E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

6 design πινελιές που βελτιώνουν την αποδοτικότητα των εργαζομένων

Δημοσίευση 9/9/2021 | 00:01

6 design πινελιές που βελτιώνουν την αποδοτικότητα των εργαζομένων

Ο αμοιβαίος σεβασμός, η ομαλή συνεργασία και η προσωπική και οικονομική αναγνώριση παίζουν ασφαλώς τον πιο καθοριστικό ρόλο για την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Ένα υγιές και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον φαίνεται, ωστόσο, ότι κατέχει κι αυτό το μερίδιο του στο ποσοστό αποδοτικότητας των υπαλλήλων, καθώς προτάσσει το αίσθημα της ηρεμίας, ενισχύει τη συγκέντρωση και μειώνει τα επίπεδα του στρες. Θέλετε, λοιπόν, να δείτε την επιχείρηση σας να ανθίζει και τους εργαζόμενους σας να χαμογελούν; Τι θα λέγατε για μερικές διακοσμητικές αλλαγές στο χώρο σας;

1.  Η εργονομία ξεκινά πάντα από τα γραφεία και τις καρέκλες

Έρευνες έχουν αποδείξει πως η σωστή στάση σώματος κατά τη διάρκεια της εργασίας αντανακλάται άμεσα στις επιδόσεις του εργαζομένου. Γραφεία και καρέκλες γραφείου που αναγκάζουν τον εργαζόμενο σε μια κακή θέση σώματος σχετίζονται με την εμφάνιση μυοσκελετικών προβλημάτων αλλά και με τη μειωμένη προσοχή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Συγχρόνως, αποδεικνύεται πως τον κουράζουν πιο γρήγορα και επομένως, σχετίζονται άμεσα με τη μείωση της παραγωγικότητας του. Επιλέξτε, λοιπόν, γραφεία που προσφέρουν την κατάλληλη στήριξη και άνεση, και προσθέστε τους όλες τις λεπτομέρειες που εγγυώνται την απρόσκοπτη εργασία και κάνουν εντέλει όλη τη διαφορά (ροζέτες για καλώδια, κανάλια για usb κτλ). Παράλληλα, οι καρέκλες θα πρέπει να προσφέρουν σωστή στήριξη του αυχένα και της μέσης, ενώ η δυνατότητα προσαρμογής του ύψους τους είναι καίριας σημασίας.

Tip: Ακόμα και η θέση του υπολογιστή ή του laptop καθώς και του ποντικιού παίζουν σημαντικό ρόλο στο παραγωγικό αποτέλεσμα.

2.  Τμηματοποιήστε το χώρο με διαχωριστικά γραφείου

Ένα open-plan γραφείο προάγει το ευχάριστο κλίμα, τη συνεργασία και κατ’ επέκταση, την αποτελεσματικότητα της εργασίας. Ένας ορισμένος βαθμός ιδιωτικότητας και απομόνωσης είναι, ωστόσο, πάντα απαραίτητος ώστε ο κάθε εργαζόμενος να μπορεί να δουλεύει απερίσπαστα, συγκεντρώνοντας το 100% της προσοχής του. Από την άλλη πλευρά, ένας ασφυκτικά οριοθετημένος εργασιακός χώρος δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα και δεν ευνοεί σε καμία περίπτωση τις αποδόσεις. Η χρυσή τομή, λοιπόν, βρίσκεται στα πρακτικά διαχωριστικά γραφείου, τα οποία μπορούν να διαιρέσουν κάθε χώρο, χωρίς να επεμβούν άμεσα στην ανοικτή του διάταξη και χωρίς να δημιουργήσουν ένα αποπνικτικό αποτέλεσμα. Ρίξτε μια ματιά στα διαχωριστικά δαπέδου-οροφής, τις κινητές επιλογές ή τα χαμηλά μοντέρνα διαχωριστικά που απογειώνουν την αισθητική κάθε γραφείου και δώστε στους υπαλλήλους σας την ηρεμία που χρειάζονται, χωρίς να τους στερήσετε το αίσθημα της ελευθερίας που τους χαρίζει η open-space διαμόρφωση.

3.  Επενδύστε στην ηχομόνωση

Όσο σημαντικό είναι να προσφέρετε ιδιωτικότητα και άνεση και να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για τους εργαζομένους σας, άλλη τόση σημασία έχει η ακουστική κάλυψη του χώρου. Η μείωση των εξωτερικών αλλά και εσωτερικών θορύβων βοηθά υπέρμετρα τη συγκέντρωση κατά την εργασία. Κι αν η επένδυση των τοίχων με ηχομονωτικά υλικά σας φαντάζει βουνό, υπάρχουν πολύ πιο απλές και προσιτές λύσεις. Τα διαχωριστικά γραφείου βάζουν ήδη το λιθαράκι τους στο ηχομονωτικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, τα ηχοαπορροφητικά πάνελ τοίχου θα σας φέρουν ακόμα πιο κοντά στον επιδιωκόμενο στόχο καθώς παρέχουν κάλυψη που φτάνει μέχρι και το 65%. Ακόμα, η αισθητική τους αξία είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς η προσθήκη τους σε κάθε χώρο δημιουργεί ένα μοντέρνο, αβάν-γκαρντ και συγχρόνως, κομψό αποτέλεσμα που δεν απογοητεύει.

4.  Μην παραμελήσετε το φωτισμό

Κανένας δεν μπορεί να εργαστεί αποδοτικά κάτω από συνθήκες κακού φωτισμού. Η ενίσχυση του φυσικού φωτισμού με την κατάλληλη διάταξη του χώρου και η επιλογή των σωστών φωτιστικών για την περαιτέρω κάλυψη του γραφείου είναι μονόδρομος, αν θέλετε να δείτε την αποδοτικότητα των υπαλλήλων σας να ανεβαίνει. Ακόμα, η αγορά φωτιστικών που επιτρέπουν την προσαρμογή του επιπέδου της φωτεινότητας ανάλογα με τις υφιστάμενες συνθήκες θα σας φανεί αρκετά χρήσιμη, προκειμένου να μπορείτε να δημιουργήσετε το σωστό φωτισμό χωρίς πολύ κόπο.

Tip: Τα επιδαπέδια ή επιτραπέζια φωτιστικά είναι επίσης μια καλή επένδυση για τη σωστή φωτιστική κάλυψη του χώρου.

5.  Οργάνωση, οργάνωση, οργάνωση!

Τίποτα δε βοηθάει περισσότερο στη σωστή και γρήγορη διευθέτηση των καθημερινών εργασιακών υποχρεώσεων από τον ορθό προγραμματισμό και την οργάνωση του γραφείου. Γιατί, λοιπόν, να μην παρέχετε στους εργαζομένους σας τις απαραίτητες υποδομές για την επίτευξη του σκοπού αυτού; Συρταριέρες γραφείου, ράφια και συστήματα αρχειοθέτησης θα βάλουν την επιχείρηση σας σε τάξη και θα επιτρέψουν στους υπαλλήλους σας να εργάζονται αποτελεσματικότερα και ταχύτερα.

6.  Κάντε το γραφείο...πράσινο!

Με άλλα λόγια, προσθέστε φυτά εσωτερικού χώρου. Η επιλογή των κατάλληλων φυτών και η προσθήκη τους σε ανάλογα σημεία του γραφείου θα αναβαθμίσει αισθητικά το χώρο και θα του δώσει μια ακόμα πιο ευχάριστη νότα. Κι αν η αισθητική τους αξία δε σας είναι αρκετή, τα φυτά θα σας ενισχύσουν ακόμα περισσότερο στο στόχο σας, καθώς το οξυγόνο που παράγουν λειτουργεί ως καταλυτικός παράγοντας για την αύξηση της διαύγειας και της απόδοσης των εργαζομένων.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Προχτές
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος