E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτά τα σημεία στην Αθήνα θα αγοράσεις αφράτο και αυθεντικό panettone

Γιατί από τότε που το ανακαλύψαμε το τρώμε μανιωδώς!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 13/12/2021 | 13:31

Σε αυτά τα σημεία στην Αθήνα θα αγοράσεις αφράτο και αυθεντικό panettone
@blackieshoot / unsplash

Τα τελευταία χρόνια είναι εμφανές κατά την περίοδο των γιορτών ότι το panettone κερδίζει έδαφος στη μάχη των Χριστουγεννιάτικων γλυκών. Το Ιταλικό έδεσμα

Κάποιοι πιστεύουν ότι προέρχεται από το ιταλικό «panetto», που σημαίνει «μικρό ψωμί» με την κατάληξη «οne» που το μετατρέπει σε «μεγάλο ψωμί». Άλλοι πάλι έχουν μια διαφορετική θεωρία γύρω από το panettone και υποστηρίζουν ότι κατάγεται από τη μιλανέζικη φράση «pan del ton», δηλαδή «ψωμί της πολυτέλειας». Σύμφωνα με άλλες έναν μύθο το Panettone είναι σύντμηση της φράσης «Pan di Toni», δηλαδή «το ψωμί του Τόνι».

Ο μύθος λέει ότι ο Τόνι ήταν ο φούρναρης που επρόκειτο να επιμεληθεί τα αρτοσκευάσματα για το βασιλικό γιορτινό τραπέζι του Λουδοβίκο Ντι Μόρο τα Χριστούγεννα του 1476, στο Μιλάνο. Οι φοκάτσιες του έγιναν κάρβουνο επειδή αυτός αποκοιμήθηκε και τότε επινόησε τη θρυλική συνταγή του Ιταλικού γλυκού. Μάλλον, δε θα μάθουμε ποτέ και ίσως να μη μας νοιάζει τόσο πολύ! Αυτό που μας απασχολεί, είναι που θα βρούμε αυθεντικό και αφράτο panettone στην Αθήνα. Ετοιμάσαμε μια λίστα με μέρη που θα αγοράσεις εκπληκτικό panettone που είτε φτάνει εδώ από την Ιταλία, είτε φτιάχνεται εδώ με την αυθεντική ιταλική συνταγή!

Ρίζος Έλαια

Άφατα, φουσκωτά και με ζυμάρι που περνάει από ένα σωρό στάδια, τα panettone που θα βρεις στο Ρίζος Έλαια είναι αριστοτεχνικά. Από την κορυφή του γλυκού που θα είναι βουτηγμένη στη σοκολάτα ή  θα έχει πικραμύγδαλο με κομματάκια μαρέγκας και ζάχαρη άχνη, μέχρι τις προσεγμένες συσκευασίες. Το μέρος εδώ είναι ένα από τα σημεία που κάνει τη γειτονιά να μοσχομυρίζει και ένα υποδειγματικό panettone που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο αν το πας επίσκεψη σε ένα τραπέζι! 

Ματρόζου 12, Αθήνα 

Καλλιμάρμαρο 

Έφτιαχνε το διάσημο ιταλικό γλυκό πολλά χρόνια πριν γίνει μόδα και ίσως ήταν και το μοναδικό σημείο στο κέντρο που μπορούσες να βρεις panettone. Μάλιστα, το πουλάει όλο το χρόνο όχι μόνο τις γιορτές και το φτιάχνει πάντα βάζοντας όλη του την τέχνη, με συγκεκριμένη υγρασία και θερμοκρασία, Εκτός από το διάσημο γλυκό εδώ θα βρεις και υπέροχα μελομακάρονα και διάφορα ακόμα αρτοπαρασκευάσματα για όλες τις ώρες τις μέρας. 

Μαρκ. Μουσούρου 28, Αθήνα

Τάκης

Γνωστός σε όσους αγαπούν τις αρτοδημιουργίες και με ένα εντελώς δικό του στυλ, ο φούρνος του Τάκη παντρεύει το παλιό με το σύγχρονο με τον πιο αρμονικό τρόπο και το κάνεις πολύ καλά. Έτσι και με το panettone, αυθεντικό και απευθείας από τα ντελικατέσεν της Ιταλίας, φιγουράρει στα ράφια του Τάκη και σαγηνεύει τους πάντες! Έλα μια βόλτα από εδώ αυτές τις γιορτές, θα αγαπήσεις σίγουρα το μέρος. 

Μισαραλιώτου 14, Αθήνα 

La Greche

Ποιος είπε ότι επειδή είναι χειμώνας και το κρύο δείχνει τα δόντια του δεν μπορούμε να πάμε σε μια τζελατερί! Στο La GReche πας ξανά και ξανά και ο λόγος είναι το Dolce & Gabbana Panettone που φέρνει από τη γειτονική μας χώρα. Σε διάφορες γεύσεις που βγαίνουν στο ένα ή δύο κιλά ή σε πιο πετιτ συσκευασίες αυτές των 100γρ που βάζεις στην τσάντα σου και τσιμπολογάς όλη τη μέρα! 

Μητροπόλεως 16, Αθήνα

'Αρτιστον

Στα καταστήματα 'Αρτιστον θα βρεις επίσης αφράτο panettone που φτιάχνετε μια συνταγή ιεροτελεστία και που κάνει ακόμα και τους πιο δύσκολους να το αγαπούν. Πιστοί στην παράδοση που έχουν φτιάξει τα τελευταία χρόνια, τιμούν το μοναδικό αυτό ιταλικό γλύκισμα και το κάνουν με έναν ξεχωριστό τρόπο που μοσχομυρίζει μέχρι τα δίπλα τετράγωνα! 

Χαρ. Τρικούπη 80, Αθήνα και σε αρκετά ακόμα σημεία

Nora's Deli

Ένα από τα αγαπημένα μας ντελικατέσεν στην Αθήνα και αυτό γιατί εδώ θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από αλλαντικά όλου του κόσμου, από περίεργα τυριά που σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις, από εξαιρετικά κρασιά και τόσα ακόμα αγαπημένα πράγματα. Μεταξύ αυτών και panettone σε διάφορες γεύσεις που φτάνουν εδώ απευθείας από τα μοσχομυριστά εργαστήρια της Ιταλίας!

Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 11, Αθήνα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις