E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έπιπλα εσωτερικού χώρου: Συμβουλές για έξυπνες αγορές

Δημοσίευση 16/2/2022 | 17:12

Έπιπλα εσωτερικού χώρου: Συμβουλές για έξυπνες αγορές

Όσα αξίζει να γνωρίζεις για τα έπιπλα εσωτερικού χώρου είτε φτιάχνεις το νέο σου σπίτι, είτε ανακαινίζεις το διαμέρισμα σου.

Η περίοδος που κάνεις έρευνα αγοράς για νέα έπιπλα είναι, συνήθως, μία εποχή που διαπνέει τη ζωή σου μία διάθεση ανανέωσης. Είτε πρόκειται να μετακομίσεις σ’ ένα νέο σπίτι, είτε έχεις πάρει την απόφαση για μία ριζική ανακαίνιση, το μόνο σίγουρο είναι πως σύντομα μαζί με τους χώρους του σπιτιού σου θ’ αλλάξει κι η ψυχολογία σου. Άλλωστε, τι καλύτερο για μια νέα αρχή από ένα σπίτι με καινούργια έπιπλα που σε λίγο καιρό θα γεμίσει με όμορφες αναμνήσεις οι οποίες αξίζει να μείνουν αξέχαστες;

Ξεκινώντας να στήνεις από το μηδέν ή να ανανεώνεις τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σου, πρέπει να έχεις κατά νου πως ο προγραμματισμός θα σε γλιτώσει από πολλές κακοτοπιές. Το σημαντικότερο είναι να έχεις ορίσει τον προϋπολογισμό σου για να ξέρεις που κινείσαι. Έπειτα, σκέψου καλά τον τρόπο ζωής και τις ανάγκες της καθημερινότητας σου. Παραδείγματος χάρη, αν λατρεύεις να καλείς φίλους στο σπίτι και να περνάτε χρόνο μαζί είναι άτοπο να επιλέξεις έναν διθέσιο καναπέ για το καθιστικό σου. Εκτός όμως από τον τρόπο ζωής σου, πρέπει να λάβεις υπόψη και τα αντικειμενικά δεδομένα του σπιτιού που έχεις επιλέξει. Δεν μπορείς να «πνίξεις» μία μικροσκοπική κρεβατοκάμαρα με μια τεράστια βιβλιοθήκη. Από εκεί και πέρα, είναι καθοριστικής σημασίας να δώσεις προτεραιότητα σ’ εκείνα που πραγματικά χρειάζεσαι κι έπειτα να συμπληρώσεις στη λίστα αγορών σου εκείνα που επιθυμείς. Τέλος, αν μένεις ή πρόκειται να μείνεις μόνος/μόνη σ’ αυτό το σπίτι, μην επηρεαστείς ούτε στιγμή από τις γνώμες των άλλων… γιατί τη δική σου μέρα θα περνάς μέσα στα δωμάτια του. Με απλά λόγια, η διακόσμηση του σπιτιού είναι αποκλειστικά και μόνο απόφαση των ενοίκων του!

Πως να επιλέξεις έπιπλα για το σαλόνι σου

Οι πιο διασκεδαστικές ώρες της ημέρας μέσα στο σπίτι έχουν, στις περισσότερες περιπτώσεις, ως σκηνικό το σαλόνι σου. Από τη μεσημεριανή σιέστα στον καναπέ, μέχρι τα απογεύματα με φίλους και καφέ, το καθιστικό ξεχωρίζει ως το αγαπημένο δωμάτιο του σπιτιού για τους περισσότερους από εμάς.

Αδιαμφισβήτητα, όταν αναφερόμαστε στο σαλόνι, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο καναπές… Ίσως, μετά την τηλεόραση. Είναι, έτσι κι αλλιώς, εκείνος που θα ορίσει τη διαρρύθμιση του υπόλοιπου σαλονιού. Λάβε υπόψη τις ανάγκες της καθημερινότητας σου και τα δεδομένα του χώρου που προορίζεται για το καθιστικό ώστε να επιλέξεις μεταξύ του διθέσιου, του τριθέσιου  και του γωνιακού καναπέ. Αν το επιτρέπουν τα τετραγωνικά, μία πολυθρόνα θα κάνει πιο ζεστή την ατμόσφαιρα και θα ’ναι ό,τι πρέπει για την ανάγνωση του αγαπημένου σου βιβλίου.

Αρκετά σημαντική είναι και η επιλογή του κατάλληλου τραπεζιού για το σαλόνι με την έννοια πως η διακόσμηση του είναι καθοριστικής σημασίας για το στυλ που θέλεις να δώσεις στον χώρο. Όσο για το σχήμα του, η διάταξη των επίπλων θα σε καθοδηγήσει ώστε να μην αφήσεις αναξιοποίητο πολύτιμο χώρο. Θα κλείσω με το σύνθετο του οποίου το μέγεθος θα πρέπει να επιλεχθεί σε συνάρτηση με τα τετραγωνικά και το ύψος του δωματίου ενώ το χρώμα με γνώμονα τη γενική αλληλουχία των χρωμάτων των υπόλοιπων επίπλων.  

Πως να επιλέξεις έπιπλα για το υπνοδωμάτιο σου

Αν το σαλόνι συνδέεται με τη διασκέδαση, το υπνοδωμάτιο συνδέεται με την ξεκούραση. Το Α και το Ω είναι να υπάρχει συμμετρία στον χώρο, και στις δύο πλευρές του κρεβατιού. Επίσης, ο σωστός φωτισμός και η επιτυχημένη σκίαση θα σου επιτρέψουν να έχεις και μία ζεστή ατμόσφαιρα πριν πέσεις για ύπνο αλλά και το απόλυτο σκοτάδι, αφού κοιμηθείς. Έχε κατά νου πως επειδή τα έπιπλα του υπνοδωματίου είναι ογκώδη, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα ακριβής στις μετρήσεις σου.

Εδώ ειδική μνεία αξίζει στο κρεβάτι, το οποίο κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι διπλό, ακόμη κι αν ζεις μόνος ή μόνη. Στις διαστάσεις του σκέψου τη συμμετρία στην οποία αναφερθήκαμε προηγουμένως, έτσι ώστε να χωρούν δύο κομοδίνα, στις δύο του πλευρές. Τα μεταλλικά κρεβάτια είναι τα δημοφιλέστερα, τα ξύλινα είναι τα πιο κλασσικά και τα δερμάτινα τα πιο τολμηρά.

Σ’ ό,τι έχει να κάνει με την επιλογή κομοδίνου σου προτείνω να είναι ελάχιστα κοντύτερο από το κρεββάτι σου ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι κατασκευασμένο από διαφορετικό υλικό. Στην ντουλάπα αλλά και τη συρταριέρα σου συστήνω να λάβεις υπόψη τις ανάγκες σου σε αποθηκευτικό χώρο αλλά μην το παρακάνεις με το μέγεθος τους καθώς ο χώρος που κοιμόμαστε δεν πρέπει να δημιουργεί αποπνικτική αίσθηση.

Πως να επιλέξεις έπιπλα για την κουζίνα και την τραπεζαρία

Οι χώροι που μαγειρεύουμε αλλά και τρώμε πρέπει να μας κάνουν να νιώθουμε ζεστά και οικεία. Ιδίως η τραπεζαρία αποτελεί έναν συνδυασμό επίπλων που οι περισσότεροι αλλάζουμε τουλάχιστον ανά δεκαετία γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την επιλογή της. Όσον αφορά τη μέτρηση των διαστάσεων μιας τραπεζαρίας πρέπει να υπολογίσεις επιπλέον ένα μέτρο από κάθε πλευρά για τις καρέκλες.Το σχήμα του δωματίου θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το σχήμα του τραπεζιού ενώ οι μονοχρωμίες θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις για περισσότερο καιρό το έπιπλο, μιας και είναι all time classic.

Συνεχίζοντας με την κουζίνα, η λειτουργικότητα έχει καίρια σημασία ενώ δεν υπάρχει κανένας λόγος να είσαι φειδωλός ή φειδωλή με τις συρταριέρες και τις ραφιέρες που θα σου λύσουν τα χέρια σ’ ό,τι έχει να κάνει με την αποθήκευση και την οργάνωση.

Πως να επιλέξεις έπιπλα για το χωλ

Το χωλ αποτελεί το πρώτο πράγμα που θα δει ο επισκέπτης σου και παίζει ρόλο στην εντύπωση που θα σχηματίσει για το σπίτι σου. Θα πρέπει συνεπώς να είναι θερμό και όμορφο, όπως το καλωσόρισμα σου. Το χαλί που θα επιλέξεις θα συμβάλει στη θαλπωρή του δωματίου. Ένας καλόγερος ή μία κρεμάστρα τοίχου θα επιτρέψει στον καλεσμένο σου να αποχωριστεί το πανωφόρι του κατά την είσοδο. Ο ίδιος χώρος αποτελεί καλή θέση και για την παπουτσοθήκη σου ώστε να μη χρειαστεί να περπατήσεις έστω και λίγο στο σπίτι με κάτι άλλο πέρα από τις παντόφλες σου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style 24.04.2024
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια 24.04.2024
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Ποια εποχή επιλέγουν οι περισσότεροι για να χωρίσουν

Σχέσεις 24.04.2024
Ο λόγος που συμβαίνει

Cocktail trends για το 2024

Food Χτες
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Χτες
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Χτες
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Προχτές
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Προχτές
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Προχτές
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του