E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσία δαπάνη σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον «ήρωα του Αιγαίου», Κυριάκο Παπαδόπουλο

Ο αξιωματικός του Λιμενικού έσωσε πάνω από 5.000 πρόσφυγες με το πλήρωμά του

Δημοσίευση 11/10/2018 | 08:39

Δημοσία δαπάνη σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον «ήρωα του Αιγαίου», Κυριάκο Παπαδόπουλο

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 44χρονου υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου, κυβερνήτη του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 στη Μυτιλήνη, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων διάσωσης προσφύγων και μεταναστών, περισυλλέγοντας χιλιάδες ανθρώπους στο Αιγαίο.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης από ανακοπή καρδιάς. Στο ναό του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης θα ψαλεί σήμερα στις 4:30 το απόγευμα η εξόδιος ακολουθία του υποπλοιάρχου του Λιμενικού.

Στην εξόδιο ακολουθία του «ήρωα του Αιγαίου» όπως αποκλήθηκε και ως τέτοιος τιμήθηκε, ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος λόγω της ενεργούς συμμετοχής του στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων που περνούσαν το Αιγαίο, ιδιαίτερα στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης το 2015 - 2016, θα παραβρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ έχει ανακοινωθεί και η παρουσία του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Στον εκλιπόντα θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία αξιωματικού, ενώ θα παραστεί η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Οι σημαίες σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Λέσβο θα κυματίζουν μεσίστιες, μετά από εντολή του Πάνου Καμμένου.


Με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου η κηδεία

Με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου θα γίνει η κηδεία. Στην απόφαση του αυτή κατέληξε η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου «αποτίνοντας φόρο τιμής στον υποπλοίαρχο, έναν άνθρωπο ταυτισμένο με την αφοσίωση στο καθήκον, έναν άξιο, ανιδιοτελή, ακούραστο, πρωτοπόρο, με υψηλή αίσθηση ευθύνης και ιδιαίτερα αγαπητό από τους συμπολίτες του.

Αναγνωρίζοντας την αγωνιστικότητα, τον επαγγελματισμό και την επιμονή του στην καθημερινή αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα του τόπου μας, τα προβλήματα της καθημερινής διάσωσης ανθρώπινων ζωών από τη θάλασσα».

Ας σημειωθεί ότι η οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου ζητά αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του παιδιού» για τους σκοπούς του οποίου ο Κυριάκος είχε στρατευτεί.

Καταγόμενος από μια προσφυγική οικογένεια από τη Νικομήδεια, μεγαλωμένος στη Λαγκάδα της Μυτιλήνης, αποφοίτησε από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων των Οινουσσών, ναυτολογήθηκε πρώτα σε πλοίο του Εμπορικού Ναυτικού κι από εκεί κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα.

Παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έδωσε ηρωικά τον αγώνα για τη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων ανοιχτά της Λέσβου, προσπάθεια που τον σημάδεψε. «Πόσους ανθρώπους έχετε σώσει;» τον είχε ρωτήσει ο Βέρνερ Φάιμαν, όταν με τον 'Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχαν επισκεφθεί τη Μυτιλήνη. «Πάνω από πέντε χιλιάδες» του απάντησε ο Έλληνας αξιωματικός. Δεν άκουσε καλά ο τότε Αυστριακός καγκελάριος και του είπε πως «πέντε ζωές είναι κάτι πολύ σημαντικό». Τον διόρθωσαν και του είπαν πως πρόκειται για πέντε χιλιάδες ζωές... «Είσαστε πραγματικός ήρωας», του είχε πει έκπληκτος ο Φάιμαν.

Για τη δράση του είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την ελληνική πολιτεία. Το ντοκιμαντέρ «4.1 miles» στο οποίο «πρωταγωνίστησε» είχε διεκδικήσει το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ. Πιστός στο καθήκον του ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε ερωτηθεί τότε για το πώς ένιωθε στο κόκκινο χαλί των βραβείων. «Είμαστε περήφανοι για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πληρωμάτων του Λιμενικού Σώματος να μη χαθεί ούτε μια ζωή μέσα στην θάλασσα σε αυτήν την τραγωδία που ας μη ξεχνάμε πως ακόμα διαδραματίζεται στην Ελλάδα μας», είχε πει ο Μυτιληνιός κυβερνήτης του ΠΛΣ 602.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Αφησαν μωρό 18 μηνών μέσα στο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα και πέθανε

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Δύο παιδιά, ηλικίας 2 και 4 ετών, βρέθηκαν νεκρά τη Δευτέρα μέσα στο αυτοκίνητο

Βενεζουέλα: Γυναίκα γέννησε στα ερείπια κτηρίου χωρίς ρεύμα ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Εθελοντές βοήθησαν και έφεραν το μωρό στον κόσμο με τη βοήθεια των ακτίνων των φακών τους

Τραμπ: Ανόητη παραβίαση της εκεχειρίας από το Ιράν ‑ Εκτόξευσε drones κατά πλοίων στο Ορμούζ, ζημιές σε τάνκερ

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Όπως υποστήριξε, ένα από τα drones έπληξε το κατάστρωμα μεγάλου φορτηγού πλοίου, προκαλώντας ζημιές, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η πορεία του - Τα υπόλοιπα τρία, καταρρίφθηκαν

Βίντεο: Μικρό αεροπλάνο προσέκρουσε στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Αγνωστος μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των θυμάτων - Το κτίριο εκκενώθηκε

Μυστήριο στο Λος Αντζελες: Συλλογή hypercars αξίας έως 100 εκατ. δολαρίων βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο αεροδρόμιο

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Μια σπάνια συλλογή hypercars, με Ferrari LaFerrari, McLaren Speedtail, Porsche 918 Spyder και Koenigsegg, εντοπίστηκε σε χώρο του αεροδρομίου

Βίντεο που προκαλεί οργή: Μητέρα χαστουκίζει το παιδί της δυνατά και πέφτει στο οδόστρωμα

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή των Αμπελόκηπων

Apple: Ανακοίνωσε αυξήσεις τιμών σε iPad, Macbook και Mac

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Σημαντικές αυξήσεις τιμών σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων της ανακοίνωσε η Apple

«Γιατί να μην ρίξουμε πυρηνικά;»: Σκληροπυρηνικοί καλούν τον Πούτιν να αφήσει τη διπλωματία και να κλιμακώσει στην Ουκρανία

Κόσμος 26.06.2026
Η οργή για ουκρανικά πλήγματα με drones βαθιά μέσα στη Ρωσία, σε στόχους σε Μόσχα και σε Αγία Πετρούπολη, φέρνει πίεση για στρατιωτική κλιμάκωση

Τραγικός θάνατος: Πατέρας δύο παιδιών αποκοιμήθηκε κατά λάθος πάνω σε μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Συνελήφθησαν τρία άτομα, μέχρι να αποκαλυφθεί το τραγικό ατύχημα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί high protein πουτίγκα με γεύση σοκολάτας

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Τι διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο του Φορέα Ελέγχου Τροφίμων - Η ανακοίνωση

Αλάσκα: Η στιγμή που αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε απομονωμένη περιοχή

Κόσμος 26.06.2026
Βίντεο που δημοσίευσε ο Μπρετ Φιλίπι, ένας από τους επιβάτες του αεροσκάφους, δείχνει την κατάσταση που επικράτησε μέσα στην καμπίνα, αλλά και τι συνέβη μετά την αναγκαστική προσγείωση

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Συγγνώμη της συντρόφου του 43χρονου Σκοπιανού στην οικογένεια

Ελλάδα 26.06.2026
Ολόκληρη η δήλωση της συντρόφου του 43χρονου μέσω του δικηγόρου της