E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραμένει το Κουκάκι η πιο hot γειτονιά της Αθήνας; 3 κάτοικοι μας μιλούν για αυτό

Ρωτήσαμε τρεις γυναίκες που μένουν στη γειτονιά και διαβάσετε μέχρι το τέλος, θα σας έχει λυθεί σίγουρα η απορία!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 22/11/2022 | 09:53

Παραμένει το Κουκάκι η πιο hot γειτονιά της Αθήνας; 3 κάτοικοι μας μιλούν για αυτό
edaily collage

Η Γειτονιά που πολλοί άνθρωποι θα κατηγορήσουν εύκολα και άλλοι θα την έχουν ως πρώτη επιλογή για βόλτα που έχει φαγητό και καφέ! Το μέρος που ταξιδιώτες του κόσμου, μαζί με τους hipsters της Αθήνας συναντούν τους ντόπιους και όλοι μαζί γίνονται μια παρέα στα άπειρα στέκια της πανέμορφης αυτής γειτονιάς!

Παραμένει όμως το Κουκάκι η πιο hot γειτονιά της Αθήνας; Μήπως το Παγκράτι έχει πάρει λίγη από τη δόξα της και έχει περισσότερες επιλογές; Μήπως η Κυψέλη με τον new age χαρακτήρα της, έχει μεγαλύτερο ρεύμα τους τελευταίους μήνες; Μήπως όλα αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα και η Αθήνα έχει γίνει Ευρωπαϊκή πόλη με πολλές γειτονιές έτοιμες να καλύψουν κάθε ανάγκη, κάθε ταξιδιώτη και κάθε κάτοικου;

Ρώτησα τρεις γυναίκες που αγαπώ και θαυμάζω, που μένουν στη γειτονιά και έχει αξία να διαβάσετε τι μου είπαν. Στο τέλος, θα σας έχει λυθεί η απορία, για το άν το Κουκάκι παραμένει η πιο hot γειτονιά της Αθήνας!

Μαρία Ρεπούσκου, συνιδιοκτήτρια Fox Strategic Communications

Στο Κουκάκι ζώ τα τελευταία 6 χρόνια, με τον άντρα μου και το γιο μας. Ζω, δεν μένω απλά. Αυτή είναι η μαγεία αυτής της γειτονιάς, η ζωντάνια της, ο παλμός της, το συναίσθημα που σου χαρίζει απλόχερα.

Είναι ένα μαγικό κράμα παλιάς και νέας Αθήνας. Συνυπάρχουν καφενέδες με bistrot, κουτούκια με wine bars, η Ακρόπολη με γκαλερί Μοντέρνας Τέχνης. Έχουν ειπωθεί πολλά για το Κουκάκι, λίγο το gentrification λίγο η “επέλαση του airbnb” και τα “ενοίκια στο Θεό”. Και σε ένα βαθμό ισχύουν. Το Κουκάκι αλλάζει πρόσωπα, αναπτύσσεται αλλά δεν μεταλλάσσεται. Δεν είναι απόμακρο ή απρόσωπο.

Εδώ λέμε καλημέρα, χαμογελάμε, χαϊδεύουμε τα κατοικίδια των περαστικών, νιώθουμε κομμάτι ενός συνόλου. Ο γιός μου μπαίνει με φόρα τρίχρονου στο φούρνο και διαλέγει αυτό που θέλει μόνος του. Δεν τον σταματούν. Δεν φοβούνται μη κάνει ζημιά. Μας αρέσουν οι τουρίστες. Μπαίνω καμία φορά στο στέκι μου, τη Νερατζιά και είναι γεμάτη ανθρώπους από όλο τον κόσμο και το νιώθω ότι το πιάνουν το vibe μας, οτι γίνονται ένα με αυτό. Θα συναντηθούμε και πιο μετά στη λαϊκή στη Ματρόζου. Θα έχει και γιαγιάδες με καρότσι που αγαπούν το small talk και με ρωτάνε “που κάθεστε” πάνω από τα μπρόκολα. Κάθομαι στη Ζαχαρίτσα, και πολύ μου αρέσει!

Σε ένα πεζοδρόμιο είδα μια φορά ένα ζευγάρι να χορεύει swing, ένα βράδυ που έψαχνα απεγνωσμένα να παρκάρω και είπα μέσα μου χαλάλι, για κάτι τέτοια αξίζει να ζει κανείς εδώ και ας μην έχουμε πιλοτές και δικά μας parking. Ναι, το Κουκάκι είναι και παραμένει ανεπιτήδευτα hot, όπως καθένας και κάθε τι που έχει προσωπικότητα. 

 Mαρίνα Καλογεροπούλου, Travel Creator

To Κουκάκι παραμένει η πιο χοτ γειτονιά, γιατί αρχικά παραμένει γειτονιά. Το hotness του προέρχεται από το πόσο ανθρώπινη και αυθεντική γειτονιά έχει καταφέρει να παραμείνει κόντρα στις μόδες που έρχονται και παρέρχονται. Ήρθε ο covid, έφυγε, οι συνήθειες της πόλης και τα στέκια άλλαξαν αλλά το Κουκάκι παραμένει σταθερή αξία στη ζωή της Αθήνας.

Μια γειτονιά απλωμένη μεταξύ του Μουσείου της Ακρόπολης και της Θησέως που ξεκινάει η Καλλιθέα. Ακόμα καλημερίζεσαι με τους γείτονες αλλά παράλληλα ανοίγουν μαγαζιά με γεωμετρική πρόοδο και παραμένει για μένα ο τοπ προορισμός για χαλαρό ποτάκι κάθε μέρα της βδομάδας! Σε μια διαδρομή από το σπίτι στο αυτοκίνητό σου ακόμα θα βρεις γνωστούς να μιλήσεις, να κάτσεις στα τραπέζια τους να γνωριστείς και να δώσεις ξανά ραντεβού το επόμενο βράδυ. Είναι η γειτονιά που θα δεις κόσμο να χορεύει swing, να τρώει επικές μπραντσάρες τα Σαββατοκύριακα και να έχει το δικό του μετρό.

Αγαπημένη μου ώρα για το Κουκάκι είναι όταν σουρουπώνει που θα περάσεις έξω από το καταπληκτικό Another Nail Studio, θα χαζέψεις τα παιχνιδιάρικα κεραμικά της Βαλ, θα χαιρετήσεις όλους τους θαμώνες στο Πλάι μπαρ για να καταλήξεις στην καλύτερη πίτσα που έχεις φάει ποτέ, την Τζάιαντ.

Μπορεί να ακούγομαι πολύ προκατειλημμένη αλλά σε δεκαπέντε λεπτά μπορείς να βρεθείς στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το λόφο Φιλιππάπου και αυτό θα είναι για πάντα hot και στις καρδιές μας!

Κρίστυ Περρή, CEO στο Oneofus.gr

Πριν από αρκετά χρόνια, κάνοντας βόλτες στα δρομάκια του Κουκακίου με pop μουσική στα ακουστικά, είχα έρθει στην ξαφνική συνειδητοποίηση ότι η γειτονιά μου είναι το Notting Hill της Αθήνας. Υποτιμημένη, ολιγάριθμη σε μόνιμους κατοίκους, με ένα συγκεκριμένο vibe και αν είσαι τυχερός, ευκαιρίες να πρωταγωνιστήσεις στη δική σου ρομαντική ιστορία. Όπως το Notting Hill, σταδιακά το Κουκάκι ξεκίνησε να συγκεντρώνει δημοτικότητα που έφτασε σε σχεδόν μυθικά επίπεδα, μέχρι που σήμερα θεωρείται πιο κέντρο και από το κέντρο της πόλης, με αμέτρητους επισκέπτες να πηγαινοέρχονται ανάμεσά του καθημερινά.

Κανείς θα περίμενε πως η ‘τρέλα’ κάποια στιγμή θα καταλάγιαζε και όλοι μαζί θα ψάχναμε κάποιο καινούργιο μεγάλο στέκι στην πόλη, όμως εκεί είναι που κρύβεται η μυστική δύναμη του Κουκακίου: ακριβώς όπως το Notting Hill, η γοητεία του βασίζεται στο κλασικό που ποτέ δεν φεύγει από τη μόδα και συνδυάζεται με το ολοκαίνουργιο που πάντα εξελίσσεται και σε κρατάει σε εγρήγορση. Εδώ θα βρεις το καφενείο που συχνάζει ο παππούς σου, δίπλα στον φούρνο που μοσχοβολάει φρέσκο ψωμί, ενώ λίγο πιο κάτω μόλις άνοιξε το νέο hot brunch spot που σε περιμένει για αχνιστά pancakes.

Το καφέ που σου σέρβιρε την καλύτερη ζεστή σοκολάτα της ζωής σου στην εφηβεία είναι ακόμα ανοιχτό, και δίπλα του σε περιμένει ένα ζουμερό burger ή ένα κοκτέιλ από τον μπάρμαν που ξέρει να φτιάχνει negroni sbagliatto (with prosecco in it). Το Κουκάκι είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Είναι το χωριό που θα βρεις όλους σου τους φίλους να αράζουν και να πίνουν κρασί, αλλά από την άλλη θα ακούς τον ήχο της βαλίτσας να τσουλάει στο πεζοδρόμιο, από τους τουρίστες που καταφτάνουν από κάθε άκρη της γης. To μόνο που μας λείπει είναι ο Hugh Grant και η Julia Roberts, αν και έχουμε μπόλικα βιβλιοπωλεία (και τρελούς γείτονες). Δεν θα το άλλαζα για καμία άλλη γειτονιά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά 25.04.2024
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Πού θα φας πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink Προχτές
Υπάρχουν επιλογές για κεράσματα την περίοδο της Σαρακοστής κι όχι μόνο

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Eat + Drink 17.04.2024
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Μικροσκοπικά ουζερί για θαλασσινά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 16.04.2024
Ζέστη, ήλιος και διάθεση για εξόδους!

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 12.04.2024
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!

Η γειτονιά της Αθήνας που αποθεώνουν τα ξένα περιοδικά

Urban 11.04.2024
Συνδυάζει αβίαστα τη διαχρονική κομψότητα με τη σύγχρονη αίσθηση

4 εστιατόρια για να απολαύσεις τη λιακάδα στην ανοιξιάτικη Αθήνα

Eat + Drink 10.04.2024
Βάλτα οπωσδήποτε στη λίστα σου!

#JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου ‑ Δέλτα

Urban 09.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ17/04

5 μαγαζιά σε στοές της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς

Eat + Drink 05.04.2024
Βάλε αυτά τα μαγαζιά οπωσδήποτε στη λίστα σου!