E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μέι: Η συμφωνία για το Brexit διασφαλίζει το συμφέρον του βρετανικού λαού

«Λυπάμαι κάποιοι υπουργοί διάλεξαν να φύγουν»

Δημοσίευση 15/11/2018 | 19:41

Μέι: Η συμφωνία για το Brexit διασφαλίζει το συμφέρον του βρετανικού λαού

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας διεμήνυσε ότι η συμφωνία για το Brexit διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο το συμφέρον του βρετανικού λαού.

«Είμαι έτοιμη να προστατεύσω τα πράγματα που είναι σημαντικά για εμάς», ανέφερε η Τερέζα Μέι, προσθέτοντας ότι το Brexit δεν είναι εύκολη διαδικασία κι ότι χρειάζονται θυσίες.

«Η προσέγγισή μου από την αρχή ήταν να βάλω πρώτα το δημόσιο συμφέρον. Όχι το κομματικό και σίγουρα όχι το προσωπικό» τόνισε η Μέι, ενώ λίγο νωρίτερα είχε πει ότι η θέση του πρωθυπουργού αποτελεί μεν μεγάλη τιμή, ωστόσο έχει βαριά καθήκοντα.

«Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν από την αρχή, μετά από 40 χρόνια», ανέφερε για τις διαδικασίες στις Βρυξέλλες, εξηγώντας ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αγγίζει σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής και της ασφάλειας των πολιτών.

Αναφερόμενη στην ανταρσία που αντιμετωπίζει στο κόμμα της, αλλά και στην πιθανότητα διαίρεσης, η Τερέζα Μέι επισήμανε με νόημα ότι ο βρετανικός λαός στήριξε την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Ως εκ τούτου, σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν και οι βουλευτές, που καλούνται να διασφαλίσουν ότι θα πρέπει «μα φύγουμε με τρόπο που είναι καλό για το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι βουλευτές του κόμματος θα δουν τη συμφωνία και θα αναγνωρίσουν τη σημασία της, που είναι να προστατεύσουν τα συμφέροντα του βρετανικού λαού».

Επίσης, τόνισε ότι καθήκον της ως πρωθυπουργός είναι να πάρει τις σωστές αποφάσεις κι όχι τις εύκολες αποφάσεις.

«Όχι σε αναστροφή του Brexit»

Η Μέι απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μην υπάρξει Brexit, καθώς όπως είπε, είναι καθήκον των πολιτικών να σεβαστούν την ψήφου του βρετανικού λαού στο δημοψήφισμα. Ως εκ τούτου, η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ είναι δεδομένο ότι θα γίνει στις 29 Μαρτίου 2019.

Επίσης, απέρριψε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, καθώς θα πρέπει να τηρηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Λυπάμαι κάποιοι υπουργοί διάλεξαν να φύγουν»

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο μπαράζ παραιτήσεων υπουργών από την κυβέρνηση.

«Λυπάμαι που ορισμένοι υπουργοί διάλεξαν να φύγουν από την κυβέρνηση και τους ευχαριστώ για τις υπηρεσίες τους», ανέφερε περιεκτικά.

Η Μέι παραδέχθηκε ότι η συμφωνία με τις Βρυξέλλες δεν ήταν σε όλα τα σημεία αυτή που θα ήθελε. «Είμαι έτοιμη να προστατεύσω αυτά που είναι σημαντικά για εμάς. Να εξασφαλίσω δουλειές και φαγητό στο τραπέζι των οικογενειών, υποστήριξε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν κάποιες δύσκολες και μερικές άβολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και πρέπει να υπάρξουν συμβιβασμοί, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απολύθηκε ο χειριστής του οτοκιού του Τραμπ επειδή.... έβαζε στοιχήματα για τις ομιλίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την όλη κατάσταση «πραγματικά λυπηρή και, ειλικρινά, ντροπιαστική» σύμφωνα με την Καρολάιν Λέβιτ

Λειψοί: Αντιμέτωποι με καρχαριοειδές ήλθαν οι λουόμενοι στην παραλία ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Λουόμενοι στην παραλία Κατσαδιά στους Λειψούς ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σπάνιο θέαμα στιςόταν ένα καρχαριοειδές πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από την ακτή

Απίστευτο συμβάν στη Μάνη: Αυτοκίνητο κατέληξε στην πισίνα δωματίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η οδηγός κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσει και το ανήλικο παιδί της

Εμπρησμός Marfin: Βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ‑καρέ τη δολοφονική επίθεση στην τράπεζα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα πυκνός καπνός κατακλύζει το εσωτερικό του καταστήματος, με τους εργαζόμενους να τρέχουν πανικόβλητοι αναζητώντας διέξοδο

Φωτιά στον Ασπρόπυργο ‑ Ήχησε το 112 για ετοιμότητα

Ελλάδα Χτες
Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Τραμ συγκρούστηκε με τρίκυκλο στο Παλαιό Φάληρο – Τραυματίας ένα 9χρονο κορίτσι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο τρίκυκλο επέβαιναν και οι δύο γονείς μαζί με την 9χρονη κόρη τους

Πανηγυρισμοί για την Αργεντινή στο πιο παγωμένο μέρος της Γης με κοντομάνικο – Δείτε το βίντεο

Κόσμος Χτες
Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον εκπαιδευτικό Γκουστάβο Ολιβέρα

«Δεν ξέρω τι διάολο χτύπησα»: 18χρονος στη Βρετανία παρέσυρε συνταξιούχο με το αυτοκίνητό του και μετά κάθισε να φάει πίτσα – βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Σόνι Χόρσφαλ παραπέμφθηκε σε δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό 84χρονου στο Ρέντκαρ της Βόρειας Γιορκσάιρ, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα

Χάος στο Κονγκό: Εξοργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε νοσοκομείο Έμπολα ‑ Έτρεχαν να σωθούν ασθενείς

Κόσμος Χτες
Οργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Nyakunde στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό  εξαναγκάζοντας το ιατρικό προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση.