E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος στη Νάπολη με ελληνική εταιρεία που πλασάρει ζάχαρη με στερεότυπα της Μαφίας

Διαμαρτυρία της Ελληνικής Κοινότητας της Νάπολης και της Καμπανίας

Δημοσίευση 14/10/2018 | 11:39

Σάλος στη Νάπολη με ελληνική εταιρεία που πλασάρει ζάχαρη με στερεότυπα της Μαφίας

«Η κοινότητα που εκπροσωπεί τους Έλληνες κατοίκους στη Νάπολη και ολόκληρη την Καμπανία καταδικάζει απερίφραστα την διαφημιστική εκστρατεία της ελληνικής εταιρείας Coffeland Ltd, που είναι καρπός των ξεπερασμένων στερεότυπων που κηλιδώνουν το όνομα της Νάπολης και των κατοίκων της».

Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική Κοινότητα της Νάπολης και της Καμπανίας (Comunità Ellenica di Napoli e della Campania) σχολίασε τον σάλο που ξέσπασε στην μεγαλούπολη του ιταλικού νότου από την κυκλοφορία των συσκευασιών ζάχαρης, παραγωγής της ελληνικής εταιρείας Coffeeland Ltd, που απεικονίζουν εικόνες και κείμενα, που θεωρήθηκαν προσβλητικά και δυσφημιστικά από τους κατοίκους της ‘Παρθενοπαίας’ πόλης.

«Είμαστε ευτυχείς που ο γενικός διευθυντής της Coffeland Ltd Σταύρος Γιαϊτζάκης ζήτησε αμέσως συγγνώμη για το λάθος που διαπράχθηκε και διέταξε αμέσως τη διακοπή της διαφημιστικής εκστρατείας και της διανομής των συσκευασιών», τονίζει στην ίδια ανακοίνωσή της η Ελληνική κοινότητα.

«Μας θλίβει ωστόσο το γεγονός, πως εν είδει αντίδρασης, ορισμένοι Ναπολιτάνοι συμπολίτες μας εξετράπησαν στη διάρκεια των τελευταίων ημερών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ξεστόμισαν προσβολές κατά της Ελλάδας και του λαού της. Ως ελληνική κοινότητα της Νάπολης και της Καμπανίας καταδικάζουμε αυτή τη στάση, που δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα αδελφοσύνης που πάντοτε χαρακτήριζε τις σχέσεις ανάμεσα στον λαό της Νάπολης και τον αντίστοιχο ελληνικό», τονίζει η ελληνική κοινότητα.

«Προτείνουμε στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Coffeland να αντικαταστήσει τις εικόνες και τα κείμενα της επίμαχης συσκευασίας με την εικόνα του Βεζούβιου, του πολιούχου της πόλης Σαν Τζενάρο και τη φράση «Αγάπη με την πρώτη ματιά» (Amore a prima vista). Μάλιστα, θα καλέσουμε τον κο Γιαϊτζάκη να επισκεφθεί την πόλη μας, με έξοδα της Ελληνικής Κοινότητας Νάπολης και Καμπανίας, ώστε να μπορέσει να γευθεί προσωπικά τις ομορφιές της Νάπολής μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ελληνικής κοινότητας.

Το αίσθημα υπερηφάνειας των Ναπολιτάνων θίχθηκε από την κυκλοφορία στα μπαρ της πόλης των μικρών συσκευασιών (φακελάκια) ζάχαρης, που στο εξωτερικό της απεικόνιζαν το πρόσωπο του Μάρλον Μπράντο στον ρόλο του διάσημου μαφιόζου «Νονού», ένα πιστόλι, τον Ντιέγκο Μαραντόνα, που μεσουράνησε στην ομάδα της πόλης, αλλά κυρίως από τη φράση «Ζειν επικινδύνως» (Vivere pericolosamente), που θεωρήθηκαν ότι προσβάλλουν την αληθινή υπόσταση και εικόνα της πόλης τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος στα χάρτινα τιμολόγια: Υποχρεωτική η ηλεκτρονική τιμολόγηση για τις επιχειρήσεις

Οικονομία 15.01.2026
Το χρονοδιάγραμμα, τα φορολογικά κίνητρα και οι αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης παραστατικών

Επιστροφή ενοικίου: Σήμερα οι τελευταίες πληρωμές για το 2025

Οικονομία 15.01.2026
Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Γροιλανδία: Γερμανία, Σουηδία και Νορβηγία στέλνουν στρατό

Κόσμος 15.01.2026
Ο Τραμπ θέτει το δίλημμα «με εμάς ή με Κίνα-Ρωσία»

Αυτοπυρπολήθηκε 95χρονη έξω από κατάστημα στο Αιγάλεω

Ελλάδα 15.01.2026
Σοκ στο Αιγάλεω με 95χρονη να αυτοπυρπολείται μπροστά σε κατάστημα.

Το μήνυμα από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην 16χρονη Λόρα

Κόσμος 15.01.2026
Το μήνυμα της Σταυρούλας στη Λόρα

Δεκτή έκανε την παραίτηση Καρυστιανού ο Σύλλογος Θυμάτων των Τεμπών

Ελλάδα 15.01.2026
Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Παύλος Ασλανίδης

Λόρα: Στου Ζωγράφου αναζητούν τα ίχνη της ‑ Συνομιλούσε με άγνωστο από εφαρμογή γνωριμιών

Ελλάδα 15.01.2026
Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφανισμένη νεαρή

Το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post τα ξημερώματα

Κόσμος Χτες
Ομοσπονδιακοί πράκτορες έφτασαν χωρίς προειδοποίηση, έψαξαν το σπίτι και κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές

Ταξί: Παρατείνεται η απεργία των οδηγών

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία