E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μέι: Η συμφωνία για το Brexit διασφαλίζει το συμφέρον του βρετανικού λαού

«Λυπάμαι κάποιοι υπουργοί διάλεξαν να φύγουν»

Δημοσίευση 15/11/2018 | 19:41

Μέι: Η συμφωνία για το Brexit διασφαλίζει το συμφέρον του βρετανικού λαού

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας διεμήνυσε ότι η συμφωνία για το Brexit διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο το συμφέρον του βρετανικού λαού.

«Είμαι έτοιμη να προστατεύσω τα πράγματα που είναι σημαντικά για εμάς», ανέφερε η Τερέζα Μέι, προσθέτοντας ότι το Brexit δεν είναι εύκολη διαδικασία κι ότι χρειάζονται θυσίες.

«Η προσέγγισή μου από την αρχή ήταν να βάλω πρώτα το δημόσιο συμφέρον. Όχι το κομματικό και σίγουρα όχι το προσωπικό» τόνισε η Μέι, ενώ λίγο νωρίτερα είχε πει ότι η θέση του πρωθυπουργού αποτελεί μεν μεγάλη τιμή, ωστόσο έχει βαριά καθήκοντα.

«Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν από την αρχή, μετά από 40 χρόνια», ανέφερε για τις διαδικασίες στις Βρυξέλλες, εξηγώντας ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αγγίζει σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής και της ασφάλειας των πολιτών.

Αναφερόμενη στην ανταρσία που αντιμετωπίζει στο κόμμα της, αλλά και στην πιθανότητα διαίρεσης, η Τερέζα Μέι επισήμανε με νόημα ότι ο βρετανικός λαός στήριξε την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Ως εκ τούτου, σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν και οι βουλευτές, που καλούνται να διασφαλίσουν ότι θα πρέπει «μα φύγουμε με τρόπο που είναι καλό για το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι βουλευτές του κόμματος θα δουν τη συμφωνία και θα αναγνωρίσουν τη σημασία της, που είναι να προστατεύσουν τα συμφέροντα του βρετανικού λαού».

Επίσης, τόνισε ότι καθήκον της ως πρωθυπουργός είναι να πάρει τις σωστές αποφάσεις κι όχι τις εύκολες αποφάσεις.

«Όχι σε αναστροφή του Brexit»

Η Μέι απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μην υπάρξει Brexit, καθώς όπως είπε, είναι καθήκον των πολιτικών να σεβαστούν την ψήφου του βρετανικού λαού στο δημοψήφισμα. Ως εκ τούτου, η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ είναι δεδομένο ότι θα γίνει στις 29 Μαρτίου 2019.

Επίσης, απέρριψε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, καθώς θα πρέπει να τηρηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Λυπάμαι κάποιοι υπουργοί διάλεξαν να φύγουν»

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο μπαράζ παραιτήσεων υπουργών από την κυβέρνηση.

«Λυπάμαι που ορισμένοι υπουργοί διάλεξαν να φύγουν από την κυβέρνηση και τους ευχαριστώ για τις υπηρεσίες τους», ανέφερε περιεκτικά.

Η Μέι παραδέχθηκε ότι η συμφωνία με τις Βρυξέλλες δεν ήταν σε όλα τα σημεία αυτή που θα ήθελε. «Είμαι έτοιμη να προστατεύσω αυτά που είναι σημαντικά για εμάς. Να εξασφαλίσω δουλειές και φαγητό στο τραπέζι των οικογενειών, υποστήριξε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν κάποιες δύσκολες και μερικές άβολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και πρέπει να υπάρξουν συμβιβασμοί, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το απίστευτο σκηνικό στη Λήμνο – Έκανε SUP και του έκοψαν κλήση – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για όσους επιλέγουν να κάνουν SUP

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στο νέο Τουρισμός για Ολους – Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Ποιο ηφαίστειο «ξύπνησε» μετά από 700.000 χρόνια και τι εντόπισαν οι δορυφόροι κάτω από την κορυφή του

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Δορυφόροι ραντάρ ανίχνευσαν ανύψωση εδάφους 9 εκατοστών στο ηφαίστειο Ταφτάν του Ιράν, αναζωπυρώνοντας την ανησυχία των επιστημόνων για ένα σύστημα που παρέμενε σιωπηλό για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Ελληνικό άγημα παρήλασε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως το 1919 – Οι συγκινητικές φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο 42χρονοι για την εμπρηστική επίθεση

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Οι δύο 42χρονοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη και κατασκευή ή κατοχή εκρηκτικών υλών.

Μουντιάλ 2026: Ο Σκαλόνι εκνευρίστηκε, ο Μέσι πειθάρχησε (Video)

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Η εντυπωσιακή στιγμή με τους παίκτες της Αργεντινής να τρέχουν στο πούλμαν μόλις ο προπονητής τους έκανε παρατήρηση για καθυστέρηση στην αναχώρηση της αποστολής – Μεταξύ αυτών και ο Λιονέλ Μέσι!

Στο σκοτάδι ξανά η Κούβα, τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών

Κόσμος 14.07.2026
Το μπλακ-άουτ άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους

Κατηγορούν τη Meta για απολύσεις μέσω AI: Στο στόχαστρο του αλγορίθμου έγκυες και εργαζόμενοι με αναπηρίες

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι οι κατηγορίες στερούνται νομικής βάσης - Η εταιρεία φέτος ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να απολύσει το 10% εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σχεδόν 8.000 άτομα

Υπόθεση Marfin: Η 46χρονη έδωσε τη συγκατάθεσή της να εκδοθεί στην Ελλάδα

Ελλάδα 14.07.2026
H κατηγορούμενη πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες

Απόκοσμο σκηνικό στη Γαλλία: Η στιγμή που το «galerne» βυθίζει στο σκοτάδι παραλία εν μέσω καύσωνα, έτρεχαν να σωθούν οι λουόμενοι

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η θερμοκρασία έπεσε 12°C σε μισή ώρα - Κάθε μέρα οι λουόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο φαινόμενο