E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος στη Νάπολη με ελληνική εταιρεία που πλασάρει ζάχαρη με στερεότυπα της Μαφίας

Διαμαρτυρία της Ελληνικής Κοινότητας της Νάπολης και της Καμπανίας

Δημοσίευση 14/10/2018 | 11:39

Σάλος στη Νάπολη με ελληνική εταιρεία που πλασάρει ζάχαρη με στερεότυπα της Μαφίας

«Η κοινότητα που εκπροσωπεί τους Έλληνες κατοίκους στη Νάπολη και ολόκληρη την Καμπανία καταδικάζει απερίφραστα την διαφημιστική εκστρατεία της ελληνικής εταιρείας Coffeland Ltd, που είναι καρπός των ξεπερασμένων στερεότυπων που κηλιδώνουν το όνομα της Νάπολης και των κατοίκων της».

Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική Κοινότητα της Νάπολης και της Καμπανίας (Comunità Ellenica di Napoli e della Campania) σχολίασε τον σάλο που ξέσπασε στην μεγαλούπολη του ιταλικού νότου από την κυκλοφορία των συσκευασιών ζάχαρης, παραγωγής της ελληνικής εταιρείας Coffeeland Ltd, που απεικονίζουν εικόνες και κείμενα, που θεωρήθηκαν προσβλητικά και δυσφημιστικά από τους κατοίκους της ‘Παρθενοπαίας’ πόλης.

«Είμαστε ευτυχείς που ο γενικός διευθυντής της Coffeland Ltd Σταύρος Γιαϊτζάκης ζήτησε αμέσως συγγνώμη για το λάθος που διαπράχθηκε και διέταξε αμέσως τη διακοπή της διαφημιστικής εκστρατείας και της διανομής των συσκευασιών», τονίζει στην ίδια ανακοίνωσή της η Ελληνική κοινότητα.

«Μας θλίβει ωστόσο το γεγονός, πως εν είδει αντίδρασης, ορισμένοι Ναπολιτάνοι συμπολίτες μας εξετράπησαν στη διάρκεια των τελευταίων ημερών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ξεστόμισαν προσβολές κατά της Ελλάδας και του λαού της. Ως ελληνική κοινότητα της Νάπολης και της Καμπανίας καταδικάζουμε αυτή τη στάση, που δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα αδελφοσύνης που πάντοτε χαρακτήριζε τις σχέσεις ανάμεσα στον λαό της Νάπολης και τον αντίστοιχο ελληνικό», τονίζει η ελληνική κοινότητα.

«Προτείνουμε στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Coffeland να αντικαταστήσει τις εικόνες και τα κείμενα της επίμαχης συσκευασίας με την εικόνα του Βεζούβιου, του πολιούχου της πόλης Σαν Τζενάρο και τη φράση «Αγάπη με την πρώτη ματιά» (Amore a prima vista). Μάλιστα, θα καλέσουμε τον κο Γιαϊτζάκη να επισκεφθεί την πόλη μας, με έξοδα της Ελληνικής Κοινότητας Νάπολης και Καμπανίας, ώστε να μπορέσει να γευθεί προσωπικά τις ομορφιές της Νάπολής μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ελληνικής κοινότητας.

Το αίσθημα υπερηφάνειας των Ναπολιτάνων θίχθηκε από την κυκλοφορία στα μπαρ της πόλης των μικρών συσκευασιών (φακελάκια) ζάχαρης, που στο εξωτερικό της απεικόνιζαν το πρόσωπο του Μάρλον Μπράντο στον ρόλο του διάσημου μαφιόζου «Νονού», ένα πιστόλι, τον Ντιέγκο Μαραντόνα, που μεσουράνησε στην ομάδα της πόλης, αλλά κυρίως από τη φράση «Ζειν επικινδύνως» (Vivere pericolosamente), που θεωρήθηκαν ότι προσβάλλουν την αληθινή υπόσταση και εικόνα της πόλης τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία σε χωριό της Λάρισας: Νεκρός 58χρονος που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Ο άτυχος άνδρας έκανε αγροτικές εργασίες στο χωράφι του με το τρακτέρ

Ηλιούπολη: Οι δύο 17χρονες ήθελαν να αυτοκτονήσουν ‑ Το σημείωμα πριν την πτώση

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Σοκ από την κοινή βουτιά θανάτου των δύο 17χρονων συμμαθητριών – Το χρονικό της τραγωδίας, το αποχαιρετιστήριο μήνυμα - Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες που τις ώθησαν στο απονενοημένο διάβημα

21χρονη θα υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των ποδιών της που «κλείδωσαν» στην ευθεία και λυγίζουν ανάποδα

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Παρά τη δύσκολη κατάσταση, προσπαθεί να παραμείνει αισιόδοξη

Κέρκυρα: 56χρονος βρέθηκε νεκρός μετά την απολογία του για υπόθεση παιδικής πoρνoγραφίας

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Δίπλα στον 56χρονο εντοπίστηκε κυνηγετικό όπλο

ΟΗΕ: Έρχεται παγκόσμια επισιτιστική κρίση, αν παραμείνουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν με λιμό, καθώς η κρίση στο Ορμούζ εμποδίζει την παραγωγή λιπασμάτων, προειδόποιε ο ΟΗΕ

Φρίκη στο Σαράγεβο: Μέλος βασιλικής οικογένειας έκανε σαφάρι ανθρώπων από... ελικόπτερο!

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Νέες αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν στη Βοσνία

Ηλιούπολη: Έπεσαν από τον 6ο όροφο δύο 17χρονες ‑ Νεκρή η μία, διασωληνωμένη η φίλη της

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τα δύο νεαρά κορίτσια βρέθηκαν στο κενό κάτω από άγνωστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες

Δίκη για θάνατο 3χρονου Αγγελου: «Το μυαλό της κόρης μου είναι 10χρονου» είπε η μητέρα της 27χρονης

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας της 27χρονης, σχετικά με όσα γνωρίζει για την υπόθεση και τη σχέση της κόρης της με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, σε ένα κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο μέσα στην αίθουσα

Πληρωμές: Τα ποσά που θα πάρουν αγρότες και κτηνοτρόφοι έως τα τέλη του 2026

Οικονομία 12.05.2026
Τι ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Γεωργιάδης για την ψεύτικη φωτογραφία με το «φιλί»: «Η Ευγενία κατάλαβε αμέσως ότι ήταν ψέμα»

Ελλάδα 12.05.2026
«Δεν σας κρύβω ότι με εντυπωσίασε το πόσο εύκολα ο κόσμος πίστεψε ότι θα πήγαινα σε μια ταβέρνα και θα χαριεντιζόμουν με μια γυναίκα. Σκέφτομαι πώς μπορείς να πιστέψεις κάτι τέτοιο;»

Θεσσαλονίκη: Φορτηγό έπεσε πάνω σε περίπτερο στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

Ελλάδα 12.05.2026
Τη στιγμή του ατυχήματος, το οποίο προκλήθηκε από την κακή εκτίμηση του οδηγού του έχασε τον έλεγχο κι έπεσε στο περίπτερο, μια κοπέλα ψώνιζε, όμως πρόλαβε κι απομακρύνθηκε