E-Daily

Η χώρα όπου ένας στους δέκα είναι παρθένος μέχρι τα 40

Ο κοσμός εκεί το έχει πάρει κάπως περίεργα με το σeξ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

5/5/2021 | 00:19

Φωτογραφία από τον χρήστη Dainis Graveris στο Pexels

Φαίνεται ότι στην Ιαπωνία το να είσαι 40 ετών παρθένος δεν είναι κάτι περίεργο, μιας και αρκετοί είναι οι άνθρωποι δεν έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις μέχρι και αυτήν την ηλικία, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω μελέτη αποκάλυψε ότι ένας στους δεκά ετεροφυλόφιλους πολίτες της Ιαπωνίας σεν έχει κάνει ακόμα σeξ στα 40 του. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσοστό ατόμων δείχνει να αυξάνεται μέσα στα χρόνια στηνν παραπάνω χώρα, με τον αριθμό τους να έχει διπλασιασθεί μέσα σε περίπου 15 χρόνια.

Το 1987 είχαν δηλώσει παρθένοι το 6,2% των γυναικών και το 8,8% των αντρών, ηλικιάς 30 εως 34 ετών, ενώ το 2015 τα ποσοστά αυτά αυξήθηκαν σε 11,9% και 12,7% αντιστοίχως. Το 1992 δε, στις  ηλικίες 35-39 ετών, μόνο το 4% των γυναικών και το 5,5% των ανδρών ανέφεραν ότι δεν είχαν καμιά σeξουαλική επαφή μέχρι τότε, με τα ίδια ποσοστά να αυξάνονται μέχρι το 2015 σε 8,9% για τις γυναίκες και 9,5% για τους άντρες.

Για τις γυναίκες 18-39 ετών, το 2015 σχεδόν η μια στις τέσσερις και ο ένας στους τέσσερις άνδρες δεν είχαν κάνει ποτέ σeξ, ποσοστά μεγαλύτερα από εκείνα των μετρήσεων του 1992.

Η ίδια μελέτη, έδειξε ακόμα ότι οι άνδρες είναι πιθανότερο να κάνουν σeξ αν έχουν μόνιμη και πλήρες ωραρίου δουλειά και αν ζουν σε μεγάλη πόλη, σε αντίθεση με τους φτωχότερους, οι οποίοι έχουν 10-20 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να μείνουν παρθένοι μέχρι τα 40 τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ερευνητής Σάιρους Γκαζναβί, η σeξουαλική απειρία είναι κατά ένα μέρος κοινωνικοοικονομικό ζήτημα για τους άνδρες, καθώς αν δεν έχουν λεφτά, δεν μπορούν να την έχουν.

Από την άλλη, οι γυναίκες είναι πιθανότερο  να κάνουν σeξ αν έχουν χαμηλά εισοδήματα, επειδή αφενός οι παντρεμένες άμισθες νοικοκυρές έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν εpωτικές σχέσεις. Η μελέτη θεώρησε ότι όλα τα παντρεμένα ζευγάρια στην Ιαπωνία κάνουν σeξ και άφησε απέξω τις σeξουαλικές επαφές μεταξύ των ομοφυλόφιλων ατόμων.

Πάντως η Ιαπωνία φαίνεται να έχει τα υψηλότερα ποσοστά παρθενιάς και στα δυο φύλα μέχρι και την ηλικία των 30 σε σχέση με άλλες χώρες όπως η ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία, που τα ποσοστά παρθένων στις συγκεκριμένες ηλικίες είναι το 1%-5% το πολύ. Βέβαια ανάλογες έρευνες έχουν δείξει ότι και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες το ποσοστό των παρθένων στις νεαρές ηλικίες αυξάνεται διαχρονικά, με την χώρα της Άπω Ανατολής να κρατά τα σκήπτα της πρωτιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη χώρα αυτή η τσίχλα ήταν παράνομη: Το απίστευτο μέτρο που έφερε πρόστιμα και φυλάκιση

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Γιατί απαγορεύτηκε, τι ισχύει σήμερα και πώς ένα καθημερινό προϊόν έγινε σύμβολο αυστηρής πειθαρχίας

Η σκληρή αλήθεια για όσους τρελαίνονται να τρώνε αστακό

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Η μεγάλη απάτη του μάρκετινγκ

Έγραψε ιστορία: Η ομάδα που πήγε τελικό στο ντεμπούτο της στην Ευρώπη

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Από το Γουέμπλεϊ στην ευρωπαϊκή καταξίωση

Η τελευταία συνέντευξη της Marilyn Monroe λίγες μέρες πριν πεθάνει ανατριχιάζει ακόμα

Πρόσωπα 11.05.2026
Σαν να άφηνε πίσω της μικρά κομμάτια αλήθειας

Ιδιοκτήτρια seχ club αποκαλύπτει τον κανόνα που εφαρμόζεται σε κάθε δωμάτιο

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Το αυστηρό μέτρο ασφαλείας σε ευρωπαϊκό seχ club

Γιατί σβήνουμε κεράκια στα γενέθλια; Η αλήθεια πίσω από το πιο αγαπημένο έθιμο

E-Daily 3.Left Χτες
Από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τις σημερινές τούρτες, το έθιμο κρύβει συμβολισμούς για ευχές, φως και νέα ξεκινήματα

Η Νέα Υόρκη γεμίζει με... σβάστικες: 182% αύξηση επιθέσεων

E-Daily 3.Left Χτες
Εντονη ανησυχία στις αρχές και την τοπική κοινότητα.

Σε ποιες χώρες θα ήσουν πιο ασφαλείς, αν ξεσπούσε ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος

E-Daily 3.Left Χτες
Οι πιο «ασφαλείς» χώρες στον κόσμο σύμφωνα με διεθνείς δείκτες ειρήνης και γεωπολιτικούς παράγοντες