E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσία δαπάνη σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον «ήρωα του Αιγαίου», Κυριάκο Παπαδόπουλο

Ο αξιωματικός του Λιμενικού έσωσε πάνω από 5.000 πρόσφυγες με το πλήρωμά του

Δημοσίευση 11/10/2018 | 08:39

Δημοσία δαπάνη σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον «ήρωα του Αιγαίου», Κυριάκο Παπαδόπουλο

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 44χρονου υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου, κυβερνήτη του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 στη Μυτιλήνη, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων διάσωσης προσφύγων και μεταναστών, περισυλλέγοντας χιλιάδες ανθρώπους στο Αιγαίο.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης από ανακοπή καρδιάς. Στο ναό του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης θα ψαλεί σήμερα στις 4:30 το απόγευμα η εξόδιος ακολουθία του υποπλοιάρχου του Λιμενικού.

Στην εξόδιο ακολουθία του «ήρωα του Αιγαίου» όπως αποκλήθηκε και ως τέτοιος τιμήθηκε, ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος λόγω της ενεργούς συμμετοχής του στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων που περνούσαν το Αιγαίο, ιδιαίτερα στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης το 2015 - 2016, θα παραβρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ έχει ανακοινωθεί και η παρουσία του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Στον εκλιπόντα θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία αξιωματικού, ενώ θα παραστεί η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Οι σημαίες σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Λέσβο θα κυματίζουν μεσίστιες, μετά από εντολή του Πάνου Καμμένου.


Με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου η κηδεία

Με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου θα γίνει η κηδεία. Στην απόφαση του αυτή κατέληξε η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου «αποτίνοντας φόρο τιμής στον υποπλοίαρχο, έναν άνθρωπο ταυτισμένο με την αφοσίωση στο καθήκον, έναν άξιο, ανιδιοτελή, ακούραστο, πρωτοπόρο, με υψηλή αίσθηση ευθύνης και ιδιαίτερα αγαπητό από τους συμπολίτες του.

Αναγνωρίζοντας την αγωνιστικότητα, τον επαγγελματισμό και την επιμονή του στην καθημερινή αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα του τόπου μας, τα προβλήματα της καθημερινής διάσωσης ανθρώπινων ζωών από τη θάλασσα».

Ας σημειωθεί ότι η οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου ζητά αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του παιδιού» για τους σκοπούς του οποίου ο Κυριάκος είχε στρατευτεί.

Καταγόμενος από μια προσφυγική οικογένεια από τη Νικομήδεια, μεγαλωμένος στη Λαγκάδα της Μυτιλήνης, αποφοίτησε από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων των Οινουσσών, ναυτολογήθηκε πρώτα σε πλοίο του Εμπορικού Ναυτικού κι από εκεί κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα.

Παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έδωσε ηρωικά τον αγώνα για τη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων ανοιχτά της Λέσβου, προσπάθεια που τον σημάδεψε. «Πόσους ανθρώπους έχετε σώσει;» τον είχε ρωτήσει ο Βέρνερ Φάιμαν, όταν με τον 'Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχαν επισκεφθεί τη Μυτιλήνη. «Πάνω από πέντε χιλιάδες» του απάντησε ο Έλληνας αξιωματικός. Δεν άκουσε καλά ο τότε Αυστριακός καγκελάριος και του είπε πως «πέντε ζωές είναι κάτι πολύ σημαντικό». Τον διόρθωσαν και του είπαν πως πρόκειται για πέντε χιλιάδες ζωές... «Είσαστε πραγματικός ήρωας», του είχε πει έκπληκτος ο Φάιμαν.

Για τη δράση του είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την ελληνική πολιτεία. Το ντοκιμαντέρ «4.1 miles» στο οποίο «πρωταγωνίστησε» είχε διεκδικήσει το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ. Πιστός στο καθήκον του ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε ερωτηθεί τότε για το πώς ένιωθε στο κόκκινο χαλί των βραβείων. «Είμαστε περήφανοι για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πληρωμάτων του Λιμενικού Σώματος να μη χαθεί ούτε μια ζωή μέσα στην θάλασσα σε αυτήν την τραγωδία που ας μη ξεχνάμε πως ακόμα διαδραματίζεται στην Ελλάδα μας», είχε πει ο Μυτιληνιός κυβερνήτης του ΠΛΣ 602.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρατούμενος έβαλε τέλος στη ζωή του στο ΑΤ Λιβαδειάς

Ελλάδα 26.02.2026
Απαγχονίστηκε με αυτοσχέδιο βρόγχο

Επίδομα 70 ευρώ για smartphone: Ποιοι έχουν δικαίωμα να το λάβουν

Οικονομία 26.02.2026
Ποιοι είναι δικαιούχοι

Η Λόρα στα χέρια της αστυνομίας

Ελλάδα 26.02.2026
Η 16χρονη εντοπίστηκε πριν από λίγο

Ισόβια στο δολοφόνο της Δώρας Ναστούλη στο Αγρίνιο

Ελλάδα 26.02.2026
Η απόφαση έγινε δεκτή με έντονη συναισθηματική φόρτιση από τη μητέρα της Δώρας, τον αδερφό της και τα τρία παιδιά της που όλα αυτά τα χρόνια ζητούσαν δικαίωση για τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της με βίαιο τρόπο

Το Instagram θα ειδοποιεί τους γονείς εάν τα παιδιά αναζητούν όρους σχετικούς με την αυτoκτovία

Κόσμος 26.02.2026
Η αναφορά στην προαιρετική ρύθμιση εποπτείας και οι αυστηρές πολιτικές κατά του περιεχομένου που προωθεί η πλατφόρμα

85χρονος απειλεί με αεροβόλο ανήλικους έξω από σχολείο στου Ρέντη

Ελλάδα 26.02.2026
Από το περιστατικό δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός κάποιου μαθητή

Πόλεμος, κατάσκοποι και πίτσες: Γιατί το Ισραήλ απαγόρευσε το delivery στο Πεντάγωνο

Κόσμος 26.02.2026
Γιατί ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ είπε ότι μπορεί ξαφνικά ένα βράδυ να αρχίσει να παραγγέλνει πίτσες

Εισαγγελική έρευνα για τη δολιοφθορά στην τηλεδιοίκηση της γραμμής Αθήνα ‑ Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 26.02.2026
Την ώρα του συμβάντος κινούνταν μόνο εμπορικές αμαξοστοιχίες, με συνεχή επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών

Πρόστιμα έως 800.000 ευρώ, αυτόματο «κλείδωμα» ιστοτόπων και κάθειρξη έως 10 έτη

Ελλάδα 26.02.2026
Όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για τον παράνομο τζόγο

Βιολάντα: Πόρισμα του ΕΜΠ δείχνει σοβαρές παραλείψεις στο σωλήνα που ευθύνεται για την έκρηξη

Ελλάδα 26.02.2026
Το πόρισμα αναφέρεται και σε άλλες σοβαρές κακοτεχνίες, που στην προκειμένη περίπτωση δεν συμμετείχαν στη διαρροή και την έκρηξ

Παραίτηθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Μπέρνκε Μπρέντε λόγω των αρχείων Επστάιν

Κόσμος 26.02.2026
Ο Μπρέντε, ο οποίος έγινε πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) το 2017, ανακοίνωσε την απόφασή του με μια δήλωση