δύο ανδρών ‑ Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι κοντά στην είσοδο του Λόφου

Επίθεση με βαριοπούλα και μπογιές στο Διοικητικό Εφετείο Αθήνων

Ελλάδα 26.04.2026
Οι δράστες προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στην κεντρική είσοδο του κτιρίου

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Παράταση για 300.000 vouchers ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Η προθεσμία παρατείνεται για όλους τους ΑΦΜ έως τη Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 23:59

Ρodcast βοήθησε την αστυνομία να συλλάβει τους δολοφόνους μίας 16χρονης 44 χρόνια μετά

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Η αστυνομία της Λουιζιάνα δεν είχε επαρκή στοιχεία για το έγκλημα που είχε διαπραχθεί πριν από δεκαετίες

Απίστευτη «προφητεία» Λέβιτ πριν από την επίθεση ‑ «Σήμερα θα ακουστούν πυροβολισμοί!»

E-Daily 3.Left 26.04.2026
Η χρονική σύμπτωση που προκάλεσε αντιδράσεις, μετά το περιστατικό στο δείπνο του Λευκού Οίκου

Τρόμος σε λούνα παρκ: Έσπασε το καλώδιο του Steel Max ‑ Εκτοξεύτηκαν στον αέρα οι επιβάτες

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά - Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος

Περίμενε 5 ώρες έξω από εκλογικό τμήμα τη σύζυγό του που «κλέφτηκε» με άλλον πριν από 2 χρόνια

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Απίστευτες σκηνές έξω από εκλογικό τμήμα όπου έστησε καρτέρι, ο απατημένος και εγκαταλελειμμένος σύζυγος

Επίθεση σε δείπνο παρουσία Τραμπ: Βουλευτής «προστάτευσε ηρωικά» την κόρη του Κένεντι

Κόσμος 26.04.2026
«Ένας δυνατός κρότος από πυροβολισμούς, και μετά «Πέστε κάτω, πέστε κάτω, πέστε κάτω»», έγραψε στο X

Καιρός: Πώς θα κάνουμε Πρωτομαγιά ‑ Η πρόγνωση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Αναλυτική πρόγνωση μέχρι την Πρωτομαγιά